דיון בשאלת הקפאת ביציות במימון מקום העבודה

dori78

New member
דיון בשאלת הקפאת ביציות במימון מקום העבודה

חברות גדולות ועשירות מציעות לממן לעובדות הקפאת ביציות, כדי שיוכלו לדחות את שלב ההתרבות למועד מאוחר יותר בחייהן.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4581727,00.html
מצד אחד - מגניב, באופן פרטי זה עולה 25-30 אלף שקלים, אלא אם האשה נמצאת בעיצומם של טיפולי פוריות מתוך מטרה להרות כמה שיותר מהר.
מצד שני - אם הרבה עובדות בוחרות באפשרות הזו - זה עלול להפוך לנורמה, שמציגה היריון והורות במכשול שיש להתגבר עליו, תוך התעלמות מהסכנות הרפואיות.

אני לא יודעת אם הפרסום אמיתי או היתולי. בכל מקרה - נושא לדיון.

דידי 9

New member
העולם מתאים את עצמו

בכל השטחים לרמת הגועל הטכנולוגי הקר........
הלוואי שזו הייתה רק שאל הכסף....

אותי זה דוחה.

זה משפט כזה...

"אמת או כסף..."
&nbsp
קחי את זה ונשליך על הנושא:
אישה רוצה להיות הרה עכשיו.
החברה בה היא עובדת אומרת לה תמורת כסף שניתן לך - תהרי אבל לא עכשיו.
&nbsp
את יודעת מה?
אפשר לומר...
"עבודה או משפחה?"

dori78

New member
זה הרבה מעבר לזה

ראשית - התהליך של שאיבת ביציות מתחיל בהזרקת הורמונים לעידוד הבשלת ביציות, מן זירוז של תהליך טבעי.
אני מכירה מישהי ששאבו לה 18 ביציות! זה מקביל לשנה וחצי של מחזור סדיר וזה נראה לי הזוי, אם אין עניין של טיפולי פריון באותו רגע.
השאיבה עצמה מתבצעת בהרדמה מלאה, שזה כמו ניתוח לכל דבר, כולל הסיכונים הרלוונטיים.

שנית - עם הגיל, לא רק איכות הביציות יורדת, אלא גם היכולת של הגוף לקלוט היריון ולסיים אותו באופן בריא.
זה לא דומה לדחיית טיול גדול למזרח לעוד שנתיים, מכיוון שיש פה השלכה רצינית על בריאות האשה.

בתיאוריה - אני לא רואה סתירה בין עבודה למשפחה.
בפרקטיקה - לצערי בשוק העבודה הישראלי יש מעט מאוד מקצועות שמאפשרים לשלב.
ולא, מי שמשלם לך אקסטרה כדי שתוכל לשלם למטפלת אחה"צ או פותח פעוטון כדי שתישאר במשרד עד שבע - לא תורם בעיניי למשפחתיות.

דידי 9

New member
איפה הילדים שנולדים בכל זה

לקייריסטית בת 700?
כמה זמן נשאר להם מישהי בתפקיד "אמא"?
ואותה אמא זו אמא-או סבתא?

אף אחד לא חושב על הילדים......:)
עולם דפוק!

dori78

New member
זה לא חלק מהדיון הנוכחי

מאחר וממילא גיל הילודה הממוצע עלה בהרבה בשנים האחרונות,
גם בגלל עניין שוק העבודה אבל לא פחות בעקבות עליית גיל הנישואים הממוצע.
מה תגידי לאשה בת 39 שנשואה שנתיים - אל תנסי להכנס להיריון כי הילדים שלך ירגישו שאת סבתא שלהם?
מה תגידי לאשה בת 41, שלקח לה זמן לא רק למצוא בן זוג איתו היא מעוניינת להביא ילדים, אלא גם
להגיע למצב כלכלי שמאפשר להם להביא ילדים? אל תביאי ילד, בעיה שלך שבגיל 23 לא רציצת להתפשר על היצור הראשון שרצה?

לא תמיד אנחנו מוצאים את הזיווג שלנו בגיל מוקדם, דווקא בפורום הזה אני לא רואה סיבה להכנס לדיון הזה.

דידי 9

New member
את מדברת על קריירה! לא על אישה

שיש לה בעיות מהסוג שציינת.

ואם כל הדיון הזה לא קשור לילדים-
אז בחייאתתתתתתתתתתתת ראבק למה הוא קשור תגידי לי....למה?
לאיזה ריק הוא קשור?

dori78

New member
קשור לנשים עצמן.

תחשבי שאת מתחילה את הקריירה בגיל 27-28, אחרי תואר ראשון.
בשלב הזה, בא אלייך מקום העבודה ומציג בפנייך כמה אפשרויות:
* את יכולה להכנס להיריון באופן טבעי ולרדת ל-2/3 משרה כדי להיות עם הילד אחה"צ. לא כל מקום עבודה מאפשר את זה.
* את יכולה לקחת מטפלת ולהמשיך לעבוד עד 19:30, מה שאומר שתעירי את הילד בבוקר ואולי תספיקי להרדים אותו.
* כדי לא להיות מוטרדת מאיכות הביציות המדרדרת, את יכולה להקפיא ביציות בנות 27-28, אנחנו נשלם.
תעשי שימוש בביציות המוקפאות בעוד 7-8 שנים, עד אז תהיי כח עבודה שנותן 10-12 שעות ביום.
תתעלמי מהסיכון הרפואי וההשלכות על יכולת הפריון העתידית (כי גם הרחם לא נהיה צעיר יותר), העיקר שתעבדי יותר.

