האם אלוהים יודע את עתיד?

מגהמוח

New member
אם היית מבינה מהו גילגול נשמות

ואיך מתבצע לא היית אומרת את דברייך. ראשית: ילד מתחת לגי 13 שנרצח - זה תיקון על גילגול קודם שהוא עצמו רצח מעל גיל 13 - אדם העובר על איסורים שהתורה מענישה עליהם עונש מוות כגון:סקילה ,שריפה,הרג חנק וכרת בידי שמיים ככל שהאדם מרבה לעשות עבירות אלו הוא מקצר את חייו יותר ויותר ואז שואלים בתמיהה על אחד שמת בגיל 22 למשל: מסכן! לא מגיע לו! הוא צעיר מאוד? מה הוא עשה שהוא צריך למות" התורה אומרת: הצור תמים פעולו וצידקתו עומדת לעד אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא - התורה אומרת אף אדם לא מת סתם כך. ה´ לא עושה עוול עם אף אחד ועוד מרבה לעשות עימו חסדים - אף שאדם רשע שמגיע לו מוות הוא חונן אותו כי קרוביו לא חייבים עליו צער של מיתה לכן לא הורג אותו עד שכל משפחתו, חבריו , ומכריו ניגמרים להם הזכויות ורק אז אותו אדם ניפטר - ועל כך נאמר אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא. לכן אל לנו ליתמוה על ה´ כאשר אדם צעיר ניפטר חשבונותיו של ה´ ישרים ותמימים ועד נותן לרשע הזדמנויות לחזור בתשובה אך כשמסתיים הזמן-כבר אין מה לעשות ה´ ארך אפים- מאריך ומאריך עד שמגיע הזמן הסופי ולא ניתן כבר לשנות את מה שניגזר. אז ליתמוה על ה´ שלא משגיח או שיודע על רצח שעומד להתבצע ולא עושה כלום? חס ושלום - אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא. למשל: אדם חילוני גמור בן 40 בא לרב אומר לו: אישתי חולה בסרטן. למה זה מגיע לה? למה דווקא היא? הרב שואל אותו:שבת אתם שומרים? אומר לו:לא. טהרת המשפחה אתם שומרים? אומר לו:לא. ביום הכיפורים אתם צמים ומתחרטים על העבירות? אומר לו: לא. אז הרב אומר לו: אני מתפלא בכלל שהיא חיה עד עכשיו. עם העבירות שעשיתם ה´ מזמן אמור היה לקחת אותה. ואתה עכשיו בדרך. אז ליתמוה על ה´? חס ושלום! "אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא"

מגהמוח

New member
אני מבין למה שאלתך מובילה

ולכן אקדים תרופה למכה: ידוע המשפט המפורסם: "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" הבה נסביר משפט זה: רשע שמקיים מעט מצוות (ולא מתוך אהבה לדת אלא סתם מוסריות) כגון: עזרה לזולת, צדקה, כיבוד הורים. מגיע לו על זה שכר לא? הרי ה´ לא מקפח שכר שום בריה - לכן הוא משלם לרשע את כל שכרו המועט שמגיע לו בעולם הזה - כגון עושר ,אריכות ימים. ובעולם הבא הניצחי הוא משלם לו את כל "שכרו" על העברות שעשה בעולם הזה. כלומר שכרו הטוב הוא בחייו הזמניים על פני האדמה ובעולם הבא הניצחיישולם לו על כל הרע שעשה. לעומת הצדיק שמעט העבירות שעשה בעולם זה (גם עבירות בשוגג הם עבירות- הרי "אין צדיק שלא יחטא") ישולם לו בעולם הזה רע על מעט העברות שעשה ובעולם הבא הניצחי הוא יקבל את שכרו על דבקותו ב-ה´ ובתורה. ועל כך אמר דוד המלך עליו השלום: "איך זה ביפרוח רשעים כמו עשב ויציצו כל פועלי אוון - להישמדם עדי עד" - דוד המלך שואל איך הרשעים כל כך מצליחים בחייהם? אלא דוד מסביר - "להישמדם עדי עד" כמו שהוסבר למעלה שבעולם הזה יקבלו שכר על מעט הטוב שעשו אך בעולם הבא הניצחי ישולם להם על כל הרע שעשו בימי חייהם.

G o v er n o r

New member
איני מבין מהו גלגול נשמות ואני

מעונין לדעת כיצד אתה מוכיח קיומו וקיום נשמה, או שמא זה ענין המקודד רק בין אזניך? "לכן אל לנו ליתמוה על ה´ כאשר אדם צעיר ניפטר חשבונותיו של ה´ ישרים ותמימים" הסבר נא לי במה עוזר לך ההסבר העמוק "נפלאו דרכי האל"? איזה יתרון הוא מעניק לך על פני? מה אתה יודע שאין אני יודע על הדקה הקרובה, השעה, היממה, הירח, השנה הקרובה ? איזה יתרון _מעשי_ בחיי יומיום נותן לך כל הזבל אשר בין שתי אזניך?

