אוקיי, חשבתי שכל הפרק נראה את ג'ון מקטרת ועושה פרצופים של עצירות אבל יש הפתעות.
כן, באופן יחסי ג'ון הייתה מאוד שפויה בפרק הזה. בעיקר כנראה כי היא הייתה יותר עסוקה מהרגיל ולא רק בקטע של לתכנן באיך להפגוע באנשים שפגעו בה.
אז ג'ון, לוק ומוירה הולכים לגבול כדי לברר מה הבגדים הסגולים אומרים. והסדרה שוברת את שיאי הטמטום של עצמה.
הם קיוו לגלות איפה ממש הבתי ספר האלו. לא שברור מה הם יוכלו לעשות אם יהיה להם את המידע, אבל אולי זה יהיה יעיל למיידיי.
רמת הגבריות של לוק עולה בעיני ג'ון באיזה זיליון אחוז שהוא מתנדב ללכת לגבול בכול מקרה(לדעתי בגלל סרינה בפרק הקודם),
מאוד ברור לדעתי שהוא התנדב למשימה כי הוא מרגיש שהוא צריך להוכיח משהו אחרי ההאשמה של סרינה.
מאוד טיפשי ששניהם הולכים. הם פשוט הולכים להשאיר את ניקול יתומה אם הם יתפסו?
הם פוגשים איזה נער(הוא שומר, אבל יש לו פרצוף של בן 16) הם מבלים איתו יום כיף, כול הסימנים מראים שמשהו רע הולך לקרות. בערב שהם חוזרים הוא עולה על מוקש, יש פיצוץ ואז לוק וג'ון נתפסים לא ברור ע"י מי והפרק נגמר.
אם בנות יכולות להיות נשואות בגיל 12, אז ברור שגברים יכולים להיות חיילים בגיל 16. ובטח גם מוקדם יותר.
היום כיף הזה היה מאוד נחמד, אבל זה באמת זעק לשמיים שמשהו רע הולך לקרות. אני ממש כל רגע שם הייתי במתח שחיילים יתפרצו פנימה או משהו כזה.
עצוב שג'יידן הזה בקושי זוכר את העולם לפני גלעד.
זה היה נראה לי קצת מוזר בהתחלה, כי אף פעם לא ברור לחלוטין כמה זמן גלעד כבר קיימת. אני חושב שהאנה הייתה לפחות בת 3 כשגלעד הוקמה, זה אומר שזה בערך 9 שנים. אז אם ג'יידן במאת בן 16 אז הגיוני שהוא לא ממש יזכור את העולם לפני.
זה היה גם מעניין שמצד אחד הוא פועל נגד גלעד ביודעין, אבל מצד שני הוא די מקבל כמובן מאליו את הדברים שמתרחשים שם.
*היה גם מצחיק שלוק שר איזה שיר והוא שואל אותו אם הוא המציא אותו. לא שזכרתי את השיר הזה באופן ברור, אבל אני מניח שזה משהו יחסית מוכר.
הקטע עם המוקש היה עצוב כי ג'יידן היה ממש חמוד. וגם ממש טוב מצידו שהוא מיד אמר להם לברוח ולהשאיר אותו.
באמת לא ברור היה בסוף מי תפס אותם. היה אוטו מקדימה ואוטו מאחורה. ואנחנו יודעים שיש כמובן את השומרים של גלעד, אבל נאמר שגם יש משטרת הגירה של קנדה. אני לא אתפלא אם בסוף יתברר שג'ון נתפסה על ידי הקנדים ולוק נתפס על ידי גלעד. שנראה קצת אותו חי בגלעד לשם שינוי. אם כי אני לא בטוח אם הם לא פשוט יוציאו אותו להורג. שלא כמו ג'ון, אין לו רחם.
בכלל בפרק הזה הדגישו שבקנדה יש הרבה מחאה נגד המהגרים מארה"ב לשעבר ושכנראה גם הממשל של קנדה מתחיל להיות יותר תוקפני איתם.
למה אין לאורך הגבול(גם אם הוא ענקי) לפחות מצלמות במקומות שעלולים להיות קלים יותר לחצייה? או רחפנים או גלאים או משהו?
העניין הוא שכשזה באמת ענקי זה כנראה די בלתי אפשרי לעשות את זה. כל הקטע שהיה עם טראמפ והחומה עם מקסיקו הרי היה שזה בעצם בלתי אפשרי. הוא השקיע בזה כביכול ממש מאמץ ועדיין בקושי השתנה המצב. אם מקימים במקום מסוים יותר מצלמות או משהו אז פשוט ימצאו אזור אחר שיש בו פחות.
