דין תורה בישראל

סוג ב

New member
דין תורה בישראל

שר המשפטים נאמן קרא: "להחזיר למדינת ישראל את מורשת האבות, את דברי התורה הראשונים והאחרונים, שבהם יש פיתרון מלא לכל הדברים שאנחנו עוסקים בהם" בואו נדבר על כמה פתרונות מלאים: נואפים= מוֹת יוּמַת הַנֹּאֵף וְהַנֹּאָפֶת גנבים= וְגֹנֵב אִישׁ וּמְכָרוֹ וְנִמְצָא בְיָדוֹ, מוֹת יוּמָת הומוהים= וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם בנים סוררים= וּרְגָמֻהוּ כָּל-אַנְשֵׁי עִירוֹ בָאֲבָנִים, וָמֵת, וּבִעַרְתָּ הָרָע, מִקִּרְבֶּךָ אוכלי חמץ= וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִיִּשְׂרָאֵל מכים= וְאִישׁ, כִּי-יִתֵּן מוּם בַּעֲמִיתוֹ--כַּאֲשֶׁר עָשָׂה, כֵּן יֵעָשֶׂה לּוֹ יש עוד כ"כ הרבה פתרונות מלאים בתורה.. אולי נהפוך למדינה פרימיטיבית ונסגור את הבסטה? מה דעתכם? מי שיש לו עוד עבירות ועונשים מקוריים מהתורה, מוזמן לשרשר..

זה לא נכון

בתורה כתוב גם" יד תחת יד, רגל תחת רגל" כלומר בפשטות מי שפגע בתאונת דרכיםוהוריד למישהו יד או רגל אז יורידו לו בחזרה יד או רגל? וזה כתוב בתורה פעמיים ולמה פעמיים? כדי לומר לנו שמדובר בכסף ולא פיזית. צריך ללמוד לפני שאומרים ביקורת.

נאיבי

בתורה באמת כתוב שצריך להוריד לו את היד...! חכמים, שכבר לפני אלפיים שננה הבינו את האבסורד, הם אלו ששינו את דין התורה בחכמתם כי רבה היא (והאמתלא: זה מה שהתכוונו בתורה...). סוג ב' צודקת כאן היטב, ואתה הוא זה שלא למדת היטב (פשוט שמעת מהמורה בחיידר בכיתה ד', כשלומדים הדינים הללו, שזה מה שהתורה התכוונה. מה זה "התכוונה"? השאלה היא מה כתוב!) לפני שאתה מעיר את הערותיך.

ומה כן נכון? מלומד.

איפה כתוב בתלמוד או בשולחן ערוך שלא הורגים נואף ונואפת? וממתי השתנתהההלכה ולא הורגים שוכבי משכב זכר? אז גם אם מצאת כמה דברים שחזלינו זכרונם לברכה תיקנו, עוד יש הרבה מה לשפר. וגם מה שהם תיקנו, התאים לדור אחר.

אשר

זה בדיוק מה שאני טוען! שהתורה - וגם התלמוד - מציגים מצג חוקי שמתאים לשנים ההם, ובשום פנים באופן לא לדורותינו אלו! למשל, התלמוד מספר על שמון בן שטח שהרג בידיו שמונים מכשפות. מישהו חרדי מאמין היום במכשפות?! למה הוא הרג אותן? זה תנא, או זה רוצח?! ואפילו אם הן היו מכשפות אמתיות - דינן מיתה?!

גנדרן

New member
אתה לא מכיר מכשפות?

תשמע חביבי לא יצא לך לפגוש בחייך מכשפות? ביידיש קוראים לזה קלפטע........ בשפתינו מכשייפה ותיזהר שלא תתלבש עלייך אחת כזו...... כי ר' שמעון בן שטח לא יוכל לעזור לך.....

סוג ב

New member
אז לפי מה שאתה אומר

מה שכתוב בתורה התאים לדור אחר? יוצא שהמאמינים עושים מה שנוח להם, מצד אחד הם מקיימים את כל המצוות בעדיקות וכפי שכתוב בתורה ואפילו ביתר החמרה, אבל מצד שני, העונשים שכתובים בתורה הם עונשים לדור אחר... ממש נוח..

כן, ויותר מזה

אני טוען שהתורה, כמו אלוהים, הם המצאה אנושית. ולכן יש בתורה חוקים שברור שנוצרו בדור אחר. וכמובן שכך היא גם ההתפתחות של התורה שבעל פה. "המאמינים" כמו שאת קוראת להם, או "הכת החרדית" כמו שאני קורא להם, מקיימים מצוות לא לפי מה שיש בתורה או בספרי הלכה, אלא לפי המנהג החברתי בבית המדרש שלהם שלהם. ולמה את מתייחסת רק לעונשים? מה דעתך על דיני עבד? שמעולם לא בוטלו על ידי שום חכם משנה או תלמוד. מותר ליהודי חרדי לרכוש כמה שפחות גויות, ולהכניס אותן להריון כדי למכור את התינוקות לכל המרבה במחיר!

girl number six

New member
הדת נכתבה בהתאם לערכי הדור בו היא נכתבה

וזה דמוקרטיה - בהתאם לערכי הרוב - הומו כמובן לא יסכים לזה למרות שהפוסל במומו פוסל [ועובדה שהרבה הלכות קיימות לגבי הומואים ולא לגבי לסביות כי לא מקובל שבנות יהיו פוסקות הלכה ומשכילות ובנוסף ידוע שבישיבות יש הרבה משכב זכר ומי שהגיע למעמד של רב עשה הרבה משכב זכר ומבין במה שהוא אומר והרי זה מומו - הפך להרגל ולכן דורש פסק הלכה ומי עוד יפסוק מלבד המומחה?]

