דיוני סדרות #131

didalf

Well-known member
אגת'ה אול אלונג פרק 5

למה כל החושך הזה אבל?????????? נאלצתי להחשיך את כל הבית רק כדי לראות משהו!!

יוו איזה כיף לעוף על מטאטא!!:-D בא לי גם חחחחחח.
בדיוק כשחשבתי למה הן לא עשו את זה קודם במקום ללכת ככ הרבה טין שאל את זה. לא קיבלתי תשובה מספקת כי הן יכולות לרחף גם קרוב לקרקע.

אוקי קיבלנו הסבר מי רודף אחרי אגתה. היא הרגה את כל המסדר שלה בעבר (לא זכרתי את זה) והשאירה את הילדים ועכשיו הם נוקמים.
הם מפחידים אבל די גרועים בעבודתם.

ויאללה עוד בית עוד מבחן עוד תלבושות. היום אייטיז-ספורט. לול:-D

הם אומרים שזה המבחן של אגת'ה. אוקי הנחתי שהיא תהיה אחרונה.
אבל לא הבנתי בכלל מה היה המבחן במה היא נבחנה שם? הם שיחקו בסיאנטס (חחחח הקטע שהיא מחקה את קיטי:-D)
ואז הגיעה אמא שלה שהיא רעה ורוצה להרוג אותה אבל מה היה המבחן פה?

משעשע אותי שכשכולן מפוחדות אוברי נהנית מהכאוס:-D
אבל גם מעניין שהיא כאילו רוצה להרוג את אגת'ה אבל גם להגן עליה מפני אמא שלה. כאילו "ביץ' רק אני אוהבת אותה מספיק להרוג אותה!". נייס.

אוי אגתה חזרה לדרכיה הסוררות והרגה את אליס (בטעות או לא?) כשהיא שואבת את הכוחות שלה.
מי זה הניקולס משהו הזה שהצליח להסיח את דעתה בסיאנס? (אולסו הצחיק אותי כשטין איית ניק חחחח הם קשורים בכל פאנדום:-D).

אוקי ואז הוא כועס עליה שהיא כן רוצחת כי הוא חשב שהוא ראה בה משהו טוב.
ואזזזזזזזזז פתאום מלפחד ממה שהיא עשתה ולדאוג לו היא משנה פאזה לחלוטין. קולטת משהו. "אתה בדיוק כמו אמא שלך" וואט נאו?
ופתאום יש לו כוחות לילד8-* והוא שולט במכשפות האחרות שזורקות את אגת'ה לביצה. אבל אז הוא גם מטביע אותן:-0
ויש לו כתר קטן. כמו של... אמא שלו??
אוקי בגלל שדי צפינו את זה אני שמחה שלא שמרו את זה לסוף כטוויסט הגדול אלא הטוויסט מתחיל עכשיו ואני סקרנית לאן זה ילך.
הוא זמם את זה כל הזמן ורק נראה תמים? הוא היה תמים באמת עד שאיזה זכרון חזר אליו? מה יקרה עכשיו כשכל הדמויות טכנית מתו? איך הן יוחזרו?
איך הוא בכלל קיים ומאיפה הוא בא? האם הוא ככה בקומיקס?
האם זה אובייס או שצריך להתנהג בחשאיות עדיין?
האם נקבל הופעת אורח של אמא??????

אחרי צ'רלי בהרטסטופר שהוא חמוד אבל גם קצת מפחד מהצל של עצמו כיף לי לראות אותו כזה באד אס וככ שונה.

Lhuna3

Well-known member
אגאת'ה אול אלונג - פרק 5
אני 6:30 דקות בערך לתוך הפרק, ונשמע לי שיש סצינות די מגניבות, חבל שאני לא יכולה גם לראות אותן.
אם הם לא מוסיפים שם תאורה כלשהי ב-2 דקות הבאות אני פורשת. לא באתי לשמוע תסכית רדיו.

didalf

Well-known member
אגאת'ה אול אלונג - פרק 5
אני 6:30 דקות בערך לתוך הפרק, ונשמע לי שיש סצינות די מגניבות, חבל שאני לא יכולה גם לראות אותן.
אם הם לא מוסיפים שם תאורה כלשהי ב-2 דקות הבאות אני פורשת. לא באתי לשמוע תסכית רדיו.
נכון???????????????? יאוו זה חרפן אותי תראי את השורה הראשונה שלי חחחחחח
בהמשך זה כן משתפר אבל

Lhuna3

Well-known member
|כן| אוף למה לעזאזל מפיקים עוד לא מבינים כמה שזה מעצבן את הצופים?!?!
בדיוק כשחשבתי למה הן לא עשו את זה קודם במקום ללכת ככ הרבה טין שאל את זה. לא קיבלתי תשובה מספקת כי הן יכולות לרחף גם קרוב לקרקע.
זה מרגיש לי ממש רמאות, כשהדרישה היא ללכת בדרך מסוימת.
אוקי קיבלנו הסבר מי רודף אחרי אגתה. היא הרגה את כל המסדר שלה בעבר (לא זכרתי את זה) והשאירה את הילדים ועכשיו הם נוקמים.
תכלס.
אבל לא הבנתי בכלל מה היה המבחן במה היא נבחנה שם?
גם אני לא הבנתי.
אוי אגתה חזרה לדרכיה הסוררות והרגה את אליס (בטעות או לא?) כשהיא שואבת את הכוחות שלה.
זה נראה לי שהיא לא שיקרה כשהיא אמרה שאין לה על זה שליטה.
מי זה הניקולס משהו הזה שהצליח להסיח את דעתה בסיאנס?
לא הבנתי כלום ממה שקרה שם בכלל.
ואזזזזזזזזז פתאום מלפחד ממה שהיא עשתה ולדאוג לו היא משנה פאזה לחלוטין.
כן זה היה מאוד מוזר.
קולטת משהו. "אתה בדיוק כמו אמא שלך" וואט נאו?
ופתאום יש לו כוחות לילד8-* והוא שולט במכשפות האחרות שזורקות את אגת'ה לביצה. אבל אז הוא גם מטביע אותן:-0
נראה ככה. אבל מאיפה אגאת'ה יודעת פתאום?
אוקי בגלל שדי צפינו את זה אני שמחה שלא שמרו את זה לסוף כטוויסט הגדול אלא הטוויסט מתחיל עכשיו ואני סקרנית לאן זה ילך.
אכן עדיף ככה.
הוא זמם את זה כל הזמן ורק נראה תמים? הוא היה תמים באמת עד שאיזה זכרון חזר אליו? מה יקרה עכשיו כשכל הדמויות טכנית מתו? איך הן יוחזרו?
בעולם של קסם הכל אפשרי. (גם הוטבעו בבוץ לא בהכרח אומר שמתו כבר)

LeAnnDyIan

Well-known member
חח אצלי המצב הטבעי של החדר שלי זה חושך מצרים אז דווקא הייתי צריכה להדליק את האור כדי לראות יותר טוב😂

didalf

Well-known member
|כן| אוף למה לעזאזל מפיקים עוד לא מבינים כמה שזה מעצבן את הצופים?!?!
לא ברור@#@!$@!$@! בסדר הבנו שלילה תדליקו אור!!
זה מרגיש לי ממש רמאות, כשהדרישה היא ללכת בדרך מסוימת.
בסדר לא חייבים ללכת פיזית, אפשר לרחף קצת מעל הקרקע ועדיין להצמד לשביל, ואז לא יכאבו הרגליים מהרבה הליכה.

