דרך אלטרנטיבית לסיכום האולימפיאדה

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

u999

New member
דרך אלטרנטיבית לסיכום האולימפיאדה

מבחינת המשלחת הישראלית.

שימו לב לכמות הישגי השיא:
1) המקום הכי גבוה ששייטת הגיעה אליו
2) המיקום הכי גבוה שמתעמל הגיע אליו במכשיר יחידני
3) המיקום הכי גבוה שמתעמל הגיע אליו בקרב רב
4) המיקום הכי גבוה שמתעמלת אמנותית הגיעה אליו
5) המיקום הכי גבוה של שחיין
6) המיקום הכי גבוה של שחיינית

אם נשים שנייה את נושא המדליה בצד, האם עדין מדובר בכישלון?

nitsansh

New member
תיקונצ'יק: המיקום הכי גבוה של גולשת

(בשייט מפרשיות היו פעמיים מקום רביעי בדגם 470)

nitsansh

New member
ומצד שני....

מיקום השיא של ספורטאי בלונדון (ששי) היה הנמוך ביותר מאז לוס אנג'לס 1984 (אז מקום שביעי).
בג'ודו ובשייט, ההישג הטוב ביותר בלונדון היה הנמוך ביותר מאז 1988 ו-1992 בהתאמה.
כששני הענפים המובילים משיגים תוצאות חלשות, זה משפיע על כל המשלחת.

JonJon9

New member
אגב,

האם זה נכון שזו הייתה האולימפיאדה הראשונה שישראל שלחה שני מתעמלים או מתעמלות יחד למכשירים?

nitsansh

New member
היו 2 מתעמלים ו-2 מתעמלות ב-1984

אם כי רק אחד מכל מין השיג את הקריטריון הרגיל, והאחרים נכנסו כממלאי מקום של המתעמלים מהגוש הקומוניסטי שהחרימו את אולימפיאדת לוס אנג'לס.
ב-1960 ישראל שלחה 3 מתעמלות, כאשר לא היו בכלל קריטריונים.

אבצע

New member
ואם כבר אז נציין

שמאז סיאול לא שלחנו מתעמלת למכשירים. בדרך גם מנענו ממתעמלת שהשיגה את הקריטריון האולימפי לייצג את ישראל (ובצורה משפילה ביותר) שגרמה לפרישתה מהענף.

trilliane

Well-known member
מנהל
כאילו לא מספיקה האימה הנוכחית... זה כזה לחץ

לא צפיתי באולימפיאדה ב-84' (זה עוד לא עניין אותי בגילי הצעיר דאז) אבל גם בלי לראות שמעתי וקראתי לא מעט על הנפילה מהקורה של לימור פרידמן... זו פשוט ארץ אוכלת ספורטאיה. איזו בחורה שפויה תרצה לייצג מדינה כזאת, כשעל כל טעות ברגעים קריטיים ומותחים כאלה יחבטו בה בחוסר רחמים במשך שנים?

משמח שהיא הייתה חזקה מספיק לקחת את הדברים בפרופורציות ולהתגבר על הקרקס שעשו על חשבונה. היא המשיכה להתעמל עוד שנה, זכתה במדליית זהב במכבייה והפכה למורה לחינוך גופני.

doron62

New member
אנחנו מדינה שסובלת כבר שנים ממניה דפרסיה

כשמכבי תל אביב (רק לשם דוגמה) לוקחת גביע ארופה אז אנשים קופצים לבריכת העריה וכשספורטאי אולימפי כל שהוא לא מצליח לקחת מדליה וגומר רק במקום ה 5-6 כולם כאן בדכאון ובדרך כלל גם יורדים על הספורטאי "המסכן"-ואל תביאו לי את מקרה אריק זאבי מלונדון -זה יוצא מהכלל שלא מעיד על הכלל רק תזכרו במה עשו לאריק אחרי האולמפיאדה הקודמת ובכמה השגים הוא זכה מאז.

trilliane

Well-known member
מנהל

ואם כבר נזכיר שבעקבות הפלופ הגדול בהתעמלות

של אולימפיאדת לוס אנגלס 84 , הוקמה היחידה לספורט הישגי, והחלו בתכנון קריטריונים ישראלים, מעבר לבינלאומיים.

nitsansh

New member
זה לא מדויק

היחידה לספורט הישגי אכן הוקמה אחרי אולימפיאדת לוס אנג'לס, אבל קריטריון ישראלי היה קיים כבר קודם.
ללוס אנג'לס נשלחו גם ספורטאים שלא השיגו את הקריטריון המקורי מכיוון שכתוצאה מהחרם הסובייטי התפנו מקומות והמארגנים ביקשו מישראל (ויתר המדינות) למלא אותם.

