אני לא הייתי שולח את הילד שלי לגן כזה
הייתי שולח אותו לגן יהודי-ציוני שמלמד את התרבות של אותו ילד, מלמד אותו על זהותו ושייכותו שלו. לא הייתי שולח אותו לגן "דו לאומי" כי דו לאומיות, בייוחד בקונטקסט שלנו זה קישקוש אחד גדול וזה רק יבלבל את הילד בקשר למיהו ומהו. כן, צריך ללמוד על תרבויות אחרות, כן צריך ללמוד שפות אחרות, כן צריך ללמוד על הצד השני, הכל טוב ויפה ולכל דבר הזמן והעיתוי המתאימים. שפה אחרת לומדים בבית ספר, ערבית לדעתי למרות חשיבותה היא לא עולה על השפה הכי חשובה בעולם היום - אנגלית ולכן היא ורק היא צריכה להשאר שפת חובה שכולם חייבים ללמוד, ערבית, צרפתית, ספרדית...כל השאר, אופציונליות, לפי בחירת התלמיד. תרבות כנ"ל, לומדים בבית ספר לאחר שאותו תלמיד כבר סגור על זהותו הלאומית ודתית, מכיר קצת את ההיסטוריה שלו, מכיר את המדינה ומתוך מקום זה, שילמד על תרבויות אחרות, לא רק של הערבים אלא גם אחרות. אין כזה דבר דו לאומיות בישראל, ישראל יכולה להיות או יהודית-ציונית או ערבית-פלשתינית ואם היא לא יהודית-ציונית אז היא לא "דו לאומית" היא פשוט ערבית-פלשתינית, זה הכל. לגבי חגיגת ט"ו בשבט - זה לא חדג דתי, גם לא לאומי, אז זה בעצם לא מעיד על כלום. הגן הזה ככל הנראה זהו גן אליו נשלחים ילדים יהודים של הורים אנטי ציוניים, שמאל רדיקלי במיטבו שבטוחים שהם חלק מדו קיום והורים של ילדים ערבים שחושבים שדרך הגן הזה וגם לאחר מכן, יוכלו, דרך הממסד היהודי-ציוני להשיג עתיד טוב יותר עבור ילדיהם (אין שום דבר פסול בכך אז זה המניע). דו קיום אמיתי זה בין יהודים ציונים גאים אך ראלים לבין פלשתינים גאים אך ראלים ששמים את הפנטזיות "זכויות" ו"צדק" בצד ומתמקדים במציאות בשטח עכשיו, בנתון, בקיים, במצוי. זה עדיין אין לנו במדינה, אין דו קיום.