אוקיי אז שאלתי את חברה שלי מה שלונה ביקשה, וגם הוספתי לה ציטוטים מהדיון שלכם כדי לקבל את התשובה המדויקת ביותר.
סייד נוט - זו הייתה טעות לשאול עו"ד שאלה פשוטה כי כתשובה קיבלתי חפירה באורך הגלות על החוק (מה שממש לא ענין אותי מעבר לדיון הזה).
סורי אבל אני מתעקשת שאתם טועים בעניין המשפט.
ואני משוכנעת שאפילו מושבעים בארה"ב לא יכולים להוציא מישהו חף מפשע על ניסיון רצח שהם משוכנעים שבוצע, רק בגלל שהקורבן הוא דוש ו"מגיע לו". יש פרוצדורות בשביל למנוע דברים כאלה.
אוקיי, אז לגבי הנקודה הזאת את צודקת ברובה.
יכול להיות שהיא היתה מקבלת עונש מופחת, אבל אי אפשר לזכות מישהו מפשע שהוא ביצע בטענה של "הגיע לו". נסיבות מקילות יכולות להשפיע על טיעונים לעונש, לא על עצם הקביעה של אשם/זכאי.
בטענה של "הגיע לו" לא, זה נכון.
עו"ד מספיק טוב יכול לשכנע את המושבעים לא להרשיע אותה.
ואני בהחלט מאמינה שאם התובע המחוזי חושב שזה לא שווה את המשפט יבטלו את ההאשמות. יש כזה עומס על מערכת המשפט, והיא לא באמת עבריינית מסוכנת. אם הם לא חושבים שזאת תהיה הרשעה קלה זה כנראה לא שווה להם.
זה נכון.
אם כבר מה שמוזר זה שלא ניסו לסגור איתה עסקה, כיוון שהיא כן מודה באשמה ואפילו רוצה להענש זה אמור להיות קל.
גם זה נכון.
אי אפשר לא להרשיע את מי שמודה באשמה. במשפט פלילי זו הרשעה אוטומטית ואין מושבעים.
זה לא נכון. אין דבר כזה "הרשעה אוטומטית ואין מושבעים"
גם אם גרייס הודתה בפני השוטרים שהיא דחפה את בעלה. ואפילו אם היא הודתה בשימוע המקדים- היא עדין זכאית למשפט. ופה יש לה 3 אופציות-
1. להודות באשמה מול השופט ולקחת עסקת טיעון. מה ששונה מההודאה באשמה הקודמת זה שהיא "לא נחשבת" כי עורך הדין שלה יכול לטעון כל מיני דברים כדי לזרוק את ההודאה הזאת בתואנה שהשוטרים כפו אותה עליה או שהיא הייתה במצב של אי שפיות זמני או שקיבלה עצה לא טובה מעו"ד אחר או כל תואנה שהם רוצים שהשופט מוכן לקבל. באופציה הזאת הכוח אצל הנאשם כי כשהם בוחרים להודות באשמה, הם גם יודעים מה גזר הדין. ז"א שכשהם מודים, הם מסכימים מראש לגזר הדין שהוצע להם. כלומר הם לא יכולים להודות באשמה ואז השופט פתאום ישנה את גזר הדין. ברגע שהודו זה סופי וגם גזר הדין הוא סופי. [ופה מערכת המשפט דופקת אותם כי נותנים להם לחתום על מסמך שאומר שהם מסכימים לוותר על הזכות ל-parole]
2.
לבקש משפט בלי מושבעים. זו אופציה ממש לא מועדפת, מכיוון ששופטים נוטים לקחת את הצד של הפרקליטות. אבל כמובן שזה תלוי בשופט ובמקרה.
3. ללכת למשפט רגיל עם מושבעים ולתת להם להחליט אם את אשמה.
מי אמר שהיא הודתה באשמה באופן רשמי בפני החוק?
