דיון בשאלת הקפאת ביציות במימון מקום העבודה

צלשלספק

New member
תראי

לא כל הנשים בוחרות לראות את העולם כאנדרדוג רק עקב מגדרן, מה לעשות ילדים ״עולים״ כסף, השקעה המון אהבה וזמן. מישהו צריך להתפשר כאן, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. קריירה תובענית אולי טומנת בחובה הורות מאוחרת או פשרה כלשהי עם בן הזוג כדי ששני הצדדים (ההורים) יוכלו להתפתח כל אחד בתורו ובעבודתו הוא ויוכלו לשלב ילד/ים בחייהם מבלי לבטל את עצמם ברמה האישית וגם המעסיק מהווה פקטור בעניין, וגם החקיקה של חופשת לידה, מענק לידה ושעת הנקה מעוגנים בחוק, גם אסור שהמעסיק יפגע יתר על המידה ואיזון חייב להישמר - כי אז ירבו מקרים של מעסיקים שלא ירצו להעסיק נשים נשואות, ניתן להביא ילדים לצד קריירה, קל זה לא.

דידי 9

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לך:) שזו החלטה לא של המעסיק-

שנכנס לרחם או לא-אלא של האישה עצמה.
לכן אסור להאשים באופן אוטומטי את המעסיק או כל גוף שמחובר אליו גבר.

צלשלספק

New member
ברור.

מצד אחד יש למעסיק את האינטרסים(הכלכליים) שלו, מצד שני הוא לא נכנס לאף אחת לרחם בכח...

dori78

New member
תקראי שוב.

כרגיל צודקת ^ ועוד נקודה

הייתי לפני כמה שנים בראיון עבודה שבו המראיין הסביר לי שיש לו כל מני סוגים של אנשים בקבוצה. מהירים, איטיים, צעירים ומבוגרים. והוא נותן עבודה לכל אחד לפי היכולת שלו. ואז שאלתי : "OK אם נניח שאני מסיים את כל העבודה שלי במקרה בשלוש - זה בסדר אם אני חותך מוקדם?" בלי למצמץ הוא ענה "מה פיתאום? אתה תקבל משימות חדשות!" . המנהל הישראלי, והמעסיק הישראלי באופן כללי הם אנשים טיפשים, שמעדיפים לטחון עד דק את הצוות הנוכחי ולקחת את הסיכון שהוא ישחק ואז להחליף אותו. כמו כל דבר במדינה - גם בשוק העבודה השיטה המקובלת היא "דפוק וזרוק" .
ברור שגם במקרה זה הם לא עושים את זה מתוך דאגה לטובת העובדות. הרי אם תידחי את ההריון מגיל 30 ל-40 המעסיק מרויח 10 שנים של העסקה נטולת מחלות ילדים/מסיבות סיום/איסוף ופיזור מגן או ביצפר ועוד ועוד. מדובר במאות אם לא אלפי שעות עבודה. תמיד תצאו מנקודת הנחה שהמעסיק מנסה לZיין אתכם.
אין כמו אופטימיות של אחה"צ :)

נקודות למחשבה...

1. "עבדי הזמן עבדי עבדים הם" (ר' יהודה הלוי)

2. חינכו אותנו ל...12 שנות לימוד, צבא, אוני', סטאז', עבודה (סליחה קריירה) (חייבים קריירה?). המעגל קסמים הזה נמשך ונמשך...(ראי סעיף 1).

3. משל בעל מוסר השכל, מצויין להמחשת הנושא הוא: "מעשה מחכם ותם". הוא מאיר ואקטואלי גם לימים שלנו.

צלשלספק

New member
שמע, לא חייבים קריירה...

