דילוגים בתורה

G o v er n o r

New member
הנה הפרכה. נראה אם יש לך תשובה.

או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, וכיוון ששתיהן ניתנו כביכול על ידי אותו מקור - כך או אחרת, המקור טועה...

דוד170

New member
תמשיך עם שטויות שלך לא יעזור לך.

עניתי לך על כך. וגם הרב דב ענה אותה התשובה.

G o v er n o r

New member
כולם רואים רק זאת - אין לך מענה

הולם, אלא גמגומים בלבד: או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, וכיוון ששתיהן ניתנו כביכול על ידי אותו מקור - כך או אחרת, המקור טועה...

G o v er n o r

New member
הוא לא ענה. ולך אין תשובה. אתה

מעונין בהזדמנות לענות, או שהויכוח נסגר בתבוסתך?

vizini

New member
אה, ועוד משהו "קטן"

האם הסברת לו למה הכוונה נקלפים? (יורדים ע"י שפשוף עם סכין) יתכן וחשב שנקלפים פירושו נופלים מאליהם. גם אני יכולתי לומר לך שאינם נופלים מאליהם... בפעם הבאה שאתה שואל "מומחה", תפרט בדיוק למה הכוונה "נקלפים". אחרת חבל על הזמן שלנו...

vizini

New member
חיפשתי וגם מצאתי

אבל אני משאיר לך את העונג לגלות בעצמך שהמשנה שלך טעתה. אגב, כדי להקל עליך את החיפוש, נסה את מילות החיפוש skinning snake. ותזהר שלא יפלו לך הקשקשים...

G o v er n o r

New member
חה, חה, חה, אתה נותן אגוזים לחסר

שיניים. איך יחפש ואינו יודע צורת אות לטינית?

דוד170

New member
כך לא ניתן לבדוק. צריך אתר שאפשר

לשאול אותו אם הקשקשים נקלפים. אם אפשר בעיברית.

vizini

New member
בדיוק כמו במשנה.

במקום ללכת למוזאון זוחלים ולמשש נחש במו ידיך, אתה מחפש אתר באינטרנט? זה מזכיר את "חכמי" המשנה, שבמקום להתבונן בנחשים בטבע, קבעו על פי "המקורות" שהריון נקבת הנחש 7 שנים...

דוד170

New member
אתר ד"א חיפשו ושאלו אם יש דג

שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים, הם פנו למומחה בארץ בנושא זה . הוא מסר להם דג אחד מתוך אלפי יצורי ים שלטענתו יש לו קשקשים ואין לו סנפירים. ומסתבר שגם דג זה לא מפריך את הראיה. מי שרוצה להפריך את הראיה צריך להביא הפרכה. לא הבאת הפרכה הראיה נשארה ללא הפרכה.

G o v er n o r

New member
התורה הופרכה. או שהתורה דרשה

תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, ומכיוון ששתיהן ניתנו מאותו מקור באותו מועד - המקור טועה...

vizini

New member
אבל נחש הוא לא דג.

לכן אין לך שום ראיה והמשנה טעתה (ואין זו טעותה היחידה).

דוד170

New member
בגמרא כתוב שכל יצור מים לא רק דגים

כל היצורים כולל נחשים. כבר דיברנו על כך רבות.

עמלק

New member
אתה או מישהו מהאנושות

מכיר את כל יצורי הים ? לא. האם אתה או מדען עשו פעם מחקר בנושא ? לא שאנחנו מכירים. בקיצור, אתה זורק זבל כימי לאויר ומצפה שאנשים יחשבו שזה המן...

דוד170

New member
אתה לא מבין שאתה נמצא בבעיה .

לי אין בעיה. אני זרקתי פצצה. ואתה אומר אני לא יודע איך לפרק אותה לכן אני נשאר לידה ומחכה עד שמישהו יבוא ויסביר לי איך מפרקים את הפצצה. אתה צריך לחפש בכל העולם אם יש יצור מימי המפריך את הראיה. כל עוד לא מצאת אתה צריך להתפלל לבורא העולם שיעזור לך לצאת מהמצב שבו אתה נמצא. שוב לי אין בעיה. הבעיה היא אישית שלך.

למעלה