גם אני עשיתי מרתון פרקים

FeLL67

New member
דאמיט עד שמצאתי את הכתוביות

הכלב שלי נרדם לי על הרגליים ככה שראיתי בלי ווליום. וווואו, וואו. פרק אדיר לסקאלי. מסתבר שדווקא כן זכרתי מה הלך שם, סתם לא הייתי בטוחה שאני זוכרת נכון . חחח פה רואים כמה סקאלי עושה דווקא למאלדר בכל מקרה אולי אני אצליח לכתוב משהו נורמלי יותר כשאני ארגע *סקאלי
* *סקאלי
* *סקאלי
* אך הייתי עושה אותה בכמה סצינות שם 3>

FeLL67

New member
הגיע הזמן לתגובה נורמלית

קודם כל זה כזה פרק אדיר לסקאלי סוף סוף אנחנו רואים צד אחר שלה, אהבתי כל סצינה וסצינה והקטע עם הקעקוע היה גדול- הצורה של המעגל, וההחלטה הרגעית הזאת. אמ פה זה זה צועק מבעד למסך כמה שהיציאה לדייט הייתה דווקא למאלדר לא שזה היה נחמד מצידו כ'כ השאלה הזאת שלו והדרך שבה הוא שאל אותה אבל עדיין בעיני הוא לא אשם בסיטואציה הזאת שנוצרה בכלל לאורך כל הפרק, נכון שבהתחלה כשסקאלי ניסתה איכשהו להסביר הוא היה זה שלא המשיך את השיחה והכל אבל סקאלי כבר אמורה .. להתרגל אליו [ ולחוש ההומור המוזר שלו , שבעיניי הוא גאוני] האד הזה כ'כ חמוד וסקאלי הייתה כ'כ חמודה בקטע שהיא רצתה שיראה לה את הקעקוע ובכלל ... השתיקה בסוף. זה אחד ה-רגעים הטלוויזיונים הפאקינג גדולים של כל הזמנים.

1Shir

New member
../images/Emo45.gifתכל'ס

ואני מאמינה שאנחנו עוד ניתן לפרק הזה את הכבוד המגיע לו ונקדיש לו שרשור משלו, לפתח דיון כאן כבר יהיה בזבוז

טוב צודקת

אני למשל בחיים לא אכעס על מאלדר, מוכנה לספוג הכל ממנו. כן, יש לה איזה צורך אידיוטי להרגיש שיש לה דעה משלה והיא לא סתם הולכת אחריו (למרות שהיא כן). אבל החסך הפסיכולוגי שלה והרצון להרגיש דומיננטית בקשר עם גבר חזק ודומיננטי לפעמים כל כך מעיק שבא לך לנער אותה ולצעוק לה שתפקח את העיניים. זה שמאלדר "מנחש" את התשובה בהרבה מקרים זה לעיתים בעיה פשוטה של חוסר זמן וגם כי הוא חכם
. לגבי פרומיתיאוס, אני אוהבת אותו דבר ראשון בגלל הנושא וכמובן הקשר לפרנקנשטיין. זה פרק עם מסר חזק למדע ולחברה אבל מוצג בהומור ובקלילות מלבד זאת הסצינה האחרונה כשמאלדר וסקאלי לוקחים את ה... מפלצת (?) להופעה של שר, זה כל כך הם, הם כל כך מקסימים שם, אמיתיים, וכמובן הריקוד המשותף
. פרק מקסים לדעתי.