זה נראה לי שהיא לא שיקרה כשהיא אמרה שאין לה על זה שליטה.
גם לי אבל אני לא בטוחה.

לא הבנתי כלום ממה שקרה שם בכלל.
האמא-רוח השתלטה עליה. אליס תקפה אותה כדי להציל את אגתה. אמא רוח יצאה החוצה ואז יצא שהיא תוקפת את אגתה. (למה היא לא עצרה בעצם ברגע שהרוח יצאה?) ואז אגתה (באינסטינקט? כי אין לה שליטה? כי היא באמת רעה?) התחילה לקחת לה את הכוחות וזה הרג אותה.
בינתיים הלוח סיאנס נפל כרמז למשהו וטין חיבר את האותיות ויצא שם ניקולס משהו. כשהוא צעק את השם הזה אגת'ה נבהלה והפסיקה, כנראה זה שם שמשמעותי לה.

נראה ככה. אבל מאיפה אגאת'ה יודעת פתאום?
אני גם לא הבנתי מאיפה ההבנה הפתאומית הזאת8-*

בעולם של קסם הכל אפשרי. (גם הוטבעו בבוץ לא בהכרח אומר שמתו כבר)
נכון. ברור שיחזרו איכשהו השאלה איך.

חח אצלי המצב הטבעי של החדר שלי זה חושך מצרים אז דווקא הייתי צריכה להדליק את האור כדי לראות יותר טוב😂
חחח איך? דווקא כשחשוך במסך רואים טוב יותר גם כשהחדר חשוך.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
WHAT
THE
CROWN
1728580270573.png

הולי שיט
ואיזה שילוב מעולה עם השיר

אבל קצת אחורה.

קודם כל טוב שהיה פריוויסלי בתחילת הפרק שכלל את הקטע בוונדהויז'ן שבו אגתה הורגת את מסדר המכשפות של אמא שלה שניסה להרוג אותה.
אם כי אני מרגיש שאולי אני צריך לצפות בסצנה המלאה ההיא שוב כי עכשיו אני תוהה האם היא התכוונה להרוג את אמא שלה והמסדר שלה או שזה קרה בטעות כמו שאולי קרה בטעות שהיא הרגה את אליס. זה באמת לא ברור.
אני גם לא זוכר אם הוסבר למה אמא שלה והמסדר רצו להוציא אותה להורג. האם כי היא גנבה כוחות קסם של מכשפות אחרות עוד לפני כן?
אמא שלה אמרה בפרק הזה שהיא הייתה צריכה להרוג את אגתה ישר כשהיא נולדה.

*אגב היה קטע מצחיק שבו אמא של אגתה אומרת לאחרות שהיא ניסתה להרוג אותה והן טיפשות שהן הצטרפו אליה ואז אגתה אומרת "אמא, תפסיקי להביך אותי מול החברות שלי."

*עוד קטע שהצחיק אותי זה כשטין אומר We have to Ouija
ואז אגתה מתלוננת שזה לא פועל.

טוב יש לי הרבה מה להגיד אבל זה יהיה לי מסודר יותר להמשיך מכאן בעזרת תגובות.

לחלוטין
ואם רוב הפרק לא היה כל כך טוב אז הייתי מתלונן.
זה כל כך נהדר שעשו את זה. לחלוטין בכוונה הולכים על כל סטריאוטיפ של מכשפות.
אהבתי את זה שהסבירו את זה שמכשפות לא אוהבות את זה כי זה הפך למשהו מסחרי (קצת כמו זה ששדים לא אוהבים האלווין בבאפי)
וגם שהרעיון של מכשפה עם מטאטא כאילו מנציח תפקיד נשי עם מטאטא.
גם מאוד אהבתי שהוסיפו משהו שאף פעם לא ראיתי בסיפור אחר - שחלק מהעניין של יצירת המטאטאים האלו זה שכל מכשפה מעניקה מטאטא למכשפה אחרת ככה שהן עפות יחד או בכלל לא. (מעניין אם זה מבוסס על משהו)
בהחלט סופר קריפיים.
אבל אם הם הילדים של המסדר שהיא הרגה ואמא שלה היא אחת המכשפות במסדר שהיא הרגה האם זה אומר שאחת מהמכשפות האלו היא אחות שלה? או שזה פשוט הבנות של השאר?
ויאללה עוד בית עוד מבחן עוד תלבושות. היום אייטיז-ספורט. לול:-D
לחלוטין גרם לי לחשוב על Stranger Things, אבל לא נראה לי שבאמת היה משהו ספציפי לזה, פשוט הסדרה ההיא היא מאוד אייטיז.
הם אומרים שזה המבחן של אגת'ה. אוקי הנחתי שהיא תהיה אחרונה.
אבל לא הבנתי בכלל מה היה המבחן במה היא נבחנה שם? הם שיחקו בסיאנטס (חחחח הקטע שהיא מחקה את קיטי:-D)
ואז הגיעה אמא שלה שהיא רעה ורוצה להרוג אותה אבל מה היה המבחן פה?
אני לא יכול לומר שזה היה לי ברור עד שחשבתי על זה עכשיו - אבל נראה לי שהמבחן הוא להפטר מרוח הרפאים שעושה להם haunting. הם אולי יכלו להפטר ממנה על ידי כך שהיו נותנים לה את אגתה. אבל בסופו של דבר אליס נפטרה ממנה בעזרת הכוחות שלה.
משעשע אותי שכשכולן מפוחדות אוברי נהנית מהכאוס:-D
כן
אבל גם מעניין שהיא כאילו רוצה להרוג את אגת'ה אבל גם להגן עליה מפני אמא שלה. כאילו "ביץ' רק אני אוהבת אותה מספיק להרוג אותה!". נייס.
היא לחלוטין נעה חזק בין לרצות שאגתה תמות ולהגן עליה.
זה מאוד נראה כאילו זה היה בטעות. היא גם נראתה באמת עצובה שזה קרה (שלא כמו כשקיטי מתה ולא היה לה אכפת)
מי זה הניקולס משהו הזה שהצליח להסיח את דעתה בסיאנס?
אוקי. אני כנראה אצטרך לspell it out for you.
זה הובהר בפרקים קודמים אבל קל לפספס ולכן הדגישו את זה, כמו שיאה לעשות, בפריוויסלי.
שומעים בvoiceover מישהי אומרת שאגתה לא הייתה מזהה את הבן שלה ובמקביל רואים קטע קצר שראינו בפרק הראשון לסדרה (כשזה עוד היה סדרת פשע ולשוטרת היה חדר של בן שנעלם)
1728581454766.png
לבן שלה קראו ניקולאס סקראץ'
(האם יש משמעות לכך שיש ליד פסלון של ארנב או שהוא זכה בפרס על שירה כנראה - אני לא יודע)
אגב, אפשר גם להבין את זה בלי זה מכך שאחרי שטין צועק "ניקולאס סקראץ" אז יש קול מהדהד שאומר Mama Stop

