דין תורה בישראל

מי שונא את מי

http://www.hofesh.org.il/articles/sinaa.html והנה קטע: אמר רבי אלעזר: "עם הארץ מותר לנוחרו ביום כיפורים שחל להיות בשבת(!). אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור "לשוחטו". אמר להם: זה טעון ברכה וזה אינו טעון ברכה..." (בבלי, מסכת פסחים מט/ב) תרגום והסבר (ברוח זמננו): "כך אמר רבי אלעזר: לחסל חילוני (לתקוע לו שיפוד בראש) מותר אפילו ביום כיפורים שחל ביום שבת. אמרו לו תלמידיו: רבי, לא נעים, לפחות תגיד "לשחוט", זה נשמע יותר טוב. אז הוא ענה להם: לא. בשביל לשחוט צריך להגיד ברכה ולא מבזבזים ברכה קדושה על חיסול של חילוני...". לגבי בן סורר ומורה זו פרשנות מאוחרת, כנ"ל לגבי עין תחת עין. ולא צריך להחמיא יותר מדאי לחז"ל גם הם היו נאורים במקצת לפי רוח תקופתם לא יותר מזה.

עמי הארץ את הדתיים

התוספות כבר התקשה בקטע שהבאת, והוא מקשה עליו מקטע בהמשך הגמרא באותו עמוד שמוכח שם שאסור אפילו לגזול עמי הארץ! והתוספות מתרץ שעם הארץ שאותו ר' אלעזר מתיר להרוג הוא "כופר להכעיס... שהוא ליסטים [שודד מזויין- א.א.י] וחשוד על [שפיכת-א.א.י] הדמים. דאי לאו הכי היאך מותר להורגו". על פי היהדות ניתנו שתי תורות מהשמים: התורה שבכתב והתורה שבעל פה. מי שאומר שהוא מאמין רק בתורה שבכתב בלי התורה שבעל פה, יכול להקים דת חדשה, ולקרוא לה "דת החומש", אם הוא רוצה. על פי היהדות מכל מקום, הוא כופר גמור. אתה, בתור אחד שכופר בתורה שבעל פה, קורא רק את המילים שכתובות ומוציא מזה מסקנות לפי מה שנראה לך. זה אולי מתאים לדת הכפירה שלך, אבל לא ליהדות שמבוססת על תורה שבעל פה שניתנה בהר סיני ותפקידה לפרש את התורה שבכתב. ובתורה הזאת נאמרו במפורש כל הדינים של בן סורר ומורה (מסכת סנהדרין כל פרק שמיני), ושעין תחת עין זה ממון (מסכת בבא קמא פג:). אם יש לך קושיות על התורה שבכתב, אלה לא קושיות על היהדות. אלה קושיות על הדת שהמצאת לעצמך שמכירה רק בתורה שבכתב! אז תלך לכופרים שמאמינים רק בתורה שבכתב, ותקשה עליהם, לא על מי שמאמין ביהדות!

בתרגום חופשי

החילונים הכופרים (מה זה בדיוק להכעיס? את מי?) הם מסוממים וגנבים ורוצחים.... אחחח כמה מתאים לשטיפת המוח של החברה החרדית.

אמורים לדעת לקרוא לפני שמתרגמים, לא?

כתוב שם שדווקא אדם שהוא כופר להכעיס (כמו טומי לפיד או כמוך, למשל. לא החילוני המצוי שלא מבין מימינו ומשמאלו באמונה), והוא גם ליסטים שחשוד על שפיכות דמים, כביכול מותר להרוג אותו מדין רודף. אם הוא לא חשוד על שפיכות דמים אסור להרוג אותו, כמו שאסור להרוג עובד כוכבים רגיל שלא מסכן חיים, כמו שכתב שם התוספות במפורש. אנא חסוך מאיתנו את העיוותים שאתה וחבריך לדת הכפירה עושים מכל משפט ביהדות במטרה לגייס עוד עובדי אלילים לפסל הכפירה שלכם.

מצחיק...

עובדי אלילים הם הכופרים... לא אלו המנענעים ארבע מינים כדי שיביאו את הגשם....

rachel437

New member
למחב"ת הירושלמי

אתה הוא זה שנכנס לפה כדי לעשות נפשות לחברך הדמיוני, אנחנו לא נכנסים לאתרים דתיים כדי לנסות לשכנע אנשים. א מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול.(רמב"ם הלכות ממרים פרק ג). "מיני ישראל, והם שעובדים לעבודת כוכבים או העושה עבירות להכעיס, אפילו אכל נבילות או לבש שעטנז להכעיס; והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד? ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו".(יורה דעה סימן קנח).

