דרך אלטרנטיבית לסיכום האולימפיאדה

• פותח הנושא u999
  • פורסם בתאריך

אבצע

New member
אני לא כזה מומחה

להלן מוצג ניתוח פר-מכשיר של הסיטואציה:

* שולחן קפיצות
- בוודאות, אי אפשר לשלב קפיצה נוספת 'חדשה'. מתעמלות שאינן מתחרות במכשיר אלא רק ב all-around יודעות לבצע קפיצה אחת בלבד וכאלו שמתחרות במכשיר יודעות לבצע 2. אין טעם בהשקעה האדירה בכדי לשלב שלישית.
- אפשר (אולי) לכוון לתת-סיבוב או לתנוחה יותר נוחה בסלטו. מאוד מאוד בעייתי מכיוון שכל המכשיר הזה הוא 'זכרון שרירים'. זמן מעוף של קופצת מרגע המגע בשולחן הקפיצות עד לנחיתה הוא בערך שנייה אם לא קצת פחות מזה.
אגב, ספציפית ב london test event וגם בבריסל היא כבר קפצה את הקפיצות האולימפיות שלה ולקחה סיכון מאוד רציני. באולימפיאדה היא לא הצליחה עם הקפיצות שלה.

* קורה
- קשה עד בלתי אפשרי להחליף אלמנטים. אחרי ביצוע כל אלמנט המתעמל נמצא בתנוחה ובמיקום ספציפיים על הקורה. כדי לשמור על יציבות נדרש זכרון שרירים מעולה.
במכשיר זה די בוודאות ולריה שינתה את התרגיל. דרגת הקושי באולמפיאדה היתה 5.6 ובבריסל 5.3. ייתכן וזה הסתכם רק ב dismount שהיא לא לקחה סיכון באליפות העולם ולקחה סיכון באולימפיאדה אבל לא נראה לי.

* מקבילים
- קשה עד בלתי אפשרי להחליף אלמנטים למרות שיותר קל מקורה. אחרי ביצוע כל אלמנט המתעמל נמצא במיקום אחר על המקבילים, פוטנציאלית באחיזה אחרת ופוטנציאלית בתנע אחר איתו הוא צריך להמשיך את התרגיל.
אני לא יכול לדעת כרגע אם היא שינתה או לא אבל יש הבדל ברמת הקושי (5.0 מול 5.1) שיכול לנבוע מתת-ביצוע של אלמנט.

* קרקע
- על פניו זה התרגיל הגמיש מבין כולם כי אפשר בסה"כ להחליף אלכסון אחד באלכסון אחר, למרות שגם זה מפריע כי התרגיל הוא מותאם למוזיקה ולאלמנטים אומנותיים מסויימים.
פה יש הבדל ברמת הקושי לטובת בריסל. ייתכן וולריה כבר הלכה על בטוח יותר או התייאשה? לא ברור. 5.3 מול 4.9 כשתת-ביצוע הוא לא סביר כ"כ באופן יחסי.

ובכל מקרה יש לזכור כי מקבילים וקרקע הם התרגילים היותר חלשים של ולריה, קורה וקפיצות הם החזקים, ככה שהתשובה מעורבת. מאוד יכול להיות שמשהו בבריסל דפק לה את הקורה, אבל לא את הקפיצות.

אבצע

New member
תיקון

התרגיל שלה בקורה הוא במקור 5.8 וגם היה בבריסל 5.8 במקור וירד ל 5.3. התרגיל לא השתנה - בדקתי סרטונים.

כלומר לא שינוי בתרגיל הוא שגרם לדבר כזה.

nitsansh

New member
זאתומרת שלפחות ב-2 מכשירים היא עשתה את התרגיל

האולימפי כבר באליפות אירופה או בתחרות הקדם-אולימפית בינואר... היא לא היתה צריכה להתחיל להתכונן על תרגיל חדש חודשיים לפני האולימפיאדה...

אפרופו... דיברו על כך ששטילוב הכין אלמנט חדש לגמר הקרקע, והוא ניסה אותו לראשונה בגמר הקרב רב... האם לא מקובל לעשות "ניסיונות" מסוג זה בתחרויות הכנה פחות מחייבות??

אבצע

New member
אני אגיד לך מה אני חושב

כמו שאמרתי, מומחה גדול אני לא. אני יכול להעלות כמה תיאוריות. אם היא אומרת שזה הפריע לה, אני נוטה להאמין לכך, במיוחד כאשר רשימת המשתתפות באותה תחרות מחזקת את ההשערה.

