דו"ח מדאיג: רופאים משקרים ב-21% מהמחקרים

פולספגן

New member
המגיפה היתה באור עקיבא או באור יהודה

(לא זוכרת מי מבין שניהם) "ההיעדר מגיפות כלל-עולמיות" קרו באמצעות שיפור ההייגניה והסניטציה ולא בזכות החיסונים, אך את זה אתה כבר יודע, כי אתה מסרב להראות לי את הגרפים שיראו לך שהמגיפה כבר חוסלה ברובה טרום החיסונים. לא נורא, גם בווייקפילד לא הודית, עד שראית ש-Gidi Shemer רשם זאת. כנראה שהנחותים פוחדים להראות שהם
, כי רק מי שלא נחות, לא מפחד להגיד שהוא טעה. הגיע זמן שתיקח דוגמא מ-Gidi Shemer. לאור תגובתך האחרונות גם לא אקרא כפי שכתבתי לך בתגובתי הקודמת, כי חבל על הזמן שלי לבזבז על אחד כמוך, שלא יודע להודות בטעותו וגם לא קורא מה שנותנים לו. לא הבנתי מתגובתך, למה את לא סומך עליהם? הרי הם מגובים במחקרים שאתה מאמץ בעיניים עצומות מבלי לראות את הכשלים שלהם. אגב, האם אתה מחסן לפי ההנחיות של ה-WHO? או של משרד הבריאות האוסטרלי?

את לא זוכרת. כמה מפתיע.

כלומר, מ"מגיפהת הפוליו בישראל של שנות השמונים" עברנו למשהו שקרה באור יהודה ואת לא זוכרת מהו. לא "הודיתי"בוויקפילד כי לא דיברנו על וייקפילד בתת-השרשור הזה, ובמקום שדיברנו עליו - טוב, את זה את יכולה לקרוא שוב ולראות בדיוק מי הודה במה ומתי. את הטענות לגבי היגיינה שמעתי כבר הרבה פעמים. השילוב של פיתוח חיסונים ושל היגיינה משופרת עשה הרבה למניעת מגיפות. העובדה היא שמגיפת הפוליו בשנות החמישים בארה"ב, למשל, קרתה בחברה עם סניטציה נהדרת - וזה לא מנע את המגיפה. היגיינה זה מציין, אבל ז לא מספיק. "לאור תגובתך האחרונות גם לא אקרא כפי שכתבתי לך בתגובתי הקודמת, כי חבל על הזמן שלי לבזבז על אחד כמוך, שלא יודע להודות בטעותו וגם לא קורא מה שנותנים לו." - כלומר, כרגיל, במקום להתמודד, כשיש משהו שלא מתאים, את נסוגה ל- ad hominem המוכר והאהוב. אל תדאגי, לא אני כתבתי את המאמר הזה. הוא מופיע באחד מכתבי-העת המכובדים ביותר לרפואה שיש בעולם. כנראה שהצצת והתוצאות שלו נראו לך לא כל כך נוחות, הא? "למה את לא סומך עליהם? הרי הם מגובים במחקרים שאתה מאמץ בעיניים עצומות מבלי לראות את הכשלים שלהם. אגב, האם אתה מחסן לפי ההנחיות של ה-WHO? או של משרד הבריאות האוסטרלי?" אז את שואלת אותי למה אני לא מאמץ בעיניים עצומות את מה שאני מאמין לו בעיניים עצומות? את רוצה לחשוב על השאלה הזו שוב? תחשבי היטב - אולי תגלי שהתשובה נמצאת בגוף השאלה. אני מחסן את הילד שלי לפי לוח-זמנים שהחלטנו עליו בעצמנו. אנחנו מרווחים חיסונים לאורך יותר זמן, ופה ושם יש חיסון שקראנו עליו והחלטנו שאין ממש טעם להתעסק איתו (בעיקר חיסון או שניים שתקופת הסיכון של המחלה שהוא מחסן מפניה קצרה). אני לא עובד לפי לוח זמנים של אף רשות, אלא חושב בעצמי על הדברים. אני יודע שהרעיון הזה קצת זר לך, אבל תשתדלי להבין שיש בעולם יותר משחור ולבן.

