דוגמא לאיוולת המדע- אלרגיה

Feanor75

New member
מחלה והחלמה-חד הם

-אני לא עושה הפרדה, מבחינתי הכל סוגים שונים לאותה מחלה.

אני כבר למדתי, אם אתה חושב שזה בלבוש אתה צריך עכשיו ללכת, לזרוק את התואר לפח ולהתחיל ללמוד באמת אם אתה לא יכול להפיק ממנו תועלת.
אפילו חיות בית כמעט לא חולות. היו לי כמה חתולים וכלבים, אף אחד מהם לא היה חולה יותר מפעם או פעמיים בכל חייו. אני חושב שזה המצב בכל בית פחות או יותר, כל עוד שומרים על תנאים סבירים. חיות הבר בריאות יותר מחיות הבית, כמו שחיות הבית בריאות יותר מהאדם. תזהה את המגמה פה. הנתונים שלך לא שווים דבר כי הם לא קשורים למציאות האמיתית, אלא רק לחלקי אמת.

סרטן גם אם קיים בטבע עדיין נפוץ הרבה יותר במדינות המודרניות, זה די ברור גם לך אני מניח. למעשה אצל אנשים (ואולי גם אצלך חיות) הוא נגרם בעיקר מסיבות נפשיות, כדאי שתפנים זאת. אני יכול אפילו להעלות השערה בקשר לזה, כי ראיתי את מי זה תוקף.

הדוגמאות שלך על טבעונים שחולים הן בכלל לא הדוגמאות שלי. הם חיים עדיין במדינה מודרנית באותו אורח חיים מקולקל ולכן הם חולים כמו חבריהם. מתח ודיכאון שנפוצים במערב הם גורמים מרכזיים למחלות, אפילו המדע כבר הכיר בכך למיטב ידיעתי.

deathcaster

New member
תגובה

"מחלה והחלמה-חד הם אני לא עושה הפרדה, מבחינתי הכל סוגים שונים לאותה מחלה"- אז אתה עושה סלט, ובגלל זה הטעויות שלך. (וזה צריך להיות "חד הן")

"אני כבר למדתי, אם אתה חושב שזה בלבוש אתה צריך עכשיו ללכת, לזרוק את התואר לפח ולהתחיל ללמוד באמת אם אתה לא יכול להפיק ממנו תועלת."- מה קשור לבוש? על מה אתה מקשקש לכל הרוחות? מה למדת?

"אפילו חיות בית כמעט לא חולות."- עכשיו אתה ממש מקשקש.

"היו לי כמה חתולים וכלבים, אף אחד מהם לא היה חולה יותר מפעם או פעמיים בכל חייו"- ממש מדגם מייצג לכל חיות הבית בעולם

"אני חושב שזה המצב בכל בית פחות או יותר, כל עוד שומרים על תנאים סבירים" .... אהה.. אז אתה חושב, אז יכול להיות שאתה טועה. קצת צנעה לא תזיק לך.

"חיות הבר בריאות יותר מחיות הבית, כמו שחיות הבית בריאות יותר מהאדם"- אני מניח שאתה יכול לגבות את דבריך? או ששוב תכתוב: "זה ברור ומובן מאליו"?

"תזהה את המגמה פה. הנתונים שלך לא שווים דבר כי הם לא קשורים למציאות האמיתית, אלא רק לחלקי אמת."- זיהיתי את המגמה: "הנתונים שלך לא שווים דבר כי הם לא קשורים למציאות האמיתית"

"סרטן גם אם קיים בטבע עדיין נפוץ הרבה יותר במדינות המודרניות"- לא נכון, פשוט במדינות הלא מפותחות תוחלת החיים נמוכה יותר ואנשים לא מספיקים לקבל סוגים רבים של סרטן שמזוהים עם גיל מבוגר. לא חשבת על זה... אני יודע.

"הם חיים עדיין במדינה מודרנית באותו אורח חיים מקולקל ולכן הם חולים כמו חבריהם. מתח ודיכאון שנפוצים במערב הם גורמים מרכזיים למחלות, אפילו המדע כבר הכיר בכך למיטב ידיעתי."- המדע הכיר בכך, אבל הוא מכיר גם בעובדה שסטטיסטית במדינות שמזוהות עם צמחונות טבעונות, בעיקר במזרח הרחוק, תוחלת החיים נמוכה יחסית בגלל תנאי סניטציה לקויים, מגיפות ורפואה מודרנית ברמה נמוכה. אבל למה לי לבלבל אותך עם עובדות?

