דרך אלטרנטיבית לסיכום האולימפיאדה

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

BentzWatchJudo

New member
שימי לב שפה בפורום יש רק יוזר אחד שנטפל אליה

ליוזר הזה קוראים מזמר הצדוקים2.

כמובן שלדעתי את צודקת מאד.

הטענה שמקומה של מקסיוטה לא היה צריך

להיות באולימפיאדה נרמזה גם עלי-ידי מיודענו ניצן הכותב באדום.
אני בין אלה שצפו את חוסר ההצלחה חודשים מראש וכתבתי על כך, הרבה לפני האולימפיאדה.

trilliane

Well-known member
מנהל
באמת כל הכבוד לך על צפיית חוסר ההצלחה

nitsansh

New member
אתה יכול להביא אסמכתאות לטענתך

אם יש מישהו שעשה קריטריון קל זה פליקס ארונוביץ', אבל הוא לא "פישל" אז לא זוכרים אותו...

השאלה היא למה לא שמענו תירוצים

כאלה מצד אף מתעמל/ת מכשירים ואמונותית?

באימוני נבחרת ההתעמלות בכלל מדברים בשפה הרוסית. השפה העברית היא מצרך נדיר מאוד, אז מי בדיוק מתנכל לה שם.. ?

ושלא יהיו טעויות, בהחלט מתכוונים להעלות את הרף בקריטריון הישראלי בהתעמלות.
בלי שום קשר לנפילות, המקום האחרון היה צפוי.

trilliane

Well-known member
מנהל
תירוצים למה? על מה אתה מדבר?

אני מבינה למה היא מרגישה ניכור, אבל כבר אמרתי שאני לא חושבת שהיא צודקת כשהיא תולה את הסיבה ברוסיות שלה.

באשר לשאר הדברים שכתבת, לא אמרת שאינך מבין בהתעמלות ושלא כדאי לדבר בלי להכיר את הנושא? אתה עושה לה עוול וכותב כאן ממש לא לעניין, בפורום השכן ממש לא חושבים כמוך ושם כותבים אנשים שבאים מהתחום, חיים אותו יום יום ומכירים אותו היטב. בקיצור, בוא נעצור כאן כי הדיון הזה לא מוסיף כבוד לא לה ולא לך.

מה שכתבתי הוא שאני לא אוהב במיוחד

את התחום, לא אמרתי שלא מכיר.

ברמה האישית, היתה לי חברה חברת נבחרת ישראל בהתעמלות.
היא כיום עושה חיל בתחומים אחרים לגמרי.
דעתה אגב זהה לדעתי.

יש גם עוד היבטים אחרים, שעולים ממקרה מקסיוטה, שמעלים שאלות בכלל על עצם מהות הקשר שלה לישראל, ששונות ב 180 מעלות מעולים כמו טומרקין שטילוב ואחרים.

aaa123

Member
נכון מאוד, וגם עם כל הנפילות היא לקחה מקום

לפני אחרון ולא אחרון אבל לשונאי מקסיוטה לא מפריעות העובדות,ולכל מי שאומר שהמקום האחרון או הלפני אחרון היה צפוי הייתי רוצה לראות מי חזה את זה לפני האולימפיאדה(ולחזות שהיא לא תעלה לגמר זה לא אותו דבר כמו לחזות שהיא תגיע למקום אחרון)..

הנה לינק לתוצאות המלאות
סלובנית סיימה מקום אחרון ולא מקסיוטה.

59 MAKSIUTA Valeriia 45.699 +
60 GOLOB Sasa 38.599

nitsansh

New member
תשים לב למה זה מתקשר

המזמר כתב "בלי קשר לנפילות, המקום האחרון היה צפוי", מה שלא נכון בעליל...

PRINCER

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

לדעתי פרט לשטילוב וארונוביץ' האימונים מתנהלים בעברית. לא שזה משנה...

את מציירת תמונה לא מדויקת בלשון המעטה

לא היתה מתעמלת אחת שהצליחה ליפול מכל המכשירים.
להגיע למקום ה 60 והאחרון(היתה אחת שפרשה) , צריך להגיע פשוט לא מוכן ולא מתאים לאולימפיאדה.
ההופעה הזכירה את הרמה שהפגינה הרצה הסעודית החביבה ב800 מטרים.

