האם החרדים לא מעוניינים לעבוד?

lala897

New member
חלק מהשכר של המצוה הוא

שמפיקים ממנה הנאה. אני עדין לא הבנתי את הבעיה ואני ישמח אם תאיר את עיני.פווו..

גוססי2

New member
לא, אינך אמורה להנות מקיום מצוות

המצוות הן נטל ועלייך לקיימן כי זו חובתך. "רבן שמעון בן גמליאל אומר, לא יאמר אדם אי אפשי לאכול בשר בחלב, אי אפשי ללבוש שעטנז, אי אפשי לבוא על הערוה, אלא אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי".

lala897

New member
מותק- זה לא הכונה.

הכונה היא שהאדן לא יגיד למשל- איכסס בשר וחלב זה מגעיל. אלא יגיד שזה טעים(אם זה באמת טעים
) אבל אני לא יכול לאכול את זה כי ה' אסר עלי. וכנ"ל גם על שאר הדוגמאות שהו הביא.

גוססי2

New member
נו, זה בדיוק מה שכתבתי

קיום המצוות הוא נטל, לא הנאה. כך הדבר חייב להיות, אחרת מה הרבותא בהנאה שיש מעוה"ב בלי ה"עבודה" של קיום המצוות?

גוססי2

New member
הנאה למי?

לתינוק? לא, אני לא חושב שהוא נהנה. להורים? אולי כן, אבל לא תמיד. לאורחים? סביר להניח שכן - הם מקבלים ארוחה נאה (אם כי הם משלמים עבורה). למוהל? כנראה שכן, אחרי הכל הוא מקבל תשלום.

lala897

New member
לא זה לא מה שכתבת כי:

א. אתה שוב מערבב בין הנאה פיזית לרוחנית. ב. הוא דיבר על שבנאדם לא יגיד שיש סבל פיזי בעבירה כי זה לא נכון יש הנאה פיזית בעבירה אבל אנחנו לא יכולים לעשות אותה. אני דיברתי על הנאה רוחנית בקיום המצוה.

אני הבנתי מדבריך

שהדבר היחיד שעליו מקבלים שכר, והדבר היחיד המבטיח לנו חיים טובים יותר בגן עדן הוא קיום המצוות. כך שההסבר על "דרגה רוחנית" הוא לא רלוונטי, מה שרלוונטי הוא כמות המצוות שקיימת.

lala897

New member
לא הבנת נכון.

הדבר היחיד הוא מצוות- אמת. אבל כל אחד והמצוות שהוא הצטווה עליהם. הדרגה הרוחנית רלוונטית בלי קשר כי המצוות מעלות את האדם לדרגה רוחנית כדי שנשמתו תהיה מוכנה להתענג על ה'. עכשיו זה יותר ברור?

tamarhp

New member
לאא...

אם תקיים את מצוות "הכנסת אורחים" בפנים חמוצות.. לא תקבל על זה את מלוא השכר. אם תקבל אורחים ביד רחבה ובפנים מאירות, אש"ל מלא, תקבל על זה שכר גדול!! תלוי מאד בהתמדה שלך, בכוונה שלך, בביצוע שלך..

lala897

New member
מה אתה יודע על כף הקלע?

כי אני לא יודעת עליו כלום.

קראתי פעם, משו מצחיק כזה.

סיפור של מישהי מירושלים שבה היא מספרת על כל מה שיש "שם". בגיהנום, סיפורי בלהות ממש מצחיקים. אני אסרוק בקרוב ואעלה לפורום. "כף הקלע" זה סוג של עינוי גיהנומי.

lala897

New member
אל תגיד לי שאתה חושב

שאני מאמינה לסיפורים האלו כי זה ממש יעליב אותי

אני יודע שאת לא, אבל הם קיימים

יש גם "נדונים בצואה רותחת"(דנים חוטאים כשהם נמצאים בצואה רותחת או משהו), שזה לקוח ממקור יותר "רציני"(אין לי כוח לחפש עכשיו
).

lala897

New member
לא יודעת מהזה נידונים בצואה רותחת

אבל גם אם אתה מביא את זה ממקור רציני(ואני מתכוונת באמת רציני
אני יכולה להתערב איתך שהכונה לא כפשוטו. (פעם התערבתי אם אחת על דברים מהסוג הזה וניצחתי!!! אבל בסוף ויתרתי לה חחח)

פלסטיק

New member
תקפצי לביקור אצל הג'ינג'ית

היא תתן לך מקורות גם על העניין (כוונתי לג'ינג'ית מפורום חוזרים בתשובה) את יכולה גם בלי לשאול, פשוט תעשי שם חיפוש שבתאי צבי בצואה רותחת (אמיתית, מסריחה שכזו) ומישהו אחר בזרע רותח לדעת הרבנים באותו פורום הכוונה כפשוטו אם תקבלי את דעתם או לא זה עניין אחר

למעלה