תשובה מרוכזת
אני מזכיר שלא נכנסתי ללינק של האריס אם לדעתך זה הכרחי/יעזור לדיון, תגיד.
הבנתי אותך יותר טוב (ההודעה הזאת וההודעה על עצים ומים עזרו), אבל עדיין לא באופן מלא (יש שאלה בסוף ההודעה).

"מה שהאריס עושה זה מסתכל ברמת הניתוח הראשונה על ריאקציות כימיות ואז באופן שרירותי קובע שה"אני" מרמת הניתוח השניה = הריאקציות האלה." לא האריס, כל מי שעוסק בחקר המח באופן אמפירי (להראיס יש השכלה מדעית בחקר המח). אתה יכול לחלוק עליה, אבל שיהיה ברור שאתה לא חולק על אדם כזה או אחר, אלא על תחום מחקר שלם.
והקביעה לא שרירותית. ניתן לראות קשרי גומלין מאוד חזקים בין שתי הרמות. החל מתרופות כימיות שמשפיעות על האופן בו אדם מרגיש, דרך סריקות מח ב-FMRI (MRI? לא בטוח) שמראה פעילות כימית באיזורים מסויימים במח אם מביאים את הנסרק למצב רגשי מסויים וכלה בניתוחי מח/טראומות שגורמות לשינויי אישיות עקב שינוי פיזי במח.

כשאני אומר "אדם" ואתה אומר אדם" ברמה II, אנחנו כנראה מדברים על אותו אובייקט (נניח, אם יתגלו חייזרים נוכל שנינו להסכים אם הם "אדם" או לא), אבל אני חושב שהוא מכיל דברים שונים ממך. בפרט, ה"תוכן" שלי לא כולל בהכרח בחירה חופשית (בין השאר כי אני לא בטוח מה זה בדיוק).
יתכן שכתוצאה מגילויים חדשים בחקר המח אני או אתה נצטרך לשנות את ה"תוכן" שלנו לגבי מה הופך אדם לאדם. זאת לא סתירה פנימית אלא התאמה של ההבנה שלנו למידע חדש.
אם להשתמש באנלוגיה, לפני מאות שנים אנשים הצביעו על "גרמי שמים" ודיברו על אותם אובייקטים שאנחנו מדברים עליהם היום, אבל ה"תוכן" של "גרם שמים" השתנה בהתאם למידע אסטרונומי חדש שגילינו.

"האם העובדה שהכל עשוי אלקטרונים, שמהווים 0.000000000001% מהחלל, אומרת שמושגי החומר האבנים והחתולים הם אשליה? כך אני רואה את טענתו של האריס שהבחירה החופשית היא" אשליה"." אם זה מה שהאריס טוען, גם אני לא מסכים איתו. אולי אקרא את הלינק אח"כ למקרה שאבין את הטענה שלו באופן שונה משלך.

"מה זה אוטומטון? ובאיזה מובן משהו "חסר בחירה" הוא אינטלגנטי? דרושה כאן הבהרה מהו אינטליגנטי."
לדעתי דווקא לא דרושה הבהרה. נתתי דוגמא קצת פחות מופשטת כדי להקל עליך לענות, אבל מה שמעניין אותי זה לא אינטלגנציה או אוטומטונים, אלא להבין איזה מרכיב או מאפיין ברצון חופשי יש לדעתך שהכרחי ליכולת להגדיר דברים.
אבל ליתר בטחון - אינטלגנציה היא היכולת לפתור בעיות חדשות על סמך מידע ישן, ואוטומטון הוא אובייקט שפועל על סמך סט חוקי קלט-פלט מוגדרים מראש כך שבהינתן מידע מלא ומדויק של הקלט ניתן לחזות את הפלט באופן מלא ומדויק.