התובעת אפילו לא החליטה במה להאשים אותה אז במה היא תודה?
אני לא אומרת שזה צודק, אלא שזה לא מופרך שמערכת החוק תחליט לפעול ככה.
כל זה נכון מאוד. טכנית היא עדין לא עמדה למשפט לכן זו עדין העבודה של הפרקליטות להגיש כתב אישום. ואכן בפרק נאמר שהפרקליטות עדין לא החליטה על איזה מכתבי האישום לבחור.
לפי מה שנתנו לנו להבין היא הודתה שהיא דחפה אותו בפני המשטרה. כי היא רצתה להענש.
בגלל זה אין הגיון שלא האשימו אותה.
אז כפי שציינתי לפני- הודאה בפני המשטרה לא שווה לאשמה מוחלטת בלי משפט עם מושבעים.
מה שכן, זה גם ממש לא אומר שהיא לא שווה כלום. הפרקליטות בהחלט יכולה להשתמש בה, אבל עורכי הדין של גרייס צריכים בראש ובראשונה לנסות לזרוק את ההודאה הזאת מחוץ לתיק הראיות. (שזה מה שחברה שלי אמרה שהיא הייתה עושה דבר ראשון). הבעיה באופציה הזאת היא שדוני לא מת והפרקליטות יכולה להעלות אותו על דוכן העדים והוא יכול להצביע עליה ולהגיד "כן, זו גרייס, אנחנו נשואים גרנו ביחד מיליון שנה והיא דחפה אותי" המושבעים הם אולי טיפשים אבל הם לא יכולים להתעלם מראיות. לכן, לונה צודקת כשהיא אומרת שאם הפרקליטות הצליחה להוכיח אשמה מעל לכל ספק, המושבעים לא יכולים פשוט להחליט שהיא לא אשמה.
עכשיו יותר נקודתי לסדרה - בשום שלב לא הראו לנו את גרייס מתוודה מול השוטרים לכן אנחנו לא יודעים מה נאמר ואיך נאמר. אני מניחה שהיא הייתה נסערת וזה ישחק לטובתה. אם היא הייתה רגועה וקרה כשהשוטרים הגיעו - זה משהו שישחק לטובת הפרקליטות. מה שאנחנו כן יודעים זה שהיא הייתה ב-Jail ולא ב-Prison ז"א שהיא לפני הליך משפטי, לכן בשלב הזה זה התפקיד של הפרקליטות להכין את כתב האישום ולאסוף את כל הראיות האפשריות. ושום דבר הוא לא set in stone בנקודה הזאת.
תמיד יש לתובע המחוזי אפשרות להחליט שלא להגיש כתב אישום. מכל סיבה שהיא. כמובן שהסיבה צריכה להיות, לפחות למראית עין, הגיונית (ברמת חירטוט בסיסית) נגיד במקרה הזה אפשר להגיד שדוני הפגין אלימות כלפי כמה אנשים לכן לגרייס הייתה סיבה ממשית לחשוש ממנו. יש גם משהו שנקרא Domestic Violence Survivors Justice Act שיאפשר לגרייס לטעון "כן, הרגתי אותו אבל זה כי הוא התעלל בי לאורך זמן" (זה קביל לפחות בניו יורק, אבל לא יודעת אם זה קיים גם בקליפורניה [איפה שמתרחשת הסדרה]) אבל האם במצב כזה שדי ברור שגרייס עשתה את זה-
הגיוני שהתובעת המחוזית פשוט תבטל את כתב התביעה? לא. אבל האם זה
בלתי אפשרי מבחינת החוק? גם לא.
(בשלב הזה חברה שלי עברה להתמרמר על סיטואציה כזאת בדיוק שקרתה לה השבוע שהתובע המחוזי החליט פשוט לבטל את כתב התביעה למרות שלדעתה היו מספיק ראיות כדי להגיע למשפט).
אבל מקווה שזה ענה לכם על התהיות.