מגהמוח

New member
א- היתרון הוא שאני יודע מה

הולך ליקרות לאנשים כפרניים כמוך במלחמת גוג ומגוג שמתוארת בספר יחזקאל פרקים לח, לט וזכריה פרק יד´. ב- אדם שמאמין בה´ אינו נפחד מכל דבר ויודע לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה. הוכח במחקרים שדתיים לוקים בפחות מקרי שבץ לב מאשר חילוניים שהסיבה העקרית לשבץ לב היא פחד ודאגה שלפי משנת החילוניים: הכל מיקרי ואסור לנו ליסמוך על אחד אלא רק על עצמנו ולכן כל הזמן פוחדים ממה יהיה בעתיד. עובדה!

G o v er n o r

New member
(א) "היתרון הוא שאני יודע מה הולך

ליקרות לאנשים כפרניים כמוך במלחמת גוג ומגוג שמתוארת בספר יחזקאל פרקים לח, לט וזכריה פרק יד´" יש לך את זה במקרה גם בגרסה מודפסת על ניר רך, או על מגבונים לחים? (ב) "הוכח במחקרים שדתיים לוקים בפחות מקרי שבץ לב מאשר חילוניים" טעות!!! האמונה דווקא מיאשת...

מגהמוח

New member
אתה לא מתבייש להביא אתר נוצרי

ולהשוות את אמונתם האיוולת לאמונתנו? בושה! האמונה של היהדות ושל הנצרות שונה מן היסוד ועד הטפחות. אני דיברתי על הציבור היהודי הדתי. לא על כל אנשי הדת בעולם!

G o v er n o r

New member
מיקרומוח עגל רך ידידי, כתבת: "הוכח

במחקרים שדתיים לוקים בפחות מקרי שבץ לב מאשר חילוניים" אז הצגתי מקרה שבו דתיים סובלים מיאוש ומפחד נטישה ע"י האל. אגב, כאשר אתה מקשקש על "יותר ויותר מדענים מאמינים באל" אתה מביא שמות של מדענים נוצרים, ללא ניד עפעף. נכון?

מגהמוח

New member
הבאת מיקרים של נוצרים

טיפשים העונים להגדרתך כדתיים. הבהרתי את עצמי שאני מדבר רק על הציבור הדתי היהודי שאמונתו שונה מהאמונה הנוצרית. רוצה דוגמא למדענים ישראלים שחזרו בתשובה? 1- דורון אורבך- פרופסור לכימיה. 2- פרופסור לפזיקה ירמיהו ברנובר מאוניברסיטת בן-גוריון בבאר- שבע: שאלו אותו: האם לדעתך סיפור הבריאה המופיע בספר בראשית הוא אמת לאמיתה? תשובתו הייתה: "הייתי בקצה השני מבחינת השקפת עולם. הייתי אתאיסט לוחם,שרוף, וזה כבר היה לאחר שקיבלתי את כל התארים המדעיים שלי. אח"כ התחלתי את תהליך החקירה וההשתדלות להבין את היהדות - זה היה שם בברית-המועצות - וגילתי הרבה דברים. קודם כל גיליתי שעצם הטענה בדבר סתירות, קונפליקטים שלא ניתן ליישב אותם, בעצם מבוססת על חוסר הידיעה- אם להגיד בלשון עדינה ולא להגיד בורות. בראש ובראשונה לא מבינים את השוני במתודה. יש סיפור בראשית, יש החומש כולו, התנ"ך כולו, ששם האינפורמציה מגיעה אלינו תוך כדי התגלות , לפי הגדרה. לעומת זאת במתודה המדעית אנחנו אוגרים אינפורמציה, שמגיעה דרך החושים שלנו ורק אח"כ עושים עיבוד. לא אכנס לכל הפרדיגמות המדעיות ואיך מפתחים תיאוריה מדעית ואיך בודקים אותה וכן הלאה, אבל המתודה שונה לחלוטין. התורה,לפי הגדרה, מקיפה את הכל - הרי כתוב "הסתכל ה´ בתורה וברא את העולם". שרטוט או מי שרוצנ קוד גנטי של העולם, זו התורה. אלוקים גילה לנו במעמד הר סיני מה שרצה לגלות על עניינים שבעצם אין לנו שום ידיעה בהם, כי כאשר אנו מדברים על היווצרות העולם אנחנו נאלצים, באמצעים מדעיים הפעם, להיכנס לשיחזור של העבר, לעשות אקסרפולציה אל מעבר לאלפי שנים, ואקסרפולציה אינה שיטה מדעית גרידא. אני חקרתי את השאלה באופן יסודי ביותר ולא מצאתי משהו במדע שיוכל להפריך זאת. ז"א - זהיותי מדען - ואני מאמין שאני בכל זאת עובד בחזית הפיסיקה, עוסק במגנטים,בתרמודינמיקה - לא מצאתי שום דבר שסותר" דבריו של פרופסור לפזיקה ירמיהו ברנובר שחזר בתשובה לפני מספר שנים. מוקדש ל GOVERNOVER !

