גן ילדים דו לאומי בבאר שבע

נפש מה עם הצד השלילי בחברה שלך

ומה עם הצד השליליל בחברה שלך הצד שמראה על הגזענות שלכם לחברה ההישראלית ולצהל הצד שמראה על חוסר הכבוד שלכם לממסד ההישראלי על אי שמירת החוק אם זה בתשלומים המיסים שאפילו ראשי ראשויות ערבים אמרו שקשה להם לגבות מכם מיסים מה עם ההרגשה שלכם שאתם ראשים לעשות הכל ושאתם מעל החוק ומספיק לראות את זה בצורת הנהיגה שלכם

mike00

New member
במיוחד מכות,עינויים,רציחת,הריסת בתי הפלסתינים

כי איך אפשר בלי קצת תרבות ישראלית אמיתית?

mike00

New member
את בטוחה שאת נגד התעללות בבעלי חיים??

"ההתעללות" בבעלי חיים בארץ היא ניסוי בבעלי חיים למטרות מחקר. בניגוד לפלשתינים שהיא מעריצה, שההתעללות בבעלי החיים היא לשם תעללות בלב'ד. בקישור המצורף מראים יחס לבעלי חיים נוסח החמאס.. מלבד זאת,האם את מוכנה לחתום על תצהיר או תעודה שאם תצטרכי בעתיד טיפול רפואי,שאת מתנגדת בכל תוקף לקבל טיפול או תרופה שנמצאו כתוצאה ממחקר בבעלי חיים ?

ילד קטן לומד את הזהות העצמית שלו

שהיא חלק מתרבות הבית. הערבוב המוגזם בגיל רך, בחברה משוסעת, מכביד עוד יותר את תפישת המציאות על הילד. לימוד סובלנות והסתגלות אינו בא על רקע של ביטול עצמיות פרטית או לאומית. יש מקום למפגשים עם ילדים מעם אחר למטרות משותפות. אצלנו, בעיקר למטרות של בניית שלום וכבוד הדדי.

אני לא הייתי שולח את הילד שלי לגן כזה

הייתי שולח אותו לגן יהודי-ציוני שמלמד את התרבות של אותו ילד, מלמד אותו על זהותו ושייכותו שלו. לא הייתי שולח אותו לגן "דו לאומי" כי דו לאומיות, בייוחד בקונטקסט שלנו זה קישקוש אחד גדול וזה רק יבלבל את הילד בקשר למיהו ומהו. כן, צריך ללמוד על תרבויות אחרות, כן צריך ללמוד שפות אחרות, כן צריך ללמוד על הצד השני, הכל טוב ויפה ולכל דבר הזמן והעיתוי המתאימים. שפה אחרת לומדים בבית ספר, ערבית לדעתי למרות חשיבותה היא לא עולה על השפה הכי חשובה בעולם היום - אנגלית ולכן היא ורק היא צריכה להשאר שפת חובה שכולם חייבים ללמוד, ערבית, צרפתית, ספרדית...כל השאר, אופציונליות, לפי בחירת התלמיד. תרבות כנ"ל, לומדים בבית ספר לאחר שאותו תלמיד כבר סגור על זהותו הלאומית ודתית, מכיר קצת את ההיסטוריה שלו, מכיר את המדינה ומתוך מקום זה, שילמד על תרבויות אחרות, לא רק של הערבים אלא גם אחרות. אין כזה דבר דו לאומיות בישראל, ישראל יכולה להיות או יהודית-ציונית או ערבית-פלשתינית ואם היא לא יהודית-ציונית אז היא לא "דו לאומית" היא פשוט ערבית-פלשתינית, זה הכל. לגבי חגיגת ט"ו בשבט - זה לא חדג דתי, גם לא לאומי, אז זה בעצם לא מעיד על כלום. הגן הזה ככל הנראה זהו גן אליו נשלחים ילדים יהודים של הורים אנטי ציוניים, שמאל רדיקלי במיטבו שבטוחים שהם חלק מדו קיום והורים של ילדים ערבים שחושבים שדרך הגן הזה וגם לאחר מכן, יוכלו, דרך הממסד היהודי-ציוני להשיג עתיד טוב יותר עבור ילדיהם (אין שום דבר פסול בכך אז זה המניע). דו קיום אמיתי זה בין יהודים ציונים גאים אך ראלים לבין פלשתינים גאים אך ראלים ששמים את הפנטזיות "זכויות" ו"צדק" בצד ומתמקדים במציאות בשטח עכשיו, בנתון, בקיים, במצוי. זה עדיין אין לנו במדינה, אין דו קיום.

מIתר לי

New member
ט"ו בשבט...

