גן ילדים דו לאומי בבאר שבע

גן ילדים דו לאומי בבאר שבע

בגן הגר יש 50 ילדים וילדות חצי מהם ערבים חצי יהודים. הייתם שולחים/ות ילד שלכם לגן כזה, או הייתם מעדיפים גן דובר שפה אחת והתרבות של הילד מהבית?

ksimeroni

New member
../images/Emo6.gif אתה רואה עמית?

ועוד טוענים נגדי כל הזמן שאין הבדל בין יהודי ערב לאשכנזים, שאין אפליה, שאף אחד לא חושב על זה היום.... כן בטח... הלוואי שכל הגנים ובתי הספר יהיו מעורבים. אני מנסה פעם אחרי פעם להבין איזה אינטרס יכול להיות לי שיהיו מוסדות חינוך יהודיים בלבד אל מול כאלו שהם לא של יהודים (טוב נו, של ערבים)... אם יום אחד יהיו לי ילדים הם ילמדו רק במקומות כאלו, רק במקומות בו נמצאים אנשים חכמים נטולי גזענות על כל גווניה, אני לא רואה לנכון לחנך את הילדים שלי להיות מקובעים רק במקום אחד כאשר יש כל כך הרבה אופציות של הווי, של תרבות, של ראייה הסטורית עתיקה ומודרנית... למה לתת חינוך צר וכובל כשניתן להרחיב אופקים אפילו בלי להתכוון? (דוגמה - הילדים לומדים את השפה הערבית גם בלי שישבו להם על הראש לבחינת הבגרות, אלא מתוך רצון וכיף) בוא רק נגיד שיוצא לי לבלות הרבה בגן שבו התחנכתי. אותו גן שבו טפטפו לנו מגיל צעיר תרבות אחת ויחידה, שהוותה עבורנו התנגשות עם התרבות אותו ספגנו אצל הסבים שלנו או אצל החברים ביישובים העדתיים. הגן הזה עדיין ממשיך לפעול באותה המסורת של השמעת מוזיקה מערבית לחלוטין בלופ עד שהילדים ילמדו בכוח את השירים האלו, ובמחיקה גמורה של תרבויות אחרות מההווי הישראלי... שוב חוזרים על אותן טעויות, טעויות שגרמו לנו בגיל מאוחר יותר להתרעם על המערכת (ולא לא עוזרים לי ההפצרות בגננת שתתבל קצת את את החינוך שהיא מעניקה בקורטוב מהמסורת השניה, אפילו לא עוזר לי שאני מתאמצת ומביאה לה דיסקים כדי לנסות לשכנע אותה) רק אל תגידו עכשיו שזה קורה רק פה, כי ביקרתי בעוד גנים בחיים שלי וזה הדפוס הקבוע שחוזר שם, מחנכים בני אדם רכים לגדול ולהיות רובוטים של המערכת. לפחות בגן מעורב מצב כזה בחיים לא יכול לקרות, כל אחד יגדל להיות מי שהוא צריך להיות באמת.

חחחחחח.. תני שיר בקשה, שהיית רוצה להשמיע

לילדים בגן, במקום הכביכול שירים מערביים האלה.

ksimeroni

New member
הגננת הספציפית הזאת

לא כל כך מחבבת שירי ילדים, ולכן משמיעה בדרך כלל שירים עתיקים "ישראלים", יעני כאלו ששרו בלהקות הצבאיות או כל האשכנזים של פעם... היא גם מכינה להם דיסקים של השירים האלו, כדי שאם חס וחלילה איזה ילד לא הצליח ללמוד בעל פה את מילות השיר למרות שהוא מתנגן כל היום בגן, לא נורא, הוא יתנגן לו גם בבית. ממש שטיפת מוח במיטבה. להצעתי לשלב בין כל השירים האלו גם מוזיקה אחרת הגננת התלהבה להפתעתי, ובאמת שילבה בדיסק האחרון שהיא "הוציאה" גם שירים מארצות אחרות כמו - רוסיה, סין, יגוסלביה, אירלנד... חח הכל רק לא משהו בעל גוון ערבי! אז הבאתי לה דיסקים שלי, בערבית, טורקית, יוונית, מרוקאית, ישראלית... כדי שאם אין לה מוזיקה כזאת בבית (למרות שהיא מורידה את השירים מהאינטרנט) אז שיהיו לה נגישים.. אבל היא רק עיקמה את הפרצוף בבוז ואמרה שפה זה לא עזה...

