נו נו נו ../images/Emo13.gif
עפ"י מה שכתבת אינך מדברת על הכרה אלא על תובנה במובן הסביבתי. הגשטלט, שהיא האסכולה הפסיכולוגית הקלאבית מהטעימה את חשיבות תהליכי החשיבה ה
מודעים. לפי מה שהבנתי (אם הבנתי אותך נכון) את מדברת על מתי אדם מכיר את סביבבתו+השפעותיה המודעת\לא מודעת עליו, או "מתי עיניו ניפקחות". תשובותי - א. "קו סיום" הוא מעין קו יעד "אופטימלי" אידאלי (שלדעתי כאמור בהודעה הקודמת הוא יותר "אידאי"
) שאליו אמורים\צריכים להגיע אם נצייר קו דמיוני של ה"נורמה ההכרתית". קו כזה
אינו יכול להתאפשר. ב. "כימות" זוהי מילה מלשון כמות כמובן, היא בוחנת עפ"י סטטיסטיקה (הטעונה הגדרת נורמה "קוית"\גרפית) ע"י הצבת "נורמה" ונסיון לכימות של הסביבה לפיה. לדוגמא הכימות של האינטלגנציה ע"י אייקיו (וגם הדוגמא הזו נושאת איתה לא מעט בעיות מבעיות שונות) בכל הקשור לכימות ההכרה, לדעתי זה בלתי אפשרי. ג. לאחר שהסברתי את "קן סיום" +"כימות" אני מניח ש"מקום אידיאלי של הכרה" מובן. לא? ראשית למרות כל הנסיונות נטרול שלך, לדעתי את מדברת על נפש\נשמה שתי המילים הנ"ל מבטאות את אותה כוונה. לפי הבנתי את מדברת על הקשר בין הפעילות הפיזית לפעילות הפסיכית , לדוגמא כשם שניתן לדעת הכל על שולחן-הרכבו הכימי\מקומו\נפחו ועוד כך גם אפשר לדעת על מוחו של אדם ז"א הרכבו הכימי של מוחו של אדם הוא בבחינת רשות הרבים , אבל לא כן באשר למחשבותיו,תחשותיו,זכרונותיו ושאיפותיו של האדם שהם כולם נחלתו הבלעדית והם בתחום רשות היחיד של תודעתו ותודעתו בלבד. מכאן- שכל עולם המציאות הפסיכית של אדם אינו מותנה כלל במציאות הפיזית ואין קשר פונקציונאלי ביניהם! אולם..בכ"ז המציאות הפסיכית של אדם עשויה להשפיע את מציאותו הפיזית (כלמור גופו) וכן להיפך. זאת, למרות שרצונו של אדם אינו יכול להימדד בערכים אנרגטיים. לדעת המנטור שלי ז"ל פרופ, ליבוביץ' שלא הרבה יודעים אולם בנוסף לכל תאריו היה גם ראש המחלקה הראשון באוני' בעברית לנוירופזיולוגיה(שאגב...כתב ספרון מופלא שעוסק בדיוק בבעיה הזו בשם "גוף ונפש, הבעיה הפסיכו-פיזית" ועוד ספרון בשם "יסודות הבעיה הפסיכו-פיסית")לדעתו על בעיה זו אין תשובה ואף לא תיתכן תשובה "אין לנו כלים מחשבתיים לתיאור מעבר מאירוע בגוף לאירוע בנפש או להיפך", והיטיב להגדיר את זה ד"ר יורם ארבל ("נכדו של"..
