דברים שכדאי לדעת על חיסון הפוליו המוחלש

zlp

New member
אני שמח שתיקנת את עצמך

והשתמשת עכשיו במינוח המדויק.

המשך כך בפוסטים הבאים ולא תהיינה לי טענות.

zlp

New member
תיקון טעות

המספרים הרשמיים מדברים על 1-2 מליון מנות.

לדעתי המספרים האמיתיים רחוקים אפילו מכך.

זו לא שטות, זה מה שרופאים טוענים. אנשי מקצוע

אני משוכנע שבתור פרופסור בפקולטה לרפואה תוכלי להעמיד אותם על דיוקם ולספר להם על חיידקים, הם בטח לא שמעו על זה עד היום.

את טוענת לנפגעי חיסון במבצע של 88 - על סמך מה?
ממה שקראתי היו מחוסנים שנפגעו מפוליו (אמיתי). לא מהחיסון.

cומcו

New member
היכן קראת?

האם הציגו שם בדיקות מעבדה?
אני כמעט בטוחה ששיערו שזה פוליו אמיתי ע"ס העיניים הירוקות של הנגיף.

מעניין, אם תבוא עכשיו קריאה סלקטיבית ותכתוב לי שלנגיפים אין עיניים ירוקות ושאני לא מבינה מה אני כותבת.

ב-88 עשו בדיקות צואה. זה היה הפוליו האמיתי

אני מצטט את תשובתה של ד"ר לנדסמן:
דו"ח מבקר המדינה פחות רלוונטי, ועדיף לראות את הדו"ח הזה – http://www.old.health.gov.il/Download/pages/Polio_inIsrae251109l.pdf
הוא נכתב על ידי פרופ' טיבריו שווץ, מבכירי האפידמיולוגים בארץ, שניתח את האירועים השונים מהקמת המדינה. ניתוח אירוע חדרה מתחיל בעמוד 101. אפשר לראות שם שכל החולים חלו בזן הפרא, 9 מהם קיבלו 3 מנות של החיסון המוחלש אבל לא היתה להם רמת נוגדנים מספיקה ככל הנראה, ואילו השאר לא היו מחוסנים כלל או היו מחוסנים חלקית.

הקשר לתרכיב החיסון הוא לא החיסון עצמו שגרם למחלה אלא שהחיסון לא היה מספיק טוב.
http://realitybugs.me/2013/08/05/polio2/

וכן, הורדתי את הקובץ והלכתי לעמוד וקראתי (הדו"ח באנגלית, למי שזה משנה לו).

הלגלוג שלך לגבי צבע העיניים לא שווה התייחסות מבחינתי.

cומcו

New member
ע"ס מה את יכול לראות?

יפה שכתוב שזה מהזן הפרא, אבל לא מפורט איך הגיעו למסקנה הזו.
מה שעשו שם זה בסה"כ ניתוח של מי שחלה והאם קיבל חיסון.
סלח לי, אבל ככה לא מנתחים נתונים.

אני לא יכול לראות כי אני לא חוקר ולא רופא

ולא מתפקידי לנתח נתונים. אם יש לך הכשרה בניתוח נתונים וחקרת את הנושא בעצמך, בואי ספרי לנו על מה את מתבססת כשאת שוללת את המסקנות הרשמיות.

אני לא יודע טכנית איך בודקים את הזנים השונים, אבל כפי שידעו לבודד את זן הפרא, וליצור (עוד בסוף שנות החמישים!) חיסון עם שלושה זנים שונים מוחלשים... אני לא רואה מה מפתיע שבשנות השמונים (אחרי שלושים שנה, כן?) גם ידעו לזהות איזה זן זה.

cומcו

New member
אין לי אפשרות לנתח אותם, כי הם לא מוצגים

מה שמוצג ממש לא מספק וכבר הסברתי לך את זה.

לא הסברת שום דבר... החלטת שהפירוט לא לטעמך

וזהו.
לידיעתך, אף על פי שפרויקט מיפוי הגנום האנושי החל רק בשנת 1990 נעשו כמובן מחקרים גנטיים עשרות שנים לפני כן.

אם דו"ח מקצועי לא מספק אותך, זו לגמרי בעיה שלך. אני רק רוצה להזכיר שאת לא הראת הוכחות אחרות ואין לך ראיות לכך שאת "כמעט בטוחה ששיערו שזה פוליו אמיתי ע"ס העיניים הירוקות של הנגיף", כלומר כל מה שאת עושה זה לשלול את הראיות הקיימות כי ככה נראה לך וזהו.

אז בין דו"ח מקצועי לבין מה ש"נראה לך", אני בוחר באפשרות הראשונה.

cומcו

New member
כי לא פרטו כלום אלא רק רשמו קבל/לא קבל חיסון

זהו אינו פירוט!