G o v er n o r

New member
"הבאת מיקרים של נוצרים טיפשים

העונים להגדרתך כדתיים. הבהרתי את עצמי שאני מדבר רק על הציבור הדתי היהודי שאמונתו שונה מהאמונה הנוצרית" איני מכיר את הנוצרים המבוקרים על ידיך ובהיותי אוהב-אדם אני חייב להניח שהם נבונים לא פחות מן הממוצע. אתה, לעומת זאת, כבר פערת פיך, נערת רמות ופזרת את חשדותינו לכל רוח. לענין ההבדל בין אמונה יהודית לאמונה נוצרית: אמונה בהבלים/דיבוקים/אוטיסטים/קמעות/קומקומי-באבא-סאלי/השתטחות-על-צדיקות היא אחת ומשמעותה - תופעות נוירואלקטרוכימיות ממאירות בין האזניים. ישנת כאשר הצגתי את הכשל הלוגי אשר בהצבעה על מומחים לתחום ספציפי אחד הממליצים לגבי תחום בו לא הוסמכו מקצועית...

מגהמוח

New member
אביא שוב פעם את דברי ברנובר:

פרופסור לפיזיקה ירמיהו ברנובר מאוניברסיטת בן-גוריון בבאר- שבע: שאלו אותו: האם לדעתך סיפור הבריאה המופיע בספר בראשית הוא אמת לאמיתה? תשובתו הייתה: "הייתי בקצה השני מבחינת השקפת עולם. הייתי אתאיסט לוחם,שרוף, וזה כבר היה לאחר שקיבלתי את כל התארים המדעיים שלי. אח"כ התחלתי את תהליך החקירה וההשתדלות להבין את היהדות - זה היה שם בברית-המועצות - וגילתי הרבה דברים. קודם כל גיליתי שעצם הטענה בדבר סתירות, קונפליקטים שלא ניתן ליישב אותם, בעצם מבוססת על חוסר הידיעה- אם להגיד בלשון עדינה ולא להגיד בורות. בראש ובראשונה לא מבינים את השוני במתודה. יש סיפור בראשית, יש החומש כולו, התנ"ך כולו, ששם האינפורמציה מגיעה אלינו תוך כדי התגלות , לפי הגדרה. לעומת זאת במתודה המדעית אנחנו אוגרים אינפורמציה, שמגיעה דרך החושים שלנו ורק אח"כ עושים עיבוד. לא אכנס לכל הפרדיגמות המדעיות ואיך מפתחים תיאוריה מדעית ואיך בודקים אותה וכן הלאה, אבל המתודה שונה לחלוטין. התורה,לפי הגדרה, מקיפה את הכל - הרי כתוב "הסתכל ה´ בתורה וברא את העולם". שרטוט או מי שרוצנ קוד גנטי של העולם, זו התורה. אלוקים גילה לנו במעמד הר סיני מה שרצה לגלות על עניינים שבעצם אין לנו שום ידיעה בהם, כי כאשר אנו מדברים על היווצרות העולם אנחנו נאלצים, באמצעים מדעיים הפעם, להיכנס לשיחזור של העבר, לעשות אקסרפולציה אל מעבר לאלפי שנים, ואקסרפולציה אינה שיטה מדעית גרידא. אני חקרתי את השאלה באופן יסודי ביותר ולא מצאתי משהו במדע שיוכל להפריך זאת. ז"א - זהיותי מדען - ואני מאמין שאני בכל זאת עובד בחזית הפיסיקה, עוסק במגנטים,בתרמודינמיקה - לא מצאתי שום דבר שסותר" דבריו של פרופסור לפזיקה ירמיהו ברנובר שחזר בתשובה לפני מספר שנים.

