דו"ח מדאיג: רופאים משקרים ב-21% מהמחקרים

uzi2

Active member
במידה רבה, הרבה תאוריות קונספירציה

מכילות מרכיבים אמיתיים. יצא לי להיות בקשר עם אנשים מהעולם הערבי שהאמינו בתאוריות קונספירציה על הציונות. מסתבר שבלא מעט מדינות בעולם הערבי, ואריאציות על האנטישמיות הישנה, הן בחזקת ידע עממי שאינו מוטל בספק. המפחיד היה שהיו להם לכאורה המון ראיות שתומכות בתיאוריות האלו. התאוריות היו ממש הזויות. החל מזה שמותר ביהדות לשכב עם ילדות קטנות, דרך זה שאנחנו שותים דם של ילדים בפסח, דרך זה שהמבצע הצבאי בעזה, היה לא יותר מאשר נסיון לחמם את האווירה בין הערבים לשאר העולם, כדי לגרום לעליה ביצוא הנשק, ועוד ועוד תיאוריות הזויות. אבל המדהים הוא שאם לא הייתי מכיר אותנו מקרוב - הראיות שלהם היו עלולות להשמע מאוד משכנעות. היהודים שולטים בעולם? חסר דוגמאות לאנשים שעשו "מחקרים" שמכחישים את השואה, והודחו מהאוניברסיטאות שלהם (בגלל שהעזו "לחשוף את האמת")? חסר דוגמאות של נוכלים יהודיים? חסרים הקשרים קורלטיביים בין מלחמות שלנו ובין מכירות נשק? חסרים מחקרים הזויים שמוכיחים את האנטישמיות הישנה? חסרות דוגמאות על העיסוק של היהודים בהלוואה בריבית? הרבה מאוד ראיות נכונות שכולן אמת הובאו להוכחת הטענות, שעדיין אין שום ספק שהן מופרכות. הבעיה היא תמיד בפרופורציה, בפרשנות מרחיבה ומכלילה, ובכך שמרוכזים רק בחלק מהתמונה הכללית. מראים על קיום בעיות ברפואה הקונוונציונאלית ומשתמשים בזה להוכחה שהיא בעייתית. לכן חשוב להבין שהדברים הם הרבה פחות שחור ולבן מכפי שהם מוצגים. יש להבין מחקרים בדיוק כפי שהם, ללא פרשנויות מרחיבות. יש תמיד לשאול את השאלה "איך אני יודע שזה נכון". ולענות על זה בכנות עד כמה שניתן. ויש להבין שיש דברים שאיננו יודעים את התשובה אליהם, ונותר לנו רק להחליט למה להאמין ולהיות מודעים למגבלת האמונה.

פולספגן

New member
לא טענתי ש"ברובו"

בגלל מה שהעלת, לקחתי על עצמי להשקיע לטובת ילדיי ולקרוא את כל אותם מאמרים. בגדול, כמה שזה אולי יפתיע אותך, אני מאמינה לרופאים, אך דוגלת במשפט המחץ של רפו"ל ז"ל - "כבדהו וחשדיהו". עובדה שאני הולכת לרופאים, אך בודקת כל דבר שנראה לי חשוד. (אם לא הייתי מאמינה בהם, אז לא הייתי טורחת ללכת ...) לראיה, בזמנו, אבי הלך ל-2 אורטופודים לאחר שמונית דרסה אותו - אחד רצה לאשפז אותו בנחרצות בכדי לתת לו אנטיביוטיקה לוריד ואיים עליו שאם לא התאשפז, אז יכרתו לו את הרגל. הרופא השני, אמר שאין צורך לאשפז. כאשר אבי הלך לאותו רופא (הראשון) לבקורת והוא הסתכל ואז אמר "לקחתי אמצעי זהירות". כמו כן, גם לשמוע את כל אותם מתנגדים, למרות שאני לא מסכימה עם חלק מדבריהם ולא פעם גם מתעמתת איתם. התזה שלי אומרת שאפשר ללמוד מכל אחד, קרי גם מפשוטי העם. בפורום הזה דיי מזלזלים בהומאופטיה "מגוחך מדעית (מבוסס על הבנה מדעית שהתאימה למאה 18)", אך שוכחים שכל הרופאים ללא יוצא מן הכלל זלזלו בתרופות סבתא, זלזלו בתזונה נכונה והיום כל מילה שניה שלהם, זה תזונה נכונה. הנחרצות בעמדותיכ/ם ומן הסתם לא "תקנה" את מה שאני אומרת, אבל אתה אמור להבין מהו מדע, ולהיות פתוח לקבל רעיונות חדשים אפילו רעיון "מופרך" כמו זה שהסבתות צדקו. הרי הסבתות לא ישבו לחקור במעבדה אבל הן הסיקו ממה שהן ראו בחיים עצמם, שקר -> פתאום הילד חולה, שנותנים מרק עוף -> הילד מרגיש יותר טוב, שאוכלים דבש -> הגרון מתרפא.... אחד מהנושאים שלמדתי היה מחקר של צמחי מרפא, שזה אחד הנושאים ה"חמים" כיום, לקחת צמחים שידועים בפולקלור כמרפאים ולבודד מהם את החומר הפעיל ולהכין ממנו תרופה (כך מצאו תרופות לסרטן וכו), עם הנחרצות שסבתות לא יודעות כלום, לא היינו מגיעים רחוק. צריך לדעת לכבד ידע עממי בדיוק כמו ידע אוניברסיטאי וכך אני משתדלת לנהוג ולעשות את המסננים שלי לפי רמת הבנתי בנושא. דרך אגב, בין ההומאופתים בעולם ישנו כימאי PHD בשם jan scholtan שלמד גם רפואה והומאופתיה. והוא מחברה של הטבלה המחזורית ההומאופתית וגם הטבלה המחזורית של הצמחים. אז, מה הוא לא יודע את מה שאתה יודע? למען הסר ספק, אני לא מתומכי ההומיאופטיה ואם תהיה לי בעיה רפואית הכתובת לא תהיה הומיאופת, אך עם זאת אני לא פוסלת אותה, כי לא התעמקתי בה.

