האם יש אלוהים?

rachel437

New member
וכמה מליארד איש

שמאמינים בישו ומוחמד אצלך בכיס הקטן הא ?

גנדרן

New member
תשמעי ישר ולעניין

הוצאת לי את המילים מהמקלדת, שפו

rachel437

New member
האם כל הנוצרים בורים?

האם את חושבת שאין בנצרות אנשים כמו ליבוביץ שמאמינים בשילוש הקדוש. מה תרמה היהדות לעולם באלף שנים האחרונות? האם הציבור החרדי הוא לא בור?

saragon

New member
האם את שם מילים בפי שאיני אמרתי?

שאלת "באמשך" שאלתך מצחיקה, הרי אמרתי שאני נשבע באלוהים, אם אלוהים הייתה אמא שלי, אזי היא לא קיימת ומכיוון שחייבת להיות לי אמא, היא אינה יכולה להיות אלוהים. בכיס הקטן? לא הבנתי למה צריך להיות כיס בשביל להגיד שאין אלוהים, אם זאת לא צריך כיס בשביל להגיד שיש? פעם אחרונה שבדקתי בכיס שלי היה שם נייר מלפני שנים!

גנדרן

New member
ענתה לך ישר ולעניין

כל מילה מיותרת ליבוביץ אחד שווה יותר ממליארד בורים

saragon

New member
אוקיי, אז אין לך תשובה.

לחייך גם אני יודע. או שאולי גם את זה רמב"ם עושה טוב יותר ממני? מעניין...

היי. הגעתי מהראשי...

מה שלומכם? עדיין מתבחששים אם יש אלוהים? אם הוא יהודי? אם הוא אוהב אותנו?

moshe010

New member
הוכחה מוחצת שיש אלהים

בחיים לא שמעתי הוכחה כ"כ חזקה אני כבר חוזר בתשובה, פשוט עד עכשיו היתי משוכנע שכל טיל מוכרח ליפגוע ואם זה לא קרה סימן ברור שיש אלהים ועכשיו ברצינות רק נתתי לי הסבר למה התפתחה הדתות ולמה רוב ההמונים מאמינים ,פשוט קיים בנו גן הגורם לנו להאמין בעיקר בזמני לחץ וחרדה עובדה שאפילו "האפיקורס" התחיל להאמין ולא משום שהתגלה לו תובנה חדשה, אלא בגלל שנכנס לחרדה וללחץ והרגש עבד שעות נוספות

גנדרן

New member
אתה אמרת...

אני לא אמרתי שזו הוכחה מוחצת... אתה אמרת דרך אגב אדוני הידען יש לך מושג מה זה ריבוזום ואיך הוא קשור לתורת האבולוציה?