G o v er n o r

New member
אתה יכול לצטט את דבריו עשר פעמים

נוספות, ללא הועיל. פרופ´ ברנובר טוען מחד כי התורה היא ה- blueprints של העולם (טענה אמונית שאין מה לבחון אותה בחינה מדעית) ומאידך שהמדע אינו אמת אבסולוטית. הוא משתמש בהגדרת המדע את עצמו, לפיה עניני-טבע _אינם_ לוגיים, אלא אמפיריים, וכל מודל שאנו מפתחים, גם אם מתאמת נסויית זמן ממושך ונחשב למוצלח, אין בו, עקרונית, ערובה עבורנו כי אכן מצאנו את ההסבר האמיתי. יתכן שאנו, למשל, מצויים פשוט בתחום של אנרגיות נמוך וצר יחסית, והמודל שמצאנו הוא פשוט אפרוקסימציה ליניארית טובה בתחום זה, אולם יכשל בתחום אנרגיות גבוה בהרבה. דרך הסדק הצר הזה, שהוא תאורטי בלבד, המוכר, כמובן, לכל מדען, הוא "משחיל" את "הסבריו" אלה. הוא "מצא" לעצמו "הצדקה" להחזיק באמונה כי התורה "אבסולוטית" בעוד המדע, תאורטית, יכול לטעות. לזה הוא מתכוון במלים "בראש ובראשונה לא מבינים את השוני במתודה". שים לב שכנגד בעיטתו במתודה המדעית, שאמנם יש לה מגבלה מובנית להלכה (היותה אמפירית), אינו מהסס כלל לסמוך על כך שארוע אמוני טהור חסר כל אחיזה במציאות (מעמד הר-סיני) אכן ארע. זוהי הדגמה קלאסית להתמודדות עם רעיון הגורם מצוקה, בדרך של הדחקה. חרף היותו מדען, ואולי בר-סמכא ב- MHD, חשיבתו "מגוייסת" להחזרה בתשובה באופן פלפולי ומתחכם כשל תלמיד ישיבה, ואדגים זאת: קרא הודעה זו של PolarBear ואח"כ את תגובותי (G o v e r n o r) באותו פתיל ותבין אין פועל מנגנון "הצדקת הפלפולים" של פרבר/ברנובר...

G o v er n o r

New member
פרופ´ ברנובר הנו מומחה ל- MHD

וחסיד חב"ד. כמו פרופ´ דורון אורבך, מומחיותו בתחום ספציפי, MHD, אינה משליכה על המלצותיו בעניני אמונה, מה גם שחב"דיותו מעוורת מעט את עיניו...

L7

New member
מגה- רשימת הפרופסורים שהשתגעו

ארוכה הרבה יותר. אז זה מוכיח שפרופסור זה מצב צבירה תקין? ויש גם חפיפה פה ושם....

יאנוס

New member
מגהמוח-הרגת אותי בצידוקים שלך

על מוות בגיל צעיר: מה עם אותם שלושה גברים שעמדו בצומת ונהג המשאית דרס אותם למוות? האם הם היו חייבים מיתה בגלל שלא שמרו שבת, לא צמו ביום כיפור... וכשתינוק מת בלידתו, או בשנתו או שרצחו אותו כמו אותה פעוטה בירושלים... איך אתה בכלל מעיז לדבר על תיקון? תיקון למה? לנפש המעוותת של אבא שלה? תיקון לאי שמירת הנידה של אמא שלה? אין לי חלק באלוהים שלך ושכמותך. אלוהים שלי הוא אישה - שוחרת שלום ואוהבת יופי ואסטתיקה. אלה של שיוויון ואחווה בין המינים, בין העמים, בין הצבעים. אלוהים שלי אינה דורשת פולחן. האלה שלי מאפשרת ספקנות ואינה דורשת קיום מצוות מלבד 7 הדברות: לא תרצח, לא תנאף, לא תחמוד, לא תענה, לא תגנוב, כבד את אביך ואת אמך, שמור את יום השבת. היא לא דורשת את קיום המצוות לפי סדר כלשהו. אין חשיבות לסדר. היא לא מתנה תנאים וקובעת גבולות איך לשמור את השבת. בשבילה שבת זהו יום כלשהו בשבוע. בשבילה לשמור שבת זה איש הנאה בעיניו יעשה. שים לב: "נאה" ולא "ישר". כי אין עניין של שמירת שבת "נכונה" או "לא נכונה". החשוב זה שיהיה יום בשבוע שבו תוכל להקדיש לעצמך, לסביבתך... העיקר - תהיה בריא מגהמוח. ואני מקווה שאף לא אחד ממשפחתך יעבור "תיקון" או הרב יגיד לו "אני מתפלא שלא מתת קודם"

dar האחת

New member
יאנוס אלוהים שלך ממש לרוחי

אבל בכל זאת הייתי רוצה לשנות בנוסח כמה דברים אולי תסכימי אז נעשה קואליציה למשל - כבד אדם באשר הוא אדם (לאו דוקא אמא ואבא ) ובאשר לשבת אולי שמור יום מנוחה ליגע ולעמל. מה את אומרת?

dar האחת

New member
פעם אחת תגיד מה אתה חושב ולא מה

התורה חושבת גם לדתי חייבים להיות הרהורים אחרת הוא יהיה חשוב כאדם שלא מפעיל כלל שיקול דעת ולזה אפילו האלוהים שלך מכוון!!

למעלה