גם אני עשיתי מרתון פרקים

FeLL67

New member
ברור שאין תסריטאים בFBI

וקודם כל אני לא חושבת שהוויכוחים שלה נובעים מצורך פסיכולוגי. דבר שני זאת בדיוק הנקודה שזה יותר מדיי מעצבן אותי לפחות בסופו של דבר וכמו שJulia אמרה פה ההבדל בין מעריצי סקאלי למעריצי מאלדר אתם תכעסו על סקאלי ואנחנו לא P:

תראי

רוב שנותיי אהבתי את סקאלי דרך העיניים של מאלדר, אהבתי אותה אך ורק בגלל שהוא אהב אותה. מתישהו למדתי לאהוב אותה בזכות עצמה. הפרדתי אותה ממאלדר והתחלתי לחבב אותה ואני יודעת שיש גם למאלדר את הקבעונות והשריטות שלו אבל אצל סקאלי זה שיטתי מדי, עקבי מדי ומעצבן יותר מדי. אני מבינה את האחזות במדע, האחזות ב"נורמלי" אבל לפעמים זה מרגיש כאילו היא עושה לו דווקא ולא בגלל שהיא באמת חושבת ככה ואז זה מעצבן.

1Shir

New member
אף פעם לא חשבתי שהיא עושה לו דווקא

היא פשוט רגילה לחשוב בצורה מדעית - ואני שונאת את זה.

1Shir

New member
אולי את צודקת ברמה מסוימת

היא נכנסה לויכוח הזה בין שתי צורות מחשבה שונות והיא רצתה לעשות הכול כדי להגן על צורת המחשבה שלה.

FeLL67

New member
בדיוק: זאת כבר לא האחזות במדע

אלה יותר מזה. זה נראה בדיוק כאילו היא עושה דווקא ויכול להיות שזה בא מכיוון הפוך- דל דווקא הרצון למצוא את האמת. אבל מה שכן בדיוק בגלל כל ההגזמה בקטע הזה אני מבינה שזאת בעצם כל הסדרה- הספקנות הזאת מול ה"אמונה" נקרא לזה אבל זה כבר יותר מדיי, וזה כבר גורם לפקפק באמונה בספקנות שלה [לא כדאי לנסות להבין אותי]

1Shir

New member
את מובנת מצויין

ואת צודקת לגמרי - לזכות סקאלי ייאמר שכל הערעורים שלה באו רק במטרה למצוא את האמת, רק למצוא אותה בדרך שהיא רוצה ומאמינה ולא בדרך שמאלדר רוצה ומאמין. מאלדר עובד אינטואיטיבית, הוא טוב בזה והוא לא צריך הוכחות וסדר לוגי כלשהו. סקאלי כן צריכה. זה ההבדל המהותי ביניהם בעיני, וזה מה שמעצבן אצלה. כי לדעתי האמת היא יותר אינטואיטיבית ממדעית (ואני כבר רואה את גילי כותבת איזה משפט מפולפל שיגרום לי להוסיף כאן איזושהי הסתייגות...) אה ולמשפט האחרון שכתבת גםן נכון, לפעמים זה נראה פתטי ואירוני שאחרי כל מה שהיא כבר ראתה ועברה, היא ממשיכה להתנגד. צודקת (ולקחתי סיכון שהבנתי נכון למה התכוונת...)

1Shir

New member
דווקא כן קשור איכשהו למילים שכתבתי

זה עלה לך כי בעצם "בין השורות" החמאתי לו

יקירתי מחמדתי

גם אם תדברי על כרובית מבושלת תעלה לי אסוציאציה על מאלדר איכשהו. נו מה את לא מכירה אותי?

