האם היהדות מוסרית?

ixmix

New member
חשיבה שגויה.

רצח אינו נובע מדת. אין דת שהרצח מותר בה. רצח נובע מאנומליה של דת, עיוות האמונה ושנאת האחר. יש יהודים כאלה, יש דתיים כאלה ואני אגלה לך סוד - יש גם חילוניים כאלה (אבל אל תגלה לאף אחד, שששש....).

SupermanZW

Well-known member
שאלה

אתה יודע מה זה ג'יהאד? רצח אינו נובע מדת... התחקת אותי

SupermanZW

Well-known member
תשובה

מלחמת דת ב"כופרים" (כלומר לרצוח אותם) בשם "אללה".

TJSBZ

New member
אני ממליצה בחום על ספר טוב

בנושא אסלאם. קוראים לו קוראן. כדי שלא תעבוד קשה מדי, יש תרגומים לעברית. התרגום המעולה של יואל יוסף רבלין מומלץ בחום.

TJSBZ

New member
אני אבדוק במקורותי

הרבים על אסלאם ואנסה לקבץ לך משהו. אבל אני בכל זאת ממליצה בחום. יש גם קונקורדנציה, לעצלנים. בעיקרון ומהשרוול - ג'האד היא מלחמת קודש שמטרתה אכן להשליט האסלאם, אבל במקור היתה אמורה להיות מלחמת הגנה, נגד עמים שמתנכלים למסלמים אשר בתוכם. בכל מקרה, עד הדור האחרון ג'האד לא היה נגד יהודים ונוצרים, שהם בני חסות. התנגשויות התרבויות במאה האחרונה, ובעיקר ההתחזקות של התרבות המערבית תוך כדי דיכוי של תרבויות אחרות, גרם להרבה מאד מסלמים להרגיש שהם נלחמים על נפשם נגד אויבים מרים - יהודים ונוצרים. בכך אני לא אומרת שהם צודקים אלא שזה המניע מבחינתם.

TJSBZ

New member
אמממ....

הפלג האלים באסלאם הוא צעיר יחסית. נכון, תמיד היו האסאסיון, הפלג הרצחני (הפועל האנגלי להתנקשות נלקח משמם), אבל הם היו פלג זניח. זאת, עד השנים האחרונות, שבהם האסלאם דוכא ביד חזקה ובזרוע מתונה (לא רק בישראל, אלא בכל העולם וגם בחלק מארצות ערב החילוניות, כמו עיראק, איראן שלפני המהפכה, וסוריה), והפלג האלים שבו הגיב לדיכוי והצליח לגבור על הפלגים ההגיוניים יותר. הדת עצמה אינה בלתי מוסרית. הצדקה היא אחת מחמש מצוות היסוד בה, והמלחמה לא. הווה אומר: הצדקה חשובה ממלחמת הקודש.

SupermanZW

Well-known member
ועדיין

דת שאחת המצוות בה היא הריגת ה"כופרים" - ג'יהאד, היא דת מאוד לא מוסרית.

TJSBZ

New member
מבזק חדשות

ג'האד היא לא מצוות יסוד. המוות על קידוש הדת הוא חלק אינטגרלי מכל הדתות הגדולות, וגם עשייה לשם הכפפת הדת על כופרים ומאמינים בדתות אחרות. האסלאם בא מחברה שחיה על חרבה, ולא פלא תרבותי גדול כאן שהיא מדברת על כפיה דרך החרב. אבל מכיון שעכשיו מודרני לחשוב שהאסלאם לא מוסרי ורצחני, אני לא אפריע לכם לעשות זאת.

ונוסיף גם שהיהודים

אכלו הרבה קש מהנוצרים במהלך ההסטוריה. רדיפות, גירושים, מסעי צלב, אינקויזיציה, ומה לא. בעוד שבארצות האיסלאם הם קיבלו בדרך כלל יחס סביר. כמובן מלבד מאה השנים האחרונות שבהן התחיל הסיכסוך היהודי ערבי.

TJSBZ

New member
לא עולות לך דוגמאות כי אתה לא מכיר

מספיק את הדתות. הרשה לי לעזור לך: בנצרות יש שני זרמים עיקריים: קתולים ופרוטסטנטים. אבל גם בתוכם יש עוד זרמים: ישנה הכנסיה האנגליקנית, הכנסיה הבפטיסטית, ועוד. למשל, יש היום כומר הומוסקסואל בכנסיה האנגליקנית, למרות שהכנסיה הקתולית רואה בזה חילול קודש. באסלאם יש שני זרמים עיקריים: שיעה וסונה. אבל לשיעה יש פלגים שונים, וגם לסונה יש פלגים שונים. מה שמאחד בין השיעה לסונה, הן חמש מצוות היסוד של האסלאם, כי את הפירוש לשריעה הם עושים באופנים קצת שונים. חמש מצוות היסוד הן: השהאדה (העדות, אמירת המשפט "אני מעיד שאין אלוה מבלעדי אללה, ומחמד הוא שליחו"); התפילה, הצדקה, הצום והחג' (העליה לרגל למכה). הזרמים בכל הדתות נוצרו משום שמאמינים שונים חשבו דברים שונים.