העניין המהותי הוא שמאז מקרה לימור פרידמן

שנפלה שוב ושוב מהמכשירים (אמנם פחות קריסות מולריה-מפלים אותי כי אני רוסיה- מקסיוטה ) הפך לסמל. עניין הקריטריון הישראלי ככזה שצריך להקפיד עליו קיבל מסמרות.

מבחינת היישום בפועל זה כבר עניין אחר לגבי מידת ההצלחה, על זה אנו דנים עד היום והלאה.
איפה צריך להקל דווקא ואיפה להקשיח.

* הטענה של מתעמלת בישראל כי "שמפלים אותה כי היא רוסיה", מטומטמת יותר משיוסי בניון יגיד ש"מפלים אותו בנבחרת ישראל בגלל שהוא מרוקאי..."

nitsansh

New member
הנפילות של מקסיוטה לא היו בגלל הקריטריון

לימור פרידמן בכלל לא היתהנוסעת ללוס אנג'לס אלמלא החרם של ברה"מ.

עצם ההופעה של מקסיוטה היתה בגלל הקריטריון הקל

מדי. היו מי שידעו לזהות את חוסר ההתאמה שלה, במקרה הזה הרבה לפני האולימפיאדה.

לוסטיג כמדומני לא מסתיר את זה כיום שהוא מודע שהקריטריון בהתעמלות שהוא (וחבריו) קבע היה מקל מדי.
ויש לקוות שמאידך הוא מבין שהיה נוקשה מדי בענפים אחרים.

aaa123

Member
אני לחלוטין לא מסכים

אולי בגלל הקריטריון הישראלי היא נכשלה,והמסקנה היא שבכלל לא צריך קריטריון ישראלי של הישגים לפני האולימפיאדה.

לפני האולימפיאדה היא טענה שהקריטריון הישראלי מקלקל לה את ההכנות,וזה לא נאמר כתירוץ לכשלון באולימפיאדה כי זה נאמר עוד לפני שהיא קבעה את הקריטריון הישראלי.
היא בפירוש רצתה להביא מדליה מהאולימפיאדה ,והיתה צריכה להכין תרגיל קשה יותר בשביל מדליה.

אולי הנפילה שלה היתה בגלל שהיא לא התאמנה מספיק על התרגיל שהיא רצתה לבצע ,ובלי קריטריון ישראלי היא לא היתה נופלת ומצליחה בהמשך להביא מדליה מהאולימפיאדה.

חוץ מזה אני נגד ירידה על מתעמלת בגלל נפילות.
התוצאה יכולה להיות שספורטאים לא יעזו לנסות תרגילים קשים בגלל חשש לנפילות ,ויעדיפו לבצע תרגילים קלים יותר שיתנו להם מקום במרכז הטבלה בלי נפילות(שאני הייתי מעדיף שספורטאים שלנו יקחו סיכון במטרה להגיע גבוה יותר).

אגב אם רוצים קריטריון ישראלי שאני אהיה בעדו אז לדעתי צריך ועדה מקצועית שתעקוב אחרי ההכנות של ספורטאי שקבע קריטריון בינלאומי(במטרה לפסול ספורטאים שאחרי שהשיגו את הקריטריון הבינלאומי לאולימפיאדה לא מתאמנים כמו שצריך לקראת האולימפיאדה).

yati6

New member
ממש לא

היא עלתה באליפות אירופה לגמר בקפיצות וסיימה שם די גבוה (4? 5 ? לא זוכר בדיוק). אם זה לא מספיק טוב בשביל קריטריון ישראלי מה כן ??

