דין תורה בישראל

אתה מעלה לי חיוך

באמת ולא ברע.
לגבי השרות בצה"ל, דמעות של לוחמים ושאר סוגיות - בוא נשאיר את זה בצד. זה ממש לא קשור לנושא הדיון פה ומסיט אותו לפסים לא רלוונטיים. טיב ההספד אותו נושא האדם לא קשור לזכותו להספיד. גם אם הוא נורא משעמם, מייגע, מרגש, תוסיף מה שאתה רוצה זה לא רלוונטי לדיון. לא ברור לי איפה קראת שאני לא מפרגנת ללוחמי צה"ל ולעניות דעתי זה שאתה בוכה לא הופך אותך ללא קשוח. אני מכירה הרבה רכיכות שלא בוכות אף פעם. אני פשוט חושבת שאתה מנסה להסיט את הדיון (אולי להרחיב אותו?) מהנקודה הנדונה ע"י טקטיקה ידועה ומשעשעת שבה אתה מכניס מילים לפי וגורם לי להתנצל ולהבהיר ולהסביר שאין לי בכלל אחות ושבכלל זה לא אני אלא דודתי. לעניינו, לבוש מקובל הוא קוד חברתי. בית עלמין צריך להיות מקום א-דתי שבו כל אחד בוחר איך לנהל את הטקס שלו. אם לידי יקבר אדם שדתו מחייבת אותו להיות ערום שלושה ימים בשנה ובייחוד בהלוויות זכותו. לאדם מן היישוב אין בחירה של ממש מכיוון שהמונופול נמצא בידי החברא קדישא וקבורה חילונית היא מעטה ויקרה יחסית. שירותי קבורה המסובסדים ע"י המדינה לדעתי לא צריכים להיות בקונסטלציה דתית. לא מקובל עלי שלחברה קדישא יש מונופול על שירותי הקבורה. ציטוט: לפי חוק, זכאי כל אדם שנפטר בישראל או תושב ישראל שנפטר בחו"ל לחלקת קבר חינם בבית עלמין באזור מגוריו. זכות זו שמורה לו בתנאי שקרוביו אינם מבקשים לקברו ב"בית עלמין סגור" או ב"חלקה חריגה", כהגדרתם בהסכם שבין הביטוח הלאומי והחברה. על פי החוק, זכאי כל נפטר לשירותי קבורה, כגון לוויה ותכריכים, חינם אין כסף. הביטוח הלאומי נושא בהוצאות אלה, ומעביר את הכסף ישירות לחברה קדישא. עכשיו אדם שבוחר להקבר בצורה מסויימת, דתית למשל בוחר לקבל על עצמו מרות של רב/נים מסויימים ואת פסיקותיהם. אם לי אין יכולת כספית אין לי ברירה אלא להיקבר בבית עלמין של החברה קדישא (למרות ששוב מדובר בכספי ציבור משלם המיסים, כמוני למשל) ולקבל עלי את מרותם ולכן את אמי היקרה לא אוכל להספיד בבואו יומה (תבדל לחיים ארוכים) מעל הבמה כמו אחי אלא רק מהקהל. אם אנשים מעוניינים לשנות את המצב הקיים ולאפשר לאישה להספיד מעל הבמה ולא מתוך קהל שילחמו על זה. אני באופן אישי לא מקבלת עלי מרות רבנית. אבל אתה בעצמך מדבר פה על הספד מהקהל ולא מהבמה. לא מקובל עלי שאישה פסולה לדבר מהבמה ועוד בגלל ענייני צניעות בהלוויה. בעיני זה מעיד בעיקר על הפוסק ועל נושא הפסיקה ואם מיישמים את זה חלקית או כלל לא לא משנה את קיום הפסיקה כשלעצמו. אה והפרחים לצה"ל

נורמות מקובלות

הנורמה בחברה הישראלית שקוברים את המתים בבתי קברות שהפסיקה הדתית משליטה שם את מרותה וזה נעשה ברצון על ידי 99 אחוז מהאוכלוסיה החילונית ולכן כל טענה על כך שהמדינה משלמת את הליך הקבורה אינה טענה. באם איניך רוצה יש בתי קברות אזרחיים ושם את יכולה לדבר מהבמה כמה שתרצי ולהנהיג את ההלויה איך שתרצי, בנוסף יש הרבה בתי קברות בקיבוצים שאת יכולה לנהל הלוייה כרצונך בעלויות גבוהות מאוד.

איפה יש בתי קברות אזרחיים במימון ביטוח לאומי?

מכעיס אותי שזו אופציה שפתוחה לעשירים בלבד. ואני מסכימה איתך שרוב החילוניים מקבלים את המרות הדתית בקבורה. מעניין אותי אם זה בגלל שליד המוות כולם נהיים מאמינים פתאום מתוך מחשבה שאם זה לא יועיל זה לא יזיק
ועדיין אני חושבת שבתהליך הקבורה יש להפריד דת ממדינה כמו באספקטים רבים אחרים.

