האם יש אלוהים?

noa555555

New member
הדבר הזה באמת לא יושם מעולם,

כך שיש מקום להניח שהרמב"מ רצה ליצור פה הפחדה לשמה, לא חושבת שמישהו יהודי היה יכול ליישם כזה דבר (וזה ענין ידוע שתמיד מנפנפים בו , אגב). הרמבם הבין בחוכמתו, שאם יאיימו על הגבר שיהרגו אותו, זה לא יספיק כדי להרתיע אותו. אבל ברגע שאומרים על הילדה שהיא נהרגת, זה מחבר אל הילדה רגשית. ואז אי אפשר להתעלל. (יפה, אה? ) כרגיל, אסור לקרוא דברים כפשוטם. לפעמים קריאת הפשט היא חטא לאמת.

גנדרן

New member
נו יפה מאוד

שפו על ההבנה בדברי ליבוביץ והרמב"ם,תעזרי בבקשה לזו מעלייך להבין כבר נשברה לי המקלדת...

noa555555

New member
כשמאמינים - באמת קל מאוד להבין את המסר.

הגעתי למסקנה שמי שלא רוצה להבין לא יבין לעולם. גם לא מי שבאמת רוצה להאמין . מי שלא רוצה להאמין ימצא כל תירוץ לכך. (וכנ"ל כמובן להפך
) אישית אני חושבת שיש סתירה עצומה בין האמונה לבין הנסיון להבין את האלוהות בכלים אנושיים. וזה כל מה שיש בזה. או שמאמינים ואז פשוט שותקים ולא מערערים אחרי שיקוליו, או שלא מאמינים ואין שום דבר באמצע.

rachel437

New member
לוגיקה מעניינת

עונש מוות לאנס לא מרתיע, אבל עונש מוות לקרבן ירתיע את האנס, כי כידוע הוא, שאנסים חסים על חייהם של הנאנסות יותר מחייהם. ולכן הרמב"ם גם פסק ששני גברים המקיימים יחסים בהסכמה דינם מיתה, אבל האונס ילד קטן פטור מעונש מוות ורק ממליץ להכותו על ישבנו ,הרמב"ם הבין ברוב חוכמתו שהכאה על הישבן מרתיעה מעונש מוות. נ.ב. אני חילונית.

noa555555

New member
מצידי את יכולה לבוז לרמב"ם, אין לי בעיה אישית

אם לא תפרשי אותו כמוני, גם לי יש השגות פה ושם, ולא מעט. מבחינתי הוא פוסק. מבחינתי הוא מחוקק שהלכו אחריו רבים ואולי רבים מדי. פוסק הוא אחד שמרחיב את הכללים, זה הכל. והרמבמ בחר מאוד מאוד לרחיב, עד פרטי הפרטים הכי קטנים. זה לא אומר שכל פסיקה שלו היא נכונה וטובה. הוא רק בן אדם, לא אלוהים ולא מלאך. הבאתי לך אפשרות אחרת, אחת מני רבות, לראות את זה, זה הכל, תבחרי מה בא לך.רציתי להדגיש לך שיש הרבה דרכים לקרוא דברים ולא רק כפשוטם. עכשיו חפשי לבד את הפירוש אם את רוצה. מבחינתי , בין אם הרמב"ם צדק או פספס, עדיין לא קשור לי בכלום לענין של האמונה ב-ה', שאולי עומד מהצד וצוחק על כל בני האדם שמנסים להבין את דרכיו וכלליו, להרחיבם כאוות נפשם, כי הם קטנים על הענין הזה של הבנת האלוהים. מבחינה זו אולי הקראים צודקים? חשבת על זה? לפחות הם מקיימים את הטקסט המקורי בלבד ולא את כל ההרחבות שיצרו בני אדם אחר כך וגם טרחו להפחיד בעזרתם. אלא שגם הקראים מתחילים לפספס ומפחידים בני אדם שסוטים מדרכם שלהם. צריך להפריד את ענין האמונה מענין הרבנים, המחוקקים והפוסקים. זה כל מה שאני רוצה להגיד. הנה, איך אני , למרות שאני לא שומרת את הכללים שיצרו בני האדם - עדיין מאמינה באמונה שלמה? ומי שאצלו זה קשור ביחד צריך להבין שפה נוצר הדפק שהרחיק את כל החרדים בעל כורחם מהאמונה היפה . לא שאין רבנים מופלאים וחכמים, אבל ברגע שזה הופך לשליטה וכוחות והפחדות וחרמות ונידויים ואיומים, זה כבר לא זה. סורי. אני בטוחה שאת מסכימה איתי לפחות בזה. ובזה גם מופרות כל עשרת הדברות או לפחות חלקן ועוד כמה כללים מהמקרא: לא תלבין פני חברך ברבים למשל. ואהבת לרעך כמוך, למשל. ועוד כמה וכמה.