אי אפשר להגיד בגלל שהיא נפלה שהיא לא הייתה צריכה לנסוע. ביום סביר שלה היא הייתה יכולה להתקרב לגמר.

aaa123

Member
לדעתי היתה יכולה ביום סביר גם להגיע לגמר

היא כבר השיגה בעבר 56.300 בקרב רב שהציון הנדרש לעליה לגמר היה רק 54.232
גם שהיא קבעה את הקריטריון הישראלי מאוחר יותר ולא היתה בשיאה היא השיגה תוצאה של 54.674 שזה טוב יותר מהציון הנדרש לעליה לגמר.

u999

New member
תגיד, מה אתה רוצה ממנה?

היא עבדה קשה מאוד כדי להגיע לאולימפיאדה, ניסתה לגייס כספים באופן פרטי. נכון, נכשלה, ואני בטוח שהיא מרגישה די חרא גם בלי שאתה תשמיץ אותה.

העובדה שאתה יורד לפסים אישיים רק מראה כמה הביקורת שלך לא עניינית.

trilliane

Well-known member
מנהל
מקסיוטה עמדה בקריטריון הישראלי

ולטענתה (והיא דיברה על כך עוד לפני האולימפיאדה) זה דפק אותה והקשה עליה להתכונן לאולימפיאדה עצמה. העובדה שהיה לה יום רע לא אומרת שצריך להקשיח אותו.

אוצ'ימורה נפל במוקדמות בלי סוף; ההבדל הוא שהוא בכל זאת מתחיל מרמה הרבה יותר גבוהה משלה וגם יש לו יותר מכשירים לתקן בהם את המצב. יש לו גם נבחרת שתומכת בו ומחזקת אותו, הוא לא מתחרה בודד (זה הרבה יותר קשה מנטאלית). אותה נבחרת גם רצה לערער על דרגת הקושי שלו כשהוא סיים את תרגיל הסוס בירידה מאוד לא מוצלחת, והערעור העניק להם בסופו של דבר את מדליית הכסף. אבל גם הטובים ביותר נופלים, ולא מעט.

מי שצפה בגמרים של המכשירים ראה את אלופת העולם, מקיילה מרוני, מלכת הקפיצות הבלתי מעורערת, נופלת על עכוזה בסוף הקפיצה השנייה וגם בנות אחרות פגשו את המזרן יותר מכפי שהיו רוצות. בגמר הקורה זכו פחות או יותר הבנות שהצליחו להישאר עליה (למען ההוגנות אציין שהסיניות עשו תרגילים יפים, זה לא רק כי הן לא נפלו). גבי דאגלס, האלופה הטרייה בקרב רב הצליחה לפשל גם בגמר הקורה וגם בגמר הקרקע ובשניהם סיימה אחרונה (סליחה, בקורה סיימה מקום 7 פשוט כי קומובה, הסגנית שלה, הצליחה ליפול יותר ממנה).

אומר זאת שוב: גם הטובים בעולם נופלים, לפעמים בגמר ולפעמים במוקדמות. אפשר לשאול את האצן הסיני או את האצנית (שכחתי את שמה ואני מתעצלת לחפש, סומכת עליכם שאתם יודעים על מי אני מדברת) בת ה-37 שנתקעו במשוכות ומצאו את עצמם מנופים בשלב המוקדמות. היו עוד דוגמאות רבות מספור... אבל הם לא מקסיוטה, אז עליהם לא לועגים כך.

אז כן, אני לא חושבת שלועגים לה כי היא רוסייה, אבל לגבי יחס מזלזל ולא נעים – כאן היא צודקת. אני מניחה שמה שהיא מרגישה זה לא כלפי "רוסיותה" אלא העובדה שהיא זרה, שהיא הגיעה "מבחוץ" וכנראה שהיא עדיין מרגישה זרה מהרבה בחינות (ולא כי היא לא מנסה להשתלב). בכל מקרה, לאור לא מעט תגובות מכוערות בתקשורת וגם כאן, אי אפשר לומר שלא מתייחסים אליה שונה. אם ניקח מקרה קיצון לצד השני כמו אריק זאבי, איך היא אמורה להרגיש כשהיא מקבלת חבטות והוא חיבוקים?

למעלה