האם יש אלוהים?

noa555555

New member
לדעתי כולם פה מפספסים את המשמעות

של האלוהים. כתבתי למטה ואחזור שוב , זו דעתי: אם היינו מבינים את דרכו, היינו אלוהים בעצמנו. אנחנו לא אמורים להבין, זה לא הולך אחד על אחד זה לא צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, שיקולי האלוהות נשגבים מאיתנו, (למי שמאמין שיש, אני מאמינה שיש ושזה שונה מאוד מכל תמונה שציירנו בדמיוננו). את הרעיון הבנתם בגדול. לפעמים הרע הוא טוב והטוב הוא רע, אפילו שאי אפשר להבין איך זה יכול להיות כשמישהו מת וכד. כי אנחנו רואים בעיניים הצרות שלנו. הבת שלי פעם שאלה אותי, בקטנותה: (גיל 5) אמא מי עשה אותנו? עניתי שאלוהים. אז מי עשה את אלוהים אמא? אמרתי לה שאנחנו לא יודעים. היא חשבה על זה רגע ואמרה: אלוהים עשה אותנו, ואנחנו עשינו את אלוהים. כל כך אהבתי את התשובה הזו. אין לנו קיום בלעדיו ואין לו קיום בלעדינו. תחשבו גדול. אל תחשבו קטן.

יש אלוהים???

אם אלוהים הציל אותכם זה אומר שהוא גם הרג את כל אלו שהוא לא הציל?או שאלוהים הוא רק מציל כשניצלים וכשלא הוא מתחבא???אמר פעם אדם חכם,אני לא יודע אם יש אלוהים או לא,דבר אחד ברור אם הוא קיים הוא שואג מצחוק על האנשים שמאמינים בשטויות שלו...ואגב אם הוא אכן קיים אז הוא אכזר מאין כמותו וממש לא רחמן כמו שמנסים מאמיניו להציגו לפתיים המאמינים,אחראי להרג אכזרי של ילדים נשים וזקנים בקנה מידה שהדעת לא תופסת!

בוא נניח שיש אלוהים

נראה לך שיש לו קשר לדת היהודית? כי לא נראה לי שאותו אחד שממש מציק לו שאני שותה קפה הפוך אחרי סטייק, וכואב לו אם אחטט באף בשבת קוידש, מתיחס בזילזול למעשה אונס, ודורש את נישואיו של האנס עם הנאנסת, ופיצוי לאבי הנאנסת על סך 30 שקל כסף רק כי הוא בעצם "קנה" את בתוליה... [סליחה על הדוגמא הברוטאלית]

גנדרן

New member
תשובה לשאלתך

לגבי אם יש לו קשר לדת היהודית, כנראה שכן כי זו הדת הראשונה שהאמינה באל אחד מש לא מעניין איזה סטייק אכלת, לא נתנו המצוות אלא לצרף בהם את הבריות, המצוות הן בשבילנו סולם לעלות בו אל המדרגה של עובד ה'.

לא ענית כלום

אין קשר בין הזמן בו הדת נוסדה לאמיתותה, יכול להיות באותה מידה, שהאיסלם צודק אפילו שהוא נוסד אלפי שנה אחרי. בקשר לתשובתך על המצוות, הדגש בשאלתי הוא על זילזול ה"אל" לכאורה בדרים אלמנטריים וחשובים. [אגב, אם ניתנו מצוות רק כדי לצרף את הבריות, למה יש עונש?]

גנדרן

New member
עניתי ונענה שוב

מצוות הדת נועדו לאנשים עצמם, אברהם אבינו למשל לא היה צריך את זה.... הוא עשה הכל וידע הכל מעצמו. האיסלם הוא חיקוי זול של היהדות כמו שרכב טויוטה דומה למרצדס מה תעדיף טויוטה או מרצדס האל לא מזלזל בך, אבל אתה גם לא מלך אנגליה שהוא חייב לעצור בשבילך את הרכבת(עיין משל הרכבת למעלה)

אתה אומר דברים ללא מקור

למה?!?! האיסלם הא חיקוי זול.? הרעיון באיסלם הוא שאחרי כל הנביאים היהודיים , קם עוד נביא בשם מוחמד, והוסיף ספר נוסף, למה הוא חיקוי זול? אולי הוא הדבר האמיתי ואתה שוגה באשליות? תן לי נימוק הגיוני בבקשה... לא ענית לי לגבי הדברים הבאמת אבסורדיים שלכאורה נכתבו בידי האל בתורתו, כתבתי שהאל מזלזל באנסים ומחמיר בצורה קשה באוכלי חזיר או בשר וחלב. או שהאל דורש להרוג אישה שבגדה בבעלה ולא מעניש גבר שבגד באישתו, כל עוד האישה שאיתה הוא בגד, לא נשואה.? הפעם, תשובות מנומקות וברורות, עם מקורות מוסמכים.

rachel437

New member
הדת המונותאיסטית הראשונה

הומצאה ע"י פרעה אחאנתון לפני 5000 שנה במצרים העתיקה. אני מכירה אנשים רעים שומרי כשרות ואנשים טובים אוכלי חזיר, ההתעסקות במצוות הם בזבוז זמן ומשאבים, הם לא מביאות תועלת לאף אחד.