סוג ב

New member
שכחתי לציין

שרוב חברי הפורום לא מאמינים.... הגמרא והפירושים לא רלוונטים. הבאתי ציטוטים מהחומש, מאותה תורה שמשה כתב בהוראת אלוהים. בקושי במה שכתוב בתורה, מאמינים כאן... אז שאני אביא ציטוטי מפרשים??? אגב, תקרא שוב את ההודעה שלי, רוב רובה ציטוט אחד גדול. כנראה המצוטטים מלאי שינאה והסתה...

nini132

New member
וכרגיל

שאין תשובה הגיונית, המחב`ת עובר להתקפות אישיות חסרות פשר וקשר.

גנדרן

New member
את עושה לו משפט שדה?

יעקב נאמן הבהיר למה התכוון, וכל השאר זה רדיפה שהתקשורת רודפת אותו, כדי שיעזוב את תפקידו... ניסו להלביש עליו תיק בקדנציה הקודמת שלו, כאילו לקח שוחד יצא נקי כשלג...... הוא לא טיפש, ולא יגיד דברים כאלה, הוא דיבר על דיני ממונות ובוררות, ואין שום קשר לכל הרשימה שהבאת בייחוד הוא דיבר על הנלת שכר עובד, שבתורה זו עבירה חמורה ובחוק האזרחי אין עבירה כזו..... בכלל לפי מה שהבנתי זה כנס של דיינים ורבנים, אז הוא דיבר בשפה שהם מבינים..... האיש פרופ' למשפטים אדם נאור ועדין וליברלי. היית רוצה להיות הבת שלו.... תאמיני לי

מי שמדבר ברור , לא צריך להבהיר.