עדיין לא ענית לי

תני בבקשה שיר, שאת חושבת שהיה צריך להשמיע בגן ובגנים בישראל בכלל.. אה והבאת לה מוזיקה "בערבית, טורקית, יוונית, מרוקאית, ישראלית" בגיל של הגן? חח..אגב אחלה שפה היא הישראלית.. אם הבאת לה שירים בשפות האלה ולא בעיברית, את יכולה להבין למה היא לא התייחסה ברצינות בכלל, נכון?

ksimeroni

New member
אתה לא מבין כלום ממה שאני כותבת?

אם היא יכולה להשמיע שירים בהונגרית או בסינית, למה היא לא יכולה להשמיע שירים ביוונית או בערבית? אלו דווקא שפות ש"הולכות" יותר בעם ישראל, אז איפה ההגיון? יש המוווון שירים ישראלים שניתן להשמיע, כל עוד לא רואים את הילדים כיצור נחות וחסר תיחכום שחייב תמיד להשען על אותה המלודיה ועל מקצב אחיד.... אם אתה שואל אילו שירים ישראלים צריך להשמיע לילדים בגיל הגן בנוסף ל"ים השיבולים שמסביב" ול "מה אברך לו" או "בשימלה אדומה", התשובה מאוד פשוטה - "בזוכרי ימים ימימה", "דרור יקרא", עת יעלה ירח".... אני יכולה לכתוב לך עכשיו את כל הרפרטואר משנות ה 70-80 של צלילי הכרם, דקלון, חיים משה, זוהר ארגוב, צלילי העוד, אהובה עוזרי ועוד רבים וטובים שלא נופלים במאום מהלהקות הצבאיות וחבריהם.

mike00

New member
עכשיו אני מבין למה כל מהנדסי הגרעין שולחים את

הילדים שלהם לגנים מעורבים.......זה רק בגלל שהם חכמים....כל בעלי העסקים הפרטיים והפועלים הפשוטים לעולם לא ישלחו את ילדיהם לגנים מעורבים כי הם לא חכמים.......איזה פנינה הבאת לנו פה....סחתיין עלייך.

ksimeroni

New member
../images/Emo2.gif שו????????

איך הצלחת להסיק מכל מה שכתבתי עד עכשיו שלדעתי רק מהנדסי הגרעין הם אנשים חכמים והפועלים הפשוטים לא? למי בדיוק יש מונופול על החוכמה בארץ הזאת? יכול להיות אחלה מהנדס גרעין עם אפס חוכמת חיים ושום רגש לבני אנוש עיסוק לא מעיד על חוכמה מייק, אלא רק על יכולת כספית גדולה יותר לפחות ככה זה בישראל וכדאי שתפסיק לנסות להסיט את הדיון בכל פעם אלי, כי הפרובוקציות האלו לא סקסיות בכלל

ksimeroni

New member
מה מצחיק בזה מייק?

לשאוף להשתייך לחברה של בני אדם חכמים (ואני מדברת יותר על חוכמה ערכית ולא על חוכמת בית ספר) זה תמיד טוב, לא מצחיק

mike00

New member
"חוכמה ערכית"....מושג נהדר...

הבעיה היא שכל אחד בוחר את הערכים שלדעתו האישית הם הנכונים והטובים... מה שטוב לך,לא תמיד טוב לי...

ksimeroni

New member
לא מייק

יש ערכים שלא בוחרים, אלו ערכים אנושיים חוצי גבולות ותרבויות. כמו לכבד את המבוגר ממך תמיד ולא לזרוק אותו לכלבים כשאין בו עוד צורך (או לחילופין לקרוע אותו במכות בשביל איזה 100 שקלים שיש לו בארנק), כמו לקבל בפתיחות כל אדם ללא שמץ של גזענות כי כל בני האדם שווים הם, כולנו הגענו מאותו מקום וכולנו הולכים לאותו המקום, כמו תמיד לעזור לחלש ממך רק כי הוא צריך עזרה, ובלי שום ציפיה לתמורה כלשהי.... כאלו ערכים.

