דין תורה בישראל

גנדרן

New member
אני כותב לך בצרפתית תענה איך שבא לך

Claude Darling est arrivé où tous HdbilimParler des choses qu'ils n'ont aucune idée où

moshe010

New member
יש הרבה יותר

בהערכה גסה יש כ50 אחוז בחורים שמאוננים זה עם גופו של זה וזה אפילו לא סוד כ"כ כמוס

הנה כמה דוגמאות

אם את אשה יהיה לך רע מאוד...לא תירשי כמו אחייך הגברים,אין לך זכות להעיד,לא תוכלי לבחור לכנסת,לא תוכלי ליהנות מסקס אם את לא נשואה,ועוד ועוד דינים והלכות מבחילים.

לא בטוח שכל הדברים שהזכרת הם שליליים

אני חושבת שהסטטוס היום של הבנות במגזר החילוני גורם לרבות מהן להשאר רווקות עד גיל מאוחר. לא נורא בכלל אם לא נבחר לכנסת או נעיד מה שחשוב זה שנוכל להגשים את עצמנו בלי שאחרים יקבען לנו גורלות ולזה , ככל שיודע לי אין איסור בתורה...

rachel437

New member
בחברה החרדית

הגברים הם אלו שיחליטו עבורך, האישה תמיד תהיה סוג ב'. דוגמא קטנה לשלטון הגברים ולנחיתות האישה, התורה ציוותה על המצורע והזב ועל גבר שיצאה ממנו שכבת זרע לרחוץ במים,( לא לטבול) ולעומת זאת לא מוזכר בתורה שאישה נידה צריכה לרחוץ את גופה במים, הלכו הגברים (חז"ל) ובטלו את תורת הזב והמצורע וקבעו שרק טומאת הנידה נשארה, ובניגוד לכתוב בתורה ציוו על האישה לטבול במים ובדו מלבם תילי תילים של הלכות, ומאז ועד היום האישה טמאה וחייבת לפשפש בגופה שבעה ימים ולאחר מכן לטבול כדי להסיר את טומאתה והגבר פטור מכל אלה. לא נורא בעיניך שאת לא כשרה לעדות מפני שדעתך קלה? ילד בן 13 כשר לעדות אבל אישה אפילו אם היא פרופסור פסולה לעדות, לא נורא בעיניך שההלכה מחייבת להציל גבר סנילי בן 90 לפני אישה צעירה בת 30 אמא לילדים מפני שהגבר חייב במצוות.

girl number six

New member
דווקא בגלל שהאישה פטורה ממצוות שתלויות בזמן

זה הופך אותה לנעלה יותר מבחינה רוחנית - הגבר צריך להיות משועבד למצוות כדי שיחליטו בשבילו - הוא אינו בר דעת. למרות שהאישה יכולה לקיים מצוות ורצוי אפילו שתקיים את אלו שהיא פטורה מהם כמו הנחת תפילין, היא פטורה כי היא ברת דעת ובעלת עליונות רוחנית גבוהה - לא חייבת ללמוד כדי להיות בעלת עליונות רוחנית ושנים של לימודים לא יביאו לגברים את ההבנה הזו

rachel437

New member
לפי שהאשה משועבדת לבעלה

"והטעם שנפטרו הנשים מהמצות עשה שהזמן גרמא לפי שהאשה משועבדת לבעלה לעשות צרכיו. ואם היתה מחוייבת במצות עשה שהזמן גרמא אפשר שבשעת עשיית המצוה יצוה אותה הבעל לעשות מצותו ואם תעשה מצות הבורא ותניח מצותו אוי לה מבעלה ואם תעשה מצותו ותניח מצות הבורא אוי לה מיוצרה לפיכך פטרה הבורא ממצותיו כדי להיות לה שלום עם בעלה".( אבודרהם השלם, ברכת המצות ומשפטיהם). ולכן מצילים גבר זקן סנילי לפני אישה צעירה אמא לילדים, ולכן הרמב"ם פסק שהאישה צריכה לרחוץ רגלי בעלה, ולכן לאישה אסור לקרוא בתורה כי זה פגיעה בכבוד הציבור. ולכן לנשים אסור ללמוד תורה, ולכן חז"ל כתבו שהאישה היא שפחתו של הגבר, ולכן חז"ל קבעו, "אשרי מי שבניו זכרים אוי לו מי שבניו נקבות", ולכן כתבו ח'זל על האישה שהיא עצלנית, קנאית, מסריחה, לא נאמנה, הכל בגלל שהיא יותר נעלה מהגבר.

girl number six

New member
חזל היו גברים למה את מצפה?