moshe010

New member
תשובה כללית לגנדרן

כמה פעמים פה זלזלת בידע של אנשים שכביכול שואבים אותו מגלישה קלילה באינטרנט ובכן האינטרנט הוא כלי חשוב מאוד אין כמותו, ולעומת ספרים שאין לך יכולת לבקר אותם ולהשוות למקורות אחרים לימוד מהאינטרנט ולו דרך גלישה קלילה אזי אם מדובר בבן אדם אם ראש על הכתפיים שווה הרבה יותר אפשר בקלות להגיע למקור הדבקים אפשר בקלות לקרוא את המחקר או המאמר הרלוונטי אפשר להשוות למקורת אחרים פשוט מידע דרך האינטרנט הוא אמין הרבה יותר מספר (כמובן אם לא מדובר בטפש שבולע כל מה שטמבלים כותבים בפורם ) בנוסף לכך יש פתגם חכם "קבל את האמת מממי שאמרה" ואם מצאתי משהו חכם באינטרנט גם אם זה מטפש בפורם אני מקבל אותו לדוגמא אם מישהו מפורם הוכיח לי שבתנ"ך כתוב בעצמו על פעמיים של נתק טוטאלי במסורת אין לי צורך ברבנים אלא אני מסתפק בשכל הישר ובודק בעצמי את הדברים (אני אישית הגעתי לזה לבד, אבל אני מדבר באופן עקרוני) בנוסף לזה אתה מרבה להביא הוכחות ליהדות מהרמב"ם וליבוביץ ואיינשטין אז לא ניכנס לזה שאיינשטיין היה כופר גמור, ושליבוביץ האמין שהתנ"ך נכתב בידי אדם ושאין שכר ועונש לא בעולם הזה ולא בעולם הבא, אלא אני מתייחס לעצם ההסקת מסקנות דרך הסתמכות על סמכות שזה גם לא הגיוני וגם לא מדעי והניסיון הוכיח שחשכת ימי הביניים היה בחלקו הגדול באשמת הסתמכות על סמכותו המדעית של אריסטו (דרלך אגב הרמב"ם גם חוטא בחטא הזה כשהוא מעריץ את אריסטו יתר על המידה) ואילו המדע המודרני הצליח בחלקו הגדול בגלגל עזיבת הסתמכות על אנשים בכלל ואריסטו בפרט והסתמכות על הגיון מתמטיקה והוכחות אמפיריות דרך אגב אילו הרמב"ם היה אתאיסט הית מעריך אותו כמו שאתה מעריך את שיפנוזה שזה אומר שלא את האדם אתה מעריך אלא את הדעות שהוא מיצג, וליתר דיוק אתה מעריך את מי ששיטפו לך את המוח שיש להעריך ללא קשר ליכולתיהם האיטלקטואלית האמיתית שלהם נ.ב מבין האנשים הבודדים שאני מעריץ למרות אמונתם החזקה באלהים הם ניוטון והרמב"ם שלהערכתי אילו היו בדורינו הם היו אתאיסטים כיון שהרמב"ם היה רציונלי וניוטון הניח את היסודות לכל המדע המודרני

גנדרן

New member
חלילה איני מזלזל באף אחד

עניתי לאחת שטענה טענה מורכת שאחנתון המלך המרי חי לפני 5000 והיה לדעתה מוניטאיסת. בעוד שהוא חי לפני 3400 שנה כנראה ז"א הרבה אחרי אברהם אבינו, ולפי מיטב קראתי את האינצקלופדיה בריטניקה הוא(אחנתון) היה עובד לשמש היא גם המציאה שד"ר מנגלה מת על מטתו בגיל שמונים, שזה גם שטות. עוד אחד המציא דברים שקשורים באבולוציה בלי שיש לו שמץ מושג מה זה ריבוזום הרמב"ם לא היה אתאיסת אלא גדול המאמינים ולדעתי כך היה גם היום, ליבוביץ הבין את הרמב"ם אבל לא קיבל חלקים מסויימים בהשקפתו על עוה"ב משיח ותורה מן השמיים. למרות זאת ליבוביץ היה מקפיד מאוד במצוות(לידיעתך, ואתה יכול לבדוק את דברי) ניוטון היה נוצרי מאמין, ואף למד בספרי הרמב"ם ויש לו יומן בו הוא כתב את דעותיו ואף חישב חישובי קיצין(מעניין מאוד) אני מעריך גם את ברוך שפינוזה ואת סיפרו "המאמר התאולוגי מדיני" קראתי בגיל 18 מאוד מומלץ אם הוצאת מידע מהאינטרנט בדוק שהוא נכון זה הכול מה שאמרתי.. כדי שלא תגיד שאחנתון חי לפני 5000 שנה ויחשבו שאתה אידיוט אתה בחור שמחפש לדעת את האמת, אני איני מחזיר בתשובהוכלל לא איכפת לי מה אתה עושה זה עניין שלך אני גם בעד גיוס בנות דתיות לצה"ל לשרות פעיל. שזה בטח לא תשמע מאף מחב"ת ,

rachel437

New member
המלך אחנתון

חי לפני זמן מתן תורה ולא משנה אם הוא חי לפני 5000 שנה או 3400 שנה, אתה טענת שהדת היהודית היא הדת מוניטאיסתית הראשונה וזהו שקר מחב"תי, והוא האמין באל אחד, מה זה משנה מי זה האל, השמש, הירח או חברך הדמיוני, דת מונותיאיסטית היא דת המאמינה באל אחד. אף אחד לא יודע בדיוק איך מת מנגלה, הנושא היה לא איך מנגלה מת, אלא מדוע אלוהים השאיר אותו בחיים עשרות שנים לאחר השואה, אתה מסיט את נושא הויכוח. פעם כל המדענים היו מאמינים, היום רוב המדענים לא מאמינים. .

