האידיאולוגיה ה"פייגלינית"

טל ר

New member
רק כדי שתהיי בעניינים

אני מתאר לעצמי שאת יודעת (או צריכה לדעת) מהיכן נלקח הציטוט הבא:
Emphasizing the inadmissibility of the acquisition of territory by war...​
טל.

להגיד את האמת, אני חושב שעם מצריים

היינו מסתדרים יפה גם בלי שלום, אבל זו רק דעתי.

רונאל1

New member
בגין בוגד? ואתה מתחזה לליכודניק

עוד תומך כהנא-פייגלה שהסתנן לשורות הליכוד...יותר גרוע מהשמאלנים האלה בפורום שיורדים על הליכוד. וסתם תיקון טעות לדמגוגיה שלך - תקציב הבטחון של ישראל מהווה למעלה מ-12% מתקציב המדינה ולא 8% (וזה עוד בלי לכלול את הסיוע האמריקני!)

אבנר.

New member
העיקר שהימין דמגוג

בע"ה "לדמגוגיה שלי"?! קודם אני דמגוג ואח"כ נמצא את הסיבות... חה... מה דמגוגי בנתונים שנתתי?! נו, אני מודה, ראיתי אותם לפני 3 שנים בערך, יכול להיות שזה השתנה, אבל מה דמגוגי בנתונים האלו?!?!?? ומעניין לשמוע מימך את "חרדת הקודש" לליכוד...!

אתה זוכר את הקמפיין המוצלח שניהלנו

נגד תכנית הכניעה של שרון? אני זוכר שבתחילת הקמפיין יצא עוזי לנדאו בקריאה למשה פייגלין להוריד פרופיל, כי האחרון פגע בהתנגדות לכניעה בעקבות התבטאויות חריפות אשר רבים לא מזדהים איתן. אם פייגלין באמת רוצה לעזור לליכוד, הוא צריך להנמיך פרופיל. אין לי בעיה שהוא יישאר בליכוד ויפעל בשקט וביעילות, אבל כרגע הוא פועל בצורה בריונית שמרחיקה אנשים וגורמת להם לסלידה, אפילו אם הם מזדהים עם דעותיו של פייגלין. אפילו אם הם מזדהים עם מה שפייגלין אומר, הם עדיין מתרחקים ממנו בגלל הצורה הבריונית שבה הוא נוהג.

אני לא יכול לצטט כרגע כי אני לא

זוכר, אבל בכלליות אפשר להגיד שפייגלין הוא לא בדיוק סמל לסובלנות.

אבנר.

New member
דווקא ב'מבט' אמרו אחרת...

בע"ה בלילה שאחרי משאל המתפקדים, כשהיו שידורים מיוחדים בעקבות המשאל, במבט הייתה כתבה על פייגלין ואמרו שהוא נינוח ומדבר ב-טון שקט...
ככה, גם אני ראיתי אותו בטלויזיה, ממש מדבר בצורה עדינה וב-טון שקט.

אבל הדימוי שלו הוא לא כזה

אם הוא רוצה לשנות את הדימוי שלו, הוא צריך להתחיל לפעול בדרכים יותר מנומסות, ואז הוא יגלה שפתאום אנשים יתחילו להקשיב לו וגם להצטרף אליו.

MS6

New member
אבנר...

אולי לטווח הקצר אפשר לחשוב שפייגלין מחזק את המחנה הלאומי בליכוד וזאת משום שהוא פוקד אנשי ימין למפלגה. אבל בטווח הארוך אנו שמים לב שיוני הליכוד מנסים להדביק את הדימוי של כל אנשי הימין בליכוד כפייגלינים וגם התקשורת מסייעת להם בנושא וזה יוצר רתיעה בקרב אנשי הליכוד מאותם דיעות שרק אתמול נחשבו כדיעות מאוד הגיוניות וממש לא קיצוניות. פייגלין והתנהגותו הפראית, יחד עם התקליטור שהוא שלח לכל חברי המרכז שאגב הרתיע אותי מאוד, לרגע עלו אצלי אסוציאציות מסרטי תעמולה של משטרים חשוכים.. ממש לא מתאימים לליכוד.. אני חושב שהייתה יכולה להיות תועלת אמיתית ליין מפייגלין אם היה פועל להקים מפלגה מימין לליכוד שתאחד סוף סוף את המפד"ל עם האיחוד הלאומי.. לליכוד הוא פשוט לא מתאים, אם אתה רוצה לשנות מבחינה מדינית בליכוד את חייב להיות כמו עוזי לנדאו, שלמרות שדיעותיו שונות מאוד מאשר דיעותיו של פייגלין אין אצלו שגעון גדלות ומשום כך הוא אינו מאיים בהשתלטויות על המפלגה, ומיותר לציין כמה בירה התועלת שהימין הפיק מלנדאו כשהנהיג את ההתנגדות להתנתקות.

