אתה מעלה לי חיוך
באמת ולא ברע.
לגבי השרות בצה"ל, דמעות של לוחמים ושאר סוגיות - בוא נשאיר את זה בצד. זה ממש לא קשור לנושא הדיון פה ומסיט אותו לפסים לא רלוונטיים. טיב ההספד אותו נושא האדם לא קשור לזכותו להספיד. גם אם הוא נורא משעמם, מייגע, מרגש, תוסיף מה שאתה רוצה זה לא רלוונטי לדיון. לא ברור לי איפה קראת שאני לא מפרגנת ללוחמי צה"ל ולעניות דעתי זה שאתה בוכה לא הופך אותך ללא קשוח. אני מכירה הרבה רכיכות שלא בוכות אף פעם. אני פשוט חושבת שאתה מנסה להסיט את הדיון (אולי להרחיב אותו?) מהנקודה הנדונה ע"י טקטיקה ידועה ומשעשעת שבה אתה מכניס מילים לפי וגורם לי להתנצל ולהבהיר ולהסביר שאין לי בכלל אחות ושבכלל זה לא אני אלא דודתי. לעניינו, לבוש מקובל הוא קוד חברתי. בית עלמין צריך להיות מקום א-דתי שבו כל אחד בוחר איך לנהל את הטקס שלו. אם לידי יקבר אדם שדתו מחייבת אותו להיות ערום שלושה ימים בשנה ובייחוד בהלוויות זכותו. לאדם מן היישוב אין בחירה של ממש מכיוון שהמונופול נמצא בידי החברא קדישא וקבורה חילונית היא מעטה ויקרה יחסית. שירותי קבורה המסובסדים ע"י המדינה לדעתי לא צריכים להיות בקונסטלציה דתית. לא מקובל עלי שלחברה קדישא יש מונופול על שירותי הקבורה. ציטוט: לפי חוק, זכאי כל אדם שנפטר בישראל או תושב ישראל שנפטר בחו"ל לחלקת קבר חינם בבית עלמין באזור מגוריו. זכות זו שמורה לו בתנאי שקרוביו אינם מבקשים לקברו ב"בית עלמין סגור" או ב"חלקה חריגה", כהגדרתם בהסכם שבין הביטוח הלאומי והחברה. על פי החוק, זכאי כל נפטר לשירותי קבורה, כגון לוויה ותכריכים, חינם אין כסף. הביטוח הלאומי נושא בהוצאות אלה, ומעביר את הכסף ישירות לחברה קדישא. עכשיו אדם שבוחר להקבר בצורה מסויימת, דתית למשל בוחר לקבל על עצמו מרות של רב/נים מסויימים ואת פסיקותיהם. אם לי אין יכולת כספית אין לי ברירה אלא להיקבר בבית עלמין של החברה קדישא (למרות ששוב מדובר בכספי ציבור משלם המיסים, כמוני למשל) ולקבל עלי את מרותם ולכן את אמי היקרה לא אוכל להספיד בבואו יומה (תבדל לחיים ארוכים) מעל הבמה כמו אחי אלא רק מהקהל. אם אנשים מעוניינים לשנות את המצב הקיים ולאפשר לאישה להספיד מעל הבמה ולא מתוך קהל שילחמו על זה. אני באופן אישי לא מקבלת עלי מרות רבנית. אבל אתה בעצמך מדבר פה על הספד מהקהל ולא מהבמה. לא מקובל עלי שאישה פסולה לדבר מהבמה ועוד בגלל ענייני צניעות בהלוויה. בעיני זה מעיד בעיקר על הפוסק ועל נושא הפסיקה ואם מיישמים את זה חלקית או כלל לא לא משנה את קיום הפסיקה כשלעצמו. אה והפרחים לצה"ל
באמת ולא ברע.
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo8.gif)