זה לא שהיא הייתה צריכה להתכונן על תרגיל חדש אלא שהיא פשוט לא יכלה כי זה לא היה מציאותי. אני אישית יכול לחשוב על סנריו שזה מפריע - שיש לך אלמנט בתרגיל שאתה לא מסתדר איתו טוב אבל אתה לא מסתכן בלהחליף אותו.

שטילוב למיטב ידיעתי לא התחרה לא באליפות העולם של 2012 ולא ב london test event - לא היה לו צורך ולא היה לו סיבה לפגוע בהכנות לאולימפיאדה (שוב, בלי שבודדנו מה בדיוק פוגע) וגם זה מחזק את אותה השערת יסוד.
הכי טוב זה לשאול מישהו/י שבאמת מבינים.

nitsansh

New member
לא זאת השאלה לגבי שטילוב

ברור שהוא לא היה צריך להשתתף בתחרות הקדם-אולימפית (הוא גם לא היה יכול אפילו אם רצה). אם זכרוני אינו מטעני, באליפות אירופה השנה היתה רק תחרות קרב רב, לכן הוא כנראה לא השתתף.
הכוונה שלי היתה לתחרויות פחות חשובות כמו גביע עולמי, שבהן הוא היה יכול לנסות את האלמנטים החדשים. זה נראה לי תמוה לנסות לראשונה תרגיל חדש בגמר אולימפי.

nitsansh

New member
תיקון: שטילוב השתתף באליפות אירופה, וזכה

במדלית ארד בקרקע.

BentzWatchJudo

New member
למה בפרטי גם אני סקרן

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא היה "אלמנט חדש לגמרי" זו הייתה תוספת

בורג לאלמנט קיים (תוספת עשירית לדרגת הקושי) שזה שוני קטן, לא משהו מהותי שמשנה את כל התרגיל. מן הסתם זו קומבינציה שהוא ניסה באימונים והתאמן עליה לפני כן די והותר (כדי שתהיה לו בארסנל) ולא אלתר במקום... אכן נהוג לעשות ניסיונות כאלה בתחרויות קודמות, לא יודעת אם היו לא תחרויות מתאימות כאלה לפני האולימפיאדה או שאולי הוא לא רצה להסתכן בהן כי היה לו מה להפסיד; בגמר הקרב-רב לא היה לו מה להפסיד (לכל היותר שינוי קל במיקום) כי הוא לא היה בטווח המדליות. לפיכך לנסות שינוי בקרב-רב לקראת גמר מכשיר בודד באותו מקום ובאותה תחרות זו הזדמנות לא רעה.

אבצע

New member
איתרתי התייחסות רשמית ממקסיוטה

ועכשיו אני באמת מתרשם:

"בעבור ספורטאים מסוימים הקריטריון הישראלי אף פוגע בהכנות לאולימפיאדה. המתעמלת ולריה מקסיוטה סיפרה כי לאחר שהשיגה את הקריטריון הבינלאומי בתחרות המיון בחודש ינואר האחרון, היא רצתה לעבוד על תרגיל חדש קשה יותר, אשר ייתן לה סיכוי להתמודד על מדליה אולימפית. אלא שמכיוון שהקריטריון הישראלי עדיין לא היה בידה, היא לא יכלה לקחת את הסיכון הזה ונאלצה להמשיך עם התרגיל הישן עד להבטחת מקומה בלונדון באליפות אירופה בחודש מאי האחרון."

כלומר, לא מספיק שהיא קופצת בדרגות קושי 5.8 ו 5.9 ועשתה תרגיל קורה ב 5.8 (ואגב, עשתה אותו ב test event מצויין), היא רצתה לשדרג אפילו ולא יכלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל זה מה שהיה בציטוט שהבאתי מדבריה...

ואם לא היה ברור לך למה הכוונה ב"אין זמן להכין תרגיל חדש לאולימפיאדה" יכולת פשוט לשאול.

JonJon9

New member
זה מה שהיא בעצמה אמרה

והבאתי את הדברים שלה כאן לפני מספר ימים.

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה! ניצן, לתשומת לבך, ציטוט ממקור ראשון:

דבר נוסף שמפריע למקסיוטה הוא הקריטריון הישראלי אשר פוגע בהכנותיה לאולימפיאדה ומונע ממנה להכין תרגילים חדשים לקראת לונדון. "שואלים אותי בעולם איך זה יכול להיות שהקריטריון הבינלאומי לא מספיק? אבל זה מה שהמדינה קבעה ואין מה לעשות".

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא "מקור אחד" זה ה-מקור... וזה לא "מה קרה"

כי הריאיון נערך לפני האולימפיאדה; שאלת מדוע ואיך הקריטריון הישראלי פגע בה והקשה עליה להתכונן לאולימפיאדה, אז הנה התשובה שלה.

למעלה