Feanor75

New member
אה

דווקא כן חשבתי על זה שבמזרח לא מגיעים לגילים האלה ולכן לא חולים. זה נכון רק חלקית ואולי בכלל אין קשר. קודם עלינו לבחון את הנתונים האמיתיים של אורך החיים, ללא תמותת תינוקות שיוצרת תמונה מעוותת.

אוי..אני מרגיש רע, שאתה מביס אותי עם העובדות והנתונים שלך. אני עלול להשתגע ולהתחיל לרוץ לברוח, מה אתה מציע לי לעשות?

deathcaster

New member
תגובה

תמותת תינוקות לא יוצרת תמונה מעוותת. היא חלק מהבעיה.

"זה נכון רק חלקית ואולי בכלל אין קשר"- למה אין קשר? תוחלת החיים קצרה בגלל מחלות שלא מטופלות כראוי, די סותר את מה שאתה טוען.

"אוי..אני מרגיש רע, שאתה מביס אותי עם העובדות והנתונים שלך. אני עלול להשתגע ולהתחיל לרוץ לברוח, מה אתה מציע לי לעשות?"- אם נתעלם מהציניות- צא ולמד, בור יקר.

בקיצור איזה רופא לא איבחן אותך כמו שצריך

ולכן מסקנתך היא לזרוק את כל המדע לפח.
אין לי מה להגיד. הגיון ברזל.
והכי מצחיק זה שאתה טוען נגד המדע על כך שהוא משתמש בתצפיות ואיזה קטע שזה בדיוק מה שאתה עושה: " הפסקתי עם בשר ומוצרי חלב וראה זה פלא! ה"אלרגיה" נעלמה כמעט לחלוטין". כן.. זה נשמע לי כמו תצפית!

אגב, רופא הוא לא מדען.

Feanor75

New member
זה לא נכון

כי הדרך שלפיה הלכתי נסמכת על הגורמים לבעיות, שלא אמורים להכניס רעלים לגוף. התוצאה היא רק הפידבק. הרפואה המודרנית נסמכת על התופעות, כלומר על הסימפטומים במקום על הגורמים האמיתיים.

הרופא בא מהמדע

באמת שאין לי מושג מה אתה רוצה להגיד.

" נסמכת על הגורמים לבעיות" ואיך ידעת מה הם הגורמים לבעיות?
" לא אמורים להכניס רעלים לגוף" מה שנכון נכון.
מעבר לזה אני מניח שלא שמעת על אנטיביוטיקה, חיסונים ושאר תהליכים רופאיים שכניראה לא שווים כלום אם הוא לא ריפאו את האלרגיה שלך...

"הרופא בא מהמדע" זה הופך אותו למדען?

deathcaster

New member
אממממממ

אנטיביוטיקה וחיסונים לא מרפאים שום אלרגיה.

ישנם רופאים שהם מדענים, רובם לא כאלה.

לא אמרתי שהם מרפאים אלרגיה...

פשוט הוא אמר שהרפואה מטפלת אך ורק בסימפטומים של מחלות ולא בגורמים להם,(או לפחות זה מה שנדמה לי שהוא אמר.) ולכן זאת דוגמה נגדית.
אני די בטוח שהרופאים שהוא הלך אליהם אינם מדענים.

חנוך25

New member
א. יש לך מספיק טבע. לא רואה שאתה ממהר

לעבור דירה ליערות האמזונס או לסוואנה האפריקאית.
ב. תחזיר את אוכלוסיית האדם לחצי מליון במקום 7 מיליארד אז יהיה על מה לדבר.

Feanor75

New member
זה נכון יש יותר מדי אנשים בעולם, המצב מסובך

אני באמת רוצה לעבור לסביבה כזאת טבעית וכפרית, איפה שאנשים באמת חיים, לא דווקא מהדוגמאות שנתת אבל מקומות טובים בהרבה מכאן. אני עובד על זה, לא טוב לחיות לבד.

למעלה