אני עדיין לא מדברת על ההשלכות לגבי ילד שיוולד, אם יוולד, בתהליך כזה.

דידי 9

New member
עקרונית-זה הגיוני ואולי "נכון".

אבל רק עקרונית דורי.....לא מעבר.
כי כמו שאמרת קודם זו עלולה להיות מגמה אופנתית או מגמה בכלל, כדרך חיים.
זה-עיוות. זה-דוחה אותי.
כי פה נכנס העיקר בכל הסיפור הזה והעיקר זה הילדים שיוולדו לאותן נשים, ובאיזה גיל הן תהיינה
כשיגיעו הילדים......
זה אומר שלא צריך לבדוק את העניין לגופו אלא לצאת רגע ולהסתכל על כל התמונה. התמונה הכוללת
ולאן היא מובילה....

dori78

New member
אני לא שם.

נניח שהיו אומרים לך שאת יכולה לתפקד ולהיראות בגיל 45 כמו בגיל 25.
ההבדל היחיד הוא עניין הפריון.

מה נשאר?
מעסיק שנכנס לך לרחם, לוקח החלטות עבורך בעניין תכנון המשפחה - רק כדי שתבלי יותר שעות בעבודה.

דידי 9

New member
זה לא המעסיק שנכנס לך לרחם-

זו הבחורה המטומטמת שנותנת שיכנסו לה לרחם!

את חייבת להבין ת'הבדל, דורי.

dori78

New member
נקודה מעניינת.

כמה שעות את עובדת ביום?
אני עובדת 8.5 שעות ואני יודעת שזה נחשב מעט.
למה בעצם?
לא כי יותר שעות עבודה = יותר הספק או יותר יעילות, אלא כי זו הדרך של המעסיק לשלוט עלינו.
אם הייתי אומרת לך שאני יכולה לעשות את העבודה שלי ב-2/3 מהזמן?
את חושבת שהמעסיק היה נותן לי לעבוד לפי מכסה ולא לפי שעות?
לא, הוא היה נותן לי עוד עבודה.

זה לא כי אני "נותנת" לו להעביד אותי יותר, אלא כי זה מה שנהוג בשוק העבודה הישראלי.
אני יכולה לנסות להלחם בזה, אבל רוב הסיכויים שאני אמצא את עצמי בבית די מהר, או שאאלץ להיות עצמאית.
אם יוצאות הדופן יהיו אלה שיתנגדו להקפאת ביציות לטובת יותר זמן עבודה למעסיק - הן ימצאו את עצמן בבית.
בדיוק כפי שנשים בהיריון מוצאות את עצמן מחפשות עבודה לשווא.

דידי 9

New member
גם אם כולן תעשינה את זה-

אני לא אעשה את זה-בשום מחיר!! שום-צחיר! ריד מיי ליפס.......

פה יקירתי-צריכות לצאת הפמניסטיות ה"יקרות" למלחמה האמיתית אולי!
איפה הן? איפה המח? איפה המלחמה האמיתית?

דורי........מי שחי בתחושת קורבן-שלא יתפלא שהוא הפך לזומבי. כל הזכויות שמורות לו בלבד, או לה-במקרה הנ"ל.

dori78

New member
באופן נדיר - אנחנו מסכימות (כמעט).

כמעט - כי לכל אשה זכות להחליט על גופה. אם מישהי מעוניינת בתהליך הזה - זכותה.
לא הייתי רוצה שמאבק פמיניסטי יביא לשלילת ההטבה (מימון תהליך רפואי) ממישהי שמעוניינת בכך.

העניין הוא שעצם ההצעה מזעזע בעיניי.

צלשלספק

New member
ת׳כלס, בהחלט לא הייתי רוצה שמאבק, כלשהו

ימנע מהורה כלשהו להביא ילד לעולם לבד, מצד שני אם כל הנושא הזה יתקדם לכיוונים לך תסביר לילד (יתום, ת׳כלס) ששיבטו אותו כמו הכבשה דולי.. לא רוצה להגיע לשם וגם לא לכאן. אם שיבטו כבשה, אני שם את יהבי שאי אלו בחדרי חדרים אפלוליים שיבטו גם בנאדם... רק שזה לא יהפוך לנורמה :)וכשיש דרישה, מגיע ההיצע ...

dori78

New member
בשום שלב לא דובר על להביא ילד לבד.

דובר על הקפאת ביציות ללא קשר למצבה הזוגי של העובדת, גם לנשואות, רק על מנת שהמעסיק ירוויח עוד שעות עבודה.

למעלה