moshe010

New member
תשובה

טענות ענינית כמובן שאפשר לטעון אבל עצם הזילזול משאיבת המידע באינטרנט הינו טעות כי כאמור אם שימוש נכון האינטרנט מכיל מידע אמין בהרבה מאשר ספרים בענין אחנתון ומנגלה אנני יודע ולכן לא אתערב בעניין האובולוציה והריבוזם אז למרות שאיני יודע בדיוק מה זה ריביזום אני יודע די הרבה על האבולוציה ועל ההוכחות הרבות עליה לא אמרתי מקודם שהרמב"ם היה אתאיסט, אבל אני אומר כעתשלפי השקפת העולם החרדית מי שסטבר כמו הרמב"ם הינו כופר גמור הן בגלל שלא האמין במיסטיקה כגון כישוף וחוזים בכוכבים והן בגלל שהאמין שחז"ל טעו בידע מדעי ורפואי והן בגלל שכנראה לא האמין בגילגולים(בנו כותב זאת במפורש) והן בגלל שלא האמין בהשגחה פרטית ממש ליבוביץ הקפיד על מצוות אבל היה כופר אפילו לפי הקנה מידה של הרמב"ם כמו כן הוא האמין שהתורה נכתבה עלידי אדם ושאין שכר ועונש כך שמי שלא מתחבר למצוות ולאיסורים גם אם יאמין לליבוביץ אין לו הרבה מה לחפש בדת ניוטון היה נוצרי מאמין, ואף למד בספרי הרמב"ם ויש לו יומן בו הוא כתב את דעותיו ואף חישב חישובי קיצין(מעניין מאוד),ידעתי לא חלקתי על זה אני גם בעד גיוס בנות דתיות לצה"ל לשרות פעיל. שזה בטח לא תשמע מאף מחב"ת כנראה ממחב"ת דתילאומי כן אשמע בכל מקרה לי לא אכפת מה ההגדרה המדויקת שלך מה שאני רוצה באופן עקרוני להתווכח רק אם אדם שמוכן להקשיב ולהודות באמת כשיתברר שהוא טועה ,

גנדרן

New member
תשמע ידידי

בעניין האבולוציה, אז מה שהצליחה לעשות פרופסור יונת אתה יודע. וכן למה היא מקבלת נובל בשביל זה הנה דוגמא מדוע לימוד לא רציני ולא מעמיק, לא ייתן לך מידע רלוונטי המחקר שלה משנה המון בידע של התפתחות התא וממילא התפתחות החיים על כדור הארץ אם אין לך מידע בעניין אז לך ותשלים אותו, כי הנושא מתפתח כל הזמן... לגבי ליבוביץ היות ולא הכרת אותו ואני כן, אז סלח לי אין לך מושג מי היה האיש שאל עצמך אם היה כופר למה קיים מצוות? בעניין ניוטון מה ידעת? מה הם חשבונות הקץ שלו.. ולאיזה ספר מספרי הנביאים הוא כתב פירוש? להגיד ידעתי כל אחד יכול גם ממחב"ת דת"ל לא תשמע זאת היות והחלטת הר"ר לישראל שאין לגייס בנות לצה"ל עוד מזמן הרב גורן כך שמי שעומד מולך אינו מחב"ת שאתה וחברייך כל כך פוחדים מהם ממש פראנויה יש פה למה לך להתווכח איתי אני מבוגר ממך בהמון שנים אולי תנסה ללמוד משהוא גם?

למעלה