עבודות בשכר מינימום יש בשפע, אבל אנחנו לא חיים בקיבוץ של פעם, מה עוד שילד רואה מה יש לחבריו האחרים ורוצה - גם. אם תביא משכורת רעב הביתה ממה בדיוק יחיו הילדים, מקצבת ילדים זעומה של ביטוח לאומי, מהבטחת הכנסה?
מה עם שאיפות לעתיד של הילדים? לימודים? חתונה? בית? השכלה? רכב? אנחנו חיים בחברה חומרית, אין מה לעשות, והכסף משמש ככלי להשגת אמצעים מסוימים. אתה לא יכול ללכת לסופר עם פרצוף נחמד ולקבל כל מה שאתה רוצה בחינם נכון?

אלמנאג'אר...

עם ביטוי אחד איני מסכים: "אין מה לעשות".
&nbsp
יש מה לעשות:
1. חיים בסביבה חומרית? עוברים לגור בסביבה פחות חומרית. (חומריות היא לא מאתמול.)
2. ילד רואה מה יש לחבריו ורוצה גם? מחנכים לצריך ולא לרוצה (ברשומה הזו זה אולי נשמע קיצוני, אבל היא נועדה להמחשת הנקודה).
3. שאיפות? ראה סעיף שתיים - זה תלוי חינוך. כשמחנכים לרוח או לחומר.
&nbsp

דידי 9

New member
1

צודק. אני מחפשת אי.....
2.זה צריך להיות מאוד קשה....אולי קודם צריך לקיים את סעיף 1 ואח"כ לחשוב הלאה.
3.ילד לא חי רק על פי החינוך שלך*עזוב ת'ויכוח על מה משפיע יותר-הורים או סביבה, היום* ויש לך
מושג כמה תיסכול וכח צריך לחיות על פי רוח-בעולם חומרי, ועוד ילד?

זה הרבה יותר מורכב.

ערב טוף.

1.לא צריך אי עוברים לגור לידי בשיכון של התימנים. יש עדיין כאלו. רגע לפני שהם הופכים לוילות פאר, או גורדי שחקים מפוארים.
2. זה לא צריך להיות קשה, משום שכל מי שלומד חינוך כיצד, יודע שזה מתחיל כשהם קטני קטנים. כשההורה נזכר לחנך כשהילד כבר גדל - אז אני מסכים - זה קשה.
3. לא רלוונטי. משום שאמרתי למעלה שני סביבה, השקיעי בחינוך.

דידי 9

New member
1. נווה צדק 2?

2. פה המורכבות-אתה צריך להחליט, להתחיל....זה-מורכב. אם אתה שואל אותי גם בעולם הדתי זה נעשה קשה יותר היום.
3.עיין בתשובה 2 :)

1. כפר שלם.

2. מה? את סתם עונה בשביל לענות? כתבתי לך מתחילים כשהם קטנים מאוד. מה לא ברור?
3. עוד פעם זה לא רלוונטי. נו, את רואה?
&nbsp
&nbsp

דידי 9

New member
1.סבבה.

2. מה אתה צועק עלי? :) לפני שמתחילים כשהם קונים-דברים והחלטות צריכים להשתנות אצל ההורים ,לא?
3. עיין בתשובה 2.

1.

2. החלטות זה עוד לפני שהבאת ילד לעולם. סליחה, עוד לפני שהכרת את אישתך/בעלך לעתיד.
3. עייני בתשובה 1 יש לי שערה לבנה אני חושב.

דידי 9

New member
1

2. יש בזה משהו במה שאתה אומר.....אבל תסכים איתי שבעולם שלך זה יותר מסודר בקטע הזה..
3. לדעתי זו שעה צהובה. או ירוקה....

1.

2. העולם שלי הוא גם העולם שלך. כמו שאני אלמד "חינוך ילדים - כיצד?" או "זוגיות - כיצד?" כך גם את יכולה. [לפי ההסבר הזה, תעשי ככה עם המזלג ותוציאי את "העולם שלך" לצד]
3. צהוב? אינני מהמעשנים. ירוק? אינני מהמנוזלים (חמסה חמסה).

למעלה