דברים שכדאי לדעת על חיסון הפוליו המוחלש

zlp

New member
בוודאי שאפשר להמנע מחיסון פוליו

עכשיו צריך לוודא שהביוב יזרום ברחובות, שלא יהיו מים זורמים וסבון זמין וכך נבטיח שלא יהיה צורך לחסן נגד פוליו כי ילדים יחשפו לנגיף בצעירותם. מי שנחשף ובכל זאת לא שרד- טוב, כנראה לא היה צריך לשרוד או שאלוהים גזר שיהיה משותק.
מי אנחנו שנתערב?

cומcו

New member
אז עכשיו לאחר שהבנת את מה שאמרת, אתה חולק על

דבריך הקודמים?

אני לא ראיתי אף לא מקרה אחד אצל הבדואים, אז היכן אותם מקרים שאתה מטיל אימה על כל דכפין?

zlp

New member
אסביר שוב

הוירוס נמצא בביוב של רהט. ברהט יש שירותי תברואה נאותים וטיפות חלב נגישות.

אבל מעבר לזה, באמת ככל שהסניטציה גרועה יותר יש סיכוי גבוה יותר לפגוש בנגיף בילדות ולפתח נוגדנים. פיתוח נוגדנים יכול להעשות כתוצאה ממחלה או כתוצאה מחשיפה סוב-קלינית.

אחד לאלף ילדים חולים יפתח שיתוק ילדים. ז"א שרוב האוכלוסיה תפתח חסינות אבל אחד מאלף יחלה. ואחד מאלף זה לא זניח כלל.

ואינני יודע מהי הטלת אימה על כל דכפין. האם את בטוחה שאת יודעת מה הפירוש של "כל דכפין"?

cומcו

New member
האם אתה טוען שברהט יש % התחסנות של 100%?

אם כן, אשמח לדעת מהיכן אתה מסתמך על המידע ההזוי הזה?

כמובן, שאתעלם משאלתך האחרונה וכמו שאומרים החבר'ה שאם מישהו כל הזמן מנסה להתנשא על אחרים, סימן שהוא ג'וק קטן חסר חוליות ובעל הערכה עצמית בריצפה.

zlp

New member
לא, לא טענתי את זה.

זו טקטיקה ידועה של הצבת איש קש ואז שילוח חיצים בו.

את מוזמנת לקרוא את כל השרשור, להחכים (אחרי שהתחכמת עם עניין "העיניים הירוקות") ואולי על הדרך ללמוד להשתמש בביטויים בעברית בצורה נכונה בלי לתרץ ולהאשים את מי שמעיר לך.

בהצלחה.

cומcו

New member
אז מה טענת?

יש שתי אפשרויות והם או אני סתומה ולא מבינה מה שאתה כותב או שאתה לא מסביר את עצמך כמו שצריך וסותר את עצמך כל תגובה מחדש.
אני מקווה שתסכים איתי שהאפשרות השנייה היא הנכונה.

zlp

New member
כל התשובות נכונות

אם את רוצה לראות מה טענתי תעברי שוב על השרשור.

אני מיציתי את הדיון הזה.
אם תראי לי היכן סתרתי את עצמי אשמח להבהיר או לתקן.

צ'או.

cומcו

New member
על ההתחסנות ברהט

אתה טוען שהם לא נבדקו כי הם מחוסנים ובקשתי ממך להציג את הנתונים האלו שאתה מסתמך עליהם.

טענה שנייה שלך היא שבגלל שהם לא הגיינים אין אצלהם פוליו.

תחליט, מחוסנים או לא מחוסנים?

zlp

New member
מעולם לא כתבתי את הדברים הללו

כתבתי דברים אחרים לגמרי.
כשאת טוענת שכתבתי משהו, הביאי ציטוט, בבקשה. כך אני עושה. רק אז נוכל לראות שאנחנו מדברים על אותו הדבר ולנתח את הציטוט (או הציטוטים) ולמצוא סתירות, אם קיימות.

בכל מקרה כבר ייחסתי לי "כוונות אפלות", כך שאני לא מבין איזו סיבה יש לך להמשיך "לדון" איתי.