זה מרגיש כאילו כול הדרמה בעונות הקודמות הייתה מיותרת כי כ"כ קל להיכנס ולצאת פתאום מגלעד ולהעביר מידע.
נראה לי שחלק גדול מהעניין זה שלרוב לא יודעים איפה אפשר לעבור. בצד של קנדה הגורמים של מיידיי פחות צריכים להסתתר אז אפשר להגיע אליהם. אבל בצד של גלעד אין דרך טובה לדעת איפה זה טוב לחצות.
בקטע המעניין יש את הוואנבי רעייה- שהברגים שלה רופפים בוודאות, שמארחת את סרינה ואז גם החברות שלה מצטרפות וכולן כנראה כלבות עשירות שרוצות ילדים.
לסרינה יש פלאשבקים לעבר למרכז שעשו לילדים שנחטפו מההורים שלהם ואז לאיך שהם בחרו את השפחה הראשונה של סרינה ופרד. אני מבינה שלא כולם רוצים ילד גדול יחסית, אבל למה סרינה ופרד לא יכלו לבקש שייתנו להם תינוק חטוף? האם יש תנאים מסוימים שצריך לעמוד בהם בשביל לקבל ילד ותנאים לשפחה? או שזו נטו החלטה של המפקדים והרעיות?
האמת שזה מוזר לי שראו שסרינה לא רצתה ילד חטוף. בעבר ראו אותה מקנאה במשפחות שקיבלו ילד חטוף. ההבנה שלי הייתה שפרד לא בכיר מספיק בשביל לקבל ילד חטוף. אם אני זוכר נכון סרינה תמיד קינאה במשפחות שהיה להם ילד חטוף. אני זוכר שהם ביקרו בוושינגטון משפחה עם 5 ילדים חטופים וזה היה ברור שהם קיבלו אותם בגלל מעמד הבעל. והיה ברור שסרינה מקנאה.
בכל מקרה לדעתי כל הקטע עם המשפחה הזאת שמארחת את סרינה זה שהם רוצים לשמור את התינוק שלה. נראה לי שלאט לאט סרינה מבינה שהיא שם לא אורחת כל כך, אלא אסירה. זה גם לדעתי מה שהפלאשבקים מרמזים עליו. שכמו שסרינה הייתה צריכה להחליט משהו כדי לזכות בילד, אז המשפחה הזאת החליטה לקחת את התינוק של סרינה.
אני מאוד אשמח אם זה יקרה כי זה יהיה כיף לראות את סרינה סובלת. ונראה לי שאף אחד לא יעמוד לצידה.
הקטע עם הכדורים שהבעל נותן לסרינה הם לא רעל לדעתי, אבל אולי כן משהו שיחליש אותה כדי שיהיה קל יותר לשלוט בה עד הלידה.
*אגב, זיהיתי מיד את השחקן שמשחק את הבעל. זה שחקן שנקרא לוקאס נף, וזה הזוי לחלוטין לראות אותו בכזה תפקיד. יצא שראיתי אותו בלא מעט סדרות, תמיד קומדיות - לגדל את הופ, downward dog, נסיכה אמריקאית, Carol's second act - ובאופן קבוע הדמויות שלו הן של גבר שהוא די goofy, שלומפר, מוזר כזה, מאוד לא רשמי, מישהו שלא לוקחים ברצינות. אפילו שבאחת מהסדרות האלו הוא שיחק רופא, הוא היה רופא שלומפר כזה. אז היה מוזר מאוד לראות אותו בתפקיד איש עסקים בחליפה ומישהו כאילו מאיים כזה.
אני חושבת שבקצב הזה ללורנס לא תהיה ברירה אלא להתחתן שוב, כי זה נראה כאילו הפסיקו לספור גם אותו.
זה בכלל הזוי שיש לו תפקיד בשלטון לאור זה שידוע שהוא עזר לג'ון להריח איזה 50 ילדים לקנדה (סוף עונה 3 נראה לי).
היה איזה קטע מוזר אז שהוא נאסר, אבל איכשהו בסוף היו צריכים אותו אז נתנו לו לחזור לעניינים.
ואז אחר כך הוא עשה איזו עיסקה עם לידיה שהיא נתנה לו מידע סודי שהיא אספה על מפקדים ואז הוא ניצל את זה כדי לקדם את המעמד שלו.
זהו, פרק קצר יחסית(44 דק') פחות נורא ממה שחשבתי.
כן? מה האורך שלהם בדרך כלל?