קודם כל אבירם הוא כזה שמוק קטן ומעצבן. כמובן זה שהוא גונב לגואטה את הסיפור, אבל גם כל הגאווה העצמית שלו, איך שהוא מפעיל את התחמון ומניפולציה שלו על נשים (מדהים אותי שזה עובד בהרבה מהמקרים) זה שהוא אומר לכולם שגואטה היה כמו אבא בשבילו. האמת שהכי היה לי קשה עם זה שהוא אמר לשכנה שהוא אוהב כלבים ולקח את הכלב רק כדי שהוא יוכל להכנס לדירה. אני ממש פחדתי לגבי איך הוא יהיה לכלב, במיוחד כשהדבר הראשון שראו זה שהוא שם בקושי טיפה אוכל לכלב בקערה ואז מכניס אותו למרפסת. שמחתי מאוד שלאחר מכן ראו שהוא נותן לכלב לשבת על הספה.
האמת שהוא היה כל כך מגעיל חלק גדול מהזמן שממש לא הייתי בטוח אם הוא לא רוצה שגואטה ימות רק בשביל שלא יתגלה מה שהוא עשה. אבל בסוף כשהוא הבין שגואטה מתקשר איתו (לפחות ככה זה נראה) הוא ממש נלחם על מנת שיצילו אותו. אני מאוד מקווה שכל הקטע עם הצפצופים של גואטה כשאבירם שאל אותו שאלות היה מקרי כי זה נורא עצוב לחשוב שהוא היה באמת בהכרה והרגו אותו ככה.
אהבתי את החוקרת, אבל הרגיש לי לא אמין שהיא באמת נתנה לו ללכת בלי שום הסבר לגבי איך השם של אלישבע הגיע לסיפור שלו.
אגב, גם לא קיבלנו עדיין הסבר לגבי איך הגיעה למשטרה הסיפור שלו שעדיין לא פורסם. בעצם אולי העורכת של העיתון ראתה את השם מהחדשות ולכן פנתה למשטרה.
משכנע את הבלשים להעבירו בפוליגרף
הקטע עם הפוליגרף היה נורא מצחיק. בהתחלה כשהחוקר נקרא מחוץ לחדר חשבתי שזה בכוונה כי יש מצלמה בחדר ורצו לראות מה הוא יעשה. אבל לא נראה שזה העניין. בכל מקרה זה היה מצחיק כשהוא בדק את עצמו ושאל כל מיני שאלות על האם הוא הסופר הכי טוב בארץ והאם לפעמים הוא נמשך גם לגברים.
אני חשבתי שזו התנהגות מאוד לא הגיונית מצידו.
הוא נחקר באשמת רצח/חטיפה, והוא יכול להוכיח בקלות שהראיה היחידה שיש להם נגדו - שגויה, כי לא הוא כתב את הסיפור, וקל גם להוכיח מי החשוד האמיתי שהם אמורים לחקור. במקום זה - הוא מחק את המייל שמוכיח את זה.
אז אני מבינה שיש לו אגו גדול, ולהתוודות שהוא גנב את הסיפור יכול להיות מכה למוניטין שלו, אבל עם כל הכבוד, זה עדיף מלעמוד למשפט פלילי. (אמנם הראיה היחידה שיש להם נגדו היא נסיבתית וכנראה לא היו יכולים להרשיע אותו ברצח, אבל בשיתוף פעולה עם עבירה נראה לי שכן.)
זה דווקא נראה לי מאוד מובן. בסופו של דבר הוא מאמין שלא יוכלו להוכיח שהוא אשם בפשע שהוא באמת לא קשור אליו.
אבל אם הוא היה מספר להם שהוא גנב סיפור שכתב שכנו והעמיד פנים שזה סיפור שלו אז הלך השם שלו כסופר. הלכה הקריירה שלו. הוא יהפוך לבדיחה. ואנחנו ראינו את החיים שלו, אין לו שום דבר חוץ מהשם שלו.
חוץ מזה גם התנהגות הבלשים לא אמינה. למה הם לא ישר הוציאו צו לחיפוש אצלו בבית, ולא החרימו לו את המחשב והכל?
לאור זאת שיש להם ראיה מאוד חזקה שלכל הפחות הוא מסתיר מידע על המקרה.
