האם יש הבדל בין לקוי שמיעה לשומע?

0ne Man

New member
האם יש הבדל בין לקוי שמיעה לשומע?

שלום לכולם, בימים האחרונים שמתי לב לתופעה, שישנם לקויי שמיעה רבים שטוענים כי יש הבדל מהותי בין לקוי שמיעה לבין שומע מבחינת יכולת להצליח בתחומים מסויימים של החיים- כגון קריירה,לימודים וכו'. הטענה שאני שומע היא ש"אין מה לעשות- אנו לא יכולים להתחרות בשומעים בגלל לקוי השמיעה שלנו ולכן חבל על המאמץ..." לדעתי האישית - טענה זו לא נכונה כלל וכלל. הצלחה היא יותר עניין של השקעה, אופי וחריצות, ואדם חרוץ ומשקיען יצליח תמיד להתגבר על כל המכשולים העומדים בדרכו, למרות, ואולי אפילו בזכות -ליקוי השמיעה שלו. כי ישנם לקויי שמיעה, שדווקא בגלל ליקוי השמיעה שלהם שואפים להוכיח לעצמם ולזולתם כי הם יכולים להצליח לפחות כמו השומעים, אם לא יותר, ולא מזמן עשינו סקר קטן בפורום בנושא זה, למי שלא זוכר... אז מה דעתכם? אשמח לתגובות.

moran f

New member
זה שמישהו נורא רוצה להוכיח משהו

לא מחייב הצלחה. זה עוזר, אפילו מאוד, אבל זה עדיין לא אומר שהאדם יצליח. שוב - לאנשים שונים יש כישורים ויכולות שונים. גם אם אני נורא נורא רוצה להיות ציירת דגולה, זה לא יעזור לי, כי אין לי כישרון ציור. חבל על המאמץ זה משהו אחר - לדעתי אם רוצים משהו שווה להתאמץ, לפחות כדי לדעת שעשית את כל מה שיכולת.

0ne Man

New member
טוב,בואי אסביר את כוונתי

ברור לי שזה שמישהו נורא רוצה משהו, לא מחייב הצלחה. אני למשל נורא רציתי להיות אסרונאוט, או טייס F15, אבל הייתי מספיק מציאותי להבין שזה דבר שלעולם לא אצליח להיות,ולא משנה כמה אני רוצה וכמה אני אשקיע. בעיית השמיעה אכן מגבילה במקרים כאלה. אבל לא זו היתה כוונתי במה שכתבתי. קשה לי להסביר במילים את כוונתי ולכן אתן לך דוגמא על עצמי. אני נורא רציתי ללמוד ראיית חשבון, אבל כולם הזהירו אותי שזה קורס קשה מאד אפילו לשומעים, ושאחוז הנכשלים בו הוא 70-80%. הרבה "נשמות טובות" טרחו להסביר לי כמה לא כדאי לי לנסות, כי בטוח איכשל, אישבר ואני לא יודע מה עוד. אבל כל אלה לא הרתיעו אותי, ואני אכן התחלתי ללמוד ראיית חשבון בערבים, אחרי סיום העבודה. הלימודים אכן היו קשים מאד. קרעתי ת'.... הייתי צריך להשקיע הרבה יותר זמן בלימודים משאר התלמידים בקורס. הייתי צריך לנצל את ההפסקות שלנו לגיחות צילום אינסופיות במכונת הצילום, לצלם הרצאות ממחברות של תלמידים אחרים. הייתי צריך אחר כך ללמוד בבית ולקרוא את כל מה שדיברו בכיתה כדי לנסות להבין על מה לכל הרוחות דיברו בכיתה. על להשתתף באופן פעיל בדיונים בכיתה כמובן לא היה על מה לדבר. בשנה הראשונה שלי בקורס נשרו מחצית מהתלמידים שהתחילו את הקורס, ובשנה השנייה נשרו עוד. בסוף, בשנה הרביעית, נשארנו 25 תלמידים בערך מתוך 80 שהתחילו. ואני הייתי ביניהם. אני הייתי מאותם היחידים שהצליחו לעבור 12 בחינות של מועצת רואי חשבון,מלאות בשאלות מכשילות, רק כדי לקבל את הזכות להיבחן ב-3 הבחינות הסופיות בשנה האחרונה. ובכל זאת לא נשברתי. דווקא בגלל כל אותם אלה שחשבו שלא אחזיק מעמד, המשכתי. חרקתי שיניים, ולמדתי.ולמדתי ולמדתי. וכשסופסוף הגעתי לסוף הלימודים, לקחתי חודש וחצי חופש מעבודה, כדי לדגור ולדגור. ובדיוק אז אבי אושפז לניתוח לב פתוח בבית חולים, שבועיים לפני הבחינות הגורליות (הבחינות האלה מתקיימות רק פעם בחצי שנה, ומי שלא מקבל ציון מינימלי לא מורשה להבחן שוב במשך שנה). ואני לקחתי את המחברות איתי לבית החולים, ובזמן שאבי שכב מטושטש, ישבתי והתאמנתי בפתרון תרגילים. ובסוף, ניגשתי למבחנים, ואת יודעת מה? הייתי אחד מה -20 אחוזים שהצליחו במחזור הבחינות ההוא. אז מה אני מנסה להגיד בכל הסיפור הארוך הזה? שעם כוח רצון, שאפתנות ומוטיבציה, אפשר להצליח כמעט בכל דבר, אפילו במקומות שגם שומעים לא מצליחים בהם. אני מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי, מבלי להישמע יותר מדי שחצן.