(אולסו הצחיק אותי כשטין איית ניק חחחח הם קשורים בכל פאנדום:-D).
חחחחחח לא חשבתי על זה
זה קצת קורע לה שהוא כל כך כועס עליה.
ואזזזזזזזזז פתאום מלפחד ממה שהיא עשתה ולדאוג לו היא משנה פאזה לחלוטין. קולטת משהו. "אתה בדיוק כמו אמא שלך" וואט נאו?
איך הוא בכלל קיים ומאיפה הוא בא? האם הוא ככה בקומיקס?
האם זה אובייס או שצריך להתנהג בחשאיות עדיין?
האם נקבל הופעת אורח של אמא??????
לחלוטין WTF
אבל מאיפה אגאת'ה יודעת פתאום?
קודם כל זה לא ברור אם היא באמת הבינה נכון. זה שהיא אומרת שהוא כמו אמא שלו זה לא אומר שהיא צודקת. וזה לא אומר מי היא חושבת שהיא אמא שלו. יכול אפילו להיות שהיא אומרת את זה כי היא חושבת שהיא אמא שלו.
אבל אני כן נוטה לחשוב את מה שאתן חושבות - כלומר גם שזה המציאות וגם שזה מה שאגתה חושבת. אבל אני לא בטוח וזה לא נאמר בפירוש.

לגבי איך היא יודעת. או למה היא פתאום חושבת שהיא יודעת.
היא כנראה קיבלה שוב כוחות קסם בזכות זה שהיאשאבה את הקסם של אליס.
כלומר אנחנו ראינו שהיא שאבה את כוחות הקסם של אליס, אבל גם אז היה נראה שהיא יוצר איזה כוח בין הידיים שלה והוא נעלם.
בכל מקרה הגיוני שבזכות הקסם היא יודעת.

ואז היא נגעה לטין בסנטר ואני הייתי כמעט בטוח שהיא תשאל אותו שוב מה השם שלו ואז נראה שהיא עכשיו יכולה לשמוע אותו ולא יופיע הסימן על הפה שלו.
הופתעתי שזה לא מה קרה.

לא מאוד הפתיע אותי לגלות פתאום שיש לו כוחות קסם. אגב אני מניח שזה לא שהוא שיקר אלא שהוא לא ידע על זה. אני לא בטוח אם פתאום נפתח לו זיכרון אם כי אולי. אולי אגתה פתחה לו איזה זיכרון.
אבל לא ציפיתי לזה שהוא ישתלט על שתי המכשפות האחרות. וממש לא ציפיתי שהוא יגרום להן לזרוק את אגתה לביצה. או שהיא תטבע וגם אז לא שהוא יעשה את זה להן גם.
הדבר היחיד שכביכול מאכזב בסיום הזה הוא שברור שהן לא באמת מתו. כלומר אם שתי המכשפות האחרות היו נשאבות לביצה עוד הייתי יכול להאמין שהן מתו אם כי זה הזוי שיהרגו שלושה בפרק אחד. אבל אין ספק שאגתה לא מתה בשלב הזה של סדרה עם השם שלה. (אם כן אז זה טוויסט מעולם אחר)

ואז מה הכתר הזה? (שאכן מזכיר משהו אחר)

אבל שאלה גדולה מאוד שלא נשאלה היא איפה ריו בכל זה? (אוברי פלאזה היא ריו למי ששכח)
כי כל השאר יצאו מבית שנות ה80 הזה, אבל לא ראינו את ריו. אני לא מאמין שזה חסר חשיבות.
מה שגורם לי לתהות האם ייתכן שבכלל ריו היא זאת ששלטה בהן? או שהיא שלטה בטין? או שהיא גרמה לזה בדרך אחרת?

או שסתם בתחילת פרק הבא היא תצא משם ותגיד: "מצטערת שהתעקבתי, רציתי ליהנות מהתלבושת עוד כמה דקות... הי טין, איפה כל השאר?"

*אגב ניחוש שלחלוטין לא בא מסום ספוילר - לדעתי פרק הבא יהיה פלאשבק של טין שבו נגלה לפחות חלק מהסיפור שלו מלפני הפרק הראשון. (יהיה נחמד אם נפגוש את הBF שלו)

אחרי צ'רלי בהרטסטופר שהוא חמוד אבל גם קצת מפחד מהצל של עצמו כיף לי לראות אותו כזה באד אס וככ שונה.
אני תהיתי האם יהיה לי מוזר לראות את אותו שחקן פתאום שוב בתפקיד אחר, אבל האמת שחוץ ממש קצת בהתחלה בכלל לא חשבתי על זה. וכשכן חשבתי על זה בהתחלה זה היה על כך שהוא מרגיש כל כך אחר. כל ההתנהגות והקול והכל.
אז ממש גרם לי להעריך אותו כשחקן.
ואם נוסיף לזה את איך שהפרק הסתיים - אני ממש מקווה שנראה ממנו עוד בעתיד הMCU.

didalf

Well-known member
ואיזה שילוב מעולה עם השיר
איזה שיר זה?

קודם כל טוב שהיה פריוויסלי בתחילת הפרק שכלל את הקטע בוונדהויז'ן שבו אגתה הורגת את מסדר המכשפות של אמא שלה שניסה להרוג אותה.
אה הרצתי אותו אולי הייתי צריכה להשאיר:-D

*אגב היה קטע מצחיק שבו אמא של אגתה אומרת לאחרות שהיא ניסתה להרוג אותה והן טיפשות שהן הצטרפו אליה ואז אגתה אומרת "אמא, תפסיקי להביך אותי מול החברות שלי."
חחחחח כן

אהבתי את זה שהסבירו את זה שמכשפות לא אוהבות את זה כי זה הפך למשהו מסחרי (קצת כמו זה ששדים לא אוהבים האלווין בבאפי)
וגם שהרעיון של מכשפה עם מטאטא כאילו מנציח תפקיד נשי עם מטאטא.
חחחחח כן זה חמוד
למרות שבוא אם יכולתי לעוף לעזאזל עם סטריאוטיפים
גם מאוד אהבתי שהוסיפו משהו שאף פעם לא ראיתי בסיפור אחר - שחלק מהעניין של יצירת המטאטאים האלו זה שכל מכשפה מעניקה מטאטא למכשפה אחרת ככה שהן עפות יחד או בכלל לא. (מעניין אם זה מבוסס על משהו)
אה לגבי זה אז לא הבנתי מה אם הן היו 5 ולא היה את טין? עם מי החמישית הייתה מחליפה מטאטא?

אבל אם הם הילדים של המסדר שהיא הרגה ואמא שלה היא אחת המכשפות במסדר שהיא הרגה האם זה אומר שאחת מהמכשפות האלו היא אחות שלה? או שזה פשוט הבנות של השאר?
הבנות של השאר. גם חשבתי שאלה בנים משומה. אולי זה לא משנה.

