האם יש הבדל בין לקוי שמיעה לשומע?

moran f

New member
עוד פסיכולוגיה בגרוש?

יש דברים שעומדים בפני הרצון, הרי לא כולם מוכנים לשאוף רק במסגרת היכולת העליונה שלהם. כתבתי שאני לא אהיה ציירת כי אני לא. למה מזה כולם מסיקים שאני מתרכזת במה שאני לא יכולה לעשות? זה היה משפט אחד שהבאתי בתור דוגמה. בדברים שאני יכולה לעשות אני מתרכזת יפה מאוד, תודה, אני פשוט לא רואה צורך לספר בפורום כל פרט מחיי. אני לא מנסה להוכיח לאף אחד שום דבר - לא מה אני לא יכולה לעשות ולא מה אני כן יכולה לעשות. כולם מרוצים ומוכנים להפסיק לעשות לי ניתוחים פסיכולוגיים בלי הכשרה ובלי להכיר אותי בבקשה?

ani Hayehida

New member
פסיכולוגיה בהרבה מאוד גרושים... ../images/Emo13.gif

מורן, : זו לא פסיכולוגיה בגרוש אלא ניסיון חיים ותואר בפסיכולוגיה, שעלה לי הרבה מאוד גרושים (דולרים)... איש אינו מנסה לנתח אותך כאן. השארת הודעה או מסר לדיון, ואנשים מגיבים - כל אחד לפי יכולתו והבנתו, וכך גם אני. אז לפני שאת נעלבת ומעליבה אחרים, אולי כדאי שתעצרי לרגע ותקראי שוב כמה פעמים את מה שכתבת. המסר שאת משדרת הוא שלילי, ואומר: אני לא יכולה, אי אפשר, יש מגבלות. ומה זה אומר? שאת מסתכלת על הדברים בצורה פסימית. אולי אם תסתכלי על הדברים אחרת ותתחילי לומר: אני יכולה, גם במסגרת המגבלות שלי, להשיג דברים מסוימים - לא, לא הכל, אבל חלק ממה שאני רוצה אני יכולה להשיג - אז תתחילי באמת להשיג. ואולי לא צריך להבין את הפתגם "אין דבר העומד בפני הרצון" בצורה גורפת, כמו שחור ולבן, כי יש הרבה דברים אפורים באמצע? חשבי על זה. בהצלחה שוב, במה שלא תבחרי.

moran f

New member
כל הכבוד על תואר בפסיכולוגיה

לא מלמדים שם לא לנתח אנשים על סמך משפט אחד בפורום בלי היכרות? זו פסיכולוגיה בגרוש עם או בלי תואר. המסר שאני משדרת הוא שאני לא יכולה? שוב - נתתי דוגמה. גם רחלי סיפרה על עבודות שהיא עבדה בהן ולא הצליחה, כדוגמה. זה לא אומר שאני חושבת שאני לא מסוגלת (חוץ מציור, שאני אמשיך להתעקש שהוא מהצדדים החלשים שלי). מה שאני אומרת הוא שאין אדם אחד שיכול לעשות הכל. כן, יש מגבלות, שלפעמים אפשר להתגבר עליהן ולפעמים לא. מאיפה את יודעת שאני לא אומרת "אני יכולה" על דברים אחרים? מאיפה את יודעת שאני לא משיגה את מה שאני מחליטה שאני רוצה? בחרת משפט אחד שכתבתי וממנו הפרחת מגדלים של תיאוריה שגויה לחלוטין לגבי, כמו שיעידו אנשים שמכירים אותי בצורה קצת יותר מעמיקה.

אגב, שכחתי לספר...

שבקורס ברמנים למדה איתי חברה שומעת. היא מאוד נמוכה, ולכןלא הצליחה להגיע למדפים העליונים של הבר.אז זו הסיבה שגם היא וויתרה על החלום לעמוד מאחורי בר... הווה אומר... כל אחד והבעיות שלו...

צלף

New member
והשאלה הפתוחה (שאין לי תשובה)

האם מגבלת שמיעה שלנו היא פשוטה כמו קומה נמוכה, אן אבן נגף רצינית יותר...

הידד לסוקרטס!