צלף

New member
אבל נשארנו עם המכשירים באוזנים../images/Emo42.gif

איך לומר לך ולכול אלו שהצליחו (כולל אני) אנחנו השקענו מאמץ לבטל ולמחוק את העיוות הדין הנורא והאיום ששמו ליקוי שמיעה, ורצינו להוכיח לכולם שלמרות הליקוי שמיעה אנחנו יכולים להצליח כמו השומעים, זה יפה , ואפשר להעריך את זה, אבל הבעיה נשארה.... ואולי אנחנו צריכים להתיחס לעצמנו אחרת
לא רק להשוות כל הזמן את עצמנו לשומעים

צלף

New member
אנ מדבר במישור של רגשות

כלומר אף רץ בתחרות מירוץ לא אוהב להתחיל כמה מטרים טובים אחרי כולם, במיוחד אם החינוך שקיבל הוא שהינו בעצם כמו כולם

וזה מה שיפה בכל העניין.

אנחנו עדיין לא שומעים - אבל אנחנו מצליחים. אנחנו שוברים את המיתוס שחרש = מפגר. אז מה רע בזה שנשארנו עם מכשירי השמיעה? ולחברה שלי יש קשר בשיער ולאחרת יש נקודות חן. מכשיר השמיעה הוא מאפיין זניח כמותם, כשזה מגיע להצלחה בחיים. (או לפחות זה מה שאנחנו רוצים שיקרה) אם אנשים יקבלו את בעיית השמיעה כמו שהם מקבלים בעיות קטנות אחרות, באמת לא תהיה ללקויי שמיעה בעיה להתברג בחברה ולא להרגיש מפגרים.

moran f

New member
אבל לא הוכחת כלום

אני מאוד שמחה שהצלחת למרות הכל, אבל זה לא אומר שכל לקוי שמיעה שמאוד ירצה לעסוק במקצוע מסויים יצליח. אתה עברת את כל הבחינות ויכול להיות שמישהו אחר במקומך, עם כל הרצון הגדול, לא היה מצליח. שוב, אני לא מנסה לגרום לאנשים לוותר מראש, זה פשוט נראה לי קצת לא ריאלי להניח שכל אחד יכול לעשות כל דבר אם הוא באמת ירצה. האם לדעתי שווה לנסות לעשות משהו שבאמת רוצים גם אם זה נורא קשה? בוודאי.

ani Hayehida

New member
צלף צודק!