לחלוטין גרם לי לחשוב על Stranger Things, אבל לא נראה לי שבאמת היה משהו ספציפי לזה, פשוט הסדרה ההיא היא מאוד אייטיז.
היה פרק בוונדהויז'ן שהיה אייטיז ואגת'ה הייתה לבושה דומה אבל לאדעת אם זה קשור.

זה מאוד נראה כאילו זה היה בטעות. היא גם נראתה באמת עצובה שזה קרה (שלא כמו כשקיטי מתה ולא היה לה אכפת)
נכון?

אוקי. אני כנראה אצטרך לspell it out for you.
זה הובהר בפרקים קודמים אבל קל לפספס ולכן הדגישו את זה, כמו שיאה לעשות, בפריוויסלי.
שומעים בvoiceover מישהי אומרת שאגתה לא הייתה מזהה את הבן שלה ובמקביל רואים קטע קצר שראינו בפרק הראשון לסדרה (כשזה עוד היה סדרת פשע ולשוטרת היה חדר של בן שנעלם)
1728581454766.png

לבן שלה קראו ניקולאס סקראץ'
(האם יש משמעות לכך שיש ליד פסלון של ארנב או שהוא זכה בפרס על שירה כנראה - אני לא יודע)
אגב, אפשר גם להבין את זה בלי זה מכך שאחרי שטין צועק "ניקולאס סקראץ" אז יש קול מהדהד שאומר Mama Stop
אה הנחתי שזה השם של הבן שלה אבל לא זכרתי את זה והרצתי את הפריווסלי.
אז זה אומר שהוא מת?

לא הבנתי איך זה קשור. מה בקסם שהיא שאבה אפשר לה לדעת דברים שהיא לא ידעה קודם? זה לא נתן לה חזיונות או משהו רק תקיפת-אש כזאת לא?

אבל לא ציפיתי לזה שהוא ישתלט על שתי המכשפות האחרות. וממש לא ציפיתי שהוא יגרום להן לזרוק את אגתה לביצה. או שהיא תטבע וגם אז לא שהוא יעשה את זה להן גם.
כן. הזהות שלו הייתה ברורה אבל זה היה מפתיע.

או שסתם בתחילת פרק הבא היא תצא משם ותגיד: "מצטערת שהתעקבתי, רציתי ליהנות מהתלבושת עוד כמה דקות... הי טין, איפה כל השאר?"

*אגב ניחוש שלחלוטין לא בא מסום ספוילר - לדעתי פרק הבא יהיה פלאשבק של טין שבו נגלה לפחות חלק מהסיפור שלו מלפני הפרק הראשון. (יהיה נחמד אם נפגוש את הBF שלו)
אני מקווה.

אני תהיתי האם יהיה לי מוזר לראות את אותו שחקן פתאום שוב בתפקיד אחר, אבל האמת שחוץ ממש קצת בהתחלה בכלל לא חשבתי על זה. וכשכן חשבתי על זה בהתחלה זה היה על כך שהוא מרגיש כל כך אחר. כל ההתנהגות והקול והכל.
אז ממש גרם לי להעריך אותו כשחקן.
|כן|
ואם נוסיף לזה את איך שהפרק הסתיים - אני ממש מקווה שנראה ממנו עוד בעתיד הMCU.
אני גם.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
איזה שיר זה?
you should see me in a crown של בילי אייליש.
אני לא אוהב במיוחד את השיר, אבל הוא עובד מעולה שם
אה הרצתי אותו אולי הייתי צריכה להשאיר:-D
אוי, כמובן שבדבר כזה צריך לראות את הפריוויסלי
אה לגבי זה אז לא הבנתי מה אם הן היו 5 ולא היה את טין? עם מי החמישית הייתה מחליפה מטאטא?
אולי אפשר לעשות את זה עם שלושה גם והם התחלקו לזוגות כי הם היו מספר זוגי.
היה פרק בוונדהויז'ן שהיה אייטיז ואגת'ה הייתה לבושה דומה אבל לאדעת אם זה קשור.
אוי נכון. זה באמת הזכיר את זה גם
אה הנחתי שזה השם של הבן שלה אבל לא זכרתי את זה והרצתי את הפריווסלי.
אז זה אומר שהוא מת?
ייתכן. אבל מה זה כבר אומר להיות מת בעולם הזה.
לא הבנתי איך זה קשור. מה בקסם שהיא שאבה אפשר לה לדעת דברים שהיא לא ידעה קודם? זה לא נתן לה חזיונות או משהו רק תקיפת-אש כזאת לא?
אני לא יודע. אבל זה קסם, הרבה דברים בזה לא ברורים.
:-D :-D
אני מקווה.
מצד אחד אני לחלוטין מקווה שהפרק הבא יהיה פלאשבק של טין.
מצד שני זה אומר שבוע נוסף לחכות כדי לגלות כיצד זה ממשיך.

קשה לדמיין איך אחרי הפרק הזה הסדרה תוכל לחזור למתכונת של כל פרק הוא trial אחר.

didalf

Well-known member
you should see me in a crown של בילי אייליש.
אני לא אוהב במיוחד את השיר, אבל הוא עובד מעולה שם
אה לא מכירה אבל נשמע מתאים. אולסו לילד קוראים בילי לא? אז נחמד.

אוי, כמובן שבדבר כזה צריך לראות את הפריוויסלי
לאדעת בדכ אני לא רואה טעם לראות פריווסלי בסדרות שאני רואה כל הזמן כי אני זוכרת. אבל מסתבר שלא זכרתי|פנים|:-D
ולפעמים גם פרייוסלי מספיילר.

ייתכן. אבל מה זה כבר אומר להיות מת בעולם הזה.
ממ כן מארוול תמיד יכולים להחזיר אנשים לחיים. אבל כרגע זה אומר שהוא מת והוא רוח כמו האמא שלה.

אני לא יודע. אבל זה קסם, הרבה דברים בזה לא ברורים.
אני מקווה שיהיה הסבר יותר טוב מ"זה קסם".

מצד אחד אני לחלוטין מקווה שהפרק הבא יהיה פלאשבק של טין.
מצד שני זה אומר שבוע נוסף לחכות כדי לגלות כיצד זה ממשיך.
כן וכן חח
גם ככה המבחנים נהיים פחות חשובים ולוקחים פחות זמן משבוע לשבוע.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אה לא מכירה אבל נשמע מתאים. אולסו לילד קוראים בילי לא? אז נחמד.
לא חשבתי על זה
לאדעת בדכ אני לא רואה טעם לראות פריווסלי בסדרות שאני רואה כל הזמן כי אני זוכרת. אבל מסתבר שלא זכרתי|פנים|:-D
ולפעמים גם פרייוסלי מספיילר.
נכון שזה גם יכול לספלייר. אבל המון פעמים זה עוזר להבין.
אני מקווה שיהיה הסבר יותר טוב מ"זה קסם".
ראיתי שוב (ושוב) וכשאגתה יוצרת אור קסם חדש ואז הוא נעלם אז הוא בצבע אדום ולא בצבע הסגול הרגיל שלה.
כמובן שהנחתי שזה בגלל שזה היה צבע הכישוף שאליס השתמשה בו. אבל זה גם צבע הכישוף של וונדה וזה גרם לי לחשוב שאולי זה איכשהו קשור לקסם שלה.