rachel437

New member
גם בתורה יש הפחדות

יש קללות וברכות, יש הוראה לסקול באבנים את מי שמקושש עצים בשבת או אישה שהתחתנה ולא נמצאו לה בתולין, ובתור אחת שלא מאמינה בקללות והפחדות את צריכה למחוק המון פרשיות מהתורה. או שיכול להיות שהיכן שכתוב בתורה לסקול מישהו באבנים הכוונה לזרוק עליו אורז ופרחים, והיכן שכתוב לשרוף, הכוונה להדליק לו נר יפה וריחני.

noa555555

New member
עזבי את ההפחדות בצד,

סליחה, בעצם אני מדברת כללית, כדי שלא אישמע כאילו אני מטיפה מוסר. אני עוזבת את ההפחדות בצד. מבחינתי כל מה שאני קוראת בתורה יש לו מטרה חינוכית, וההפחדות לא ממש מזיזות לי, מתוך כך שאני מבינה שגם את הטקסט המקראי הזה, גם אם זה היה נביא שמדבר ישירות עם ה' או מה שלא יהיה - כתב אדם. אני מנסה להאמין את אמונתי השלמה באופן טהור. לבוא מתוך אהבה ולא מתוך פחד. לבחור איזה חלקים לשמור ואיזה לא, מבחינתי ערכים שבין אדם לחברו חשובים יותר מכל דבר אחר. למשל. כך שאם אני "מחללת" שבת לפי המושגים החרדיים אבל לא מלבינה פנים, לא מרכלת, וכד, - דייני. רק מסבירה איך הראש שלי והרגש שלי עובדים בנושא זה. מה שלא מתאים לי אני לא לוקחת. כל עוד אני באה מאהבה, זה בסדר מבחינתי. זכותי, לא? אדם באמונתו יחיה, זה כבר נאמר מזמן. הנקודה שאני באה לחדד לך, מבלי להטיף מוסר (מדגישה את זה שוב ושוב שלא יהיו אי הבנות) - שאין צורך לנער לגמרי את האמונה, אלא רק את שליחיה, אולי.

nini132

New member
רחל

נו באמת, את מתווכחת עם מחב``ת?/tapuzforum/images/Emo2.gif אין טעם להתווכח איתם/tapuzforum/images/Emo201.gif הראש שלהם ישר בקיר/tapuzforum/images/Emo122.gif והשירשור הדבילי הזה רק מוכיח אתזה/tapuzforum/images/Emo201.gif קפצתי לבקר את השכנים בפורום, אבל עדיף להישאר ביוצאים בשאלה. הייתי פה. ביי

רוב הנרצחים בשואה היו חרדים ורוב הניצולים ?

רוב מכריע של הנרצחים בשואה היו חרדים ודתיים מכל מיני סוגים , רק מיעוטם היו חילונים, רוב הניצולים היו חילונים ! ולמה ? איפה ההיגיון? למה המצוות והתפילות ולימוד התורה לא הגנו עליהם? למה רוב החילונים ניצלו? כי הם עשו עברות? מי ששמע לרבנים נרצח ! ומי ששמע למנהיגי החילונים לרוב ניצל ! זו העובדה ! איפההיה אלוהים?

גנדרן

New member
מאיפה הנתונים חביבי?

לפי הנתונים שלי רוב במניין ובניין יהדות אירופה שנרצחה. היו כבר לא דתיים או חרדים בעל כורחם. ההשכלה הברלינאית נפוצה בכל אירופה לפי הנתונים שלי 60 אחוז מהנרצחים כבר לא היו דתיים. לא כל הרבנים אמרו להשאר כך למשל ניצלה "ישיבת מיר" חלק גדול מהמנהיגות החילונית הציונית נרצח בשואה, אתה יכול לקרוא על זה בכתביו של בן גוריון שאמר"היינו צריכים להתעורר קודם" חלר מהמנהיגים הבולטים של ישראל ניצלו בעור שינייהם מהתופת, כמו טבנקין ומנחם בגין או אף משה סנה היחיד שממש ראה את הנולד היה זבוטינסקי והוא לא היה מיין סטים אז משנת 33 ניתן היה לברוח, והנאצים אף עודדו בריחה כזאת ואף נתנו להוציא רכוש(כך עלו הרבה יהודים מגרמניה לארץ מה שמכונה העליה הייקית). כשהנאצים הבינו שהיהודים א. לא בורחים וטוב להם בגלות ב. לא מעניניים את אף אחד בין המעצמות הגדולות, הם עברו לרצח עם.(תמיד כשליהודים היה טוב מידי בגלות הגיע קטסטרופה, למשל גירוש ספרד ופורטוגל) מה האלוהים עשה בשואה? בכה על היהודים היקרים שלו שלא מבינים רמזים ועולים לפלשתינה א"י, הגן על שארית הפליטה בציון מגורל דומה........ על תאי הגאזים בטרבלינקה הייתה פרוכת שהנאצים הרוצחים שמו בכוונה ועליה כתוב "זה השער לה' צדיקים יבואו בו"