גנדרן

New member
אין בעיה

אחרי 120 של אמא תפני לחברא קדישא, אם לא יתנו לך תשלחי לי מייל ובריאות ואריכות ימים לכל המשפחה....

יש פתרון

לא חייבים להתכסח עם החברה קדישא, האנשים שם אינם מהעילית של החברה החרדית, הייתי בכמה הלויות שהאשה הספידה רק לא מהבמה אלא מתוך הקהל, פינו לה מקום והיא ריגשה את כולנו.

coocoola

New member
יש מזונות של נשים לבעל

במידה והבעל הוא זה שמגדל את הילדים. יש דבר כזה. מכירה אישית...

גנדרן

New member
לא ידוע על מקרים כאלה...

אולי מקרה בודד... יש פה כמה גברים גרושים שיגידו לך שלא שמעו על זה לא מוכר לנו לא ראינו ולא שמענו בארץ דבר כזה אולי בחו"ל

coocoola

New member
עבדתי במשרד של עו"ד

שמתמחה בדיני משפחה. פרט לכך שהוא בעצמו גרוש ומקבל מזונות. היה עוד מקרה אחד לפחות שאמנם נערמו קשיים רבים ובסופו האישה, שסחטה את הבעל ומיררה לו את החיים צוותה לתת לו מזונות.. (אם היא עושה את זה או לא זה כבר עניין אחר) כל זה נכון ללפני שנה, היום אין לי מושג מה קורה.

גנדרן

New member
תשמעי זה מקרה חריג

לא יודע מה עשית במשרד עו"ד מזכירה מתמחה, מה ? אבל ברור גם לך שזה מקרה חריג מאוד בערך כמו המקרים בהם בית הדין או בית המשפט מחייבים את הגבר לשלם מזונות על ילד בן 30 נדיר ולא נראה לי שהיא משלמת לו,...... ואם היא לא תשלם לא יוציאו לה הוצל"פ במהירות הבזק כמו לגברים הגרושים בארץ תוכלי לשאול פה את הגרושים שביניניו (שעובדים ומפרנסים) מה עובר עליהם,......

coocoola

New member
אכן נדיר

וידוע שזה נדיר. וצודק שלא יוציאו לאותה נאלחת הוצל"פ כלכך מהר וסביר שלא. רק רציתי לתקן אותך שיש מצבים נדירים ויוצאי דופן. כמו בכל דבר בחיים! מאחלת לכל הגרושים כאן הרבה בהצלחה ואושר גדול על אף המרור שהם אוכלים מזה..

גבר שמקבל מזונות זה נדיר מאוד בארץ

כיוון שדיני המשפחה בישראל, נידונים ע"פ דין דתי, ולפי ההלכה היהודית אין אפשרות לגבר שיקבל מזונות. יש להבדיל גם, בין מזונות בן/בת זוג למזונות ילדים. במזונות בן זוג, לא זכור לי פס"ד שקבע מזונות לגבר. ישנה בעיה קשה עם זה גם לבית המשפט, כי מזונות בן זוג נדרש בית המשפט לדון ע"פ הדין הדתי. זכור לי דווקא מקרה אחד שהשופט ברק קבע מזונות אזרחיים לאישה. מזונות אזרחיים- למרות שלא מגיע לה ע"פ דין, החליט בית המשפט לאפשר מזונות במקרה זה, לזמן מוגבל. שמקרה זה לא היה מדובר בזוג נשוי, אלא בידועים בציבור, לכן לברק היה קל יותר לחייב, אך לא מן הנמנע במקרים שהנסיבות יחייבו, ויהיו אלו מקרים קיצוניים מאוד, שבית המשפט יחייב גם מזונות אזרחיים לגבר. ישנה פסיקה של ביה"ד הרבני הגדול, בה נדרש הרב דיכובסקי לשאלה האם ניתן להחיל חובת מזונות ילדים על האישה, מדובר היה באברך כולל, שאשתו פרנסה אותו כל השנים, וטען כי גם נסיבות חייו וגם ההתנהגות כיום בציבור החרדי מביאים לכך שיש לחיב את האישה במזונות כי היא המפרנסת העיקרית. הרב דיכובסקי דחה אותו מכל וכל, וכתב בפס"ד כי כל עוד לא שונתה הכתובה, וכל עוד החובה לזון ולפרנס מוטלת על הגבר, אין מקום לקבוע מזונות על האישה. אמנם כאשר בית המשפט דן במזונות ילדים, הוא ינסה כמה שיותר להחיל את עקרון השווין, ולחיייב את שני בני הזוג כמעט בשווה. (כמעט, כי בעינייני מזונות חייב בית המשפט לדון ע"פ דין דתי, ובהלכה חובה רק על האב לפרנס, ע"כ מחלקים את המזונות לשני מעגלים, מזונות שהם חובה על האב בלבד, ללא קשר למצבו הכלכלי, אלו מתייחסים לדברים הבסיסים ביותר ועומדים כיום על בערך 1250 ש"ח לחודש לילד אחד, (ככל שיש יותר ילדים המחיר יורד), ואת השאר האם תשלם מכוח דיני הצדקה. עד כאן על קצה המזלג בענייני מזונות.