זה לא נורא, רק ספורט.
אבל זה לא זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מציירת תמונה כדי לתת פרופורציות

לכך שגם הטובים ביותר בעולם נופלים ונופלים לא מעט, אז קל וחומר מי שאינה הטובה ביותר בעולם. כמו ספורטאים ישראלים רבים שמלכתחילה לא בשפיץ הפירמידה, היא לא יכולה להרשות לעצמה לטעות כי אין לה מרווח ביטחון לטעות. זו אולימפיאדה ראשונה שלה, היא התחילה את התחרות במכשיר החזק שלה (וזה לא טוב להתחיל בחזק, לוקח זמן להתרגל לתחרות ולמעמד), נפלה ונחבלה ברגל ומאותו רגע זה היה שילוב של כאב פיזי וכאב מנטלי, כי היא ידעה כבר שהיא פספסה את הגמר במכשיר היחיד שבו היה לה סיכוי לעלות אליו. בניגוד למתעמלות הצמרת, היא לא הגיעה עם נבחרת ואפילו לא עם מתעמלת נוספת מישראל וגם זה מקשה.

לגבי שאר הדברים שכתבת, בעיניי הם לא ראויים לתגובה אפילו.

יש פה שק של תירוצים יפה...

מה לעשות שניתן להפוך אותם בנקל.

מה לעשות שבאותה מידה היה ניתן לטעון שהיא בת 25, לעומת הצעירות בנות ה-17,.
העובדה שהיו עוד הרבה מאוד מתעמלות שזו להם אולימפיאדה ראשונה.
צעירות יותר, שפוטנציאלית אמורות להתרגש יותר, ושהר הציפיות לגביהן היה מכביד פי כמה.

מצטער, עם כל הכבוד לאמוצינליות, הגברת שהודיעה ב"באתי לישראל כי לא קיבלו אותי לנבחרת אוקראינה", לא היתה מספיק טובה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מבחינתך הכול תירוצים, הבנתי.

מה שאתה עושה זו לא "הפרכה בנקל" אלא מתייחס לכולן אותו הדבר ובעצם אומר משהו בסגנון "אם זה לא קרה בדיוק ככה לאחרות, זה לא היה צריך לקרות לה" ומתעלם מכך שהאחרות אכן לא כמוה בעוד הרבה מאוד פרמטרים. היא אכן לא הייתה טובה במוקדמות וזה חבל (הרבה יותר לה, אין לי ספק) אבל מי שעומד בקריטריון לאולימפיאדה הוא מספיק טוב להיות בה, נקודה.

מקסיוטה עזבה את משפחתה ובאה לחיות כאן, גם התחתנה כאן והיא חיה ומתעמלת כאן כבר לא מעט שנים. אחרי שהמדינה שלחה ספורטאים שהגיעו לישראל מקשר נישואין בלבד ועוד אתלטית שאפילו לא הגיעה לישראל ובכלל לא חיה כאן וייצגה את ישראל רק כי לא נכנסה למשלחת האמריקנית, לתקוף אותה על הנקודה הזו זה לרדת נמוך.

נראה שמרוב צדקנות את לא מכבדת

את עצם זכותה של עמדה נגדית להתקיים.
ומי שלא מסוגל לקבל את קיומה של עמדה אחרת אכן , לא מפתיע שהוא ינהג כבנצי בהשתוללות, בניפנופי ידיים וציונים אישיים למי שלא מסכים עימם.

אמירות כמו : "אבל מי שעומד בקריטריון לאולימפיאדה הוא מספיק טוב להיות בה, נקודה." כאילו שהקריטריון שקבעו כמה עסקנים בינלאומיים הוא תורה מסיני וכל מי שמעז לומר אחרת הוא חוטא לאמת העובדתית הצרופה.
אבל האמת היא שאת רחוקה מאוד מלהביע כאן עמדה שהיא קונזצנזוס, למרות שיהא לגיטימית כמובן.

את מבטאת תפישת שטוענת שאין זכות לקיום לקריטריון ישראלי בכלל .לגיטימי ושי תומכים בכך.
יש עמדה אחרת ששותפים לה רבים כולל רבים מאוד מאנשי הספורט הישראלי ובמדינות אחרות, ולא רק עסקנים שיש מקום כזה.
יש להנהיגו בתבונה ובצורה דפרנציאלית מותנית ענף.

לידע כללי קריטריון מקומי קיים לא רק בישראל (ביתר שאת מאז 92' , גם קודם) אלא גם במדינות אחרות- כולל בריטניה כולל הולנד ועוד.

