דלקת קרום המוח חדש מהיום

קומרן

New member
אף אחד לא יודע איך מערכת החיסון פועלת?

יש סיכוי שתוכל לספר לנו מה כן ידוע?

קל מאוד להגיד ש"אף אחד לא יודע איך פועלת מערכת החיסון בגוף" כשמתעלמים מכל הידע שכן קיים. החיים אינם שחור ולבן ויש הבדל ענק בין "יש עוד הרבה מה ללמוד" לבין "לא יודעים שום דבר".

rainbow i

New member
למרות שבבדיחות הדעת

הטלתי על אחרים שעורי בית לשבת...

באמת לקחתי על עצמי לעשות קצת כאלו בעצמי:)
בחלקו באדיבותו הרבה של הד"ר גוגל, ובחלקו ספר שהצלחתי לצוד בספרייה.
אין לי ספק שהיה בור עמוק בהשכלה שלי בנושא. וכנראה שבמהלך הסופ"ש צימצמתי ממש במעט את עומקו.
הייתי יסודית - כהרגלי.
ובסופו של דבר נשארתי מעט עם יותר הבנה מכפי שהיתה לי קודם (זה לא אומר שסיימתי ללמוד).
וגם, כמובן, שברור לי שההצטברות של הידע בנושא מורכבת בדומה לשמיכת טלאים.
חיבור של הרבה ניסויים ותצפיות - חלקן על בע"ח, חלקן על בני אדם. חלקן מתצפיות תחת מבחנה - ולא בתנאים הפיזיולוגיים בזמן אמת. כששמים בצלחת תאים וחיידקים, הם הרי לא מתנהגים כפי שהיו מתנהגים בתוך גוף.
חלק גדול מורכב ממסקנות (שלעתים היה נוח להסיק) בעקבות בדיקות מעבדה נוכח מחלות.

מצד אחד באמת מלאכת מחשבת של תפירת ידע - מצד שני אם הולכים אחורה, ומנסים לפרק את כל הידע בחזרה לאסופה נפרדת של תצפיות וחלקי מסקנות, אפשר לראות עד כמה הידע רחוק מלהיות שלם.

רק לאחרונה קראתי כמה מאמרים חדשים שכבר משנים מאוד את התמונה כפי שהיא מנוסחת כיום.
אח"כ אביא קישורים בהודעה חדשה.

אני מבינה מה אתה אומר, אבל הנה גם אתה בעצמך מוצא ומביא ראיון עם אימונולוגית שנוגע לנושא.
מה שמבחינתי אומר שיש בהחלט התעוררות של רופאים מכל התחומים שמעוניינים להתמודד בצורה ישירה עם הבעיות שמצטברות סביב החלקים שמהווים חוסר בידע.

פולספגן

New member
האם לדעתך מערכת החיסון של "חולי הסוכרת סוג 1"

זהה בקירוב סטטיסטי למי שאינו חולה?
הזרקת האינסולין מחלישה את המערכת החיסונית שלהם והם יותר פגיעים למחלות מאשר מי שאינו חולה.
אגב, כתבתי (אפילו פעמיים) אנטיביוטיקה או משהו אחר, כי כל מקרה לגופו.

nightriders

New member
תשובה

מערכת החיסון של חולי סכרת אינה זהה למי שאינו חולה אבל זה נובע ממחלתם הבסיסית. גם חולי סוכרת שאינם מזריקים אינסולין פגיעים יותר ממי שאינו חולה.

לגבי מה שכתבת - כתבת :הרופא נותן אנטביוטיקה או משהו אחר בשביל לעזור לגוף להתמודד עם החומר הזר.

אז בואי תאמרי מתי הרופא נותן אנטיביוטיקה לאחר מתן חומר זר שנועדה להתמודד איתו - כי בינתיים לא נתת שום דוגמה כזו, ובחיסונים אני לא רואה, כפי שפרטתי קודם באיזה מנגנון אנטיביוטיקה יכולה לסייע. ואם את אומרת משהו אחר בואי תגידי איזה משהו אחר ומתי. אחרת כל מה שאמרת הוא סתם מעורפל ולא מבוסס.

פולספגן

New member
דוגמה לכך אתה יכול לראות אפילו באלרגיה שאליה

התייחסת, כי "תגובה אלרגית מתרחשת כאשר חומר זר, הנקרא "אלרגן", חודר לגוף ומתקשר לחלבון סגולי הנמצא בדם ונקרא "נוגדן". "
"במקרה הצורך, יינתן טיפול בזריקות ובכדורים נגד הגרד ומתן אנטיביוטיקה נגד הזיהום."

הנה עוד הסבר יפה מדוגמה שהתייחסת אליה על חומר "זר" לרחם "בהזרעה מכניסים לרחם זרע שטוף, אולם לעיתים קורה שנותר מעט נוזל זרע, ואותו הרחם ממש לא "אוהב".. (באופן טבעי כל נוזל הזרע מפורק ע"י אנזימים בנרתיק ולתוך הרחם מגיעים רק התאים עצמם) יש מקומות בהם נוהגים לתת אנטיביוטיקה מונעת כרוטינה בתהליך IUI"

אפילו בתוך חיסונים שמים לך אנטיביוטיקה, כמו לדוגמה בחיסון ההפיטיטיס A שיש לך נאומיצין סולפט ביחד עם חלבון תאי MRC-5.

קומרן

New member
בעיות בהבנת הניקרה

לגבי הדוגמה הראשונה שכתבת תני לי להוסיף ציטוט קטן מאותו מקור:

"חיה אלרגית תגיב לחלבון זה בגרד רב, הגורם לפציעות בגוף ולזיהומים".

הווטרינר במיקרה הזה אינו נותן אנטיביוטיקה שתעזור לחיה להתמודד עם האלרגיה כי אם להתומדד עם הזיהום שנגרם בשל הפצעים בגוף (אנטיביוטיקה עבור פצע מזוהם.

לגבי האנטיביוטיקה בחיסון ההפיטיטיס , אם ישנו - ניראה לי הגיוני שהוא נועד למנוע זיהום בחיסון עצמו ולא בגוף.

פולספגן

New member
צודק לגבי הקישור הראשון -

זה באמת חמק מעיניי ותודה על שהפנית את תשומת ליבי לכך

למעלה