אתה צודק שזו בעיה שלי שאני חייה במדינה שבה משרד הבריאות לא רק שאינו דואג לצרכיי הבריאותיים, אלא אף מפקיר אותם וגורם למגיפת פוליו בארצינו עם הבוסט הזה של הוירונים.

אני רוצה להזכיר לך שזה תפקידך להראות לי אותם לאחר שתפעיל את קשרך שם, אם אתה טוען שהם קיימים, אחרת טענתך שקולה לעגבניות שמרחפות לי בחצר.
מה לא ידעת שאני רואה עכשיו עגבניות מעופפות לי בחצר ועד שלא תראה לי אחרת, אז הם קיימים? חחח

זו "רק" סקירה של מומחה בכיר בתחום

"אני רוצה להזכיר לך שזה תפקידך להראות לי אותם לאחר שתפעיל את קשרך שם" - אה?

אין לי שום תפקיד ואין לי שום קשרים במשרד הבריאות, אני לא טוען שהם קיימים ומעולם לא טענתי שיש לי.

אבל בשביל גוגל לא צריך קשרים:
"פרופ' תמר שוחט הוקירה את זכרו של פרופ' טיבריו שוורץ שיזם חיסונים רבים בישראל והשפעתו עדיין ניכרת בארה"ב המבססת את מדיניות הטיפול בפוליו על ממצאיו."
http://www.ima.org.il/MainSite/ViewCategory.aspx?CategoryId=2526

אז בואי נראה מה יש לי כאן:
מצד אחד: סקירה רפואית מקצועית (לא לציבור הרחב) של פרופסור בכיר לאפידמיולוגיה שחקר את נושא הפוליו לעומק ואף קיבל מלגה על הישגיו...
מצד שני: גולשת אלמונית בפורום חיסונים שהמידע הרשמי לא נראה לה ומפריחה לאוויר כל מיני דברים לא מבוססים (על כך שלא היה מיפוי גנטי ב-88, או שיש לי תפקיד לעבוד בשבילך, או קשרים, או שאני גורם להתאבדויות בני נוער...).

הממממ.... למי להאמין?

אם המידע הרשמי לא מספק אותך זו לגמרי בעיה שלך. אני לא עובד בשבילך ואין לי שום תפקיד להראות לך שום דבר. אני פורש מהדיון חסר הטעם הזה ואת ההחלטה למי להאמין אשאיר לשיפוט הגולשים.

cומcו

New member
השבתי לך בפורום אחר ואין כוונתי לחזור שוב על

אותו הסבר מליון פעמים.

zlp

New member
PCR

וריצוף. שתי השיטות שימשו במקביל.
קצת מביך שצריך לכתוב לך את זה.

בכל אופן, ההתפרצות ב 88' החלה באזורים בהם חוסנו רק ב IPV כך שזה לא היה יכול להיות החיסון המוחלש.

באמת?

בהתפרצות משנת 1988 דווחו 15 מקרים של פוליו. 9 מהם – קיבלו לפחות 3 מנות חיסון אוראלי קודם לכן. 9 מהם – ילדים בני 15 או יותר.
קצת מביך שצריך לכתוב לך את זה.

zlp

New member
מה הקשר?

כל מה שכתבתי נכון: האבחון נעשה באמצעות PCR וריצוף, המגיפה התחילה באיזורים בהם לא היה חיסון OPV ולכן גם הוירוס שבודד לא היה יכול להיות מחיסון ה OPV.

זה לא סותר את העובדה שהמשך המגיפה מחוץ לאזור חדרה ורמלה היתה בחולים שקיבלו חיסון OPV.
אם דרך הסקת המסקנות שלך משתקפת בפוסט שאליו אני מגיב, עמדתם של מתנגדי החיסונים בהחלט רעועה.

אבל הם כן היו מאזור חדרה

קראת את המחקר שמדווח על ההתפרצות משנת 1988? או אולי את המסמך הסוקר את התפרצויות הפוליו בישראל המתעכב על התפרצות זו במיוחד?

אם ההצהרות הבלתי מבוססות שלך מבלי שאתה מכיר את הנתונים מהמחקר משקפות את משימתך כאן בפורום, עמדתם של מגיני החיסונים בהחלט רעועה.

zlp

New member
קראתי הכל

(טוב, לא את כל הסקירה ההיסטורית על הפוליו. מדובר בספר).
באזור חדרה ורמלה לא חיסנו ב OPV ולכן המקרים הראשונים לא היו יכולים להיות תוצר של חיסון OPV.

אני לא מבין על אילו הצהרות בלתי מבוססות אתה מדבר.

zlp

New member
את מסכימה שלפחות חלק מהמקרים

לא היו יכולים להיות תוצר של OPV (וזה בלי להתייחס ל PCR, אני שואל את השאלה הזו כתרגיל תיאורטי בלוגיקה פשוטה)?

פולספגן

New member
לא תמיד יש קשר בין מעשי לתאוריה

אם היה תמיד קשר לזה, החיים שלי היו הרבה יותר קלים

למעלה