זה אני מסכים שמרגיש לא הגיוני. אני חשבתי שאולי החוקרת הזאת נתנה לו לצאת לחופשי כתרגיל כדי שהיא תוכל לעקוב אחריו ולגלות משהו. אפילו שזה עדיין מרגיש יותר הגיוני לאסור אותו ולחפש במחשב ובדירה שלו.
מה שבעיקר מעצבן אותי זה שזה מרגיש שזה אולי בא כי הוא הצליח להקסים אותה עם המחמאות שלו. וזה ממש נראה לי מוזר כי הוא מרגיש כזה דוחה.
ואני אוהבת שהשכנה לא עושה לו חיים קלים לחטט בבית של ויקטור.
אהבתי שהיא לא נתנה לו להכנס בלעדיה לדירה, אבל יחד עם זה שהוא גם קצת הצליח להקסים אותה, עם זה שהיא הסכימה לצאת איתו וזה שהיא האמינה לו לגבי עניין הטלפון.
פרק 3
פרק מוזר לחלוטין, איך אתם התרשמתם ממנו?
בהחלט פרק מוזר כי כמעט כולו בתוך הסיפור של אלישבע וזה היה עשוי מוזר כזה.
מאוד אהבתי את הדמות המוזרה של שי אביבי בפרק.
פתאום אמרו שהיא לא דר' אלא רבע דר'
אבל אחר כך מבינים שהחלק הזה בסיפור התרחש לפני שנים. כלומר לפני שהיא הפכה לרופאה מלאה.
אבל גם אותי זה בלבל דווקא הקטע שדיברו ברדיו על כך שהשנה היא 2010. וזה לא התאים לי לדברים אחרים בסדרה שגרמו לי להבין שהיא מתרחשת בהווה (כמו למשל בפרק מאוחר יותר כשאבירם אומר משהו לגבי MeToo)
זה היה פרק לא רע כשלעצמו. זה שהבחור הוא דוש ומשקר לה אפשר היה לזהות מקילומטרים, אבל באמת לא ציפיתי שהוא יעקוץ אותה בכזאת רמה של לרוקן לה את הבית.
אבל אם הסדרה הולך להתמקד רק בחקירת ההיעלמות שלה ולשים לגמרי בצד את השאלה המעניינת יותר - איך זה שויקטור כתב על משהו וזה באמת קרה, אז אני לא הולכת לאהוב את זה.
טוב, אז את העניין של הקשר של ויקטור נפתר מאוחר יותר.
פרק 4
אבירם מגיע לבקר אותו בבי"ח ומזהה שהוא מתקשר עמו למרות שהוא מורדם, הוא שואל אותו את השאלות ששאלו אותו בפוליגרף ומבחין שהוא עונה לו.
הבלשית רוצה שיבוא לתחנה והוא מצליח לדחות את זה בשעיים ובינתיים מלכה האחות האחראית שהוא פגש אותה בבי"ח, מודיעה לו שמכניסים אותו לניתוח לתרומת איברים.
מה שלא ברור לי זה מה אבירם חשב יעזור לו לדחות את הפגישה עם הבלשית אם הוא באמת הולך לבלות את השעתיים האלו עם קבוצת הזקנים ההיא. הרי זה לא שהיה לו סיכוי לקבל איזה מידע חדש שם. במקרה יצא לו שבזמן שהוא היה שם הודיעו לו שויקטור הלך לתרומת איברים וזה הוביל לכך שהוא חזר לבית חולים ושם אומנם הוא לא הציל את ויקטור, אבל הוא קיבל את המחברות שלו וככה גילה עוד פרטים לגבי הסיפור. אבל עכשיו הוא גם בטח מאחר לבלשית וגם לא ברור לי איך המידע הנוסף בדיוק יעזור לו אם הוא לא יכול לחשוף מאיפה יש לו את המידע על הארוס לשעבר הזה שלה.
פרק 5
גופתו של גואטה נשלחת לתרומת איברים לאחר שנקבע לו מוות מוחי, אבירם מנסה לשנות א ההחלטה, אך ללא הצלחה.