גם ככה המבחנים נהיים פחות חשובים ולוקחים פחות זמן משבוע לשבוע.
נכון. ובעיקרון הסדרה הייתה יכולה לעזוב אותם לחלוטין בשביל דברים מעניינים יותר.
אבל מצד שני הם נמצאים בדרך המכשפות וזה היה בערך קו העלילה המרכזי זה יהיה מוזר אם יזנחו אותו מכאן הלאה.
לדעתי למרות כל ההשלכות של הפרק הזה עדיין יחזרו לעניין המבחנים באופן מסויים.

אוקי, אז ראיתי גם חלקים של וונדהויז'ן שוב והיה משהו שאולי משמעותי לקראת הסוף - כשוונדה עושה כישוף אחרון על אגתה אז אגתה אומרת שהיא עוד תזדקק לעזרתה. אז וונדה אומרת שנכון, וכשהיא תצטרך את עזרתה היא תדע איפה למצוא אותה.
אולי כל מה שקורה זה איכשהו חלק מהתוכנית של וונדה.

לא שזה מתחבר ממש למשהו.
במיוחד כי אם זה בילי והוא קיים בעולם של וונדה אז למה היא עברה את כל הטירוף עם דוקטור סטריינג' כדי לנסות להשיג את הבנים שלה? או שזה משהו שקרה אחרי זה... כשהיא כביכול מתה.

אגב, הקסמים של בילי היו כחולים בוונדהויז'ן.

אז אם הכתר לא היה ברור, למי שלא זוכר איך נראה כתר אחר...

בהחלט יש דמיון

Lhuna3

Well-known member
אגב משחק המילים בשם של הסדרה במקרה יוצא בעברית אפילו יותר מוצלח.
האמא-רוח השתלטה עליה. אליס תקפה אותה כדי להציל את אגתה. אמא רוח יצאה החוצה ואז יצא שהיא תוקפת את אגתה. (למה היא לא עצרה בעצם ברגע שהרוח יצאה?) ואז אגתה (באינסטינקט? כי אין לה שליטה? כי היא באמת רעה?) התחילה לקחת לה את הכוחות וזה הרג אותה.
בינתיים הלוח סיאנס נפל כרמז למשהו וטין חיבר את האותיות ויצא שם ניקולס משהו. כשהוא צעק את השם הזה אגת'ה נבהלה והפסיקה, כנראה זה שם שמשמעותי לה.
אוקיי את כל זה אני כן הבנתי :-D
פשוט זה הכל הרגיש לי כזה רנדומלי ולא ברור ברמה של מה הפואנטה, מה המטרה.
אמא שלה אמרה בפרק הזה שהיא הייתה צריכה להרוג את אגתה ישר כשהיא נולדה.
ממש אם השנה!
הוסיפו משהו שאף פעם לא ראיתי בסיפור אחר - שחלק מהעניין של יצירת המטאטאים האלו זה שכל מכשפה מעניקה מטאטא למכשפה אחרת ככה שהן עפות יחד או בכלל לא. (מעניין אם זה מבוסס על משהו)
באמת לא שמעתי על זה לפני כן.
לגבי איך היא יודעת. או למה היא פתאום חושבת שהיא יודעת.
היא כנראה קיבלה שוב כוחות קסם בזכות זה שהיאשאבה את הקסם של אליס.
כלומר אנחנו ראינו שהיא שאבה את כוחות הקסם של אליס, אבל גם אז היה נראה שהיא יוצר איזה כוח בין הידיים שלה והוא נעלם.
אני מסכימה עם עדי שזה לא נראה כל כך קשור. אבל אולי.
לא מאוד הפתיע אותי לגלות פתאום שיש לו כוחות קסם. אגב אני מניח שזה לא שהוא שיקר אלא שהוא לא ידע על זה.
ככה גם לי נראה.
אני לא בטוח אם פתאום נפתח לו זיכרון אם כי אולי. אולי אגתה פתחה לו איזה זיכרון.
לי זה היה נראה כאילו הזעם גרם לזה לצאת ממנו, אבל אולי אתה צודק.
גם זה שהיא אמרה לו you are so much like your mother נראה לי שהתייחס לזה שהוא לא מודע למי הוא באמת, כמו שקרה לוונדה בסדרה שלה.
TBH אני לא מוצאת במבחנים האלו הרבה עניין, אז אני אשמח אם ישנו כיוון לחצי השני של העונה.

didalf

Well-known member
נכון שזה גם יכול לספלייר. אבל המון פעמים זה עוזר להבין.
בסדר בסדר בפרק הבא אני אצפה בפריווסלי:-D

ראיתי שוב (ושוב) וכשאגתה יוצרת אור קסם חדש ואז הוא נעלם אז הוא בצבע אדום ולא בצבע הסגול הרגיל שלה.
כמובן שהנחתי שזה בגלל שזה היה צבע הכישוף שאליס השתמשה בו. אבל זה גם צבע הכישוף של וונדה וזה גרם לי לחשוב שאולי זה איכשהו קשור לקסם שלה.
אה אני חושבת שזה כן היה הכישוף של אליס שהיא לקחה.

אוקי, אז ראיתי גם חלקים של וונדהויז'ן שוב והיה משהו שאולי משמעותי לקראת הסוף - כשוונדה עושה כישוף אחרון על אגתה אז אגתה אומרת שהיא עוד תזדקק לעזרתה. אז וונדה אומרת שנכון, וכשהיא תצטרך את עזרתה היא תדע איפה למצוא אותה.
אולי כל מה שקורה זה איכשהו חלק מהתוכנית של וונדה.
כאילו היא שלחה את הילד?

לא שזה מתחבר ממש למשהו.
במיוחד כי אם זה בילי והוא קיים בעולם של וונדה אז למה היא עברה את כל הטירוף עם דוקטור סטריינג' כדי לנסות להשיג את הבנים שלה? או שזה משהו שקרה אחרי זה... כשהיא כביכול מתה.
אני מקווה שיענו על זה בצורה מספקת.
קצת אהבתי את הרעיון שהוא בכלל הבן של אגת'ה ולא קשור לוונדה והסדרה פשוט תיתן לנו סיפור יפה של איחוד בין אם לבן אבל אם הלכו לכיוון הזה בכל זאת אז שיענו כמו שצריך.

מושלמת שלי|מאוהב|
אוקי יש פה עניין בעייתי כי איך יצא לה ילד עם גבות כאלה?:-D תראו את הגבות המושלמות שלה!
אהבתי אבל את הדמיון בין הגיפים.

וואי לגמרי. זה מקרה הקול בראש פה.

פשוט זה הכל הרגיש לי כזה רנדומלי ולא ברור ברמה של מה הפואנטה, מה המטרה.
אני גם לא הבנתי ככ.

