האידיאולוגיה ה"פייגלינית"

טל ר

New member
עכשיו גם רבין הפך להיות דיקטטור?

נראה לי שאני מבין את המקור לאי ההסכמה ביננו - המינוחים. כשאתה כותב "דיקטטור", האם כוונתך "לא מסכים עם משה פייגלין"? טל.

אבנר.

New member
לא, דיקטטורה היא שליטה של יחיד או ק

בע"ה בקיצור, תסתכל באבן שושן... אולי הייתי צריך לדייק ולהגיד "מעשה דיקטטורי"... שרון - כי לא מקבל את הדמוקרטיה, שם פס על החלטת מרכז (נגד מדינה פלסטינית), מצפצף על המתפקדים של הליכוד (שהכריעו נגד ההתנתקות), מפטר שרים (כדי להשיג רוב מלאכותי) רבין - ממשלת מיעוט שנשענה על רוב ערבי (מעשה לא מוסרי לחלוטין), פיתוי של אלכס מיצובישי להצביע נגד עמדת סיעתו והסיבה שנבחר לכנסת (שבפועל קיבל כמדומני טויוטה), זלזול בחלק גדול מן העם והפרת זכויותיו גם אם הוא מיעוט. ("2 אחוז", "פלופלורים"), דיכוי הפגנות באלימות מפלצתית.

זאת בדיוק הנקודה

הדעות יכולות להיות נכונות מאוד ומוצדקות, אבל הצורה שבה הן מוצגות גורמת לאנשים לפחד מהן. פייגלין מתנהג בצורה לא תרבותית, ואפילו אם הוא צודק ב- 100%, הוא עדיין מדומה לבריון ומזוהה כקיצוני.

MS6

New member
אז זהו שלא..

בגלל שאם פייגלין רוצה לעשות מה שאנחנו חושבים שהוא רוצה לעשות: וזה להשתלט על הליכוד ולהפוך את ישראל למדינה כהניסטית, אז

MS6

New member
שלחתי בטעות באמצע ההודעה...

אוקי אני חוזר: אם פייגלין רוצה לעשות מה שאנחנו חושבים שהןא רוצה לעשות וזה להשתלט על הליכוד כדי להפוך את ישראל למדינה כהניסטית אז הוא חי בסרט, משום שאין סיכוי שאנחנו אנשי הימין בליכוד נתמוך בו, בגלל שאנחנו מעדיפים אותו קטן וחסר השפעה כי הנזק שהוא גורם לליכוד הוא עצום!!! ולכן אין שום סיכוי שהוא יצליח להמשיך ולהתקדם במפלגה בגלל שהוא אמור "לבנות" על הקולות שלנו. התקליטור שלו הראה מדינה כמעט בעלת שלטון יחיד..שבעים ומשהו מנדטים.. תוכנית חדשות בכאילו שמציגה את התוצאות.. הדברים האלה מפחידים מאוד ועוד לא ראיתי מישהו שאומר "בואנה איזה יופי של תקליטור", הוא ממש עונה על ההגדרה תמהוני שאדם שיש לו אולי 50 אלף תומכים חושב שהוא יהיה מחר ראש ממשלה. כל מנהיג לעתיד חייב להתחיל בקטן אבל ההצהרות וההבטחות שלו מאוד מרתיעות ולכן שלא יתפלא שאנחנו מפחדים ממנו. כל הציונות אומנם מבוססת על התנ"ך אבל העובדה הזאת לא אומרת שמחר אנחנו צריכים ללכת לסוריה ולהתחיל ליישב שם שטחים.. זה לא מצאותי ולא רציני! הציונות אימצה לעצמה מטרה ליישב קודם כל את א"י המערבית כשא"י המזרחית היא בגדר חלום. מכאן מדבר סיני לא חשוב לנו כלל, וכל ניסיון אימפריאליסטי לשלוט בכל שטח שכבשנו הוא רע, לכן את סיני היו צריכים להחזיר! מי שאומר על בגין שהוא בוגד ואז עוד חושב שהוא יצליח להיכנס לליכוד על שטיח אדום הוא פשוט מגוחך.. בגין הוא הסמל של הליכוד ולעולם לא יהיה לאדם שכזה תחליף! זה שוב מראה כמה אתם לא שייכים וכמה אתם לא מצליחים להתערות בליכוד, ולעולם גם לא תצליחו אם תמשיכו להתעקש על העקרונות הזרים האלה.

אבנר.

New member
אפשר לשאול משהו?

קודם כל האידיאולוגיה של מנהיגות יהודית אינה כהנא (ופורסם על זה עלון בבתי הכנסת השבת) שנית, אין שום פגיעה בדמוקרטיה במפלגה בגודל של 70 מנדטים!! זה דמוקרטיה טהורה! וזה עומד למבחן כל 4 שנים! ועכשיו לשאלה: לפי התאוריה שהצגת כרגע, אתה אמור להיות בעד פינוי הגולן כיוון שהוא מחוץ לגבולות "הצהרת בלפור" והוא אכן (היה) חלק מסוריה.וכיוון שלדעתך אין להסתמך על התנ"ך, אתה אמור לתמוך בנסיגה מהגולן, הבנתי נכון??