במקרה נקלעתי לפורום הזה ומקריאה של חלק מהתגובות, אני רואה הרבה טעויות והרבה הנחות לא נכונות ועוד. (למשל הטענה לגבי שר המשפטים ש:"...בייחוד הוא דיבר על הנלת שכר עובד, שבתורה זו עבירה חמורה ובחוק האזרחי אין עבירה כזו.....", מאיפה ההמצאה הזו ? הלנת שכר עובד היא עבירה חמורה בדין הישראלי). כבר איינשטיין אמר שכל התורה היא אוסף של סיפורים ילדותים ביותר. "יתד נאמן" יוצא נגד הספר "הארי פוטר" ונגד החילוניים, וצריך רק להחליף המאמר שלהם בכל מקום במאמר את המילים: "הארי פוטר" ב-"תנ"ך" וזה בדיוק אותו דבר. הדתיים מאז ומעולם ניצלו את העובדה שהחילוניים לא מכירים בכלל את התנ"ך פרט למה שמכריחים אותם, ומוכרים שקרים על ימין ועל שמאל החל מהשקר הגדול ביותר בנושא עשרת הדיברות. וזה גם מתחיל בהמצאת המושג "אלוהים". כשילד ממציא "חבר דמיוני", ברור שקשה לו להבחין בין מציאות ודמיון ותוך פרק זמן קצר זה עובר לו. תראו איך מיליארדים של אנשים מבוגרים ממציאים "חבר דמיוני" ומאמינים בו עד כדי כך שהם מוכנים בכל הדורות, לרצוח מליוני אנשים שמאמינים ב-"חבר דמיוני" אחר, ולא משנה אם שמו אלוהים, או בודהה, או אללה או מניטו וכדומה. ואני לא רוצה להיכנס למשל למחיקת פרק 13 בדניאל בכל ספרי התנ"ך שנכתבו והוצאו לאור בישראל, כיוון שמדובר בסיפור מגעיל על שני אנשים נכבדים שניסו לקיים יחסי מין עם אשה נשואה ומשסרבה, העלילו עליה שראו אותה שוכבת עם בחור צעיר, ורק בזכות דניאל שהתנדב לסנגר עליה, היא נחלצה ברגע האחרון מהמדורה. אבל התורה, ואני לא מתיחס לנביאים ולכתובים כי אלו סתם סיפורים וגם לא לתורה שבעל-פה שהיא סתם כל מיני תקנות שהומצאו על ידי אנשים שונים משך מאות דורות, אלא חמשת חומשי התורה בלבד שהיא אמורה להיות ספר ההיסטוריה וספר החוקים היהודי, הוא פשוט אוסף של סיפורים לא רציניים לחלוטין, חלק גדול מהעבירות דינן מוות בדרך זו או אחרת וכל הספרים שטופים בשטיפת מח שבולטת במיוחד בספר דברים ששם רוב הפרקים בנויים בשלושה חלקים: עליך להיות עבד לאלוהים, מה תקבל אם תעבוד אותו ומה יקרה לך אם לא תעבוד אותו והכל לועג לאינטליגנציה המינימלית, בהסתמך על העובדה שהדתי, יעשה מה שהרבי אמר ולא משנה אם הוא שר או סנדלר...... התגובה המוזרה ביותר אני שומע מאנשים דתים דוקא: שהיופי בתורה זה שכל אחד יכול לפרש אותה כמו שהוא רוצה...... איך אפשר לפרש ספר שהטוען אומר שהוא ספר קדוש ??? המחקר שלי נקרא:"התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין". ושם אני עובר על כל התורה ומציג כל מיני אמירות שיקריות מבולבלות טיפשיות וסותרות. אף אחד לא הסמיך את אף אחד לפרש את התורה, ולכן שום פרשנות של התורה אינה חוקית. ומכאן שכל אחד יכול להבין מה כתוב בתורה, ומה שאני לא אבין גם הרמב"ם לא יבין, אלא אם הוא רוצה לקחת את התורה שבעל-פה שהועלתה על הכתב ע"י רבי יהודה נשיא ומפרש כמו שנראה לו, ולכן כל מיני אנשים עוסקים בפרשנות שברובה הזויה לגמרי, ואפילו חיים נחמן ביאליק עסק בפירוש התורה ועוד אלפי רבים לפניו ואחריו. ז"א שהתורה היא בעצם כמו "ויקיפדיה"- כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה ואתה לא יכול לסמוך על שום דבר.. מה שהניע אותי להתחיל במחקר הזה היתה הפרשנות של תיפקודו של שמשון כאשר נכלא בבית האסורים, האבסורד כאן גבל בטיפשות שאין כדוגמתה. למשל הרב עדין שטיינזלץ מציג בספר "דמויות מן המקרא", כשהראשונה היא של אברהם, והפסוק הראשון הוא:"אברהם אבינו היה גיבורו של סיפור אופי גדול במקרא....". אמירה מגוחכת מאוד. אין לי ספק שאם אציג כאן 10 שאלות על התורה, על רוב השאלות אקבל תשובות לא נכונות ,למשל: 1. בן כמה מת נח? 2. מהו בעל החיים הראשון בתורה שכתוב בשמו? (לדוגמא: נמר,פיל,סוס חתול.....) 3. כמה בעלי חיים הורה אלוהים לנח להעלות לתיבה? 4. כמה נשים היו לאדם? 5. מה לבשו אדם וחווה אחרי עלי התאנה? 6. מתי נאמר ה-"סלנג" הראשון בתורה? 7. לכמה תקופות מתחלקים חיי האנשים החשובים בתורה? 8. מי האישיות שהגיש לאורחיו לאכול בשר וחלב ביחד? 9. מי הראשון שקרא:"מי לאדוני אלי"? 10. מה הן (בקצרה) עשרת הדיברות שניתנו לעם ישראל במדבר? במסגרת המחקר נכנסתי לעוד דברים. למשל עובדיה יוסף הידוע בקללותיו. יש לי פרק העוסק בו, ראשית במניית כל הקללות שהתפרסמו כשהוא הטיח באנשים שונים, ועד העובדה שהוא לא מדבר עברית אלא שפה המכונה "ערבית-יהודית". כשמדובר בערבית מתורגמת לעברית, והדוגמא הבולטת היא כמובן "תצא בחוץ" שהוא תרגום מילולי מערבית של "אטלע באררה". וכמובן שתוך כדי הקללות הוא עובר לפחות על 13 מצוות מתרי"ג המצוות. ואגב כך, גם בדקתי את תרי"ג המצוות. ראשית, אפילו החרדי ביותר לא יכול לקים יותר מ-201 מצוות מתוך 613 . המצוות שאינן מצוות אלא ציוויים, חלקם חוזרים על עצמם (97) יחסי אישות/מין (60) אוכל (55) פסח (35) ואחרות. ויש מצוות שפשוט לוקחים משפט בן 14 מילים והופכים אותו לשבע מצוות..... דווקא מצוות חשובות של ניחום אבלים וביקור חולים, לא קיימים בתרי"ג..... והטענה ששר המשפטים דיבר אל הדיינים והרבנים בשפה שהם מבינים (נו בטח, הם לא מדברים עברית? או כולם דוברי ערבית-יהודית? אותו דבר אפשר לאמר שמי שדיבר לקהל שלו על דין רודף נגד רבין, דיבר בשפה שהם מבינים....) לגבי שר המשפטים. אני שמעתי אותו בטלויזיה אומר באותו הכנס:".....צעד אחר צעד ננחיל לאזרחי ישראל את חוקי התורה ונהפוך את ההלכה למשפט המחייב במדינה.....". ומכיוון שמדובר במשפטן ותיק, ברור חד משמעית שהוא ידע טוב מאוד מה הוא אומר. גם בדברי ההסבר כביכול הוא מנסח את דבריו משפטית "...כאילו יש להחליף בשעה זו...", שזה אומר, שהוא מתכוון לדבריו, אבל אחרי שהרעש יירגע. כשהיתי ילד, כל מה שקשור לתורה היתה לו הילה של טוב ושל סובלנות, והרבי היה המנהיג הרוחני של הקהילה. היום. כאשר הכל פוליטיקה, זה הפך ממכוער למכוער יותר עד שהנפש נוקעת מזה לגמרי, העיקר שעובדיה יוסף רוצה עוד מליוני שקלים לקים את מפלגת האפליה הגיזענית שלו ולהתבכיין שכל העולם גיזעני נגדו. לכו תראו מה קרה ביוון כאשר הפרידו את הדת מהמדינה: האנשים רגועים, לכומר יש כבוד, ובימי ראשון הכנסיות מלאות. ואצלנו? כל רב יש לו אמירה נגד הציבור, כמו למשל יאשיהו פינטו המפורסם:"מי ששואל יותר מידי על אלוהים, אלוהים יקח אותו אליו כדי לת לו תשובות"..... או עובדיה יוסף נגד החילונים:"מי שחושב מחשבות אוון נגד בחורי הישיבות וקורא אותם פרזיטים, הוא מנוול, אפיקורוס ומותר להרוג אותו".