הוא לא "חג", אבל בהחלט בורג מרכזי בדת היהודית, הרבה מעבר לנטיעות ולפריחת השקד... תקרא קצת על היום הזה לפני שאתה יוצא בהצהרות כאלו

בחיים שלי לא הייתי שולח את הילדים שלי לגן כזה

בחיים שלי לא הייתי שולח את הילדים שלי לגן כזה אני לא אתפלא עם היהודים ששלחו את הילדים שלהם הם ממחנה השמאל קיצוני מרץ והלאה שחולמים על היום שכאן תקום מדינה דו לאומית דבר שבחיים לא יקרה

סיכום בינים: בפורום פלשתינאים אזרחי ישראל הגן

הזה היה נסגר מהר מאד. יש לנו שני ערבים מהפורום שהיו שולחים את הילדה לגן כזה (שזה בעצם כל הערבים שהשתתפו בשרשור), ויש נפש אוריינטלית שבעד, והיהודים, אלה שבאים לדבר עם פלשתינאים בפורום, היו מעדיפים לשמור את הקשרים עם הערבים במסגרת הפורום בתפוז, או לפחות לא לערב את הילדים. האם זה מלמד משהו על הנכונות של יהודים וערבים בארץ לחנך את ילדיהם ביחד? זה בוודאי לא מדגם מייצג, ברור שלא כל הערבים ואפילו לא מרביתם היו שולחים לבית ספר דו לאומי, אבל אני כן מניח שהאחוז אצלם היה גבוה יותר מאשר אצל היהודים.

כבר מזמן נוצר אצלי הרושם..

שהחברה היהודית מיליטנטית וגזענית יותר מהחברה הערבית בישראל. ולשאלתך בקשר לגן: מבחינה אידאולוגית אני בעד, ואפילו היה לי חלום לגור ב"נווה שלום", כששמעתי על קיומו של היישוב הזה. מעשית, סביר להניח שאני אבחר לגור בשכונה שנחשבת "טובה", הייתי בוחר בגן שאינו רחוק יותר מדי מהבית, ושידוע כגן "טוב". כנ"ל לגבי בחירת בית ספר, ובקיצור, אני מוכן לשלם יותר בשביל מותג "טוב". העניין של שייכות לאומית בא אצלי במקום שלישי או רביעי אחרי הפרמטרים הנ"ל. עכשיו השאלה העקרונית היא האם הייתי מתנגד שגם ערבים יגורו באותה שכונה "טובה" בשכנות אלי, וישלחו את הילדים שלהם לאותו גן "טוב", ואח"כ לאותו בית ספר? אז התשובה היא שלו היה הדבר בידי, הייתי נוקט אפילו בסוג של אפליה מתקנת כדי לעודד כמה שיותר צעירים ערבים איכותיים לעשות צעד כזה.

ינשוף4

New member
אני חושב שכאן התשובה הנכונה.

חשוב "גן טוב", וחשובה "שכונה טובה". השיוך האתני של התושבים- ברמת חשיבות פחותה בהרבה (אם בכלל). אבל נראה שכאן מדובר על שאלה פוליטית. ואני חושב שהכנסת ילדים, במכוון, לצעדים פוליטיים- אלו דברים שרק הקיצונים, משמאל ומימין, עושים.

אני מסכים עם שניכם ש(אם הבנתי נכון) לרמה

ישנה חשיבות גדולה יותר מללאום. מה שכן, ינשוף כל צעד הוא פוליטי, גם לשלוח ילד לגן חד לאומי זו הצהרה, לא פחות מגן דו לאומי.

ינשוף4

New member
רק אם שקול הלאומיות

בבחירת מקום מגורים ו/או למודים (ובמיוחד גן) מהווה מרכיב, זה צעד/הצהרה פוליטית.

אני חושב אחרת

היהודים יש תחושה של הרבה יותר חשיבות לשמור על המסורות דת תרבות וכו'.. יעני ערבים יש איזה מיליארד + בעולם..יהודים יש 12 מיליון שגם הם בסכנה מתמדת, אז אם לא אנחנו נשמור על כל הדברים הנ"ל - אף אחד לא ישמור.

זה נכון ואני יכול להבין רצון של הורה שהילד/ה

תקבל את המסורת של העם והדת שלו, אבל אני לא בטוח שאי אפשר לעשות את זה זה לצד זה. נגיד בנצרת ילדים לומדים באותו גן ובית ספר נוצרים ומוסלמים, כולם לומדים על החגים של כולם ועל המסורת, אבל שחוזרים הביתה יש רק את החג של המשפחה.

לא מבין את הקטע..

למה ילד נוצרי צריך לדעת על חג מוסלמי ברמה שהוא יודע על החג שלו? כנ"ל על מסורת.. יש תרבות שונה יש מסורת שונה.. אולי צריך לעודד להכיר זה את החגים של זה בבתי ספר.. אבל לא בגנים וגם לא ככה..

יכול להיות שעדיף לדחות את זה לבית ספר.מצד שני

מצד שני הדרך הכי טובה למנוע הווצרות דעות קדומות וגזענות היא חשיפה לשונה ממך בגיל הכי צעיר שיש.

כבר מזמן נוצר אצלי הרושם

שהשמאל הקיצוני שאתה בטוח שאתה אחד מהם חצה את גבול הקו האדום אני לא אתפלא אם אתה נכנס מידי פעם לאתרים כמו מחסום חבר בארגון וכרות ומבחינתך יום העצמאות זה יום הנכבה מעניין מה יש לך לומר על כך שהחברה הערבית עמדה לצד נסראלה במלחמת לבנון השניה מעניין מה יש לך לומר על כך שרוב הפיגועים ב7 שנים האחרונות נעשו בעזרתם של ערביי 48 ומעניין מה יש לך לומר על החגיגות זיקוקים שהם עשו ביום הזיכרון האחרון לחללי מערכות ישראל

למעלה