MS6

New member
כמה דברים...

קודם כל ברמת הגולן ישבו יהודים בעבר (היישוב גמלא) לכן קיים קשר עתיק לחבל ארץ הזה ומכאן הוא שייך לנו. בסיני מעולם לא ישבו יהודים בעת העתיקה. מנהיגות יהודית תומכת בדיעות הרב כהנא ואת זה אמר משה פייגלין בראיון איתו בידיעות אחרונות בשבת. לדעתי יש להסתמך על התנ"ך אבל לא במאה אחוז.. משום שאם זה היה ככה היינו צריכים להוציא להורג כל מי שמחלל שבת לא? יש דברים מעשיים ויש דברים שהם בגדר חלום רחוק.. יישוב סיני הוא שטות גמורה. השיגעון גדלות של פייגלין מפחיד אותי... גם אם מטרתו הייתה טובה ונכונה הוא היה צריך להיכנס למפלגת הליכוד בלי כל ההצהרות שהוא הצהיר וממשיך להצהיר (טרנספר בכוח לערבים מישראל לדוגמא..)

אבנר.

New member
לא.

גם אם היו הולכים לפי התנ"ך במאה אחוז היום, לא היו מוציאים להורג מי שמחלל שבת. לא דנים היום דיני נפשות. וגם בזמן שהיו דנים דיני נפשות - בית דין שהייתה מוציאה להורג אחת ל 70 שנה הייתה ניקראת "בית דין קטלנית" (משנה במסכת סנהדרין) - אז כדאי שתקח את הדברים בפרופורציות! בכל מקרה, לא הבנתי על מה אתה מסתמך בזכות על ארץ ישראל? על הצהרת בלפור - שאז כמו שסיני בחוץ גם הגולן בחוץ. או על "איפה שגרו יהודים" ואז גם בגרמניה והרבה מקומות "גרו" יהודים ומנגד הרבה מקומות כמו אילת, היו ללא יהודים, או שמא אתה מסתמך על התנ"ך (אפילו רק בצד הזכות על ארץ ישראל, בלי קשר לשבת ותורה ומצוות) ואז סיני שלנו כמו הגולן?

MS6

New member
איפה שיהודים גרו בעת העתיקה בהחלט

איפה שהגיעו גבולות היישובים היהודים. אני אמרתי משהו על אילת? אילת חסרת חשיבות היסטורית בעיני.. אבל גרים שם עשרות אלפי יהודים זוהי כבר עובדה.

אבנר.

New member
אחי, המדד שלך לא ברור...

עוד לא הבנתי מה לפי דעתך המדד לקביעת גבולות ארץ ישראל. איפה שגרו יהודים? אז אתה אימפריאליסט! כי גרו יהודים מאז ומעולם בהרבה מאוד מקומות... ובקשר לאילת - מי קבע ש 40,000 תושבים (אילת) זה הופך כיבוש ללגיטימי ו 5,000 תושבים (סיני) זה לא מספיק?!

MS6

New member
אני אסביר לך...

המדד שלי הוא כל מקום שבו ישבו יהודים (במשך מאות שנים) ונכלל בממלכה יהודית קדומה (להוציא את כוזר) לדוגמא: יהודים ישבו מאות שנים בשכם? מכאן עלינו לעשות הכל בשביל להשאיר את שכם בידיים יהודיות, יהודים ישבו בבשן? במציאות של היום לא ניתן להחזיר את הבשן לכן נחכה להזדמנות היסטורית. יהודים ישבו בסיני? לא. לכן אין לנו כל קשר למקום הזה. אילת נכללה בתחומי המנדט הבריטי לא? אולי מכאן יש איזשהו קשר לאיזור.. גם המפה של א"י הרוויזיוניסטית שמכלילה שטחים, במזרח ירדן, שבהם לא ישבו כלל יהודים, אבל בכל אופן בגלל שלא ניתן לדעת איפה נגמר עבר הירדן המזרחי, ואיפה בערך נגמרים הגבולות שבהם ישבו יהודים בעבר הירדן אזי ניתן להכליל את האיזורים במזרח ירדן כא"י. אילת היא לא כיבוש אימפריאליסטי בגלל שאין שם איזשהו יישוב ערבי המתנגד ליהודים אבל אם היה והיו רוצים להחזיר את אילת במסגרת שלום- לא הייתי מתנגד.

אבנר.

New member
אבל חצי האי סיני הוא כמו אילת

לפי הקריטוריונים שקבעת. כי סיני נכללה בתחום ממלכה יהודית קדומה (אולי לא כל סיני, אבל חבל ימית בטוח) ולא היו שם כ"כ ערבים, אולי באל עריש שזה מקום 1 קטן בסיני, אבל כמעט כל סיני הייתה שוממה.

למעלה