אבנר.

New member
~שאלה לי~

בע"ה קודם כל עד כמה שאני מעודכן בתקשורת, לא ראיתי מעולם שניסו להדביק לעוזי לנדאו, נתן שרנסקי, דוד לוי, משה כחלון, נעמי בלומנטל, ישראל כץ, צחי הנגבי ואחרים - תוית של "פייגלינים", כך שתקשורתית, אין מגמה לנכס את ההתנגדות למדינה פלסטינית והחרבת ישובים למשה פייגלין. שנית, לא הבנתי למה התקליטור של פייגלין הרתיע אותך והעלה בראשף סיטואציות ממשטרים חשוכים?! איזה קטע בסרטון נירארה לך "חשוך"?! מדינה יהודית?!? איחוד סיעות הימין?! מה??? פייגלין, דווקא מתנגד למפלגות קטנות ובצדק, המאבק האמיתי על עתיד המדינה הוא בליכוד. ולכן חסר הגיון שפייגלין שלימד אותי את זה, יעבור למפלגות הקטנות. בקשר לעוזי לנדאו, היה טוב ויפה שעוזי לנדאו יוביל את המאבק, אבל הוא לא מוביל אותו. ואם כן, אז הוא עושה דברים נקודתיים, כמו הקמת מטה ("הליכוד שלנו") נגד ההתנתקות. אין שינוי מגמה. אין שינוי ברצון להנהיג, להוביל, להציב אלטרנטיבה יהודית-לאומית-אמונית. בפריימריז לראשות הליכוד הוא לא ניסה להתמודד לראשות הליכוד. וכשמתיימרים להציב אלטרנטיבה, צריך להציב אותה גם כשהיא תהיה חסרת סיכוי (וכך היה בפריימריז, שפייגלין הגיש את מועמדותו מול שרון ונתניהו. אז הוא זכה באחוזים בודדים, אבל בפריימריז הבא הוא יזכה באחוזים משמעותיים ובפריימריז שאחריו הוא יהיה ראש הליכוד) מלבד, זאת זעוזי לנדאו לא הולך על מערך ערכי ארוך טווח המתיימר להנהיג את המדינה, גם אינני שלם עם דעותיו, בראיון לאחד העיתונים (אינני זוכר כרגע איזה עיתון) הוא אמר שהוא יסכים לויתורים במסגרת הסכם, אבל תוכנית ההתנתקות הינה בריחה תחת אש וללא הסכם. כך שגם מעוזי לנדאו אני במידה מסויימת חושש. מה לדעתך יהיה אחרי שעוזי לנדאו יבחר לראשות הליכוד ויהיה ראש הממשלה, האם הוא יספח את יש"ע ויפעל לחיסול הרש"פ או שמא ימשיך כקודמיו וינהל מו"מ על חבלי המולדת?!