mike00

New member
"ערכים אנושיים חוצי גבולות ותרבויות"?../images/Emo12.gif

את בטוחה שאת לא רוצה לחשוב לשניה על המשפט הזה??

kryp

New member
די לחרטט לנו תמוח. עיסוק מעיד על השכלה\יכולות

השכלה מעידה על חוכמה או יכולות. מי שהיו לו ציונים טובים בתיכון (משמע - חכם או סתם אחד שמשקיע) ילמד באוניברסיטה. מי שיסיים לימודים באוניברסיטה עם ממוצע טוב - תהיה לו עבודה טובה.

ksimeroni

New member
עיסוק בארץ ישראל לא מעיד על כלום

אין לי כוחות שוב להסביר לך שיש בני אדם (המון בני אדם) בישראל שלמדו בבתי ספר דפוקים רק כי מדינת ישראל לא הזרימה כספים ומורים טובים לאיזור מגוריהם, אין לי כוחות להסביר לך שוב שיש פה המוני בני אדם שלא היה להם מספיק כסף אחרי הצבא לעשות את הבגרויות מחדש, לעשות פסיכומטרי, ללמוד 4 שנים לתואר ראשון, לממן את מגוריהם ולכלכל את עצמם בו זמנית, אין לי כוחות להסביר לך שיש פה אנשים שעל אף האירוניה שבדבר, כביכול לא מגיעות להם מילגות.... פשוט אין לי כוח למחזר את עצמי בדיונים איתך שוב ושוב ושוב... אני מבינה שזה הדפוס עליו לימדו אותך לחשוב ובו לימדו אותך להאמין, אבל במדינה הזאת מי שיש לו קומבינות נוסק לגבהים ללא קשר לציוניו באוניברסיטה ומי שאין לו את הקשרים הרצויים תמיד ידשדש מאחור. בסופו של עניין כשאמרתי אנשים חכמים התכוונתי לחוכמת חיים כי לי ברור שלא כל אדם בארץ הזאת יכול לנצל את יכולותיו כראוי לא לכולם יש פה בסיס התחלתי שווה ואני אעריך יותר בן אדם שלא למד באוניברסיטה אבל יכול להתמודד עם מצוקות החיים ולשרוד בכל מצב על דוקטורים שמפחדים מהצל של עצמם

kryp

New member
דווקא יש לך אינטרס וסיבה לחזור על הדיון הזה

שוב ושוב. את משקרת לעצמך בניסיון לנחם את עצמך שלא הגעת לשום מקום. למה שישפרו בגרויות? שילמדו בתיכון. מי שרוצה ללמוד - לומד! לא משנה באיזה בית ספר ולא משנה עם איזה מורה. גם עם מימון לימודים באוניברסיטה אפשר להסתדר - עובדים קצת וחוסכים אם ההורים לא יכולים לעזור. תגידי, את בכלל מודעת מה קורה היום בתעשייה שאת ככה מבלבלת לי את המוח? מהנדסים מהטכניון עם ממוצע 83 מתקשים למצוא עבודה, גם אם יש להם קשרים בכל חברות ההייטק הם לא ימצאו עבודה. דורשים ניסיון ויכולות, לא קשרים. בכיינים כמוך לא מתקדמים, זה מה שאת מוכיחה. במקום לבכות צריך לעשות. את זה אני יודע בלי נסיון החיים "העשיר" שלך.

תלוי מה הם למדו, למהנדסי תוכנה אין שום בעיה

למצוא עבודה, והם אפילו לא צריכים להיות עם קשרים בהיי טק, אל תבלבל את המוח.

kryp

New member
זה כי ניסיון תעסוקתי ב"הנדסת" תוכנה

לא נדרש כמו ניסיון תעסוקתי בהנדסת חשמל, הנדסת חומרים או מכונות. הנדסת תוכנה זה בסך הכל תואר מדעי המחשב עם שנה נוספת ומיותרת.

THE WIZARD 55

New member
בעד בעד בעד!

זאת הדרך לדו קיום במדינה שלנו. לחגוג את כל החגים, ללמוד מגיל צעיר יחד. זאת הדרך הנכונה לשלום ביננו.

למעלה