ככה גם לי נראה.
לי זה היה נראה כאילו הזעם גרם לזה לצאת ממנו, אבל אולי אתה צודק.
גם זה שהיא אמרה לו you are so much like your mother נראה לי שהתייחס לזה שהוא לא מודע למי הוא באמת, כמו שקרה לוונדה בסדרה שלה.
כאילו היא הזכירה לו בעצם האמירה הזאת? היא גם נגעה לו בסנטר אולי היא שלחה איזה כוח קסם שהזכיר לו מי הוא?

TBH אני לא מוצאת במבחנים האלו הרבה עניין, אז אני אשמח אם ישנו כיוון לחצי השני של העונה.
רק הראשון היה מעניין ובאמת מבחן גם. האחרים היו סתם מוזרים בינתיים.
אבל אני נהנית ממש מהאאוטפיטים אז לא אכפת לי ככ.

אגב לקט ציוצים משעשעים:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
קודם כל נזכרתי בשם הפרק: Darkest Hour, Wake Thy Power
זה לדעתי מתייחס אך ורק לסוף הפרק - בשעה החשוכה ביותר של טין מתעורר הכוח שלו.

עוד משהו בשלב מוקדם של הפרק טין מקריא את ההוראות של לוח הוויז'י ויש כל מיני כללים שאני די בטוח שהרבה מהם הם שברו.
אבל הוא גם מציין בסוף שזה לגילאים של 3 ומעלה. שזה לדעתי קריצה לכך שטין הוא כנראה רק בן 3.

וואלה נכון
וואלה, לא חשבתי על זה
אוקי יש פה עניין בעייתי כי איך יצא לה ילד עם גבות כאלה?:-D תראו את הגבות המושלמות שלה!
רציתי להזכיר לך שילד מקבל חצי מהגנים שלו מאבא שלו.
אבל במקרה של בילי לא היה ממש אבא. בטח לא עם גנים.
(אבל אם הוא מתנהג קצת רובוטי שם בסוף זה אולי מאבא שלו)
כאילו היא הזכירה לו בעצם האמירה הזאת? היא גם נגעה לו בסנטר אולי היא שלחה איזה כוח קסם שהזכיר לו מי הוא?
אני עכשיו חושב שזה יותר מה שאמרתי שקשור לשם הפרק - שהשעה החשוכה ביותר שלו גרמה לכוח שלו להתעורר.
מעולה

יש שם הרבה התייחסויות למתח המיני או הרומנטיקה בין ריו ואגתה לאורך כל הפרק שזה באמת משהו שלא התייחסנו אליו.

מה שהכי אהבתי זה שהזכירו שגם בוונדהויז'ן הגילוי על אגתה היה משהו שלחלוטין ציפינו מראש - ועדיין כשהוא קרה היה הדבר המדהים ביותר אי פעם.

אגב, משתמשים שם באותו גיף מקיומיוניטי בשביל להתייחס ל"ריו יוצאת ומגלה מה קרה" את שמת את זה אחרי שראית את זה או לפני?

דיברגנט חדש

Well-known member
היום יום קשה, כך שהתחשק לי משהו קליל וגיליתי את הסדרה בניחוש חוקר - Psych וזה התאים לי ככפפה ליד למשהו קליל ומצחיק.
מסתבר שיש הרבה עונות לסדרה, אך לא נראה לי שאחזיק מעמד לכל העונות כאשר בכל עונה יש 16 פרקים למעט העונה האחרונה שבינתיים יש 11 פרקים.
|המלצה|: את פרק 6, אתם חייבים לראות, הוא גדול מהחיים.
אגב, רוב הסדרה היא כל פרק בפני עצמו, לעתים יש שניים, אך נדיר.
ברור שרצוי להכיר את הדמויות הראשיות, אך אפשר להסתדר בלי.

didalf

Well-known member
קודם כל נזכרתי בשם הפרק: Darkest Hour, Wake Thy Power
זה לדעתי מתייחס אך ורק לסוף הפרק - בשעה החשוכה ביותר של טין מתעורר הכוח שלו.
אני חשבתי שזה מתייחס לתחילתו שלא ראיתי כלום|שפם|

עוד משהו בשלב מוקדם של הפרק טין מקריא את ההוראות של לוח הוויז'י ויש כל מיני כללים שאני די בטוח שהרבה מהם הם שברו.
חחח כן וזה עבד בכל זאת אז זה חרטה
אבל הוא גם מציין בסוף שזה לגילאים של 3 ומעלה. שזה לדעתי קריצה לכך שטין הוא כנראה רק בן 3.
זה סתם היה בדיחה נראה לי.

רציתי להזכיר לך שילד מקבל חצי מהגנים שלו מאבא שלו.
אבל במקרה של בילי לא היה ממש אבא. בטח לא עם גנים.
חחחחחחחחח אני גם חשבתי על האבא שזה ויז'ן ולו לא היו גבות בכלל. או גנים:-D
(אבל אם הוא מתנהג קצת רובוטי שם בסוף זה אולי מאבא שלו)
:-D

אני עכשיו חושב שזה יותר מה שאמרתי שקשור לשם הפרק - שהשעה החשוכה ביותר שלו גרמה לכוח שלו להתעורר.
אולי.
אוף אני מקווה שפרק הבא יסביר הכל אני די מבולבלת.

יש שם הרבה התייחסויות למתח המיני או הרומנטיקה בין ריו ואגתה לאורך כל הפרק שזה באמת משהו שלא התייחסנו אליו.
כי אנחנו פורום של גייז לא של לסביות:-P: חוץ מדילן שדווקא צופה אבל מתעצלת להגיב.
מה שהכי אהבתי זה שהזכירו שגם בוונדהויז'ן הגילוי על אגתה היה משהו שלחלוטין ציפינו מראש - ועדיין כשהוא קרה היה הדבר המדהים ביותר אי פעם.
חחחחחח כן
אהבתי את זה:
1728656297416.png
אגב, משתמשים שם באותו גיף מקיומיוניטי בשביל להתייחס ל"ריו יוצאת ומגלה מה קרה" את שמת את זה אחרי שראית את זה או לפני?
אה שיט הפללתי את עצמי|מובך|
אבל אולי הייתי חושבת על זה גם לבד זה מם שימושי באינטרנט.

dilly snake

Active member
שבוע ניתוחים פלסטיים. זה מרגיש כאילו הם הולכים על מקרים מוזרים-דוחים ולא על מקרים מעניינים רפואית(או כמו שבMED עושים, בוחרים מקרים שעושים דרמה מעניינת). וזה לא תמיד מעניין לראות במיוחד שהדמויות הראשיות הן כ"כ MEH.

אז יש את הבעלים של החברה שאחראית לכל הקטע של הניתוחים הפלסטיים(רק להבהיר אנשים באים להחלים על הספינה, לא עושים על הספינה ניתוחים) היא גם מטרידה את הקפטן מינית.

כמובן שאייברי נגד ניתוחים פלסטיים כי תעשיית היופי מנצלת בעיות נפשיות של אנשים לצורך רווח ובלה בלה בלה.