הוא אמר בדיוק את זה על מגבלות : אדם מוכשר הוא אדם שיודע בדיוק מהן מגבלותיו. (כלומר, אני עושה הכללה של העיקרון שלו , שאדם חכם הוא אחד שיודע מה הוא לא יודע). זה לא אומר שהוא לא יכול לעבור עליהן, אבל הוא צריך להכיר אותן כדי לעקוף אותן. המשפט "השמיים הוא הגבול" מעודד התעלמות ממגבלות , כלומר הליכה נגד הכיוון של סוקרטס.

תגובה למורן ועוד כמה דברים מבולבלים

קודם כל למורן- הדוגמא שהבאת היא לא כל כך מתאימה, הרי ידוע שרוב הציירים הגדולים של העבר זכו להכרה רק אחרי מותם, או בערוב ימיהם. ואנחנו לא יודעים מה חשבו אותם ציירים כשחיו על הציורים שלהם ועל הכישרון שלהם. אולי בסוף יתברר שואן גוך חתך לעצמו את האוזן לא בגלל אהבה אלא בגלל שחשב שהוא כישלון אומנותי וחסר כישרון ציור? ומי יודע אולי אם תציירי, פעם יחשבו שאת מוכשרת נורא בתחום? מה שאני מנסה לומר זה ,שלמרות שהדוגמא שהבאת לא כל כך מתאימה , לדעתי, אני מסכימה עם מה שניסית לומר. אנסה להביא דוגמא משלי למה העינין משול: לבחורה בגובה מטר חמישים שרוצה להיות דוגמנית וללכת על המסלולים.... היא יכולה? לא! כי יש לה מגבלה. כך שאני לא מסכימה עם אלה שאומרים שהשמים הם הגבול. כן יש לנו גבולות! לכל אחד ואחד (לקוי שמיעה או שומע) יש את הגבולות שלו. ובמקרה שלנו – אוכלוסיית לקויי השמיעה , חלק אינטגרלי מהגבולות נגזר מעצם היותנו לקויי שמיעה. ואני מסכימה עם מורן – יש דברים שקשה לעשות עם לקות שמיעה. ואני גם מסכימה עם מה שגלי כתבה – לא תמיד הגבולות שאדם שם לו הם הגבולות האמיתיים שלו. החוכמה היא להכיר את עצמנו ולדעת מה הגבולות האמיתיים שלנו ולמקסם את הפוטנציאל שלנו כאנשים בהתאם. ומאחר שאנחנו חיים בעולם תחרותי, לא צריך לדעתי לעשות דווקא את הדברים בהם אנחנו חלשים. בהתאם לגישה זו, אני מבינה את ההרגשה של איציק- לגבי התדמית שיוצר יום שירת האדם – זה שהעולם של לקויי שמיעה מסתובב סביב הנושא של שמיעה והיכולת לעשות דברים שקשורים בשמיעה. ושזה לא מראה לאנשים מבחוץ שיש לנו עולם כל כך עשיר ומלא גם בלי שמיעה ובלי דברים שקשורים לשמיעה. זה ההרגשה הראשונית שלי, כבחורה חרשת. אולם דבר אחד עוד לא הבינה רחלי ונראה לי שגם רבים אחרים- אירוע שירת האדם –לא היה מיועד לחרשים , אלא יום של כבדי שמיעה, ומהיכרות עם כבדי שמיעה, אני יודעת שלכבדי שמיעה נורא חשוב השמיעה שלהם, וכל הזמן הם מודדים את עצמם לפי יכולות שקשורות בשמיעה. (תודו בזה חבריה!). לכן אירוע שירת האדם הוא במקום ותרם לאנשים הרבה. אני גם חושבת שהמסר שבקול מנסה להעביר באירוע זה שיש אוכלוסייה גדולה של אנשים בארץ שהם לא שחור או לבן – כלומר לא שומעים או חרשים אלא כבדי שמיעה. הצרה היא שלתקשורת תמיד קשה לראות את האפור, את מצבי הביניים – כמו שהחילונים למשל כשהם חושבים על מישהו דתי הם ישר חושבים על מישהו חרדי למרות שיש דרגות שונות של דת , וזרמים שונים , ולמרות הבסיס המשותף שהוא הדת, יש הבדלים רבים וזה בעצם עולמות שונים. ובאותה צורה – גם ללקות שמיעה יש דרגות שונות, ואם רחלי רגב, שהיא אחת מהאוכלוסייה שלנו , לא מסוגלת לעשות את ההבחנה הזו ולהביא כתבה על כבדי שמיעה ומה זה עשה להם . (היא הביאה 2 דוגמאות של אנשים חרשים – נכון שרוית עוזרי לא ממש חרשת אבל היא מזוהה עם העולם של החרשים – אז שני אנשים שמזוהים עם העולם של החרשים) אז לבקול אין סיכוי עם המטרה שלו – להביא לידיעת האוכלוסייה שיש גם אפור.