1Shir

New member
אבל זה לא מקרי שכתבת את זה דווקא פה

אני אתעקש על זה עכשיו

Julia307

New member
אני אצרף את מה שכתבתי לעינת למטה

סקאלי היא בנאדם, כמו שהמרדף של מאלדר אחרי פושעים נובע גם מצורך פסיכולוגי שלו (הוא לא הציל את אחותו כילד, אז...ההמשך ברור) הקריירה שלו באפ.בי.איי משרתת את הצורך הזה. אגב הרבה אנשים שהולכים לרפואה, סתם לדוגמא, ציינו במפורש שזה עונה להם על צורך פסיכולוגי דומה, להציל ולהושיע וחלק נרחב מהם התמודדו בעברם עם מצב בו לא היו מסוגלים לעזור ולהציל מישהו (קרוב משפחה) שנפטר או חלה. מניע פסיכולוגי הוא חלק נרחב ממנעד הפעולות של כל דמות, במיוחד אם היא טובה. נקודות צומת להבנת סקאלי: הפרק never again והפרק en ami. בראשון סקאלי עצמה מנתחת את עצמה ואת המניעים שלה ובשני איש הסיגריות מנתח (בצורה מדוייקת ) את הפסיכולוגיה שלה. כמו שכתבתי כאן, ואגב גם במאמר ששמתי בפורום, סקאלי היא אישה שנמצאת בסביבה גברית, במקצוע גברי ובדילמות גבריות. היא אישה, לכן הרבה פעמים היא פגיעה יותר ממאלדר , לכן היא צריכה להגן על עצמה יותר ממאלדר. השימוש המדעי המוקצן אצלה יכול להתפרש בשני אופנים: כפשוטו, דרך לחקור ולהגיע אל האמת. עוד דרך, מעניינת יותר: גם כאמצעי פסיכולוגי להגן על עצמה ועל האוטונומיות שלה מול הדומיננטיות של מאלדר (שנבנה בסדרה כמו שציינתי כמין סייקיק מבריק ש"קופץ" לתשובה הנכונה בלי שום רמזים כמעט) ,ובנוסף פסיכולוגית להעניק לעצמה בטחון וכוח , בגלל היותה אישה מהסיבות שציינתי. בסך הכל כל פרשנות לסדרה, היא, כשמה כן, פרשנות. אין כאן נכון או לא. אם הפרשנות הזאת עקבית עם הנתונים בסדה ובנוסף שופכת אור חדש על הקיים, כדאי להרהר בה ולקבל אותה. זה הכל.

FeLL67

New member
מסכימה |UP|

העובדה שהיא אישה בסביבה גברית והדרך בה מאלדר מוצג שניהם ביחד מביאים אותה לדבקות במדע. אבל יש עוד נקודה שהעלת וממש מפריעה לי, הקטע הפיזיקאי, זותומרת אני מבינה שזה כדי "להפריך" את התיאוריות של מאלדר מכל אספקט אפשרי אבל זה עדיין .. כ'כ , לפיזיקאים יש חשיבה שונה הם יותר .. פתוחים לשינויים ,לרעיונות חדשים לא יודעת יכול להיות שאני דווקא טועה [מי ישמע כמה פיזיקאים אני מכירה] אבל הם פחות מרובעים כאלה מכל שאר אנשי המדע.

Julia307

New member
בדיוק

בניגוד לרופאים או מהנדסים, פיזיקאים בד"כ מבורכים ביצירתיות רבה. ולכן לא הגיוני שסקאלי תהיה כל כך נוקשה, כפיזיקאית. זה חור תסריטאי כי מן הסתם לאף תסריטאי שם אין ידע או רקע בתחום הזה אז מבחינתם היותה רופאה ופיזיקאית אמור לסמן אותה כ"נוקשה" בעוד שבמציאות זה להיפך.

Julia307

New member
את צודקת אבל

את מוזמנת לקרוא מה שכתבתי למעלה לעינת, אפשר להסתכל על זה בשני רבדים.

Gilliana

New member
אבל זה לא נכון

אני "מעריצת סקאלי" (ואת זה אף אחד לא יוכל להכחיש) ולא רק מעריצה - אלא ממעריצותיה הגדולות ואני כן כועסת עליה כשצריך! היא בן-אדם, לא מריה הקדושה (ואני מניחה שגם מריה הקדושה עצבנה את ישו יותר מפעם אחת כי ככה הן אמהות). יש לה בהחלט קטעים מעצבנים ומכעיסים , אין מה לעשות - זה לא אומר שאני לא אוהבת אותה, בדיוק להיפך!

למעלה