לא לגמרי מדוייק

בנצרות יש לפחות שלושה זרמים עיקריים קתולים, פרוטסטנטים, אורתודוקסים (ברוסית: פרובוסלאבים). בנוסף יש גם את ה"מונופיזיתים" כמו הכנסייה הקופטית והחבשית. בתוך הפרוטסטנטים יש הרבה זרמים שונים. על האנגליקנים קשה להגיד חד משמעית שהם פרוטסטנטים. הייתי אומר שיש להם גם מאפיינים פרוטסטנטים וגם קתולים. ויש כמובן גם המורמונים שאני לא יודע לאן לשייך אותם. וגם פנטאקוסטים (שהם קתולים... או פרוטסטנטים... לא זוכר) וזה עוד לא הכל... ובקשר למוסלמים, יש גם כל מיני קבוצות כמו עלאוים (משפחת אסד הסורית והכפר רג'ר בגליל) שלדעתי הם לא סונים ולא שיעים (אבל אולי אני טועה).

TJSBZ

New member
נכון

לא רציתי להיכנס לפירוט יתר. אבל אני כבר אספר לך שהעלאוים הם שיעים, שהאמאם הנעלם שלהם הוא עלי. הם התקשו להגיע לשלטון בסוריה, כי סוריה בעיקרה היא סונית דוקא.

saar7650

New member
אתה פשוט טועה!

טענתם של היהודים (שאגב- היא טענת שתי הדתות הגדולות איסלאם ונצרות)שנבחרו ע"י הא-ל אינה גזענית! א. אין כאן הטבות כל שהן לעם היהודי אלא ה\נהפוך הוא רק חובות יתרות! לא כמו בנאציזם שם הגזע ה-"ארי" זכה לזכויות יתרות מאחרים עקב עליונות כזו או אחרת! ב. גויים יכולים לבוא ולהתגייר, ולקבל על עצמם להיות חלק מהעם היהודי. לא כמו בתורת הנאציזם שם אי אפשר להיכנס ולהסתופף תחת הגזע ה"ארי"! "כעם אשר אמור לשלוט בעולם ולשמש אות ומופת מול כל העמים האחרים" מה רע בלפרסם לעולם כולו את מוסריותו של התנ"ך? של התורה שקיבלנו במעמד הר סיני (ולא ניכנס לויכוח אם היה או לא היה)?! איפה אתה רואה כאן גזענות?!

SupermanZW

Well-known member
לא

כל מי שטוען שנבחר ע"י הא-ל הוא גזען ואין זה משנה מהי אמונתו הדתית. א. יש הטבות ל"עם" היהודי אשר בחלקן נגזרות מה"חובות" היתרות (ראה הגדרות עולם הבא של יהודים לעומת עולם הבא של גויים, או דיני עבד עברי מול עבד כנעני, או דיני נזיקין ליהודי מול דיני נזיקין לגוי). ב. עמונים ומואבים פסולים מלהתגייר ולא יכולים להפוך לחלק מהעם היהודי, כמו כן מצווים היהודים להשמיד את העמלקים. ג. התנ"ך אינו ספר מוסרי (ראה א' וב').

ixmix

New member
לא ממש.

המורמונים, למשל, טוענים שנבחרו על ידי האל. אבל מאחר והבחירה הראשונה היתה של יהודים, ולאחריה של נוצרים ועמים אחרים, הרעיון איננו גזענות אלא להיפך - אהבת האדם. בפועל - מנסים למרמן שם כל מה שזז, אפילו חתולים
וכשמישהו לא רוצה להיות מורמוני - אין בעיה, מקבלים אותו כאדם, כפי שהוא. ובכל מקרה, מה שרציתי לאמר הוא שהנה לך דוגמא רחוקה קצת יותר, שאולי תוכלי להביט בה לא דרך מסך השטנה, ולראות כי יש אנשים שמאמינים ש"נבחרו" ואינם גזענים.

SupermanZW

Well-known member
אז

המורמונים לא שפויים, הצחקת אותי עם החתולים (למרות שזה נכון). בשום מקום בברית החדשה לא כתוב שהם נבחרו, הם המציאו את זה. וזה שכתוב בתורה שהיהודים נבחרו הופך את התורה לגזענית. וזה שגם התורה היא חלק מהביבליה הנוצרית לא מבטל מגזענותה.

ixmix

New member
כלומר - טעית?...

אני מצטט אותך מלפני שתי הודעות: "כל מי שטוען שנבחר ע"י הא-ל הוא גזען ואין זה משנה מהי אמונתו הדתית.". וההודעה הקודמת: "בשום מקום בברית החדשה לא כתוב שהם נבחרו, הם המציאו את זה. וזה שכתוב בתורה שהיהודים נבחרו הופך את התורה לגזענית." כלומר עכשיו יש כאלה שטוענים שנבחרו, אבל הם לא גזענים. אז אולי המילה "כל" היתה הפרזה (כמו הפרזות אחרות)...

SupermanZW

Well-known member
אולי אתה לא יודע

אך הברית החדשה אינה חלק מהתנ"ך (שנקרא בנצרות הברית הישנה) אלא תוספת נוצרית עליו, ורק בברית הישנה נכתב שהיהודים נבחרו, כל הנוצרים טוענים כי ה' התחרט על בחירתו את היהודים בברית הישנה ולא בחדשה.

למעלה