אז תפרשי...
אני אנסה להסביר לך ולפורום, לא משנה לי שפרשת, מה שחשוב לי זה לגרום לאלו שקראו הודעותייך והחליטו לוותר על חלומותיהם, לחזור לקו מחשבה ההתחלתי והחיובי: לעולם אל תאמרי למישהו "לא, אתה לא תצליח בזה כי אין לך מספיק כישרון לזה" כי אין לך שמץ של מושג מה מתרחש בראש של אחרים עד כדי כך שתקבעי להם משהו. לא משנה אם את חושבת שאין להם סיכוי, אולי הגורל ירצה והם דווקא יצליחו בתחום הזה בניגוד לציפיות החברה ועולם כולל ציפיותייך! בואי אספר לך על תקופה שלפני 200 שנה, אז צחקו על אנשים שהאמינו כי נגיע לירח, הם טענו שדבר כזה לא ייתכן כי בני אנוש אינם חכמים או כישרוניים מספיק בשביל לפרוץ גבולות ולהגיע לירח. הם הגדירו עצמם כמציאותיים ולא חולמניים(כמו שאת חתרת לטעון). כמובן שהם טעו! מותר לחלום ובגדול! לצערי, במהלך חיי נתקלתי בהרבה אנשים שיש להם אותו קו מחשבה פסימי כמו שלך. אנשים אלו לרוב אמרו לי "את לא תצליחי במקצוע הזה וגו' כי את חירשת..". ליבי התמלא טינה כלפיהם ולא הגבתי. אני רק פעלתי בשקט ואכן הלכתי למקצוע הקשה למרות שכולם אמרו לי "לא כדאי לך...יהיה לך קשה..את לא תצליחי..את תיכשלי". ליבי צעק לי לא להקשיב להם כי הם בכלל לא יודעים מי אני ולמה אני מסוגלת. אכן הצלחתי בבי"ס לשומעים בכיתה ז',וכעבור שנים בט' הגעתי למגמת מחשבים 15 יח"ל למרות שהרבה טענו שלא יילך לי בתחום הזה,אך סיימתי את כל בגרויות בציונים גבוהים וסבירים(ממוצע 88..). בל נשכח את מורתי לאנגלית שכל הזמן טענה שעדיף לי להיות ב4 יח"ל באנגלית ולכן הורידה אותי ל4 יח"ל בי"א. אך לא ויתרתי, קראתי מלא ספרים באנגלית ברמה גבוהה מאד וקיבלתי ציונים הכי גבוהים בכיתת 4יח"ל ושומעים התרשמו ממני. בי"ב חזרתי ל5 יח"ל וקיבלתי ציון 82 בבגרות באנגלית...וזאת בזכות אמונתי ביכולתי להצליח לעבור. איך הכול התחיל?? דווקא בזכות אימי...היא זו שדירבנה אותי לא להקשיב לאחרים וללכת בעקבות ליבי וחלומותיי. אה עוד משהו...אם חירשים לא מוצאים עבודה נורמלית כי לרוב הן כוללות תקשורת בטלפונים או תקשורת עם אנשים שומעים, זאת לא אומרת שהם לא יצליחו בהמשך חייהם. הם יכולים להצליח בגדול עם עוזרת שתטפל בשבילם בטלפונים או להעזר בפנקס דפים במכירות כדי להבין יותר לקוחות( נו אז מה??העיקר להבין!). לכל דבר יש פתרון! בקיצור אל תתערבי בהחלטות גורליות של אחרים. תני להם לבחור החלטות בעצמם ושיחוו על בשרם את טעויותם. זה דווקא הכי טוב עבורם, להחליט לפי ליבם וללמוד לבד מטעויותם. מבחינתי, זאת בורות של ממש לומר לאחרים למה הם מסוגלים... נ.ב: אני אומנית בציורים, אם תרצי, אז אלמד אותך היטב טכניקות של ציורים, הכול זה עניין של טכניקות בציורים וגם ללמוד טכניקות וחוקי צל אור...ותאמיני לי שתצאי אומנית...