../images/Emo6.gif אתה רואה עמית?
ועוד טוענים נגדי כל הזמן שאין הבדל בין יהודי ערב לאשכנזים, שאין אפליה, שאף אחד לא חושב על זה היום.... כן בטח... הלוואי שכל הגנים ובתי הספר יהיו מעורבים. אני מנסה פעם אחרי פעם להבין איזה אינטרס יכול להיות לי שיהיו מוסדות חינוך יהודיים בלבד אל מול כאלו שהם לא של יהודים (טוב נו, של ערבים)... אם יום אחד יהיו לי ילדים הם ילמדו רק במקומות כאלו, רק במקומות בו נמצאים אנשים חכמים נטולי גזענות על כל גווניה, אני לא רואה לנכון לחנך את הילדים שלי להיות מקובעים רק במקום אחד כאשר יש כל כך הרבה אופציות של הווי, של תרבות, של ראייה הסטורית עתיקה ומודרנית... למה לתת חינוך צר וכובל כשניתן להרחיב אופקים אפילו בלי להתכוון? (דוגמה - הילדים לומדים את השפה הערבית גם בלי שישבו להם על הראש לבחינת הבגרות, אלא מתוך רצון וכיף) בוא רק נגיד שיוצא לי לבלות הרבה בגן שבו התחנכתי. אותו גן שבו טפטפו לנו מגיל צעיר תרבות אחת ויחידה, שהוותה עבורנו התנגשות עם התרבות אותו ספגנו אצל הסבים שלנו או אצל החברים ביישובים העדתיים. הגן הזה עדיין ממשיך לפעול באותה המסורת של השמעת מוזיקה מערבית לחלוטין בלופ עד שהילדים ילמדו בכוח את השירים האלו, ובמחיקה גמורה של תרבויות אחרות מההווי הישראלי... שוב חוזרים על אותן טעויות, טעויות שגרמו לנו בגיל מאוחר יותר להתרעם על המערכת (ולא לא עוזרים לי ההפצרות בגננת שתתבל קצת את את החינוך שהיא מעניקה בקורטוב מהמסורת השניה, אפילו לא עוזר לי שאני מתאמצת ומביאה לה דיסקים כדי לנסות לשכנע אותה) רק אל תגידו עכשיו שזה קורה רק פה, כי ביקרתי בעוד גנים בחיים שלי וזה הדפוס הקבוע שחוזר שם, מחנכים בני אדם רכים לגדול ולהיות רובוטים של המערכת. לפחות בגן מעורב מצב כזה בחיים לא יכול לקרות, כל אחד יגדל להיות מי שהוא צריך להיות באמת.