Gidi Shemer

New member
ספקנות זה מצויין

ואפילו חיוני, לכל אחד ובוודאי למדענים. העניין הוא שאת כתבת "רופאים משקרים ב-21% מהמחקרים". נכון, אני מתקן את עצמי. לא מדובר ברוב, אבל בכל זאת בחמישית (ורמזת בהמשך שזה אולי אפילו יותר גרוע). אז אני חוזר למה שכתבתי לרוקד עם שבלולים. מה שאנחנו יודעים היום לגבי DNA, RNA, מיקרו RNA, סיגנלים תוך תאיים, סיגנלים מחוץ לתאים, סיגנליים עצביים, ביולוגיה התפתחותית, מיקרוביולוגיה וכו' וכו' וכו', האם הכל מבוסס על מאמרים שחמישית מהם מכילים נתונים שקריים? הרי ביננו, לא קראת את כל המאמרים האלו. האם את עדיין מקבלת את התוצאות והמסקנות שהוסקו מכל אותם מאמרים למרות שחמישית מהם משקרים? כל החלק השני בתשובה שכתבת שמתייחס להומאופתיה ותרופות סבתא הוא בסדר גמור, אבל הוא מתרחק לחלוטין ממה שטענת בראשית הדיון. אני לא טוען שלא צריך להיות פתוח לתרופות סבתא ואני לא טוען שלא צריך לקרוא מחקרים של אנשים שמתנגדים לדוגמות. כל זה טוב ויפה, אבל לא קשור לטענה המקורית שלך- שחמישית מהמאמרים הרפואיים הם שקריים ושהם מכילים נתונים שקריים.

פולספגן

New member
אני לא כתבתי אלא ציטטתי את הכותרת של הכתבה

"האם הכל מבוסס על מאמרים שחמישית מהם מכילים נתונים שקריים?" - לגבי הנושאים הנקודתיים שציינת, אין לי את התשובה לתת לך, כאשר אני רוצה לכתוב "לא", אך לא אני ערכתי את המחקר בכתבה ואין לי מושג מה זה כלל. אגב, הנושאים שציינת, הם נושאים מביולוגיה ולא מרפואה שעליו המחקר. "האם את עדיין מקבלת את התוצאות והמסקנות שהוסקו מכל אותם מאמרים למרות שחמישית מהם משקרים?" - אני לא אכניס שום מאמר אליי מבלי שחקרתי בעצמי לפחות את הפן התאורטי מאחורי הדברים ע" הרשימת מקורות שהם השתמשו.

Gidi Shemer

New member
את ציטטת והוספת בתגובותיך למילטון ואלי

ששקרן הוא שקרן ושהם קונים רופאים ומרמים כמו שסטודנטים מרמים בדוחות מעבדה. מצטער, אבל אי אפשר לנתק ביולוגיה מרפואה. זה פשוט לא עובד. ב- nature medicine, בלנסט ובשאר הירחונים שהמחקר התעסק בהם כותבים ביולוגים, רופאים, ורופאים שהם ביולוגים. אבל, וזו הנקודה הכי חשובה, אני שמח לקרוא שאת לא חושבת שחמישית מהמאמרים הם אכן שקריים. זה לא מה שכיוונת אליו בפתיחת ובהמשך השרשור, אבל זה לפחות מבהיר לי שאת כן מאמינה שהמצב טוב יותר ושאפשר לסמוך על המדע. לגבי מה שכתבת בסוף על קריאת מאמרים ביקורתית שלך רק לאחר שחקרת בעצמך את הפן התאורטי מאחורי הדברים, אני שמח לשמוע. זה בדיוק מה שכל אחד מאיתנו עושה עם מחקרים. אין שום דרך אחרת. אני ממליץ לך להמשיך ברוח זאת בפורום חדשות המדע ולצטט קצת פחות את אייל גל (שעל כתיבתו אפשר לומר "מילותיו חקוקות בסלע, ושם הם ישארו..) ויותר מאמרים שכבר קראת באופן ביקורתי.