כנראה שבכל זאת יש לי טעות: בשאלה הקודמת שהצגת לי, נראה לי שהתשובה היא א'.

cומcו

New member
ניסיתי להוריד אותך מהעץ עליו טיפסת, אך כשלתי

מאחר ואני לא cומcו שלך, אני פורשת מלנסות לחנך אותך היכן שהוריך כשלו.

zlp

New member
או, הסיגנון של פולסי

מעניין...

שום עץ. אם את טוענת שסתרתי את עצמי הביאי ציטוטים.

או שאולי תשלחי אותי לחפש לבד דברים שלא קיימים, בדיוק כמו פולסי...

cומcו

New member
בהחלט למדתי ממנה מס' כלים להתמודד עם טרולים

כדאי גם לך ללמוד ממנה בכל התחומים שאתה מתדיין עימה.

zlp

New member
בקיצור, תביאי ציטוטים

בהם אני לכאורה סותר את עצמי.

עד אז דעתך פשוט לא מעניינת.

cומcו

New member
בינתיים מקריאה בפורום, אני מתרשמת שדעתך היא

זו שלא מעניינת.

תפסיק להטעות את הקוראים

למען לא יפלו הקוראים בעיוות שעושה zip מדי פעם לנתונים, גם הזנים שכן נמצאים בחיסון הנוכחי (1, 3) עלולים לגרום לשיתוק פוליו חמור לא פחות מהוירוס הטבעי, לרבות מקרי מוות.
להלן דוגמא על התפרצות פוליו כתוצאה מחיסון חי-מוחלש שנגרמה מזן 1 (הזן הטבעי שנמצא בביוב בישראל ואחד הזנים הכלולים בחיסון הנוכחי):
http://www.sciencemag.org/content/296/5566/356.short

במקרה הנ"ל, מרבית הנפגעים היו בלתי מחוסנים. חיסון האוכלוסיה בחיסון המוחלש פגע בהם ואף הרג שניים מהם. כאשר זורקים לאוויר את תיאוריית חסינות העדר, יש לזכור שלפעמים העדר מסכן את הבלתי מחוסנים, בשיעור העולה על הסיכון שהם לקחו עצמם מפני הוירוסים והחיידקים הטבעיים. גם במקרה הנ"ל, אנו לא יכולים לדעת, איך היו מגיבים ילדים אלו למפגש עם הוירוס הטבעי - אלוי הוא היה פחות אלים ממה שקרה לוירוס המחולש במעיים לפני שפגע בהם?

הנה כאן דיווח על מקרים נוספים של שיתוק כתוצאה מזן 1 של הפוליו שניתן כחיסון מוחלש והתפתח במעיים:
http://jvi.asm.org/content/78/24/13512.short

כאן מתארים החוקרים שיטה חדשה לבירור טיבו של הוירוס לאחר המוטציה שעובר במעיים, ומדווחים על עקשנותו של זן 3 (שגם כן קיים בחיסון הניתן כעת בישראל) להסתובב באוכלוסייה במשך למעלה משנה. המעניין במחקר הזה - החוקרים מדווחים שבשיטה הנהוגה (להבדיל מהשיטה החדשה עליהם הם מדווחים) מקרים שכאלו מתפספסים - חומקים מתחת לרדאר. המשמעות של זה - אין לנו מושג באמת מה היקף התופעה של וירוסים מוחלשים העוברים מוטציה ומדביקים הלאה באוכלוסייה:
http://www.pnas.org/content/100/16/9398.short

החיסונים המוחלשים ידועים כבעיתיים בזה שיכולים לגרום לשיתוק בעצמם, לא פחות חמור מהוירוס הטבעי. בניגוד לצפירות ההרגעה הנשמעות במחוזותינו שכאן החיסון המוחלש ניתן למחוסנים בחיסון המומת ולכן הסיכוי לזה לא קיים במיתאר הישראלי (טענה דמגוגית לכשעצמה, הואיל ומתייחסת רק לסיכון לכאורה של המחוסנים ולא של האוכלוסייה בסיכון הנמצאת בסביבתם), המסקנה של החוקרים היא שלא יהיה ניתן למגר את הפוליו כל עוד משתמשים בחיסון המוחלש, וכן כי כאשר מתערבים בסירקולציה של הוירוס הטבעי באמצעות חיסון מוחלש - כל מקרי השיתוק שיבואו לאחר מכן יהיו מהחיסון עצמו. יש פרדוקס מובנה בשימוש בחיסון המוחלש, פרדוקס המוסתר מהציבור בישראל בימים אלו.

