האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

נו, אז כ"כ קשה לראות..

שזאת סתימת חורים? המצאה, כדי להשאיר את הדת עקבית. "זה כתוב בספרים"-אז מה? זאת המצאה מאוחרת שבאה לתת הסברים מאולצים. אני לא מקבל הסברים מאולצים ומצוצים מהאצבע, אם אתם כן מקבלים, מה אומר...

התולעת 1

New member
כגון חילול השם

גמרא מסכת יומא אומרת.... ישנם עברות שאפילו יום הכיפורים לא מכפר אמר רבה...חילול השם.

הרסת לי.. ../images/Emo13.gif

אם התולעת היה עונה כפי שחשבתי שהוא היה עונה, הייתי כותב משהו שהיה מצחיק אותי. לא הלך.

lala897

New member
איזה סיפורי בלהות?

ובקשר להסברים- הם לא מגוחכים אתה פשוט לא מבין אותם נכון. יש הזדמנות לעבוד את ה' בחיים- המון הזדמנות אבל המטרה היא העולם הבא וכדי שלאדם יהיה טוב יותר בעולם הבא צריך לכפר אל החטאים שהאדם עשה אז עדיף לאדם לפעמים למות ובכך לקבל טוב יותר בעולם הבא שזה העונג האמיתי מאשר לחיות ולהנות פחות בעולם הבא. בכל מקרה את החשבונות האלה מה עדיף עושה ה' בלבד. וגם הנושא הזה כ"כ מסובך ואתם מפשטים את הכל ומסתכלים בצורה כ"כ שטחית- גם אתה וגם דרקנס.

גוססי2

New member
זה באמת מסובך

ונשאלת השאלה מדוע בכלל צריך את העולם הזה. האם לא מוטב לו לאדם שיוולד ומיד ימות?

lala897

New member
למה הוא צריך להיולד בכלל?

שילך ישר לעולם הבא בלי לעבור פה. העולם הזה הוא פרוזדור לעולם הבא- המטרה שלנו פה היא לקיים מצוות שהשכר שלהם בעולם הבא. למה לא קיבלנו הכל בלי לעבוד? כי טבע האדם שהוא נהנה יותר משכר שבא תמורת עבודה קשה מאשר שכר שמתקבל במתנה.

vizini

New member
טבע האדם? זה לא משהו שבא מאלוהים?

טבע האדם זה איזה אילוץ שאלוהים לא יכול להמנע ממנו?

lala897

New member
זה כן.

ככה הוא ברא את האדם. זה לא אילוץ אבל ככה הוא ראה לנכון לברוא את האדם.

vizini

New member
ואם היה בורא את האדם בלי הטבע הזה?

היינו יכולים כולם לעבור מייד לגן עדן. זה לא היה יותר טוב?

lala897

New member
כנראה שלא.

הוא יודע יותר טוב ממני וממך- זה בטוח. אגב לא הייתי רוצה שהאלוקים שלי יהיה אחד שאני יבין את כל המהלכים והסיבות שלו בשכל שלי כי אז הוא היה צריך להיות בנאדם!

lala897

New member
כנראה שלא.

הוא יודע יותר טוב ממני וממך- זה בטוח. אגב לא הייתי רוצה שהאלוקים שלי יהיה אחד שאני יבין את כל המהלכים והסיבות שלו בשכל שלי כי אז הוא היה צריך להיות בנאדם!

למעלה