דיון בשאלת הקפאת ביציות במימון מקום העבודה

דידי 9

New member
2.

אוקיי......אז שאלה: "חינוך ילדים-כיצד?" יש הרבה תזות, או שיש אחת מבחינתך?
3.ספיצ'לס.

1.

2. את יכולה לבחור מה שמתאים לך (אל תשכחי שדברנו על רוח VS חומר). אני חושב שיש הדרכה כללית, כאשר יש בתוכה פרטנית, כי כל משפחה לגופה.
3.

דידי 9

New member
אוקיי

שאלה נוספת: נגיד שאני רוצה לחנך על פי רוח.
כמה תזות אתה מכיר, או שיטות חינוך לקטע הזה שאתה מתכוון אליו?

דידי 9

New member
כן.

אבל קו המחשבה ברח לי......
ברגע שאני אמצא אותו אני אחזור.....

צלשלספק

New member
כל אחד מחנך את ילדיו כראות עיניו

כך גם אני מחנך את בני להצלחה ואושר בכל אשר יבחר, המטרה שלי שהוא יגשים את החלומות שלו - לא שלי. אך כדי שיגיע לשם - מהכיוון שלי אתן לו את כל הכלים שאוכל לתת כדי שיצליח ויגדל לנער, לבחור ולגבר שהוא רוצה להיות. כן, גם אם מדובר בילד בן שבע ורבע. השאיפה שלי, כהורה שתהיה לו נק׳ פתיחה יותר טובה משהייתה לי. אין לי מושג אם יש לך ילדים, אני משער שכן ומניח שסולם הערכים שלנו שונה כשמגדירים ״הצלחה בחיים״ עבור דור העתיד, אך כשמנמיכים ציפיות, גם השאיפות יורדות בהתאם, לעיתים יחד עם התוצאות. אני תמיד שואף להתפתח לאן שאני יכול, מרגיש ורוצה - כך שבהחלט יש מה לעשות, השאלה אם רוצים?וזה הערך העיקרי שאני מעביר הלאה במהות שלי.

אל תשכח שדברנו על חומר.

אז היכן אתה מעוניין שבנך יצליח בחומר או ברוח?(נקודה למחשבה: אם כבר מדברים על חומר ורוח, הוכחת לנו כיצד הרוח (שלך) מנצחת את החומר (הרגליים).
)
דברנו על חומר? יש תוצאות/מחיר לחינוך בכיוון הזה, לא? אתה הרי יודע שזה בור ללא תחתית, מרדף ללא סוף וכו'...אם כן, מה היא "הצלחה בחיים" עבורך, לפי סולם ערכיך?

noale noale

New member
ועוד נתון שמתעלמים ממנו בכתבה או אולי באותן חברות

כיום היכולת להקפיא ביציות לא מופרות ולהפשיר אותן בהצלחה לשם הפריה - היא נמוכה יחסית. ההקפאה היותר "מוצלחת" היא הקפאת ביציות מופרות. זה נעשה לעיתים אצל נשים העוברות טיפולים, כשמפרים כמות גדולה יותר של ביציות מאשר מחזירים לרחם.

האם זה אומר שהתהליך "מכריח" אותן לעשות , מלבד שאיבת הביציות, תהליך מלא של IVF (הפריה חוץ גופית) על מנת שיהיו ביציות מופרות להקפיא? או שמתעתדים להקפיא ביציות לא מופרות אשר הסיכוי להשתמש בהן בהצלחה לאחר מכן קטן במידה ניכרת?

** לשם חיזוק דברי, הנה מידע המועתק מאתר משרד הבריאות:

"שיעורי הצלחה להריון עתידי ובריאות הילדים הנולדים
ידוע כי אחוזי ההצלחה, דהיינו שעור ההריונות לאחר ההקפאה והפשרת הביציות, הינו עדיין נמוך משיעור ההצלחה המקובל בביצוע הפריה חוץ-גופית עם ביציות "טריות" או ביציות מופרות מוקפאות. חשוב לציין כי גם אם תהליך הקפאת הביציות עבר בהצלחה הוא אינו מבטיח בהכרח הריון או לידה.
שרידותן של הביציות המוקפאות לאורך תקופת הקפאתן איננה ידועה. יש רמזים שתקופת הקפאה ממושכת (מעל שלוש שנים) עלולה לפגום באיכות הביצית הנשמרת בהקפאה.
לעיתים רחוקות עלול להיגרם כשל טכני בתהליך ההקפאה."

צלשלספק

New member
מסכים לגמרי.

כל ילד/ה זקוק (לדעתי) לשני הורים, פעילים אוהבים ונורמטיביים בחייו, אמא ואבא. עדיף שאת דמות האב לא תמלא ״מבחנה״, (שוב, לדעתי האישית) - אבל כל אחד (אחת) עושה את הבחירות שלו בחיים. מישהו ראה את הסדרה המעולה orphan black ?ומעלה הרבה תהיות אתיות, הלא כך?הייעוד המקורי של כל עניין ההפריות, והivf היו אמורים לסייע לזוגות שמתקשים בהבאת ילדים, קל וחומר בריאים - לעולם. אני מאמין שאם זה יהפוך לנוהל קבע פופולרי ש״אם לא מצאת מישהו מתאים אז מקסימום תביאי ילד לבד״, מחר או מחרתיים נמצא את עצמנו עם ילדים שלומדים להבין ש״גידלו״ אותם ברחם מלאכותי לפי דרישה. זה לא רק עניין חברתי אלא גם מעלה תהיה אתית כנה לאן נגיע כחברה בהמשך הדרך, ומה יהיה תפקידו בכח של התא המסורתי המשפחתי. וכן, ילד יכול לגדול גם עם הורה אחד או חלילה ללא הורים, עם אמא נרקומנית ואבא בכלא או חס ושלום לא בחיים - ולצאת סופר נורמלי ומצליח והכל טוב ויפה, אבל ברמה הכללית, הגורפת, מה זה יאמר עלינו כחברה, לדעתי זה יגרום לריחוק מסויים בין גברים לנשים, ייתכן עד בדלנות מגדרית על רקע הנושא הזה.