פולספגן

New member
הבנתי אתה רוצה להיות קרציה, כי זה ממש משנה לך

המקום שזה קרה. אני אפילו לא אטרח לחפש לך את זה, אלא אם כן תרד על ארבע שזה מה שכנראה תעשה בתגובות הבאות
הסברתי לך כבר שאתה אוהב להזכיר בנושא השרשור לגבי תתי שרשורים אחרים ללא קשר לתגובה שקדמה לה, אז תבוא בטענות אליך
"העובדה היא שמגיפת הפוליו בשנות החמישים בארה"ב, למשל, קרתה בחברה עם סניטציה נהדרת - וזה לא מנע את המגיפה"
רק חבל שפספסת
את הנקודה "הקטנה" שחיסון הפוליו של סאלק שהיה בשימוש בארה"ב וגם בישראל בין השנים 1957-1961 לא הועיל הרבה לעצירת המחלה. "כנראה שהצצת ..." - אפילו לא טרחתי להציץ, כי אין לי מה להציץ כאשר אני מביאה לך מקור של "פי 9" ואתה טוען למתאם חלש, קרי כנראה שאתה אטום בשביל להפנים מידע
עבורך. "אלא חושב בעצמי על הדברים" (הפעם ההדגש שלך
)
כלומר, אתה כן מפקפק בחיסונים ו
לך, כי זה מה שרציתי לשמוע

למה שארד על ארבע?

אמרת שהיתה "מגיפת פוליו" בישראל בשנות השמונים. עכשיו אני רואה שאפילו את לא זוכרת מה היה שם, איפה זה היה ושאר פרטים טריוויאליים. כנראה שזו לא היתה מגיפה כזו נוראית. אז כנראה שהחיסון כנגד פוליו שנתנו אז לא עשה כל כך רע. אני שמח ששמעת מה שאת רוצה לשמוע. אני רציתי לראות מה המקורות שעליהם את מסתמכת כשאת מצהירה ש"חיסונים יותר מזיקים ממועילים". עכשיו שראיתי את העובדות שאת מציגה כתמיכה להצהרות האלה, נחה דעתי: זה בדיוק מה שציפיתי ממך. אני לא יודע מה זה אצלך "מפקפק בחיסונים". חיסונים אינם מכלול אחד, אלא סדרה ענקית ומגוונת של טיפולים מונעים למחלות. את פוסלת את כולם על סמך העובדות הרעועות שהצגת. כאמור, לא ציפיתי ממך לחשיבה יותר איכותית. אז תודה על המחקרים שהצגת. אני אמשיך לעשות מה שעשיתי עד עכשיו: לקרוא בעין ביקורתית את העובדות, ולקרוא בעין עוד יותר ביקורתית את מה שכת המתנגדים-לחיסונים מצווחת באינטרנט.

תלוי איזה עובדות.

אני, כמו רוב האנשים, מסוגל להכיל יותר מעובדה אחת בכל פעם בראש. תנסי, אולי זה יילך לך.

פולספגן

New member
אתה מסוגל "אולי" להכיל רק חצי עובדה

המרכאות זה כי גם על זה אני לא כ"כ בטוחה.

פולספגן

New member
הנה עוד כמה מחקרים שלדעתך פשוט לא קיימים -

אסטמה והחיסון המשולש. עיכוב בעיתוי החיסון קשור לירידה בשכיחות האסטמה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18207561 קשר בין חיסון הצהבת לאוטיזם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21058170 קשר אפשרי בין האלומיניום בחיסונים ואוטיזם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099159 חיסון הפטיטיס אחרי הלידה ואשפוז בימים הראשונים לחיים (מחקר ישראלי): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10525025 ויש לי עוד הרבה.