תגובה למירית

א. רווית עוזרי היא כבדת שמיעה ברמ"ח איבריה. ב. נכון, תקשורת אינה מסוגלת להביא את האפור, כי הוא לא נקלט בתודעת אנשים. ולכן, נוהגים להביא טיפוסים אידיאלים (מאפיינים). ג. אני הבנתי את מהותו של אירוע "שירת האדם" כארוע של כבדי שמיעה, אך מדוע מפרסמים אותו כארוע של חרשים? ככדור הרגעה פוליטי לקהילת החרשים? מדוע משתמשים בגימיק של שפת סימנים? ד. ככבדת שמיעה, לא הייתי מפרסמת לעולם ידיעה כזו בציבור השומע, רק כדי לא לשים ל"בקול" מקלות בגלגלי עבודתם. כי חשוב לי שיכירו את אוכלוסיית הכבדי שמיעה שבדרך כלל מוזנחת בתקשורת. אם שמת לב, בחדשות הראו מהאירוע רק את המתורגמנית לשפת סימנים. זה אירוע לכבדי שמיעה או חרשים? "שירת האדם" הוצגה כארוע שירה לחרשים! ה. ואחרון, נהניתי לקרוא את מה שכתבת, אך אנא נסי להיות מעודנת בביקורת, כי אמירות כמו "אם רחלי...לא מסוגלת לעשות את ההבחנה..." קצת פוגעות.

yuval r

New member
היי רחלי

לגבי הטענה שאירוע שירת האדם פורסם כאירוע לחירשים לא בדיוק נכון. בכל הפרסומים במדיה כמו פוסטרים,פרומואים שפורסמו בערוץ שתיים ועשר, רדיו וכו'. הדגישו שמדובר באירוע לכבדי שמיעה ושומעים. ומה שפורסם בכתבה של רינו צרור בערוץ עשר לא היה טוב.אמנם הראו את לי דן שתרגמה בשירה והיושבים באולם גם שרים עם התרגום וכל זה יפה מאוד. אך לא היה מי שיעביר את המסר של האירוע.צוות הצילום לא טרחו לשלב איזושהיא ראיון קצר עם איש מפתח שיעביר בצורה נכונה את הרעיון.צוות הצילום התמקד יותר בשפת סימנים.לא שיש לי בעיה עם זה. זה היה מרגש לראות את זה אבל אז המסר לא עובר נכון. כי זה הראה כאילו שזה אירוע של חירשים ובזה רחלי צודקת. למה אנחנו משלבים שפת סימנים באירוע? כי ישנם סוגים שונים של ליקוי שמיעה כמו שצלף אומר, בין היתר ליקוי שמיעה מסמנים ותרגום לשפת סימנים מנגיש אותם לאירוע כמו שתמללנות מנגיש את אלו שלא מסמנים. מה שיפה באירוע זה האינטרגרציה בין סוגי הליקוי השמיעה השונים שנהנים בשירה בדרך כזאת או אחרת. יובל

0ne Man

New member
אחד הדברים שמצאו חן בעיני באירוע

הוא השילוב בין קבוצות לקויי השמיעה יחד- חירשים, כבדי שמיעה, מסמנים ולא מסמנים, וגם שומעים. באירוע כולם היו יחד, ללא הבדלים, וזה היה מאד מרגש ונחמד. אני מאמין שאירועים מסוג זה יקרבו את כל קבוצות לקויי השמיעה זה לזה, וגם יקרבו את לקויי השמיעה עצמם אל העולם השומע. מבחינה זו, אני שמח על אירוע שירת האדם.