Julia307

New member
בנושא סקאלי והמאבק שלה, הבהרתי

דיינהס סקאלי, היא בנאדם, כמו שהמרדף של מאלדר אחרי פושעים נובע גם מצורך פסיכולוגי שלו (הוא לא הציל את אחותו כילד, אז...ההמשך ברור) הקריירה שלו באפ.בי.איי משרתת את הצורך הזה. אגב הרבה אנשים שהולכים לרפואה, סתם לדוגמא, ציינו במפורש שזה עונה להם על צורך פסיכולוגי דומה, להציל ולהושיע וחלק נרחב מהם התמודדו בעברם עם מצב בו לא היו מסוגלים לעזור ולהציל מישהו (קרוב משפחה) שנפטר או חלה. מניע פסיכולוגי הוא חלק נרחב ממנעד הפעולות של כל דמות, במיוחד אם היא טובה. נקודות צומת להבנת סקאלי: הפרק never again והפרק en ami. בראשון סקאלי עצמה מנתחת את עצמה ואת המניעים שלה ובשני איש הסיגריות מנתח (בצורה מדוייקת ) את הפסיכולוגיה שלה. כמו שכתבתי כאן, ואגב גם במאמר ששמתי בפורום, סקאלי היא אישה שנמצאת בסביבה גברית, במקצוע גברי ובדילמות גבריות. היא אישה, לכן הרבה פעמים היא פגיעה יותר ממאלדר , לכן היא צריכה להגן על עצמה יותר ממאלדר. השימוש המדעי המוקצן אצלה יכול להתפרש בשני אופנים: כפשוטו, דרך לחקור ולהגיע אל האמת. עוד דרך, מעניינת יותר: גם כאמצעי פסיכולוגי להגן על עצמה ועל האוטונומיות שלה מול הדומיננטיות של מאלדר (שנבנה בסדרה כמו שציינתי כמין סייקיק מבריק ש"קופץ" לתשובה הנכונה בלי שום רמזים כמעט) ,ובנוסף פסיכולוגית להעניק לעצמה בטחון וכוח , בגלל היותה אישה מהסיבות שציינתי. בסך הכל כל פרשנות לסדרה, היא, כשמה כן, פרשנות. אין כאן נכון או לא. אם הפרשנות הזאת עקבית עם הנתונים בסדה ובנוסף שופכת אור חדש על הקיים, כדאי להרהר בה ולקבל אותה. זה הכל.

מבחינתי

לא משנה למה היא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת זאת התנהגות שעדיין משגעת אותי לפעמים. והרצון להוכיח את עצמה לא נובע רק מסביבה גברית ובחור דומיננטי בחייה אלא גם מחוסר בטחון עצמי קל.

1Shir

New member
כתבת דברים יפים

ד"א אצל סקאלי לא נראה לי שיש מניע פסיכולוגי בזה שהיא הלכה להיות רופאה, אצלה זה כי היא באמת ממש ממש טובה
לא נראה לי שבגלל שהיא אישה היא פגיעה יותר ממאלדר, לא נראה לי ששופטים אותה על זה (חוץ מהתיאוריה ש-CSM ציוות אותה למאלדר כדי שיתפתח ביניהם משהו) אין ספק שסקאלי נצמדת למה שהיא טובה בו, כמו רובנו, וזה באמת מה שנותן לה את הכוח שיש לה. אם היא היתה כמו מאלדר, היא היתה פחות מועילה כי מאלדר כבר קיים. כאן נכנס האלמנט הפסיכולוגי, אנחנו עושים את מה שאנחנו טובים בו, כדי לשרוד. ככה הבנתי את מה שכתבת.

זה גם עניין של ההפך

אני לדוגמא מאוד מגיבה לסביבה ומתנהגת ההפך. אם זה שלידי בלחץ אני אהיה רגועה ואם הוא רגוע אני אלחץ וכדומה. אולי היא פשוט בחרה לתת את הדעה הנגדית כי מאלדר נתן דעה אחרת ואם זה היה ההפך היא הייתה בוחרת בדעה של מאלדר.

1Shir

New member
אולי גם, אבל נראה לי שזה לא מקרי

כל אחד מהם פשוט הקצין עוד יותר את הנטייה הטבעית שלו, בתגובה לקונטרה מהצד השני. אז לדעתי זה מתחיל בהבדל מאוד עמוק, וממשיך בצורך של כל אחד להגן ולהיצמד לדרך שלו כי גם ככה השני נותן לו את הזווית השניה. אני ברורה כשמש או שסיבכתי? בקיצור, לא נראה לי שזה כ"כ פשטני, אם מאלדר היה מדעי כמוה היא לא היתה הופכת פתאום להיות כמוהו. מצד שני, מראש ציוותו אותה אליו בגלל שהיא כ"כ שונה. ואיך שהם ירו לעצמם ברגל!
אצלך אין נטייה טבעית כלשהי לכאן או לכאן, בין להיות לחוצה ללהיות רגועה? (טוב מהיכרותי איתך נראה לי שזה תלוי בסיטואציה, בעיקרון אני מחזיקה ממך רגועה, אבל יש סיטואציות מועדות לפורענות שבהן תטי להילחץ אבל אם מי שלידך יהיה לחוץ את תישארי רגועה... אני גם בחיים לא אשכח את הדוגמה החיה שהיתה לנו עם זה פעם מזמן....
בואי נאמר שהיצלתי אותך מלחץ
)

למעלה