כבר הערתי לך בעבר

שאת משתמשת במושג "תנאי שפה" בלי שום קשר למשמעות המקובלת שלו. יותר גרוע הוא השימוש לך באפסילון כיחידת מידה מוגדרת. הייתי שמח לדעת מה מוגדר אצלך "זמן גדול מאפסילון", האם אפסילון אורך שניה? דקה? שעה? יום? שבוע? חודש? שנה? תני לי בבקשה סדר גודל.

פולספגן

New member
למינוס, במקרה הזה, אני מתכוונת לפרומיל שניה

לפלוס, בעקרון זה כנ"ל, אך במקרה הזה, אני מוכנה אפילו לשנה ואפילו מוכנה ל-10 שנים. הסברתי לך בפעם הקודמת בדיוק למה אני מתכוונת במושג "תנאי שפה" והסכמת איתי שזאת ההגדרה הנכונה.

פולספגן

New member
כן, כתבתי לך את הערך של אפסילון במקרה של זמן

מינוס ובמקרה של זמן פלוס. מה לא מובן?

פולספגן

New member
במקרה זה ממש לא משנה לי הדקויות המתמטיות האלו

מצידי תבחר גם יום קודם. מה שחשוב לי הוא שיהיה ברור בצורה מובהקת שהמעבר מזמן מינוס לזמן פלוס יהיה כתוצאה מהשינויים שהחיסון גרם.

אז אני שוב לא מבין

מה הגודל של אפסילון, ולמה זה הגודל שלו. את השתמשת במושג מסויים, אז אני מניח שאת מבינה את המשמעות שלו ויודעת למה עשית את זה, ואני אשמח אם תעני על השאלה הפשוטה שלי.

פולספגן

New member
שוב, בפעם האלף -

המשמעות של זה הוא שזה יהיה זמן מספיק קטן בכדי שלא יהיו רעשים לבנים שיפריעו לגרף. את הגודל, תבחר בעצמך, כאשר זמן המינוס צריך להיות קטן ביותר וזמן הפלוס עד שנה זה קביל מבחינתי.

לי אין מה לבחור

את כתבת את הביטוי "זמן גדול מאפסילון" שמלמד על כך שלדעתך אפסילון הוא גודל כלשהו, ולכן את היא שאמורה להסביר לי מהו גודלו של אפסילון ומאיפה לקחת את הרעיון הזה. בסוד בסוד אני אגלה לך שלאפסילון אין גודל, ושאם היית מקשיבבה בשיעור חדו"א היית מבינה שזו בסך הכל אות שמסמלת יחידת גודל שנבחרת שרירותית (ברוב המקרים קטנה אך לא בהכרח), אך כמובן שאינה מייצגת גודל מסויים, אבל אני בספק אם תאמיני לי, בהתחשב בתפיסת המתמטיקה שלך כפי שהתגלתה בשרשור הקודם (בו לכאורה הודיתי לך. אלוהים יעזור לי מאיפה הגיע לך הרעיון הזה).

פולספגן

New member
זה שהבנת הנקרא שלך לא משהו אל תאשים אותי

אם תקרא את הסבריי שוב, אולי תבין שכתבתי לך שבזמן מינוס האפסילון צריך להיות קטן מספיק בכדי שלא יהיו רעשים בכדי לשבש את הגרף. בזמן פלוס, כתבתי לך שמצידי שהוא יהיה עד שנה ואפילו 10 שנים. אז, אל תאשים אותי בחוסר הבנה שלך, או שאולי אתה צריך את עזרתה של סוניק שתסביר לך

רק שאלונת, בלי להתערב בוויכוח שלכם

את מודעת לכך שהחיסון העולמי לקח מספר שנים, ולמרות הקמפיין במדינות מסויימות הוא לא התבצע בפועל במשך שנים רבות (ע"ע הודו)? אם לא, תרצי מקור? אם כן, מה תגדירי בתור "זמן 0"?

למעלה