האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

lala897

New member
אני מסוגלת לקבל שיש ישות ששולטת על

העולם ואני לא מבינה\יודעת את דרכיה בגלל שאני מקבלת את התורה כאמיתית ואתה לא. משם זה מתחיל כמו כל דבר אחר.

גוססי2

New member
וואלה, על זה לא חשבתי../images/Emo70.gif

שאלה טובה. באמת למה? "כי טבע האדם שהוא נהנה יותר משכר שבא תמורת עבודה קשה מאשר שכר שמתקבל במתנה" לא נכון. עובדה היא שגירוש אדם וחוה מגן העדן - מקום בו החיים קלים במיוחד ולא צריך לעבוד - לחיים אנושיים רגילים בהם "בזיעת אפיך תאכל לחם" היה עונש, לא פרס.

lala897

New member
כשאתה מביא את הדוגמא של

אדם וחוה אתה מדבר על עבודה פיזית אני מדברת על עבודה 'רוחנית' קיום המצוות.

גוססי2

New member
אהה, אני מבין

כלומר, לשיטתך נשמה שמגיעה לעוה"ב אחרי שקיימה מצוות במשך תקופת חיים שלמה תחוש טוב יותר מזו שקיימה מעט מצוות (או בכלל לא)?

lala897

New member
הנה זה הגיע!

לא. כי לא דורשים מהם מלכתחילה את אותה כמות מצוות כי הן יכולות להגיע לאותה דרגה רוחנית עם פחות מצוות כי הן מלכתחילה מנקודת מוצא גבוהה יותר. הגאון מוילנא אומר את זה.

רק רגע...

אמרת ש"המטרה שלנו פה היא לקיים מצוות שהשכר שלהם בעולם הבא. למה לא קיבלנו הכל בלי לעבוד? כי טבע האדם שהוא נהנה יותר משכר שבא תמורת עבודה קשה מאשר שכר שמתקבל במתנה.", ואת אותה "עבודה" הגדרת כעבודה רוחנית=קיום מצוות, מה שאומר, שעצם קיום המצווה הוא הדבר שממנו מפיקים הנאה, ומקבלים שכר. אז כל עניין ה"דרגה רוחנית" כלל לא רלוונטי, העיקר הוא קיום המצוות דה פקטו, מה ששוב מציב אותך בפני השאלה של גוססי...

למעלה