שלום לכם, אני חדשה כאן ומבקשת להגיב על המסר שלמעלה. מורן, חבל שלא הבנת את המסר של צלף. כשרוצים משהו מאוד-מאוד אז גם עושים את כל המאמצים להשיגו. כשנורא רוצים, אז כל המגבלות נעלמות כי מוצאים דרכים להתגבר עליהן, לא דווקא הדרכים המקובלות. מה שנקרא "כביש עוקף רמאללה" - כלומר: מוצאים דרכים עקיפות להגיע לאותה מטרה שאליה מגיעים שומעים בלי הקקשיים והמוקשים שיש לנו כלקויי שמיעה. איך תסבירי, למשל, את העובדה, שיש לק"ש שלמדו שפה זרה, למרות שלגבי לק"ש ללמוד שפה שנייה זו משימה מאוד קשה וכמטע בלתי אפשרית? אבל עובדה! אני למדתי שפה ע"י חיפוש מילים במילון, קריאה מרובה, לימוד ושינון של צורת הביטוי שלהן, ותרגול, והיום אני שולטת בה. איך? כי מאוד-מאוד רציתי! וזו כל התורה כולה. בהצלחה בכל מעשייך ולא להרים ידיים!!!

moran f

New member
חבל שאת לא הבנת אותי

אני לא אומרת שאי אפשר, אני אומרת שלא תמיד אפשר. כמו שיש לקויי שמיעה שלמדו שפה זרה יש גם הרבה שלא, ואני לא בטוחה שמה שמבדיל את אלו שהצליחו מאלו שלא זה הרצון (לפחות לא כגורם היחיד).

0ne Man

New member
לפי גישתך, האם הפתגם המפורסם -

"אין דבר העומד בפני הרצון" - שגוי בעינייך? אני חושב שיש הרבה אמת מאחורי הפתגם הזה.ואני מכיר סיפורים אישיים של אנשים רבים, שחוללו את הבלתי אפשרי, כמעט, רק באמצעות כוח הרצון שלהם.

moran f

New member
לפעמים כן

ושוב, אני לא אומרת לא לנסות, כי יש את הפעמים בהן כוח הרצון כן מספיק. אבל שוב - לא כל אחד יכול לעשות הכל.

החיים אינם סרט קולנוע

"אין דבר העומד בפני הרצון" ? אולי אבל מנסיון כולנו יודעים שהחיים אינם סרט..

0ne Man

New member
ברוך בואך לפורום! ../images/Emo140.gif

שלום ani! אני מקווה לראות אותך משתתפת בדיונים שלנו בפורום גם בעתיד!