גנדרן

New member
שמעת על אשה שמשלמת מזונות לגבר?

אני לא שמעתי על אשה שמשלמת מזונות לגבר, אפילו שהיא מרוויחה מאוד יפה? והילדים אצלו נו... איפה שוויון? בכלל גבר מחוייב עפ"י ההלכה לעבוד ולפרנס את אשתו, היא יכולה לשבת בבית או לעבוד מה שבא לה ואם הוא גרוש והתחתן בשנית הוא צריך לעבוד בשלוש משרות כדי לשלם מזונות ולבנות חיים חדשים

rachel437

New member
מהיכן האישה תשלם מזונות לגבר

האישה חייבת ללדת ילדים, לגדל אותם, אין לה רכוש, אפילו מציאה שהיא מוצאת חייבת לתת אותו לבעלה. א מציאת האישה ומעשה ידיה, לבעלה. ומה היא עושה לו, הכול כמנהג המדינה: מקום שדרכן לארוג אורגת, לרקום רוקמת, לטוות צמר או פשתים טווה. ואם היה דרך נשי העיר לעשות כל המלאכות האלו, אינו כופה אלא לטוות את הצמר בלבד--שהפשתן מזיק את הפה ואת השפתיים, והטיווי היא המלאכה המיוחדת לנשים: שנאמר "וכל אישה חכמת לב, בידיה טוו" (שמות לה,כה). [ב] דחקה עצמה ועשתה יותר מן הראוי לה, המותר לבעל. ב היה לה ולו ממון הרבה, אפילו היו להן כמה שפחות--אינה יושבת להבטלה בלא מלאכה כלל, שהבטלה מביאה לידי זימה; אבל אין כופין אותה לעשות מלאכה כל היום כולו, אלא לפי רוב הממון ממעטת במלאכה. [ג] והמדיר את אשתו שלא תעשה מלאכה כלל--יוציא וייתן כתובה, שהבטלה מביאה לידי זימה. ג וכן כל אישה רוחצת לבעלה פניו ידיו ורגליו, ומוזגת לו את הכוס, ומצעת לו את המיטה, ועומדת ומשמשת בפני בעלה, כגון שתיתן לו מים או כלי או תיטול מלפניו וכיוצא בדברים אלו; אבל אינה עומדת ומשמשת בפני אביו, או בפני בנו. [ד] ומלאכות אלו, עושה אותן היא בעצמה; ואפילו היו להן כמה שפחות, אין עושה מלאכות אלו לבעל אלא אשתו. י כל אישה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן--כופין אותה ועושה, ואפילו בשוט. טען הוא שאינה עושה, והיא אומרת שאיני נמנעת מלעשות--מושיבין אישה ביניהן או שכנים; ודבר זה, כמו שיראה הדיין שאפשר בדבר.("רמב"ם הלכות אישות פרק כא".).

סוג ב

New member
גנדי חובב הרמב"ם

בדיוק בשבילך. אתה זה שכל הזמן מתלונן על מזונות, לא? החבר הפסבוקאי שלך עונה לך מדועעעע

גנדרן

New member
ממשכורת היפה שהיא מקבלת בהיי טק

בזמן הרמב"ם נשים לא יצאו מהבית, רק פעם בחודש.... היום הן יוצאות ועובדות בהיי טק ומקבלות משכורות שמנות רכב וכ"ו וכ"ו

לדעתי זה כן נורא.

לא מקובל שאף אחד יקבע לי את החיים כי המערך הכרומזומלי שלו שונה משלי. זה שאני אישה לא פוסל אותי מלעשות כלום בדיוק כמו שלגברים זה לא מפריע. למה שאני אהייה פסולה לעדות? המשמעות של זה היא שלא ניתן לסמוך על המילה שלי. זו אפליה בוטה וחמורה על רקע מיני. אם היו אומרים לך שבארה"ב יהודים פסולים לעדות על רקע דתם זה היה מזעזע אותך וכל העולם היה מצווח אנטישמיות. המשפט שלך הוא התממות להגשים את עצמי בלי שמישהו אחר יקבע לי. איך תעשי את זה אם מראש קובעים לך לאן לא תלכי? אולי עבור מישהי להיות שרה זו הגשמת חלום?

girl number six

New member
והחרדיות נהנות מסקס אחרי החתונה?

אל תדבר שטויות - חצי מהזמן לבעל אסור אפילו לחבק אותן, יש רק תנוחה אחת והיא תמיד תצטרך לחשוש ממחלות שבועלה יביא לה מבחוץ

גנדרן

New member
מאיפה את יודעת מה הן עושות?

תשמעי ערכת סקר? מאיפה את יודעת מה עשרות או מאות אלפי חרדיות עושות במיטה שלהן עם הבעל, מתי ובאיזו תנוחה? אולי לך קרה כך..... את חושבת שכולן באמת מקיימות הכל.....

למעלה