דרך אלטרנטיבית לסיכום האולימפיאדה

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

aaa123

Member
לגבי שפה אז מקסיוטה יודעת עברית והתחתנה עם

ישראלי.

נראה לי שזה צריך להיות מספיק כדי לקבל אותה כישראלית.

דבר שני:
לכמה מדינות יש קריטריון מקומי בהתעמלות בכלל ששונה מהקריטריון הבינלאומי?
ממה ששמעתי בראיון איתה הבנתי שאין דבר כזה במדינות אחרות,והיא כנראה דיברה עם מתעמלות במדינות אחרות.

trilliane

Well-known member
מנהל
הרפש שאתה שופך פה לא שווה תגובה

באופן אירוני

הנפילות של מקסיוטה מקרינות עליה יותר טוב מאשר אם היתה עושה ארבעה תרגילים בלי נפילות, אבל רעים ומלאי טעויות קטנות לכל אורכם. כי אין דבר כזה ש"זה מה שהיא שווה", אחרת ברור שהיא לא היתה משיגה מיקומים טובים בתחרויות לאורך השנה ועומדת בקריטריון. קרה מה שקרה, ביום הכי גרוע שזה יכול לקרות, אבל אין באולימפיאדה מתעמלת שסדרת נפילות זה חלק רגיל מהרפרטואר שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לי תחושה שהיא הייתה מותשת משנה קשה

שבה במקום להתאמן כדי להגיע לאולימפיאדה בשיא היא עסקה בעיקר בהשגת הקריטריון הישראלי וסיימה את המירוץ עם הלשון בין השיניים.

ברוכי2

New member
בואי נסכם משהו

אם אין לך מושג על מה את כותבת, אל תשתמשי בביטוי יש לי תחושה...
מי שמותש שיתכבד וילך לישון!
הגברת מקיוסטה לא פשעה ולא חטאה וכנראה גם חוץ מבעצמה לא פגעה באף אחד, אבל כשלה באופן מחפיר זה כן וכל השאר זה תירוצים ורובם תירוצים מעליבים.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לי מושג על מה אני כותבת וזו ההתרשמות

שלי מהדברים שהיא אמרה עוד לפני האולימפיאדה.

nitsansh

New member
התחושה שלי שהיא דווקא התאמנה יותר מדי קשה...

ולכן הגיעה לאולימפיאדה פצועה...

trilliane

Well-known member
מנהל
במקום להתכונן לאולימפיאדה זמן רב מראש

ולהוריד הילוך לקראת הסוף כדי לשמור כוחות, היא מצאה את עצמה רודפת אחרי הקריטריון ואז כבר לא נשאר לה זמן להרפות כי היא הייתה צריכה אותו להכנות.

nitsansh

New member
במה מתבטאת "רדיפה אחרי הקריטריון"?

או.. במה הכנה לאליפות אירופה באפריל מפריעה להכנה לאולימפיאדה ביולי?? לא ראיתי פגיעה כזאת אצל מתעמלים/ות אחרים/ות...

לא בכל דבר "אשם" הקריטריון הישראלי...

trilliane

Well-known member
מנהל
בכך שהיא צריכה להיות בשיאה באפריל ולא ביולי

יש ספורטאים שהם מראש ברמה גבוהה יותר ולכן יכולים להרשות לעצמם להגיע לתחרות כשאינם בשיאם ועדיין זה יספיק. אפשר להזכיר את לוכטה שניצח את פלפס במבחנים האמריקניים או את בלייק שניצח את בולט. אלה דוגמאות לספורטאים שהרמה שלהם כ"כ גבוהה שגם כשהם לא בשיאם זה עדיין משיג את המטרה.

באולפן ערוץ 5 נמרוד משיח ועמית ענבר דיברו על כך שהתחרות הצמודה בינו לבין שחר צוברי שחקה את שניהם ופגעה בהם. זה גם עניין מנטלי, שאם אתה לא יודע עד הרגע האחרון אם תהיה או לא תהיה וכל תחרות היא גורלית זה גם משפיע ושוחק מנטלית. במקרה של מקסיוטה היא לא בטופ של הטופ, אין לה מרווח ביטחון; היא לא אוצ'ימורה או מרוני שיכולים ליפול ועדיין לזכות במדליה. היא צריכה לעבוד קשה מאוד ולתת את כל מה שיש לה כדי להגיע גבוה, ולהגיע גבוה מספיק בכמה תחרויות די צפופות זה לא פשוט.

אגב, לו הייתה פגיעה כזו אצל מתעמלות אחרות, היית יודע לזהות אותה? אני לא יודעת אם זה קשור לאליפות אירופה (לא צפיתי בה) אבל לא התרשמתי שהרוסיות והרומניות היו בשיאן... (לא כמו האמריקניות).

nitsansh

New member
האמריקאים זו דוגמה טובה לאלה שצריכים להאבק

על מקום באולימפיאדה ולמרות זאת מגיעים לשיא פעם נוספת....

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון; אבל אתה באמת משווה את הרמה?

ואגב, חלקם לא הגיעו לשיאם פעם נוספת (לא בכל התחרויות) ושילמו על כך בתוצאות פחות טובות.

אבצע

New member
ולכן נזכיר אמריקאית מסויימת

שקפצה קפיצות מושלמות כ"כ הרבה פעמים, שכנראה לאולימפיאדה היא הגיעה שהיא כבר לא בשיאה וקרה מה שקרה.

אבצע

New member
קצת על בניית תרגילים

שים לב מי היה ומי לא היה באליפות העולם האחרונה ב - 2012: כמעט אף אחד מהשמות הבאמת גדולים לא נמצאו שם. חד וחלק. לכן לא היתה פגיעה - כי לא נתנו לה לקרות מלכתחילה.

מתעמל בונה על תרגיל מסויים ועובד עליו כדי לקבל 'זכרון שרירים' לאותו תרגיל. אין זמן לחשוב או 'לאלתר', (עם הסתייגות לפרוטוקול: תת-סיבוב מכוון בבורג או תנוחה שונה בסלטו כדי לא ליפול).
התרגיל האולימפי, באופן לא מפתיע, יהיה הכי קשה שאתה רק יכול לבצע וטומן בחובו סיכון הכי גבוה לנפילה או כשל.
לא בטוח שזה התרגיל שתיקח איתך לאליפות אירופה כשהמטרה שלך היא לקבוע קריטריון, כי אז תסתכן באובדן הקריטריון ובכלל לא להגיע לאולימפיאדה.

nitsansh

New member
סוף סוף יש הסבר מקצועי ברור!

זאתומרת שלא ניתן להתאמן על התרגיל הקשה ולא לבצע אותו באליפות אירופה?

למעלה