אוקיי, אז הפתרון היה באמת האפשרות היחידה (מבין שתיים) שחשבתי שהיא הגיונית - שאלישבע רצחה אותו.
והיא מכרה למשטרה את האפשרות השניה שחשבתי שהיא הגיונית - שויקטור רצח אותו.
חבל שלא הפתיעו אותנו איכשהו.
גם עדיין נראה לי שיש חורים או לפחות דברים שלא ברורים לי מהפרק הזה:
האם ויקטור סתם מת בתאונה?
השיחה שלה לויקטור כנראה היתה אמיתית כי ויקטור כתב את זה - אז האם אחריה היא שינתה את דעתה ואזרה אומץ ונכנסה אל רועי כרמון?
ואז - איך היא בעצם הרגה אותו? הוא הרי הזמין אותה כנראה כדי לפגוע בה או להתעמת איתה... היה מאבק? ואז היא איכשהו הצליחה להרוג אותו ולביים את זה כאילו הוא מת בלי שום מאבק מזריקה כזאת?
אולי בעצם היא הגיעה אליו והרגה אותו ורק אז התקשרה לויקטור והעמידה פנים שהיא מפחדת להכנס לאליו, בשביל שויקטור כאילו יהיה אליבי שלה?
אז מה היתה התוכנית שלה לגבי ויקטור בעצם ואיך הוא מת?
ואולי ויקטור בא והם הרגו אותו יחד?
בעצם אין לנו אפילו הסבר למה באמת קרה שם ואיך!!
או שלא הבנתי כלום.
נקודות אחרות לציון:
* אני מאוד הזדהיתי עם אבירם כשלא נתנו לו קפה בבוקר אחרי שהקימו אותו במעצר, אני גם חושבת שזו צריכה להיות זכות בסיסית, וזה גרם לי לפחד מאוד מלהיות במעצר יום אחד.
וזה שהשוטר שתה קפה מולו זה היה אכזרי.
* הקטע עם האזיקים בהתחלה היה קצת מצחיק, במיוחד זה שהשוטר אומר "תן לי לרגע" לחשוב על זה. אבל מה, פעם ראשונה שהוא מוציא מישהו ממעצר?
* אבל השיחה של לינדה עם אבירם היתה מעצבנת. בחייאת - תפסיק לענות בתמציתיות ופשוט תספר כל מה שאתה יודע כבר!!
* כן היה מצחיק שרגע לפני שהוא הולך גם השוטר מביא לו 2 סיפורים לחוות דעת.
* קצת הזוי שהשוטרים האמינו לה כל כך בקלות, אפילו בלי לבדוק את כתב היד, או הזוי שהיא זייפה כל כך בקלות את הכתב שלו. או בלי הסבר הגיוני לאיך זה הגיע לדירה שלו. כלומר זה אומר שהוא חזר לשם אחרי שהוא לכאורה הרג את רועי כרמון, והיא היתה שם כשהוא כתב את זה... השוטרים לא שאלו את עצמם איפה ההגיון? כמה מטומטמים הם יכולים להיות?
* טוב שהכלב הלך עם אלישבע ולא נשאר אצלו.
* עיצבנה אותי החוצפה שלו לדרוש התנצלות מהעורכת, שעשתה את הדבר ההגיוני ואת חובתה האזרחית.
* לא הבנתי איך העורכת לא מבינה עדיין שלא הוא כתב את הסיפור, אם היא חושבת שזה הוא, אז איך היא לא שואלת על הקשר שלו עם אלישבע רומנו ואיך הוא כתב סיפור עליה בדיוק לפני שהיא נעלמה?
* היה נחמד שהוא רק דימיין את הקטע שאלישבע באה אליו לדירה אח"כ ומאפשרת לו לחשוב שויקטור היה רוצה שהוא יפרסם במקומו את הסיפור. אבל מבחינתו זה הספיק בשביל לחשוב על זה ככה באמת ולפרסם.
* וגם הקטע שהוא מדמיין את השם של ויקטור על הספר. למרות שלא בטוח אם זה כי יש לו רגשות אשמה או שההיפך - הוא בראש שלו אומר לעצמו שהוא עושה את זה בשביל ויקטור.
* היה נחמד הקטע שבסוף כל הדמויות האחרות של הכותבים החובבים כאילו הוציאו את הספרים שלהם גם.
לסיכום - היו דברים נחמדים בסדרה, אבל בגדול היא איכזבה אותי.
גם כי זה כן היה בסוף סתם חקירת רצח (לי בטעות היה רושם מהפרומו ומהפרק הראשון גם, שמדובר במשהו אחר לגמרי: סדרה על מישהו שכותב דברים שמתגשמים במציאות, או שקרו במציאות בלי שהוא ידע מהם...)
וגם כי מעצבן מאוד שחיפפו כל כך בפרטים ויצא סיפור מלא חורים בהגיון, ועוד עם דמויות שמתנהגות בצורה שאי אפשר להסביר, היו לוקחים עוד כמה שבועות ללטש את זה וזה היה יכול להיות סדרה טובה באמת.