גנדרן

New member
הכרת את אחנאתון?

אולי הכרת את אחנאתון? אולי יצא לך להתכתב עמו בפייסבוק? איך את יודעת מה חשב מלך הנילוס לפני 5000 שנה?

גנדרן

New member
ואת בקיאה כמובן במיצרית עתיקה

ויודעת לקרוא את כתבי הפרעונים.. בלי שום עזרה ובטח הבנת את כל זה לבד לפני שנכנסת לגוגל.....

סוג ב

New member
ועם אלוהים אתה מתכתב בפייסבוק?

עם משה רבנו? אבותינו? הרמב"ם שאתה אוהב? אתה יכול לשלוח לי קישור? אני גם רוצה להיות חברה שלהם בפייס

גנדרן

New member
נשמה אלוהים לא צריך פייסבוק

הוא מגיע דיירקטלי לכל אחד לגבי משה רבינו היו לו ממשיכים כמו יהושוע זקנים אנשי כנה"ג(בטח למדת בעל פה) וכן לרמב"ם לאחנתון מה לעשות לא נשארו כי אם פסלי אבן, נסי ללמוד משהוא מהם?

rachel437

New member
היה לי בעבר וויכוחים עם מחבתי"ם

אבל עוד לא ניתקלתי במחב"ת עם רמה נמוכה כמוך. הרמב"ם פסק להרוג ילדה קטנה גויה שנאנסה ע"י יהודי מפני שגרמה ליהודי לחטוא, מה יש ללמוד ממנו?

גנדרן

New member
איפה הרמב"ם הזה בבקשה

ואני לא מחב"ת ולא תבנית אפייה תביאי את הרמב"ם הזה ונדבר, מה שבטוח שאין לך דרך ארץ למי שמבוגר ממך בשנים

rachel437

New member
מי שכותב כמו מחב"ת הוא מחב"ת.

מניין לך בן כמה אני? יש לי דרך ארץ לאנשים שמבוגרים ממני בחכמה, [ט] גוי הבא על בת ישראל--אם אשת איש היא, נהרג עליה; ואם פנויה היא, אינו נהרג. [י] אבל ישראל שבא על הגויה--בין קטנה בת שלוש שנים ויום אחד בין גדולה, בין פנויה בין אשת איש, ואפילו היה קטן בן תשע שנים ויום אחד--כיון שבא על הגויה בזדון, הרי זו נהרגת: מפני שבאת לישראל תקלה על ידיה, כבהמה. ודבר זה מפורש בתורה, שנאמר "הן הנה היו לבני ישראל . . . וכל אישה, יודעת איש למשכב זכר--הרוגו" (במדבר לא,טז-יז).(רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק יב).

גנדרן

New member
נו ועל מה רמב"ם הזה מדבר....

ראשית נא להרגיע אני לא מחב"ת, ולא מחבט. יהודי עם ידע שלא אסף מגוגל, ומפורומים לחוזרים בשאלה שנית הרמב"ם הזה אינו הלכה למעשה... ויש גם בן סורר ומורה שגם אינו הלכה למעשה אז נא להבין טוב רמב"ם לפני שמצטטים משהו שהרמב"ם לא יישם מעולם ולא ידוע שיישמו לפני או לאחריו בדיוק כמו בן סורר ומורה ברמב"ם אתה לא מבין על אחנתון קראת כנראה באינטרנט, (שזה כל ילד בן שמונה יודע לעשות) מה כן אתה יודע חוץ מלהשמיץ

rachel437

New member
ותשובה לעניין יש לך?

אני יודעת ש RACHEL הוא שם של נקבה, ואני מבינה שאתה בור ועם הארץ, חז"ל אסרו על עם הארץ לענות לאפיקורס, אתה עובר על דבריי חז"ל ועונשך גדול מאוד, מי יודע אם בגלל אנשים חוטאים כמוך אלוהים יביא עלינו שואה שניה.

גנדרן

New member
כן בטח

תשלחי לי מייל שלך, אין בעיה הכל ישלח אלייך ממחב"ת הסובב בערי ישראל ומחזיר אותם לאביהם שבשמיים, הפכתי בן רגע לבור ועם הארץ? אם תבוא ח"ו שואה נוספת היא תבוא על יושבי חו"ל כידוע שאין להם זכות ישיבת הארץ השקולה כנגד כל המצוות כדאי שתתחילי לארוז....

למעלה