דיון בשאלת הקפאת ביציות במימון מקום העבודה

דידי 9

New member
אבל לא כולן "אם". הרוב לא.

אז הם מוצאים להם סיבות מסיבות שונות ולא קוראים לילד בשמו-תרתי משמע,
אבל את הנשים בהריון או בפוטנציה להריון מקבלים פחות.

עכשיו לכי תוכיחי שאין לך אחות.
אם הייתה פה הגינות והייתה פה אכפתיות והיה פה סדר הוגן-זה לא היה קורה.
עכשיו תוסיף לזה את ה"חוקים" החדשים של אפל שבטח יחדרו לעוד הרבה חברות גדולות שלא ניתן לגעת בהן, ותראה מה תקבל
בדלת האחורית.......
אבל כאן יש פימיניסטיות שלהן זה מתאים! אז הן לא תעשינה כלום........
הרי מה הכי חשוב??? שלה תהיה משכורת גבוהה משלו, והיא "תנצח" אותו במובנים קרייריסטים. *באירוניה כמובן*.

בקיצור צל? הכל מעוות ומטופש.

דווקא

פמניסטיות כן ילחמו ביציאה החדשה מבית אפל ופייסבוק.
&nbsp
אבל שוב, אין לך מושג מה זה פמיניזם
העיקר פופוליזם זול.

דידי 9

New member
אני מבחינה בקצת מרירות.......:)מאיפה היא?

מהגנה על הפימיניזם המחליש נשים?
מהגנה על תנועה שנעשתה בכיינית, תחרותית, ומניפה את דגל הפימינזם בעצם
בגלל חולשה כללית ואינדיבידואלית של אלו שלוקות בזה?

*אני מ ס י י ג ת את דברי-ללא הכללות במקרים שמגיע להן שאפו ויש מהות ותוכן בדברים
מסויימים מאוד שהן עושות.

אם כך, אני מקבלת בברכה את העשיה הזו שלהן נגד מי שצריך, במקרה הזה אפל ושות'.
יש לי הרבה מאוד מושג מה זה פימיניזם *ברובו חולשה אחת גדולה* ואני מתנצלת אם את נפגעת
מדעתי שלי בנדון.
זו לא סיבה לקרוא לזה פופוליזם זול. על מי? על מה?
אין לי צורך בזה.......:) אני אפילו מחוייכת שזה קו החשיבה שלך!
מוזר.

לא הייתה מרירות

בכל מקרה, אם תרצי או לא תרצי, אם יש לך רישיון נהיגה, למדת, רכשת השכלה גבוהה, יש לך חשבון בנק משלך, שוכרת דירה, מצביעה בבחירות, ובגדול עצמאית בחייך - את פמיניסטית.
&nbsp
אם את נתמכת על ידי אביך/אחיך/בעלך - אז אכן את לא, ואז אני מתנצלת מראש שקראתי לך במילת הגנאי.
&nbsp
&nbsp

&nbsp

דידי 9

New member
<< לומדים, אה? :) בכל מקרה-אמל'ה!

אני הכי לא.
אני לא ניתנת לקיטלוג תחת שום כותרת, בודקת כל מקרה לגופו.......
העצמאות שלי-היא לא פיניזם, היא רוח האדם. את חייבת ללמוד את ההבדל, אני אנסה להסביר
לך אותו בהזדמנות בתנאי שתנסי להיות קשובה, ולא לצרף אותי למלכודות כמו אלו של הפימינזם.
אעשה זאת בכייף!

אבל עזבי-נקסט......אולי כל אחת נותנת פרשנות אחרת למילה "פימיניזם".
עלי והצליחי.

אבל זה העניין

אין פרשנות גדולה מדי לעניין.
הרי בלעדי התנועה הזו לא היית יכולה לעשות את כל מה שציינתי עכשיו... לא היית יכולה להיות עצמאית!
זה הכל.
&nbsp
ותודה, אבל למדתי מספיק והתנדבתי מספיק בחיי כדי לדעת.
&nbsp
ההבדל הוא שאת לא לוחמת ומבחינתך הגענו לסטטוס קוו - וזה אחלה.

צלשלספק

New member
אשתו של אחד מחברי, עבדה בחנות בגדים

חנות מאוד מוכרת (רשת, אמנם קטנה) בירושלים...
זה היה לפני כארבע שנים, היא הייתה נדמה לי בחודש רביעי או חמישי +- (ילד שני) והודיעה למעסיק שהיא בהריון, (נדמה לי שהיא אמורה ע"פ חוק) וזה אחרי מכתב המלצה ממנו. ז"א שהיא לא הייתה בהריון או תחילת ההריון (לא בדקתי
) כשהיא התחילה לעבוד שם, בתמורה לכנותה - קיבלה בעיטה הביתה בתואנות של "עודף כ"א", ויום אחרי זה היה שם מודעה של דרושים עובדים. לא חוצפה?

חבר שלי לא פראייר, תבע בבית הדין לעבודה, והמעסיק ניסה להתחמק, התחמק גם מדיונים, נראה לי שבסוף הם הגיעו לפשרה באמצעות השופט, או אולי הוא ניצח וואלה לא זוכר
ואם זכור לי נכון, הם לא ויתרו וקיבלו סכום נאה. זה היה ממש גועל נפש מצד המעסיק, כי אני מכיר את הזוג היטב, מדובר בבחורה חרוצה במיוחד.

ebi83

New member
לא חלק מחוזה- כי זה לא חוקי..