תגובה:

"אני מאמינה לרופאים, אך דוגלת במשפט המחץ של רפו"ל ז"ל - "כבדהו וחשדיהו"." 1) "רפול" זה לא ראשי תיבות. 2) הכתיב הנכון הוא "כבדהו וחשדהו" 3) רפול לא ממש המציא את הביטוי הנ"ל. זה מוכר עוד מתקופות קודמות. "כל הרופאים ללא יוצא מן הכלל זלזלו בתרופות סבתא, זלזלו בתזונה נכונה והיום כל מילה שניה שלהם, זה תזונה נכונה." - על מה את מדברת? לאורך כל ההיסטוריה הרפואית, אפשר למצוא התייחסויות חוזרות ונשנות אצל רופאים לחשיבות התזונה הנכונה. זה נכון בזמן הרומאים והיוונים, זה נכון בימי הביניים, זה נכון בתקופת ההשכלה וזה נכון גם בעת המודרנית.

אז בסדר? לא כל הרופאים חשבו שזה שטויות?

אני מקווה שעכשיו נחה דעתך ואת יכולה לחזור בך מההצהרה המופרכת הזו שהצהרת על הזלזול של רפואה בתזונה. קצת מוזר לי שמדענית כמוך לא יכולה לצטט עובדות בסיסיות מההיסטוריה של הרפואה כמו גילוי ויטמין סי, אבל ככה זה בחיים, כנראה.

deathcaster

New member
תגובה

אנחנו בדיון זה מדברים על הרבה דברים, בעיקר תאוריות הקונספירציה שאת מגנה עליהן. אבל כבר קיבלת מקורות שביקשת המפריכים תאוריית קונספירציה אחת, "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים".

deathcaster

New member
ואם כבר מדברים על תזונה ורפואה

אני נמצא במכון גסטרואנטרולוגי ברמב"ם, אם את חושבת שהטיפול שמבוצע כאן בחולה הוא רק לדחוף לו חוקן או קולונוסקופיה, את טועה. חולים ב-IBDs, מחוייבים גם בטיפול אצל תזונאי והרופאים כאן גם מאוד יצירתיים ומשלבים טיפולים שונים, מריפוי באמנות (כן, אני מודה ומתוודה, הייתי מופתע) ועד רפואה טבעית. אני באמת ובתמים לא יודע מי או מה מניע אותך עם כל הדעות שלך על עולם הרפואה, אבל ה"מי או מה" הזה, זה לא הכיוון הנכון. אגב, זוכרת שרשמת לי משהו על שקוף בתגובה לזה שרשמתי לך שהאמינות שלך נמוכה מאוד ואת מתחמקת מלספק סימוכין לדברייך? תראי כמה פעמים "רוקד עם שבלולים" צריך לרשום לך שאת צריכה להביא סימוכין לדברייך.... והוא ככל הנראה ירשום זאת כמה פעמים נוספות, כך עם הנושא הזה, כך היה עם נושא הדורות בשואה, כך גם עם נושאים קודמים. אז אם דיברת על "שקוף", כן זה מאוד שקוף שהאמינות שלך נמוכה.

פולספגן

New member
הקישור השני שלך הוא על שנת 2007

אני מעוניינת במחקרים מאותה תקופה על ניזקי מזון מתועש, חשיבות של ירקות ופירות אגב, סתם זרקתי את המס' 30, שזאת התקופה שאני הייתי ילדה, אך אין לי כל בעיה גם לפני כן.

איזה מצחיקה את.

הגליון שבקישור הוא משנת 1981, כפי שכתוב בראש העמוד. אולי התבלבלת מזה שהוא הועלה לרשת בשנת 2007. זה בגלל שהאינטרנט בשנת 1981 לא היה מאד מפותח, כפי שאת בעצמך ציינת. את המאמרים שאת סצפיציפת מעוניינת בהם את מוזמנת לחפש בעצמך. אני לא מנוע חיפוש. ביקשת ממני תמיכה לדבריי על כך שרופאים מדברים על תזונה. קיבלת שניים מתוך כמה עשרות מקורות שתומכים בדבריי.

למעלה