לא נראה לי שהבנת

הלכת רחוק מאוד.
בכלל לא דובר על ילדי מבחנה עם הורה אחד.
מדובר על לידה מאוחרת לביסוס קריירה וכיוון שהפוריות יורדת בגיל מסוים, אז הנשמות הטהורות של אפל ופייסבוק מוכנות לספוג את העלות של שאיבת ביציות כדי שהעובדות שלהן חלילה לא יצאו לחופשת לידה ולמשרת אם.

צלשלספק

New member
תראי, כל עוד לא מחתימים וקובעים ל(א)נשים

מתי להביא ילדים (והכוונה למעסיקים כמובן), אז בהחלט יש את הפן הכלכלי, מצד המעסיק שמצד אחד דואג לכיס שלו אבל מצד שני מציע ״פשרה״ לעובדות. תפוקה מלאה עכשיו, ילדים אולי אחר כך. מצד שני, גם העובדת מרוויחה מהעניין, באם היא מעוניינת כתעודת ביטוח להקפיא ביציות ע״ח המעסיק. תמים אני לא, וברור שלמעסיק יש האינטרסים שלו, והקפאת ביציות אינה אומרת בהכרח שהעובדת חלילה ״מתחייבת״ לא להביא ילדים,בתמורה להצעת המעסיק לממן את ההליכים..

דידי 9

New member
יש עוד אישיו אחד שחשבתי עליו-

המדינה הזו חייבת להתרבות אחרת אולי לא נהיה פה:)
ובעצם חייבים לעצור את הקטע הזה כי תאר לך שבאמת המעסיקים "ירשו"
להתחיל לעשות ילדים בגיל 40.
סבבה, יש לך אישור לכי עשי לך ילד......
מתי ירשו לה ת'ילד הבא?
אז בעצם זה פוגע בגרעין הקיומי במדינה באיזשהו מקום, והכל בשם הכסף......
פשוט במגזר היהודי לא יהיה מי שיבחר בממשלה שתעמוד בראש העם הזה.

היית חי פה תחת ממשלה ערבית שלקחה ת'בחירות כי אנחנו בעצמינו דחקנו אותם לרוב?

שאלה רטורית....

צלשלספק

New member
דידי, זה שאנחנו צריכים להתרבות כאן מצורך קיומי

ודמוגרפי וגם לעודד עלייה לארץ - זה ברור בהחלט.

ועדיין, צריך גם לשמור על איזון שהילדים שיבואו לעולם לא יסבלו ממחסור כלשהו, ביגוד, חינוך, הורים, כסף, יחס, ציונות ואהבת הארץ ואהבה וחיבוק חם מההורים זה הכי חשוב.

יש שיאמרו שהחרדים תורמים לריבוי הטבעי ו"מתקזזים" מול הבטן הערבייה שדיבר עליה יאסר עראפת (אייקון של קללה),
מצד שני גם אנו הציונים צריכים להתרבות... ואכן כל ילד יהודי זה ברכה.

כיום אנחנו עדיין על 20+ אחוז ערבים ושאר בני מיעוטים מול 80- אחוז רוב יהודי וחסרי דת "משלנו" משו כזה, אמרו שיש כאן 8 מליון אזרחים סה"כ.
אגב, אחרי שהמלך הירדני פתח את הפה שלו,
(אדיוט) כדאי באמת שיסתום כדי שלא יאכלו אותו דעאש מצד אחד והפלסטינים שברשותו (80 אחוז מול 20 אחוז מיעוט האשמי ששולט ברוב), לאבא שלו היה יותר שכל, סבא שלו קיבל כדור בראש מפלסטיני על חומות ירושלים הכבושה דאז, אם מישהו שכח אז הזכרתי... אם ישראל וארה"ב לא היו נרתמים לעזרת המלך חוסיין דאז בשנות ה70 בתקופת ספטמבר השחור, עראפת והסורים היו נותנים לו בראש, אז שיגיד תודה וישתוק :)

דידי 9

New member
אני חושבת שיותר מ 20-80 היחס.

יש פה חשיבה של קולקטיב של מדינה ויש פה חשיבה פרטית.
פה אין לנו את הלוקסוס של שוויץ לחשוב רק באופן פרטני ואינדיבידואלי......אין לנו!
ואנחנו עושים את זה ממילא......
בקטע כזה כמו של אפל-זו לדעתי בעיה מדינית לטווח הרחוק יותר.

לגבי המלך הירדני ושאר החברים שלו בעולם, כולל קרי כולל אירופה-
זה העניין שאמרתי לך שאין צדק שם, אל תחפש אותו.
וככל שה"עליהום" עלינו יצמח ככה אנחנו צריכים להיות חכמים מולם, לא צודקים.

צלשלספק

New member
עזבי, עם החיתול הראשון אני אברח...

סתם, פשוט לא בקטע כרגע, או בכלל או אולי...

דידי 9

New member
החיתול או החתול?

או התוכי........חחח

היית כבר בסרט של חיתולים.....יש לך נסיון בזה....

אתה מעביר לי חשק ענק לילד/ה....עוד לא החלטתי מה אני רוצה קודם.:)
נראה לי ילדה.

למעלה