----
"מקסיוטה עזבה את משפחתה ובאה לחיות כאן, גם התחתנה כאן והיא חיה ומתעמלת כאן כבר לא מעט שנים. אחרי שהמדינה שלחה ספורטאים שהגיעו לישראל מקשר נישואין בלבד ועוד אתלטית שאפילו לא הגיעה לישראל ובכלל לא חיה כאן וייצגה את ישראל רק כי לא נכנסה למשלחת האמריקנית, לתקוף אותה על הנקודה הזו זה לרדת נמוך".

את מניחה הנחות שגויות פעם נוספת, ו נראה שלא קראת את המאמרים על "פלסטיק-בריטס" או/לא חשבת על הנושא מספיק.
אני חושב שהייצוג של שוורץ גם הוא מיותר לחלוטין וכתבתי על כך, היה אפשר בשקט לוותר עליה.
-אני מזכיר למי ששכח האולימפיאדה היא לא מפגש מקרי של שכירי חרב ספורטיבית, שמחפשים להם סמל מקרי לרוץ תחת שמו.
האולימפיאדה היא ע"פ הגדרה מאבק ספורטיבי, בין מדינות כאשר הספורטאים מהווים שגרירים ספורטיביים של אותן מדינות, לא להיפך.

זה שמישהו רואה עצמו כמהגר עבודה, עדיין עם כל הכבוד לא אומר שאוטומטית אנחנו צריכים לקפוץ על זה גם אם היה יוסייאן בולט.
אדם רציונלי, שממונה על הצגת הנבחרת צריך לחשוב איזה ערך, יש לנציג ישראל אם כל הקשר שלו לישראל הוא בקשרים אינסטרומנטלים, ואין לו שום זיקה, משפחתית, תרבותית או אחרת כלשהי למקום בו הוא מצוי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מכבדת את עצם קיומה, אבל לא אותה עצמה

אין לי שום בעיה עם דעה נגדית, ואם כבר הזכרת את בנץ, ניהלתי איתו כאן יותר מדיון אחד שבו לא הגענו להסכמה אבל הדיון היה מכובד וענייני והאווירה הייתה נעימה בהרבה. ברור לי שלא כולם חושבים כמוני וזה מקובל והגיוני, אבל צר לי, אין לי שום רצון לכבד דעה מזלזלת ופוגענית שעושה דלגיטימציה לספורטאית חרוצה שעבדה קשה בתת-תנאים כדי להגיע לאן שהגיעה.

שלא תביני נכון, אני חושב שאת שוגה

גם לשיטתך באופן הצגת העמדה שלך, אבל אני מכבד את זכותך להביע אותה.
את נשענת על מרכיב כלשהו "עבודה קשה" מתעלמת מפרמטרים אחרים שהם לא פחות ויותר חשובים בהם משמעות הייצוג ע"פ ההגדרה האולימפית.
אני חוזר על העובדה המקדימה: משפט אמת: אולימפיאדה היא מאבק בין מדינות ושגריריהם הספורטיביים.
משפט שקר: האולימפיאדה היא סידור עבודה ל"שכירי חרב ספורטיביים שעבדו קשה" ועברו רף מינימלי .
אז צר גם לי, לא כל אחד גם אם הוא עובד קשה, בהכרח לנבחרת -מלשון מובחר. והבחירה היא מקוית-ריבונית לא אחרים יקבעו לנו את מי לשלוח. .
כדי להצטרף לנבחרת, כמו להצטרף ליחידה מובחרת צריך לעמוד במספר קריטריונים.

השימוש בטיעונים אמוציונליים כמו "תת-תנאים", לא רלוונטי בכלל לטענה ש:
א. היא לא היתה נשלחת בשם מדינות אחרות, גם כאלה שממש לא מצטיינות בהתעמלות - ושיש להם קריטריון מקומי.

ב. כדי להיות שגריר ספורטיבי של מדינה באולימפיאדה, אפילו בריטניה הכי "רב תרבותית"באירופה יש דרישות שפה, שליטה סבירה בשפה הלאומית, ידיעת ההמנון בע"פ(למען הסר ספק אין לי דרישה לגבי ההמנון) -כלומר הוכחת קשר שהוא לא אינסטרומנטלי בלבד.

אחרת מה התוצאות: מגיעים אנשים תחת חולצת מדינה שהם לא יודעים דבר וחצי דבר בשפתה, מורשתה ובעיקר בלי שום זיקה סבירה למי שהם אמורים לייצג.

למעלה