) בספרו "סערת הנפש" "לדעתי הפסיכולוגיה של הנפש.....והביוכימיה של המוח....הן שני היבטים שונים של אותו דבר. לכן כל מאורע בנפש...יש מקבילה ביוכימית ופיזיולוגית במוח...אי אפשר לשנות את האחד מבלי לשנות את השני. חומר קשור לרוח. וזה הפלא הגדול בעולם". חוקר המוח הדגול\גדול פנפילד היטיב לסכם זאת "אין הנפש והגוף נעשים אחד על ידי ההכרזה שהם אחד". ליבוביץ' ז"ל מביא דוגמא להמחשה (הוא מרבה לעשות זאת בכל ספריו היות והוא אינו מה"מתפלצנים"
) תחבורה: אנו יכולים לתאר מוניות\אוטובוסים ע"י הרכבם הכימי וכוחות הפיזיקה הגורמים לתנועתם, איך כל זה לא עוזר לנו כשאנו רוצים לתאר מהי תחבורה כי זהו צורך אנושי. אם התכוונת בשאלתך ל"נס החיים", משמע- מה גם לביצית+זרעון ליצור תא התשובה לכך ידועה לעולם הכימיה והרפואה. המדע בל תשכחי הוא כלי תאורי הוא מסביר לנו איך אבל לא מסביר לנו למה. אין בעיה היום להסביר לך את מבנה התא השרשראות הגנטיות וכו' אבל
מה גורם לתא הבודד הזה להתפתעל (מיטוזת התא) בדיוק מופלא (שכל איחור של מליונית שניה משמעתו מחרידה) זה לא ברור ועפ"י ליבוביץ' ספק אם יהיה ברור. אני אישית מאמין בקיומה של נשמה\נפש שהיא עפ"י התיאור הכימיקלי האנרגיה הקיימת אצלנו במוח שכמובן ניתנת גם למדידה ע"י E.E.G אנחנו פשוט...בטריות שעובדות על וולטים
. קיימת בעייתיות מדעית באשר לחוק שימור האנרגיה הניוטוני משמע- אנרגיה לא הולכת לאיבוד , אם כך לאן הולכת אותה אנרגיה כהחיים מסתיימים? לזה קיימות מספר תאוריות "מדעיות" ושמתי מרכאות כי התאוריות שאני לפחות מכיר הם מדשדשות על הגבול בין מדע למיסטיקה פר אקסלנס. וידוע המחקר שנעשה במשך שנתיים תמימות בו התברר כי לכל חלק בגוף ואולי לכל תא בגוף יש "מודעות" משלו מקחר זה ניפץ את התאוריה השלטת כי המוח אחראי על הכל. כמו שאת רואה..העדפתי להסביר את הבעיתיות שהצגת בצורה קצת יותר אמפירית ולא להכנס איתך להסברים מדעיים דקדקניים בהקשר לאיך נוצר תא וכיצד נוצרות פעולות הגומלין התאים היוצרים בסופו של תהליך את הגוף וכיצד אותו גוף מתקיים ברחם וכיצד הוא יוצא לאויר העולם וכו' מאחר ועפ"י הבנתי התכוונת לשאלה בצורה אמפירית וחודרנית הרבה יותר. אם לא הבנתי אותך כראוי, אנא אמרי. לסיכום- כמו שאת רואה לדעתי זהו פשוט נס! וככל שאנחנו יודעים יותר אנו מבינים כמה אנו לא יודעים. ההסברים והפרדיגמות המדעיות משתנות , אולם לדעתי זוהי מהותה של ה"אמת" היא דינמית, והעובדה כי אין אנו "יודעים" משהו אין פרישוה כי קיים הסבר מיסטי, היות ולדעתי על האמת להיות מונחת על שולחן הניתוחים כל הזמן בכל יום ובכל שעה. זהו
אני אענה על ההודעה האחרת שהשאירו לי כאן ואני אורז את עצמי ואת הציוד צלילה ומנצל את השבת הזו לטיול, אחזור מחר . שתהיה לך סבבה של שבת. נ.ב. לא כדאי להעביר את התכתובת הזו לפורום אחר? אמנם יש בה נגיעה לפורום אבל ביסודה, לדעתי, היא שייכת לפורומים אחרים.