תשאל ניצולי שואה שעוסקים בתחום

אני שומע את זה מהם שנים רבות. ואגב לגבי ישיבת מיר תלמידי ישיבת מיר היו מיעוט קטן בין אלו שניצלו בדרך ההיא, ואת זה לא מספרים לך, היו שם הרבה פושעים וזונות , כך קראתי יומן של אחד הניצולים החילונים בדרך ההיא, והנה הם ניצלו, ולמה? כי הם היו פושעים? חוץ מזה תסתכל בתמונות ותראה. הגרמנים אספו את כולם בבתי הכנסת לפני הגירוש ולמה? כדי שהתהליך יהיה בשקט ללא הפרעות, אחרי שכולם יתפללו חזק, הם יהיו רגועים שהם יינצלו בסוף איכשהוא, וכך לא יהיו להם מרידות, והסיכוי שאיזה יהודי יקפוץ עליהם עם סכין, יהיה נמוך, וכך אכן היה. עם חילונים זה לא היה עוזר , זה היה רק מקומם אותם.

גנדרן

New member
חביבי סבא שלי בא משם

סבא שלי בא משם וידע בדיוק מה קרה, רק שהיה לו מזל ועלה הרבה קודם(בגלל שהבין את המסר כשהבולשיביקים השתוללו ברחבי רוסיה) דודיי שניצלו מבירקאנו וטרבלינקה היו דתיים בנעוריהם והכירו הכל. חלק ממשפחתי חווה את ליל הבדולח בגרמניה בליל הבדולח ברחבי גרמניה כשהקלגסים השתוללו, הם צרחו יהודים... תסתלקו לפלשתינה.... חלקם הבינו את המסר.... מה לעשות הנתונים לא מחמיאים לנו היהודים האשכנזים.... אבל זו האמת התעוררנו מאוחר, אהבנו את וורשה ואת ליטא יותר מירושלים....

אתה חוטא לאמת

ישנם נתונים ברורים לגבי כמות היהודים ה"דתיים" שנהרגו בשואה זו אחת מטענותיהם של החרדיים לכך שהמדינה קיימת בזכותם.

גנדרן

New member
תשמע תרכיז

כנס לאתר "יד ושם" שלוף טלפון משם של ביה"ס של יד ושם ותשאל, אולי הם יכולים לשלוח לנו במייל יש להם הכל על המחשב חבל על הויכוחים את המדינה הקימו הפלמ"ח, ההגנה, אצ"ל , ולח"י אם אבא שלך שירת באחד מיחידות הלוחמים הלז תשאל אותו ואם לא אתה מוזמן לשאול אצלנו

rachel437

New member
זה שסבא שלך

בא משם לא הופך אותך מומחה לנושא השואה, המציאות היא שבאחוזים ניצלו הרבה יותר חילונים מחרדים, ו מדוע אלוהים לא העניש את יהדות אנגליה וארה"ב המתבוללות אלא את יהדות פולין והונגריה שהיית הרבה יותר מאמינה מהם.

אם איני טועה

זה ביחס ישיר לאחוזי הדתיים והמתבוללים בארופה של לפני מלחמת העולם השניה. שמשהו יביא הוכחות. בינתים נשפכים בעמוד הזה כל כך הרבה נתונים ומידע בלי אבא ואמא. וכן ,גם ההודעה שלי, למיטב זכרוני.

noa555555

New member
כל השאלות שלך נובעות כי אתה חושב כאדם

שאצלו מה ששחור שחור ומה שלבן לבן, ואתה לא חושב כמו אלוהים, ואתה גם לא יכול לחשוב כמוהו או להבין את מניעיו. אם היית מבין את זה הית אלוהים בעצמך מן הסתם. זה לא עובד אחד לאחד, מסתבר, זה כל העיקרון של צדיק ורע ורשע וטוב לו. זה לא שכר ועונש באופן ישיר. אנשים רוצים להבין הכל. ואי אפשר.

בינגi

New member
לאחר

הפיגוע הנורא בקו 2 פגש אותי אדם חילוני.. בדרך ושאל אותי איך זה שילדים קטנים נרצחים ואתם עוד אלו שמתפללים יעני התפילה לא עוזרת וכו` אז כשעדיין הייתי צעיר לימים עניתי לו שכשקורים ניסים ונמנעים אסונות כמו סיכול פיגועים וכדו` וכי אז אומרים שזה קרה בזכות התפילות והתהילים? הרי כל ההילה בזכות מניעת האסון ניתנת לצה``ל ולכוחות הביטחון ואף אחד לא מנכס את זה לתפילות וכל זה. כך שזה לא יהיה הוגן לייחס לתפילות יחס מזלזל..

גנדרן

New member
באמשך?

באמשך? אתה בטוח כל כך שאין? הרמב"ם, קאנט, דקרט, וליבוביץ אצלך בכיס הקטן הא?

למעלה