אםמישהו מפחד ממשהו עושים לו הפרד ומשול, מדכאים אותו וגברים מפחדים מנשים. גברים נמצאים בעמדת כח כי הם מדכאים את הנשים ונשארים שם כדי לדכא אותן. באותה המידה גוי יכול להיות עבד לכל אורך חייו ואילו יהודי רק ל-7 שנים. הבנות של רשי הניחו תפילין לעומתן, הפוסל במומו פוסל ולכן יש כל כך הרבה דיונים שעוסקים במשכב זכר ורק דיון אחד שאיכשהו עוסק במשכב נקבה עם נקבה. למעשה, הדת היהודית נכתבה לא במעט על ידי גברים וסולפה על ידם. מה שצריך להתמקד זה הפילוסופיה היהודית שעומדת בסיס הדת. אני למשל לא מזהה את הפילוסופיה הנוצרית מרוב שהושפעה מעובדי אלילים [השילוש הקדוש, ההצטלבות, קדושת המים וכדומה]

גנדרן

New member
גיבוב של דברים

גיבוב של דברים ,נשים פטורות מרוב המצוות המעשיות.ואילו גברים צריכים כל בוקר להניח תפילין לרוץ לחפש מניין..... ואני לא מדבר כבר על החובה שמוטלת רק על הגבר לפרנס, גם אם זוגתו מרוויחה מאוד יפה. שמעת פעם על אשה שחייבת לשלם מזונות לבעלה? אני לא שמעתי מי אמר לך מה הבנות של רש"י עשו? את בקושי יודעת אם היה להן כובע או מטפחת, או איך קראו להן? הגירסה החרדית ליהדות אינה הגירסה היחידה, יש עוד גירסאות אז מה זה קשור לזה שחז"ל היו גברים? לא היו להן בנות? אחיות? וכמובן אמהות? כל מה שכתבת הם גיבוב של שטויות

girl number six

New member
פטורות = לא חייבות

אין הדבר אומר שנאסר עליהן אלא אף הדבר רצוי לעשותן והשטות היא עליך - אתה פולט את מה שלימדו אותך בישיבה יש נאסר יש פטור ויש מקובל. מקובל שהבן הבכור יגיד קדיש על האב. האם נאסר על הבת השניה להגיד קדיש? ואם הז"ל הוא אבו אל בנאת? חובה על הגבר לפרנס כי זו חברה גברית ונשים לא רק שלא ירויחו כמוהו אלא גם יפלו אותן לרעה כי הן נאלצות להיות חסרות השכלה וללדת כל שנה. האם זה קורה בפועל? בפועל ההורים שלה מממנים את הזוג ועוד משחדים במוהר את החתן האיכותי, תלמיד הישיבה, הרב לעתיד לשאתה לאישה למרות שהוא זה שמחוייב להתחתן והיא פטורה ממנה. לא רק זה - בפועל היא זו שיוצאת לנקות מדרגות כי הוא "תלמיד ישיבה" שהולך לישיבה לבצע משכב זכר ו"להזריק חשיש" לפי הגרסה החרדית ליהדות הולכים בישראל ונחקקים חוקים. לפי גרסה זו - אתה יהודי רק אם אמא שלך יהודיה או רק אם התגיירת בישראל. לפי גרסה זו, רק גבר ואישה יהודים כהלכה רשאים להתחתן כדמו"י. לפי גרסה זו, אם האישה תתפס על ידי משמר הצניעות מפרה ייחוד עם מי שאינו בעלה [גם אם שמרו מרחק כראוי, שמרו נגיעה וכדומה אבל את הצדיקים זה לא מעניין] היא תורחק מילדיה גם אם בעלה לא יסכים לכך אבל מופעל עליו לחץ חברתי לגרש אותה. מזכירה לך שעל פי עשרת הדברות נאסר לגבר לחמוד את אשת רעהו - עם זה שהתחיל איתה אמורים להחמיר והיא זו שנענשת לחומרה מבלי שנעשה משפט צדק. ואם החומד היה נשוי, הוא כמובן לא נפגע למרות עשרת הדיברות עדיין לא הבנת את הקשר לכך שחזל היו גברים כי אתה גבר. הכל נכתב בראי התקופה, נשפט בהתאם לתקופה ולמוסר והערכים אותם החזיקו חז"ל. אם חז"ל היו חיים היום דברים היו נראים אחרת. אם ספר שופטים היה נכתב היום דברים היו נראים אחרת. חזל שפטו בהתאם לחברהולתרבות בה הם חיים, כפי שראו את נשותיהם ובנותיהם ואחיותיהם ואמהותים הבורות חסרות ההשכלה ומרכינות הראש. זה הופך את המצב לנכון וצודק? מכיר את האגדה על רבי מאיר בעל הנס ואשתו?

לידיעתך

אנחנו עדיין לא מדינת הלכה אבל בהלוויות שמנוהלות ע"י חברה קדישא לא פעם אסור לאישה להספיד בקול. זה מתפוצץ מדי פעם בעיתונות. אני ממש שונאת את התירוץ על נשים ברמות רוחניות גבוהות יותר כדרך לשלוט בנשים ולהכפיף אותן לרצונות של גברים. ההלכה והדת הם אנטי-נשיים וכל התכחשות לזה היא בבחינת ראש בחול. בעיני כמובן ההלכה והדת הם פרובלמטיים גם לגברים אבל מנקודת מבט מגדרית בלבד ברור לי למה עדיף להיות גבר ולא אישה בדת היהודית.