די עם הנאיביות

באמת כל הכבוד לכולנו, שיש לנו סיפורים מעצימים (מלשון עוצמה)- רצינו, התאמצנו הצלחנו... מורן, אני רואה שאת לא מוותרת בניסיון להסביר את כוונתך ואני מעריצה אותך על כך. אנסה לעזור לך: אני נורא רציתי להיות ברמנית בפאב, למדתי בקורס ברמנים, ועם הרבה עזרה עברתי אותו בהצלחה (כן, גם קורס ברמנים דורש למידה מאומצת). עבדתי שבועיים בבר יחסית שקט בבית מלון, והיה לי מאוד קשה להבין את הלקוחות, אף על פי שהיה לי המון ידע ועברתי מבחנים בכתב כדי להתקבל לעבודה. פיטרו אותי עוד לפני שהספקתי להגיד שזה לא בשבילי. סיפור נוסף, הייתי מלצרית, כי זו הייתה העבודה הכי מתאימה באותה תקופה, הייתי המלצרית הכי גרועה על האדמות, עשיתי טיפים גרועים. המנהלים לא הבינו למה, כי אני כ"כ נחמדה וחייכנית, רצינית ואכפתית. הם פשוט לא הבינו שאין לי את ה"סמול טוק" SMALL TALK שמלצרית צריכה כדי להתחבב על לקוחות, כי אני לא מבינה את הערות הבניים, וגם לא הייתי נינוחה, פחד תמידי שלא אבין....הם לא קישרו את זה לזה שאני כבדת שמיעה. כי ב"אחד על אחד" אני סבבה. החוויות הללו היו מהנות, רק בגלל העובדה שידעתי שזהו ניסיון לבדוק את המסוגלות שלי, וכישלון בהם, למזלי, לא הפיל אותי מהכסא. רק הבהיר לי טוב מאוד מה אני ולמה אני מסוגלת... בקיצור, כל דבר מתאים לכבדי שמיעה? זמר? מלצר? ברמן? בואו נצא מהנאיביות, נסתכל על עצמינו במראה ונהיה כנים עם עצמינו... לא כל סיסמא שמלמדים אותנו מהגן, אנחנו צריכם לדקלם בלי לחשוב. "אין דבר העומד בפני הרצון" ו"השמיים הם הגבול" הם אחל"ה משפטים, אבל לאנשים חושבים ולא מדקלמים... אני באמת מאמינה, שאם רוצים משהו מאוד, שווה להתאמץ בשבילו. אבל לפני כן, מודעות עצמית (למה אני מסוגל/ת) , היא מתנת שמיים שכל אחד חייב לאמץ לעצמו.

moran f

New member
תודה על העזרה ../images/Emo13.gif

אני מצטערת לשמוע שלא הצלחת בתור ברמנית ומלצרית, אבל אני שמחה שלקחת את זה בקלות. עם המסקנה הסופית שלך אני מסכימה לחלוטין.

0ne Man

New member
טוב, יש משהו במה שאת אומרת

אבל בואי ואשאל אותך משהו: איך תדעי מהו הגבול שלך אם לא תנסי? איך תגיעי לאותה "מודעות עצמית"? למשל, רצית נורא להיות ברמנית, התאמצת, למדת, ניסית והשתדלת נורא, ובסוף הגעת למסקנה ש"זה לא בשבילך". אני מקבל את זה, וזה גם מובן לי, כי אנו הרי גרועים בתיקשורת, ועבודה במלצרות וברמנות דורשת תיקשורת מעולה עם אנשים. מה שאני מנסה להגיד כאן, שלא צריך להרים את הידיים לפני שחושבים טוב טוב אם זה מה שאת/ה רוצה בחיים, ומעל לכל- לפני שמנסים. בדוגמא שהבאת, לפחות ניסית, וזה מה שחשוב בעיני. לא להרים ידיים לפני שמנסים! שבוע טוב

Motti19

New member
../images/Emo45.gif אני כ"כ מזדהה איתך

בנוסף, אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על האומץ לעמוד בפני המחסום הלקות השמיעה ועל כך שלקחת את המגבלות שלך די באיזי...

ani Hayehida

New member
מורן, זו בחורה חכמה! ../images/Emo188.gif

אני הבנתי אותך יופי, ואני חושבת שגם כל השאר הבינו אותך, בייחוד רחלי. שימי לב למה שהיא אומרת. אין דבר העומד בפני הרצון, אם רק רוצים בדבר שמתאים ליכולת (או לגבול היכולת העליונה) שלנו. לא, לא תוכלי להיות זמרת, או כנרת, או טייסת או סתם מוכרת, אבל תוכלי להיות הרבה דברים אחרים - אם רק תרצי, ואם רק תפסיקי לנסות להוכיח לכל העולם מה אינך יכולה לעשות ותתחילי להתרכז בדברים שאת יכולה ויכולה לעשות. כל טוב, בהצלחה בכל מעשייך.

למעלה