כמו חוזים של- אל תכנסי להריון בחמש שנים הקרובות- מה שלמיטב ידיעתי לא עומד בבית המשפט.
&nbsp
זה יהיה סוג של הסכמה בע"פ כתנאי קבלה לא מוצהר, כמו מראה חיצוני אצל פקידת קבלה וכדו'.
&nbsp
&nbsp

צלשלספק

New member
מישהו היה פעם אצל אלו שמסירים משקפיים בלייזר?

ראיתם פעם את פקידות הקבלה עם משקפיים? הייתי גם אצל לווינגר בזמנו וגם ב"קייר" בסוף, וואלה - אין משקפים, נו, יצוגי לגמרי, חוקי בכתב?, האמת - לא בטוח - ז"א יש את הענין הזה שאולי "מצפים" כחלק מהעבודה מעובדים מסויימים ואם הם לא מתיישרים אז...ממממממ.........בייי.......

תראה, המשק הישראלי הוא לא קל.

וכעת אני אשאל כאן (במיוחד) את הבנות, מישהי פעם ראתה מוכרת מוצרי קוסמטיקה "שלוחית" שהיא לא מטופחת כמו בובת ברבי? זה חלק מהעבודה של עובדים מסוימים... שיווק חיצוני.

בקטע של הלייזר אני יודע בוודאות שהעבדים קיבלו ניתוח בחינם / מוזל או משהו כזה, גם אם זה ניתוח "קוסמטי" בהגדרה, יש כאלו שיצאו ממנו בשן ועין, דגש על העין...

בנושא המאפרות למינהן, דוגרי כאחד שחי עם בחורה או שתיים בחייו הקצרצרים, יצא לי לראות כמה זמן לוקח לבחורות להתארגן על הבוקר, לדעתי - המעסיק צריך לספוג שעת עבודה כל בוקר במקרים של הקוסמטיקאיות של הסופר פארם שהן אובר מאופרות, או שיתאפרו שם ע"J זמן העבודה - זו עבודה לא? כאן לדעתי המעסיק צריך לשלם להן.

בקיצור, נחזור לעניין של המשק הישראלי שהוא לא קל, ראיתי כבר מעסיקים שמנסים כמה שיותר לחסוך מהעובדים שלהם, תנאים, פיצויים ומה לא - לדעתי זה מגעיל...

דידי 9

New member
יש מלא

מוכרות מעוכות בקוסמטיקה......אלק מטופחות, אבל.....

חחח דגש על העין.

לגבי המעסיקים- במפורש זה ככה....
גם אלו שעוקפים את החוק אין מי שיאכוף את העקיפה שלהם.

Bs Bane

New member
צ'ופר נחמד לנשים העובדות.

אני בטוח שמקומות העבודה האלו מלאים בנשים שהקדישו את עצמן לעבודתן מבחירתן. זה רק נכון (ומאוד נחמד) מצד המעביד לממן תהליך כזה לנשים שהתקריבו את ההיבט הזה של חייהן לזמן כזה או אחר. וגם כמובן לנשים שפשוט עוד לא מצאו את הפרטנר.

האם האופציה הזו תגרום ליותר נשים לדחות את הבאת הילדים? אני בספק.
האם זה יגרום ליותר נשים לעבור את התהליך הזה "רק למקרה ו..."? אולי. אני לא יודע מספיק על התהליך של הוצאת הביציות. אם הוא קל וחסר סיכונים, אני מניח שכן.

dori78

New member
אתה מניח הנחות שגויות.

1. אם מלכתחילה היו עובדות שם רק נשים שמעוניינות לטפח קריירה על חשבון שנות הפוריות,
המעסיקים לא היו צריכים להציע דבר כזה.
אני עובדת מול חברה כזאת ואני מודיעה לך שכל חודש יש שם לפחות אחת שיוצאת לחופשת לידה.

2. התהליך עצמו הוא פולשני, מכאיב וטומן בחובו לא מעט סיכונים.
מעבר לזה, שכמו שכתבה noale noale, הקפאת ביציות לא מופרות לא מבטיחה סיכוי גדול להיריון.
בשביל לשמור על הסיכוי הגוביה, יש צורך להקפיא ביציות מופרות, כלומר עוברים.

3. העניין הוא שזה עלול להפוך לנורמה מחייבת גם אם לא כתובה, כמו שהיום אם אתה מקבל מהמעסיק מחשב נייד וטלפון סלולרי, יש ביניכם מן חוזה לא כתוב, שאומר שאתה צריך להיות זמין לעבודה 24/7. זה עיקר הבעיה שלי עם ההצעה הזאת.

Bs Bane

New member
אז ככה,

1. גם אם כל הנשים שם היו כאלה (לא דבר שהנחתי) אז למה שלא החברה שתשלם על זה, או שלפחות שזה יהיה כלול בפוליסת הביטוח שהן מקבלות דרכה.
&nbsp
2. עכשיו כשאני יודע במה התהליך כרוך, זה הרבה יותר ברור שהדבר לא יהפוך לפופולרי אצל נשים שמלכתחילה לא רצו ללכת לכיוון הזה.
&nbsp
3. לא לענות לטלפון לא בשעות העבודה בקושי משתווה ללהכנס להריון. לחייב נשים (או אפילו לרמוז) לא להכנס להריון זה לא נשמע מאוד חוקי, או מאוד פרקטי. מה, הם גם יחייבו אותן להתקין התקן תוך רחמי בשביל שהן לא ישברו חוזה? הרי הריון יכול להיות פתאומי ומקרי, הם יחייבו אותן להפיל?
אני בספק אם זה יתפוס.
&nbsp
אבל כמו שאמרתי, לנשים שבמילא רצו לעשות את זה, זה נחמד.

למעלה