צלף

New member
מאשר מה שכתבת

באירוע שירת האדם הקודמת לפני שנה, ראיתי קבומצת חרשים שרה בהתלהבות בשפת סימנים בכיכובה של לי דן, ואפילו שאינני מכיר ויודע שפת סימנים, זה היה מאוד נחמד לראות את התנועות בשפת הסימנים מבוצעות...

moran f

New member
צודקת, זו הייתה דוגמה גרועה

למרות שאם יום אחד מישהו יחשוב שאני ציירת דגולה אני אחשוב שהוא פסיכי
לא כל החילונים חושבים על חרדים כשאומרים להם דתי. לדעתי אפילו הרוב לא. מצד שני ההשוואה הזו דווקא נראית לי מאוד נכונה - יש הרבה דרגות של לקות שמיעה כמו שיש הרבה דרגות של דתיות.

Motti19

New member
אומנות היא דבר יחסי....

כל אחד מעריך את היצירה של האמן באופן שונה. יש ציורים של אמנים שנראים לאנשים מכוערים ומוזרים ויש כאלה שהיו מוכנים לשלם מיליונים בשביל זה. קיצר, הייתי אומר שקצת הערכה כלפי עצמך לא תזיק לאיש.

moran f

New member
ותודה לפסיכולוג

לא חסרה לי הערכה כלפי עצמי, תאמין לי. מצד שני, אני מכירה את עצמי מספיק טוב כדי לדעת שיש דברים שאני טובה בהם וכאלה שלא (למשל ציור). אני אשמח לוותר על ניתוחים פסיכולוגיים בגרוש - אם אני ארצה ניתוח פסיכולוגי אני אפנה לפסיכולוג, תודה.

Motti19

New member
לא ברור לי....

למה את מגיבה בכזאת ציניות? רק אמרתי את דעתי. אם הנך מעוניינת שלא אגיב יותר להודעות שלך אז רק תאמרי אבל בצורה יותר עניינית, אם אפשר.

bobcat

New member
וודאי

שלא חסר לה. חמש פעמים "אני" בשלוש שורות ומילה. ובנוסף, שגיאה לשונית: "אני אשמח" - אין דבר כזה בעברית.

אני

אני אני אני אני אני אני אני חושבת שאתה מתמקד בטפל ולא בעיקר. ואני אני אני אני אני אני אני אני אני אני יודעת שזה קורה לאנשים כשאין להם דבר ענייני להגיד
נ.ב. זו לא היתה שגיאה לשונית. סמוך עליי.

moran f

New member
אמרתי בדיוק מה אני רוצה

אתה מוזמן להגיב להודעות שלי, אני רק מבקשת להמנע מניתוחים פסיכולוגיים.

K u d z u

New member
חזרתי...

ואחרי שקראתי את כל הסיפור הארוך סביב השאלה "להאמין בעצמנו - כן או לא" אני עדיין לא כל כך מבינה את מורן. ברור שלא כל דבר כל אחד יכול לעשות, השאלה עד כמה כדאי לקבוע דברים כאלה מראש. רחלי עם הסיפור שלה על הנסיון להיות ברמנית ומלצרית לא הוכיחה שכל לק"ש ייכשל אם ינסה להיות ברמן או מלצר, אלא רק שהיא נסתה ולפחות הוכיחה לעצמה שאת זה - לא מתאים לה לעשות. אני בעד נאיביות כשמדובר בתכניות לעתיד. עדיף לנסות ולגלות מה מצליח ומה לא, מאשר ללכת על "אה, זה רק לשומעים" ולא לנסות בכלל. יש שורה מאיזה שיר (בעוונותי הרבים שכחתי איזה) באנגלית שאומר: "עדיף לאהוב ולאבד, מאשר לא לאהוב בכלל" - יש מי שיסכים ומי שלא, אבל לדעתי האישית, אין כמו נסיון אישי. יותר מדי כבר מנסים לקבוע לנו גבולות ומסגרות, ויותר מדי טעו במה שניסו לקבוע לנו. נאיביות לשלטון!

למעלה