בסוף לאחר ייאוש מתמזל מזלו והרופאה אמרה לו שייתכן שהוא השאיר חפצים בביטחון ושם אבירם מגלה את המחברת שלו ויכול לקרוא את אשר התרחש, שהרופאה נעקצה בידי נוכל ופתאום נאחצה לנתח אותו לאחר ששנים הייתה צריכה להחזיר את חובותיו ומפשלת בניתוח, גורמת לו להיות בההמשך חייו להיות עם חיתול ונתבעת על כך. היא מצליחה לצאת נקייה מהמשפט בעזרת עזרתו של גואטה, אך הוא מזעיק אותה תחת שם בדוי לביקור בית, היא מספרת על כך לגואטה לאחר שהבחינה במקרה שהוא הדביק מדבקה עם שמו המזוייף מעל שמו האמיתי ורצה לאוטו ובזמן שיחת הטלפוןשבו היא מספרת את הסיפור לגואטה ואומרת שהוא מתכוון לרצוח אותה, הוא כנראה מגיע ונגמר הפרק.
אוקי, אז די הגבתי לזה כבר בהודעה מעל לגבי זה שלא ברור לי איך אבירם עכשיו ישתמש במידע הזה בלי שהוא יוכל להסביר מאיפה הוא קיבל אותו.
אבל יש לי עוד בעיות: קודם כל איך זה שהנוכל הזה עדיין משתמש באותו שם (אני די בטוח שזה היה אותו שם, אם אני טועה, תקנו אותי)? האם לא הגיוני שהוא יחליף שם? האם הגיוני שהוא הלך לטיפול דווקא בבית חולים שבו עובדת אלישבע. כלומר הוא בקלות יכל לבדוק לגביה. ועוד הוא עובר ניתוח בתחום שהיא עוסקת בו.
חוץ מזה האם כשהוא עשק אותה היא לא הגישה תלונה שלו במשטרה ככה שאם הוא צץ שוב יוכלו לתפוס אותו. פשוט עשו את כל המשפט הזה ושום דבר מזה לא התגלה. אני מבין למה הוא והיא לא אמרו שום דבר על זה במהלך המשפט, אבל אם היא הגישה תלונה אז זה אמור להיות משהו שיכול להתגלות.
חוץ מזה אם זה מישהו שתבע אותה לפני איזה שנה אז הגיוני שהוא יהיה אחד האנשים הראשונים שהמשטרה תיגש אליהם, אז אני מניח שהשם שלו כבר ידוע לשוטרים. ואם היא הלכה לכתובת שלו בביקור רופאים הזה אז גם זה אמור להיות רשום וזה כנראה באמת הייתה הדירה שלו (ולא דירה שהוא שכר בשביל הערב הזה) כי השם שלו היה על תיבת הדואר.
חוץ מזה אם ויקטור היה רופא שקרוב אליה (העיד לטובתה במשפט) אז הגיוני שהמשטרה בדקה אם הוא יודע משהו. אז האם בלשית לא חשבה שאולי זה קשור שאבירם הוא שכן שלו?
אבל נראה, אולי יפתרו את הבעיות האלו שלי.
חוץ מזה הסדרה ממש טובה. אני ממש אוהב את כל דמויות המשנה המוזרות עם הסיפורים שלהם. בין היתר זה שכל מיני אנשים שהוא פוגש מספרים לו שהם גם כותבים ספרים או מתכננים לכתוב ספרים וכמה שזה מתסכל אותו (כמו שהוצג טוב בפרק הראשון שהוא מדמיין איך זה היה אם הוא היה נכנס לניתוח של ויקטור ואומר שהוא חושב שגם הוא יכול).
חוץ מזה דמויות כמו שי אביבי ששומר על ריזורט שהוא לא רוצה. גילה אמלגור עם הקבוצת זקנים וכל הסיפורים שלה על אמנים והדמויות שם. האחות מלכה שהתחילה שבעה ספרים. והאישה הזאת בתחילת הפרק הראשון שקוראת לו לדירה שלה כי היא רוצה שהוא ינפח את האופניים של הבן שלה ותוך כדי מספרת לו שהיא אמנית בלונים (ואומרת שזה בטח מפתיע כי זה מקצוע גברי...) ואז עושה לו ברווז.
*ומה שמוזר זה שבמקרה ביום ראשון מישהו בעבודה סיפר לי שהוא מומחה באמנות בלונים.