egonn

New member
שמעתם על הסנהדרין ?

אכן, כתוב כפשוטו כי ההומו מות יומת - והכלל הכתוב , כמו הרבה חוקים נתון לפרשנות ברוח התקופה. לא בכדי חייב היה הסנהדרין לאשר בזמנו את פסקי דין המוות - היום אין לנו סנהדרין , יש בתי משפט אזרחיים. ובאשר לנעשה בישיבות -יצא לי לשמוע כמה וכמה עדויות ממקור ראשון , כלומר מבחורי שיבה בעלי נסיון עם בעלי אותו מין ,ועל פניו נראה שהעייסק הרבה יותר נפוץ ממה שאפשר לחשוב כאשר מתבוננים בבחורים וחושבים כי מיטב זמנם מוקדש ללימוד תורה ומעשים טובים ....

babylon_a1

New member
אני נגד ההלכה ומדית הלכה בפרט, אבל

הוא לא אמר את מה שמיוחס לו, זה בולשיט

חוסר ידע בסיסי בדיני נפשות.

אי אפשר להרוג אלא ע``פ סנהדרין של שבעים ואחד זקנים. סמיכת הזקנים פסקה כבר לפני יותר מאלף שנה כך שאי אפשר להחיל שוב דיני מוות. על כגון זה אמר החכם באדם ``גם אויל מחריש חכם יחשב``

OFF ROAD 4 LIFE

New member
אני בעד....!!!

אולי ככה לאנשים תהיה יראה ומוסר. ומדובר פה על מזיד לא על שוגג....

yaakii

New member
מידנת הלכה../images/Emo35.gif אחלה מדינה../images/Emo70.gif

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1599571 תקציר: "צעד אחר צעד ננחיל לאזרחי ישראל את חוקי התורה ונהפוך את ההלכה למשפט המחייב במדינה". אמר שר המשפטים, יעקב נאמן, בכנס דיני ממונות שנערך בנוכחות רבנים ודיינים. נכון, ברגע הראשון זה נשמע מקומם. "אנחנו? מדינה נאורה שתאמץ משפט פרימיטיבי שכזה?!" אך בוא נצא לרגע ממגדל השן של חוסר הידיעה ונרד לעומק העניין. מה יש להלכה להציע לנו?
ותודה ל "סוג ב" על אישור הפירסום.

israti

New member
שאלה לסוג ב !/tapuzforum/images/Emo244.gif

האם אתה יודע מה התנאים על פי הלכה לחייב עונש מוות ? האם ידוע לך איזה סוג אדם מתחייב עד כמה שהוא צריך להרשיע ? תלמד מסכת סנהדרין אחרי זה נדבר ..אתה מסוג של האנשים שמטילים פצצה ולא מצפים לתשובה

למעלה