גנדרן

New member
עוד קשקוש

מי אמר לך שיש משכב זכר נפוץ בישיבות בעלך למד בישיבה? יש פה כמה בנות שהאקס שלהן למד בישיבה ואני מניח שמעולם לא חווה, משכב זכר לא הוא ולא חבריו רובן גם יגידו לך שלא היה להן מה לחשוש ממחלות ממנו, כי הוא היה כל כך עסוק בעצמו עם עצמו שלא היה סיכוי......

girl number six

New member
משכב זכר נפוץ בישיבות ממש כמו שימוש בסמים

ואם הוא עצמו לא עשה אז הוא רואה סביבו אל נא תעצום עיניך

גנדרן

New member
איפה נפוץ, ? פרטי בבקשה שנדע

תשמעי לסבן אותך מני פיליפ יכול, אותנו הגברים לא.... אנחנו מכירים את הישיבות. אין שם משכב זכר נפוץ ולא סמים אם מצאו מקרה או שניים בקרב שלושים אלף בחורי ישיבה זה נקרא נפוץ? כמו שאתן מכירות את הסימינרים לבנות איפה ? פרטי ונמקי זו הכפשה של מוסדות רבים בהם אלפי תלמידים

סוג ב

New member
אמרת שלא למדת בישיבה

אז אתה לא יודע. כמעט ואין תלמידי ישיבות שלא נחשפים לזה. תתחיל לשאול אותם (אולי הם לא יספרו מהבושה). וגם אם הם עצמם לא השתתפו במשכבי זכר, זה קרה במיטה שמתחתם...

גנדרן

New member
נו אז אין לנו קרובים בישיבות

תגידי סוגי מה קרה לך, מה אנחנו באנו מהירח? אין לנו קרובי משפחה בישיבות, חברים לעבודה שהיו בישיבות ועזבו.... תשאלי את קרובי משפחתך אם התופעה נפוצה? סתם קישקוש שמני פיליפ עושה ממנו ביזנס

אין בישיבות חד וחלק

אני למדתי בכמה ישיבות ליטאיות ומכיר מקרוב כמה ישיבות ליטאיות אחרות וגם ספרדיות וחסידיות, למעשה די הרבה, ואין , חד משמעית אין ! משכב זכר בישיבות, ואני מכיר כמה אנשי צוות שיודעים בדיוק מה קורה בישיבות היוםולא פוחדים לדבר איתי על זה. יש תופעה ממש נדירה שהסטטיסטיקה של ראשי הישיבות ושל הבחורים עצמם מדברים על אחד למאתיים אחד ל300 שזה כלום, שיש בחורים שמאוננים זה עם גופו של זה בלא להגיע למשכב זכר כלומר לחדירה, וזה תופעה קיימת ממש בקטן ולכן אף פעם לא תופסים את זה על חם, יש ישיבות שהתופעה לא קיימת אצלם בכלל וזה בעיקר המודרניות ווהספרדיות ויש ישיבות שזה קיים אבל ממש בקטן בעיקר החניוקיות , וזה נעשה מחוסר ברירה להכיר בנות ולא מתוך רצון לקיים יחסים עם גברים. היום יש הרבה בנות חרדיות יחסית שמוכנות לקיים יחסים עם בחורי ישיבות, בעיקר בנות ספרדיות, ולכן התופעה כמעט ואינה קיימת, מי שמחפש בחורה ימצא אותה.

גנדרן

New member
ועל זה נאמר

בזכות נשים צדקניות(ספרדיות) נגאלו ישראל? "ובני ישראל פרו וישרצו ויעצמו" למה אתה צריך להכניס פה את העניין העדתי?

עניין עובדתי

אני מדבר על עניין עובדתי ולא על התייחסות שלילית לתופעה, את העובדות אני מכיר ולא אתה,ואני לא שופט אף אחד לפי מוצאו, ויש לי כמה חברים טובים ספרדים, ודומני שזו גם דעת חלק מהם.

גנדרן

New member
אז הגזענות היא גם בדבר הזה?

ואני לתומי חשבתי שאפשר לתאר את בנות ישראל אלו בצורה יותר נחמדה "בנות ישראל השחרחרות ארוכות התלתלים ועיני השקד השחורות בעלות הגוף המלבב המדברות בח' ועי'" המצילות את עצמן ו בחורי ישראל מחטא משכב זכר....... יותר נאה לא?

עשה לי טובה

אנ לא גזען , ממש לא, ויש לי הרבה מכרים ספרדים וכמה חברים טובים, דיברתי על מציאות, נקודה. ואני לא רואה בזה משהו שלילי, שתכייפנה להן, יש פה גם אשכנזיות שהיו בסרט הזה, ואם הן נהנות , אני לא רואה את זה בעין שלילית.

למעלה