אימא של טריסטן מגיעה ויש לו כ"כ הרבה בעיות נטישה ומאמי אישיוז שמסמן V על כל קלישאה בספר.

מגיע אחד הפוחלצים האלו שרוצים להיראות כמו בובת קן ומקס הוא מעריץ שלו בגלל שהתוכנית שלו עזרה לו כשהוא גסס מקורונה או משהו(נו, שוין). הוא מת תוך כדי זיהום ואז לוקחים אותו בעגלת כביסה לחדר מתים מאולתר, מאיזה שהיא סיבה הם מרכיבים משקפי שמש גם בחדרים הפנימיים של הספינה לאורך כל הסצנה שנראית כאילו מי שכתב אותה רוצה בכלל לכתוב לסיטקום אבל הוא לא הצליח להשיג עבודה בשום סדרה שמכבדת את עצמה.

אני חושבת שאני אפרוש ממנה בשלב הזה. שבוע הבא ה-FBI'S חוזרות ואלזבת' ויש גם עונה חדשה של סנגור במבחן שעולה בחמישי/שישי הבא. אבל לא הייתי סומכת על המזוכיזם שלי.

keren or5

Well-known member
ייצוגי יהודים במדיה - דיון
אז ראיתי את הסדרה שלכם על השיקסע והאמת דווקא נהניתי, אני חושבת שאני יותר מאוהבת בכריסטין בל מאשר את אדם ברודי, למרות שהם היו סופר חמודים ביחד גם. שאלה לגבי הסוף- ספוילר לא הבנתי, הוא כאילו ויתר על להיות רב?
קיצר ראיתי שיש כל מיני דעות לגבי הייצוג של היהודים שם וסתם רציתי לחלוק כל מיני מחשבות שלי ואולי לפתוח דיו לגבי הנושא ואנשים יוסיפו דברים אם הם רוצים.
אז דברים ראשון, כאילו כן הדמויות היהודיות בסדרה היו סופר סטריאוטיפיות בקטע של יהודים, אבל כאילו, חשבתי שזה קצת הקטע שלנו לא?
זה שיעשע אותי שמי ששיחקה את האמא ב-"אף אחד לא רוצה את זה", שיחקה גם את האמא בסדרה האקסית המטורפת ויש לה שני שירים שאותי אישית הורגים מצחוק, אבל זה בול על כמה שאמהות יהודיות מעצבנות:
וזה סתם על הצורך המוגזם של יהודים להתלונן על כל דבר:

אין משהו חדש בהומור הזה, אני מרגישה שסיינפלד, תרגיע ו-וודי אלן עשו הרבה הומור יהודי שבעצם רובו הוא לצחוק על היהדות. אני חושבת שהעצם הם גם עיצבו איזה ארכיטיפ של הגבר היהודי שהוא קצת לוזר כזה. זה מרגיש לי סטריאוטיפ אמריקאי מאוד, כי אני מרגישה שזה פחות מייצג יהודים ישראלים, גם את אלה שמחוברים ליהדות, זה כאילו אחרת קצת (אבל אולי זה תלוי באיזה מעגלים אתה מסתובב).
משהו שראיתי מבקר טלוויזיה כותב על סיינפלד היה שג'ורג' ובמיוחד המשפחה שלו מאוד מקודדים כ"יהודים" והסיבה שהם לא יהודים זה כי הרשת לא רצתה יותר מדי דמויות יהודיות בסדרה או משהו כזה (מרגיש לי מוזר מאוד ופתיר, בקטע שלא לעשות את ג'רי והמשפחה שלו יהודים). הוא גם אמר משהו מעניין שלא ידעתי, על איזה קשר בין יהודים אמריקאים לבין מסעדות יפניות, אני כבר לא כזה זוכרת אפילו מה הקשר (אולי תחושת ה"מהגרים"), אבל זה הציג את הפרק של "המסעדה" באור אחר.
איך לדעתכם גברים יהודיים מוצגים בתקשורת?
איך לדעתכם נשים יהודיות מוצגות בתקשורת? כאילו ב-"רק לא זה", באמת לא הייתה דמות אישה יהודית שלא הרגישה כמו קריקטורה, אבל אני חייבת לציין שאני חושבת שנשים יהודיות איכשהו נחשבות מצחיקות יותר ביחס לאחוז שלהם באוכלוסיה. תחשבו על קומיקאיות ידועות- הרבה מהן יהודיות (שרה סילברמן למשל דוגמא מאוד מובהקת). את ה"אקסית המטורפת" יצרה כמובן השחקנית הראשית שהיא יהודיה, ואם כי המרכז של הסדרה היא לא יהדות, בהחלט לא מתעלמים מזה שהיא יהודיה במיוחד בדמות של האמא שלה.
מעניין אותי הייצוג של האישה היהודיה גם במיס מייזל המופלאה. עכשיו תקשיבו זה ליטרלי סדרה על אישה שהופכת להיות קומיקאית, מעניין אותי אם זה היה יכול לעבוד אם היא לא הייתה יהודיה, וכמובן ההומור שם גם בין היתר מאוד יהודי, והיהדות שלה שוב, אינה הנושא המרכזי בסדרה, אבל גם לא עושים שום מאמץ להסתיר את זה. והסדרה כמובן נוצרה ע"י איימי שרמן-פלאדינו שאחראית לבנות גילמור בעיקר (ודווקא בבנות גילמור לא היו דמויות יהודיות, האם היא רצתה בכלל? אולי זה היה בשלב מוקדם מדי בקריירה שלה שדמויות יהודיות היו סיכון עבורה אז?)
עוד דבר שקראתי זה שב"חברים" יש 3 דמויות יהודיות, ולא רק 2 כמו שנראה. בנוסף לרוס ומוניקה מסתבר שגם רייצ'ל יהודיה, למרות שלא נראה לי שזה אף פעם נאמר בצורה חד משמעית, אבל שוב קראתי ניתוח מעניין של הדמות של רייצ'ל כהיפוך של הטרופ של ה"ג'ואיש פרינסס". טרופ שהאמת לא ממש ידעתי על קיומו עד שקראתי את זה. אז רייצ'ל בעצם מתחילה את הסדרה כאשר מסלול החיים שלה בעצם היה אמור להיות - להתחתן עם גבר עשיר - להיות עקרת בית. ובפרק הראשון של הסדרה, כשהיא בורחת מהחתונה ועוברת לגור עם מוניקה, ואחר כך מוצאת עבודה קודם כמלצרית ואז במשהו שיותר קשור לפאשן שלה.
עוד משהו שמאוד יהיה מעניין לי לדבר עליו, זה הייצוג היהודי במיני סדרה "פליישמן בצרות" שאני לא יודעת כמה אני רוצה לפרט עליו, כי אני רוצה שאנשים יראו אותו, אז אולי בשלב זה יותר שווה להמליץ על זה (אם מישהו מעוניין יש את זה בדיסני פלוס). זה מבוסס על ספר ויש שם ימבה שחקנים מפורסמים כולל אדם ברודי (אבל הוא משחק תפקיד הרבה יותר קטן והרבה פחות חמוד מהתפקיד שלו ב- "רק לא זה". אני יכולה להגיד שגם שם יש הרבה דמויות יהודיות ורפרנסים לדברי יהודיים, אבל שזה לא הנושא המרכזי שעליו מדברים בסדרה (אם כבר יש שימוש מעניין ביהדות בעיני).
האם יש לדעתכם הבדל בין ייצוג יהודים ישראלית במדיה החוץ ישראלית? שני המקרים היחידים שאני יכולה לחשוב עליהם זה הסרט "אל תתעסק עם הזוהן", שאני מודה שאני בקושי זוכרת מה קורה בו, וזה בעיקר זכור לי כקומדיה מפגרת של אדם סנדלר, אבל שהדמות שהוא משחק היא של סוכן מוסד, והרבה מהסרט הוא בעיקר בדיחות מפגרות של אדם סנדלר, שהגאונית בעיקר מהם היא העובדה שכולם שם טובלים כל דבר בחומוס-
גם הדמות עצמה לא נראית כמו הארטיפ היהודי של וודי אלן למשל, אלא מעין היבריד של יהודי-ישראלי- וה"זוהן" שהוא חייל לשעבר במוסד מוצג כלוחם כל יכול (בדרכו המפגרת והמטומטמת של אדם סנדלר אבל עדיין). דמות נוספת, מוקצנת הרבה יותר הייתה דמותו של "ערן מורד" בגילומו של סשה ברון כהן- חייל ישראלי מוקצן מאוד, אבל לא כיהודי, אלא יותר כלוחם אידיוט שמדבר באנגלית עם מבטא ישראלי מוגזם ב-"מי זאת אמריקה?". האם העובדה שגם אדם סנדלר וגם סשה ברון כהן יהודיים נותן להם את ה"זכות" בכלל להציג דמויות שכאלה? מה דעתכם? ומה לגבי בדיחות של "אנטישמיות אירונית" מהסוג של סאות'פארק (הבדיחה היא כאילו תמיד על האנטישמי, לא על היהודי, הבעיה שלא בטוח שכולם מבינים את זה). האם יש קו שאסור לחצות? (מאט סטון, אחד היוצרים של סאות'פארק יהודי). האם הומור כזה לא היה עובר אם לא היה נעשה ע"י יהודים?