גנדרן

New member
גם קישקוש

שטויות במיץ.... הייתי בהלוויה של קרוב שנפטר לצערי אחרי מחלה קשה אחת הבנות שהיא דתיה מאוד רצתה להספיד אותו והחברה קדישא לא רק שנתנו לה, גם האזינו לה והיא נשאה הספד שגרם לכולנו דמעות בעיניים כולל הגברים הכי קשוחים וזה לא הפעם הראשונה שראיתי זאת, בייחוד אם הבנות מאוד רוצות להספיד והן לבושות בהתאם לא מונעים מהם

ממש לא קישקוש

בגלל שיש מקרים הפוכים זה בדיוק הדוגמא לכך שאיפה שהלשון אינה ברורה אנשים מפרשים לעצמם ויש כאלו שמחמירים וכאלו שמקלים. ובמקרים האלו ההחמרה באה על חשבון הנשים. מזל שאם הייתה בהלווייה כזו זה סותר את ההלוויות האחרות שקרו בהן דברים אחרים. מן המפורסמות שכל ההלוויות אותו הדבר... ולגבי גברים קשוחים ודמעות - ממש לא רלוונטי לדיון. רק תזכור ש: אינני בוכה אף פעם. אינני תינוק בכיין. זה רק הדמעות הן בוכות, בוכות מעצמן.

גנדרן

New member
תשמעי אני חייב להגיד לך

אם בת או אשה רוצות להספיד את יקרן או היקרה להן, והן לבושות בהתאם... אף אחד לא ימנע מהן זאת. לגבי קשוחים, תשמעי אנחנו שייכים למיעוט ה"פריירים" שמגינים על המדינה הזאת, ראינו כבר הכל בלבנון... אז קשה לנו באמת להתרגש מהלוויה...... זה לא אומר שזה טוב...... אבל ככה חינכו אותנו יש שיר יפה של שנקרא "שתי אצבעות מצידון" שהמחזור שלנו שר..... "רחוק מהעין רחוק מהלב"

ואני חייבת לענות לך

שזה פשוט לא נכון. אין קשר ללבוש. אני מבינה שניסיונך אומר אחרת אבל ברגע שיש דוגמא סותרת תבין שזה מבטל את הכלל. כמו במתמטיקה מכיר? אי אפשר להוכיח אבל תמיד אפשר לסתור וזו בדיוק הבעיה עם פרשנויות מספיק טמבל אחד כדי לגרום נזק. ובעיני לבוש הולם נתון אף הוא לפרשנות. מכנסיים הם לבוש הולם לבחורה? שרוול קצר? האם מותר מחשוף צנוע? האם מונעים מגבריים במכנסיים קצרים להספיד? (לא ראיתי אולי כן) למה דיון על לבוש של נשים וצניעות הוא לגיטימי בכל הקשר? האם העובדה שאישה לובשת מכנסיים ושרוול קצר (לבוש חילוני מקובל ולפי הסטנדרטים החילוניים צנוע) אמור למנוע מאישה להספיד את יקירה? לא מקובל עלי. ולגבי קשיחות - כל אחד יש לו מנגנוני הגנה משל עצמו ואני מכבדת אותם כי כל אחד בוחר להתמודד בדרכו שלו עם העולם. יש הרבה זוועות בעולם וכל דור והזוועות והקשיים שלו. אני באמת מצטערת בשבילך אם חווית מוות ומלחמה ואני מאוד מעריכה את המשרתים בצה"ל אבל בכנות אני לא מבינה איך זה קשור לדיון? ומה קשור שתי אצבעות מצידון? אומנם אני צעירה ממך אבל בהחלט זוכרת את השיר (הוא עדיין מתנגן מדי פעם ברדיו) ומתקשה להבין מה ההקשר אז אולי תאיר את עיני? או שפשוט רצית להסביר לי ששרתת בצה"ל?

גנדרן

New member
תשמעי שוב

גם אם גבר ירצה להספיד במכנסונים קצרים וגופיה לא נראה לי שיתנו לו.... לבוש הולם הוא לפי המעמד והעניין. בחוף זה בגד ים... ברחוב זה מכנסיים וחולצה... באירוע תלוי בעניין לוויה לדעתי זה לא חוף הים ולא מסעדה..... וגם לא חתונה .... אל תצפי שעם אה תבוא במכנסונים קצרים או גינס צמוד וגופיה או מיני קצרצר שיתנו לה לדבר במקום דתי.... ובית עלמין מה לעשות הוא מקום דתי(דרך אגב רוב החילוניים מבינים זאת ומביאים כיפה ללוויה..... לגבי השירות בצה"ל את כנראה צעירה מדיי בשביל לזכור מעבר לשיר..... ולכן מתקשה להבין מה הכוונה "הקשוחים שבינינו". הכוונה לאלה שראו מראות קשים במלחמה , שהפכו אותם כמעט אדישים לדמעות.... זה יפה שאת מעריכה את הלוחמים בצה"ל... תנסי גם לפרגן להם.....

למעלה