MS6

New member
אין שום סיכוי שפייגלין ישלוט בליכוד

והסיבה היא פשוטה משום שלמשל אנשים כמוני, הנחשבים נצים בליכוד, לעולם לא נצביע לאדם מפחיד כ"כ.. גם אם הוא יפקוד מפלגות שלמות לליכוד תמיד הוא ייחסם. לבנתיים הוא גורם לנזק עצום בליכוד, מתפקדי הליכוד מבקשים להתרחק מהרעשן הזה, ולכן אין לו עתיד בליכוד, אני חושב שזה יהיה הישג עצום מבחינתו אם בפריימריס הבא הוא יבחר במקום ריאלי. עוזי לנדאו הוא אדם ישר, תוכו כברו, הוא אומר מה שהוא חושב בלי לחשוש ועם גו זקוף, הוא ז'בוטינסקאי קלאסי, רוויזיוניסט אמיתי, אדם שללא יודעין מחזיק מנדטים רבים של אנשי ימין בליכוד. לעומתו משה פייגלין נתפס כאילו הוא מעורער בנפשו, הוא לא צפוי, יש לו עבר משפטי מתקופת "זו ארצנו", הוא לא ליכודניק טיפוסי, עם זקן, יחסי הציבור שלו הם פשוט גרועים, ובקיצור אין לו עתיד בליכוד. אז או שישנה את אופן המחשבה שלו וינסה להשתלב במקום להשתלט ואז אולי הוא יהיה שר עוד 12 שנים ככה.. או שפשוט יחלוף עם הרוח ויקטין את הימין.

סליחה, אבל אני נדהמת

מהגזענות!! מה זה "מעורער בנפשו, לא צפוי, עבר משפטי, לא ליכודניק טיפוסי, עם זקן...", מה זו הגזענות הזו?! לא מובן בכלל מדע אתה כ"כ מפחד ממנו. מה, הוא חולה נפש?! אדם שאוהב את ארץ ישראל נקרא בפיך חולה נפש?! אנחנו יודעים בדיוק מה הוא עושה, ולכן אי אפשר להאשים אותו בחוסר צפיות. בקשר למה שאתה אומר שיש לו עבר משפטי מתקופת "זו ארצנו" - אתה מזכיר לי את המשטרה ומערכת המשפט שתפסו נוער בהפגנות של ימין, ובכללן של הליכוד, והתייחסו אליהם בנוקשות רבה במיוחד שלא זכורה בכלל בהפגנות השמאל... זה שהוא דתי לא הופך אותו למפלצת. אז מה הוא דתי עם זקן, מה לעשות. מה שהוא מנסה לעשות, וזה חכם מבחינה לאומית - למשוך את הליכוד ימינה, לא לוותר על שטחים תמורת דבר ערטילאי ולא ממשי כמו השלום, ולנהוג ביד קשה כלפי המחבלים ושאר תומכיהם הערביים, כי האנשים בליכוד איבדו מזמן את נאמנותם לארץ. וזו חוכמה, כיוון שהליכוד נחשבת לאחת המפלגות הגדולות בארץ ופייגלין יודע שאין שום סיכוי למפלגה אחרת לעלות אלא רק לליכוד. ברור שלמפלגות קטנות אין שום סיכוי לעלות לשלטון...

רונאל1

New member
עבריין מסוכן ולא תקחי את זה ממנו.

פייגלה הוא בעצמו גזען מסוכן, בין מולדת לכהנא. משחק אותה ילד טוב כזה לפלפון, אבל כבר ראינו במאה האחרונה כמה דיקטטורים מסוכנים שהתחילו דרכם בדיוק כמו פייגלה.

מה הוא כבר עשה?

הוא לא אוהב ערבים ולא בוטח בהם, אדם שאוהב את ארצו ועמו, בניגוד הרבה שמאלנים...

רונאל1

New member
הוא הסית, המריד ופגע בחיילי צה"ל

ושוטרים. סתם שתדעי עם איזה טינופת את מתעסקת.

אלו שטויות.

אני יודעת שהוא מתנגד לפגיעה בחיילי צה"ל ובכלל לפגיעה של צה"ל כגוף. אני מכירה אנשים שתומכים בפייגלין, והם בכלל לא מפלצות כמו שאתה מתאר. זו בושה וחרפה.

טל ר

New member
עכשיו ננסה לקחת את אותה הצהרה

70 שנה אחורה. "מה הוא כבר עשה? הוא לא אוהב יהודים ולא בוטח בהם, אדם שאוהב את ארצו ועמו, בניגוד להרבה שמאלנים..." טל.

למעלה