didalf

Well-known member
ייצוגי יהודים במדיה - דיון
או מעניין.
יש מצב שזה שווה שרשור חדש אפילו.

אז ראיתי את הסדרה שלכם על השיקסע והאמת דווקא נהניתי,
בסופו של דבר אני גם, גם אם לא עפתי עליה כמו אחרים. כן עצבן אותי קצת היצוג של היהודים אבל סהכ זה היה חמוד וכיפי.

אז ראיתי את הסדרה שלכם על השיקסע והאמת דווקא נהניתי, אני חושבת שאני יותר מאוהבת בכריסטין בל מאשר את אדם ברודי,
ברור היא ורוניקה מארס|מאוהב|
למרות שהם היו סופר חמודים ביחד גם. שאלה לגבי הסוף- ספוילר לא הבנתי, הוא כאילו ויתר על להיות רב?
כן גם אני הבנתי ככה וזה קצת עצבן אותי ואני לא בטוחה למה.

אז דברים ראשון, כאילו כן הדמויות היהודיות בסדרה היו סופר סטריאוטיפיות בקטע של יהודים, אבל כאילו, חשבתי שזה קצת הקטע שלנו לא?
אני חושבת שזה יותר מעצבן אותי בגלל השנה האחרונה עם האנטישמיות העולה ואיך שיהודים נשארו המיעוט האחרון שאפשר להגחיך אותו ולרדד לסטריאוטיפים.
נניח זה שהאמא בסוף אכלה חזיר בסתר עצבן אותי. אישה דתיה בחיים לא תעשה את זה. ואם זאת הייתה תכנית על מוסלמים אוהו העליהום שהיה עליהם שנתנו לאישה מוסלמית לאכול חזיר בשביל צחוקים. וכאילו עד עכשיו פחות הפריע לי אבל אחרי השנה האחרונה חלאס. נמאס. וגם זה מחזק את התפיסה שלהם של מה זה יהודים והם חושבים שכל הישראלים ככה, לבנים עשירים פריבילגים חובבי כסף, ולכן לגיטמי להרוג אותנו.

הוא גם אמר משהו מעניין שלא ידעתי, על איזה קשר בין יהודים אמריקאים לבין מסעדות יפניות, אני כבר לא כזה זוכרת אפילו מה הקשר (אולי תחושת ה"מהגרים"), אבל זה הציג את הפרק של "המסעדה" באור אחר.
כן יש איזה אישו בקריסמס שרק יהודים וסינים לא חוגגים אותו ויהודים נוהגים להזמין אוכל סיני ביום הזה.

עוד דבר שקראתי זה שב"חברים" יש 3 דמויות יהודיות, ולא רק 2 כמו שנראה. בנוסף לרוס ומוניקה מסתבר שגם רייצ'ל יהודיה, למרות שלא נראה לי שזה אף פעם נאמר בצורה חד משמעית, אבל שוב קראתי ניתוח מעניין של הדמות של רייצ'ל כהיפוך של הטרופ של ה"ג'ואיש פרינסס". טרופ שהאמת לא ממש ידעתי על קיומו עד שקראתי את זה. אז רייצ'ל בעצם מתחילה את הסדרה כאשר מסלול החיים שלה בעצם היה אמור להיות - להתחתן עם גבר עשיר - להיות עקרת בית. ובפרק הראשון של הסדרה, כשהיא בורחת מהחתונה ועוברת לגור עם מוניקה, ואחר כך מוצאת עבודה קודם כמלצרית ואז במשהו שיותר קשור לפאשן שלה.
וואי פעם ראיתי דיון ענק נראה לי בעין הדג על האם רייצל יהודיה או לא כי זה כאילו נרמז ולא נאמר במפורש אף פעם.

האם יש לדעתכם הבדל בין ייצוג יהודים ישראלית במדיה החוץ ישראלית?
מצד אחד ביצוג כן, כמו שאמרת דמות הערס הזה של עידו מוסרי בזוהן. בדכ ישראלים הם תמיד סוכני מוסד מחוספסים.
לנצח אני אזכור את הקטע באוז שיש איזה יהודי שעושה משהו בשביל שילינגר והנאצי השני ואז הוא חוטף התקף לב ומת כי הם מפחידים אותי. ואז השני אומר "חשבתי שיהודים אמורים להיות קשוחים" ושילינגר אומר לו "זה רק הישראלים".
מצד שני כמו שאמרתי הם כן תופסים את כולנו כלבנים פריבליגים כמו היהודים האמריקאיים שהם מכירים.
ישראלים כדמויות קבועות יש את זיוה בNCIS (שהשחקנית בכלל לטינית), סוכנת מוסד לשעבר, והיה אחד בסדרה הזאת עם ההיא מחופשיות על הבר, שוב, כרגיל, סוכן מוסד. זה מה שזכור לי.

למעלה