הפרדוקס הזה נידון בספרות בצורה נרחבת. כאן מספרים לנו גם כן שזני הפוליו מהחיסון עלולים להפוך למסוכנים באמצעות המוטציה במעיים ושאנשים מסויימים יכולים להמשיך להשיל את הוירוס המוחלש במשך עשורים (decades):
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X09003181

זו לא הפעם הראשונה ש zip מטעה את הקוראים במידע בלתי מבוסס, בבטחון מופרז, כדי ליצור מצג שווא של חיסונים טהורים ומבורכים תמיד, לעומת המציאות המורכבת המאפיינת את החיסונים.

zlp

New member
מי שמטעה הוא אתה

א. גם הזנים שכן נמצאים בחיסון הנוכחי (1, 3) עלולים לגרום לשיתוק פוליו חמור לא פחות מהוירוס הטבעי, לרבות מקרי מוות..

נתחיל מכך שהחיסון לא גורם לשיתוק פוליו אלא לשיתוק דמוי פוליו. אם דנים בענייני מדע כדאי להשתמש במונחים מדעיים.

שנית, לא טענתי שהזנים האחרים לא יכולים לגרום למוטציה. כתבתי במפורש: הזן שרגיש למוטציות לא נמצא בחיסון הנוכחי. כלומר, זן זה רגיש למוטציות יותר מהזנים האחרים והוא לא נמצא בחיסון.
לתומי חשבתי שהכוונה ברורה, אבל אני בהחלט מקבל את העובדה שיש כאלה שמחמת חוסר היכרות עם החומר הבינו אחרת.
מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.

ב. אכן, מרבית הנפגעים היו בלתי מחוסנים. מה המסקנה?
נכון, ניחשת לבד: לחסן!

ומי שלא יכול להתחסן? מכיון שבאיזורים אלה שיעורי החיסון נמוכים ביותר (בין 7-40%) אתה לא יכול להסיק מהם לגבי חסינות עדר או לגבי סיכון יחסי של חיסונים לעומת מחלה טבעית. אי אפשר להסיק דבר בנוגע לסיכון לאנשים מדוכאים חיסונית היות ומלכתחילה לא נוצרה חסינות עדר.

שוב מי שמטעה כאן הוא אתה.

ג.שני הקישורים הבאים לא רלוונטיים לשרשור הזה (אלא אם תראה את הרלוונטיות לטענות שטענתי) ולכן אדלג עליהם.

ד. את שני הקישורים הבאים לא הצלחתי לפתוח. אנסה מחר מדפדפן אחר.

לסיכום: אתה כותב שאני מטעה את הקוראים. הראיתי שאין קשר בין הטענה להטעיה ובין שני הקישורים הראשונים שנתת.
מעבר לכך, אתה נוקט באסטרטגיה כזו:

א. טען להטעיה.
ב. הבא רשימת קישורים לא קשורים וארוכה מאוד.
ג. חזור על הטענה הבלתי מגובה שמדובר בהטעיה.

זה לא הגון, לא ישר ומגוחך כשאתה עושה זאת תוך שאתה מטעה בעצמך.

תיקון נוסף של זיפ

המונח המדעי לשיתוק פוליו כתוצאה מחיסון: VAPP. הנה, מתוך אחד המאמרים אליהם הפניתי את הקוראים:

This may, in rare cases, cause vaccine-associated paralytic poliomyelitis (VAPP) in vaccinees or result in transmissible and neurovirulent circulating vaccine-derived poliovirus (cVDPV) strains.

VAPP - "שיתוק פוליו כתוצאה מהחיסון".

זיפ ממשיך להטעות את הקוראים.

למעלה