האם כבר קבעתם למי תצביעו?

ברק מתמודד על ראשות הממשלה?

כך או אחרת, שרון, מסיבות מאוד ברורות (המפלגה בראשה עמד) הצליח היכן שברק כראש העבודה נכשל.

בלהחזיק קואליציה שתאפשר לו

להוציא אל הפועל את אשר עשה שרון לאחר מכן? (לו ברק היה עומד במקומו של שרון עכשיו הייתי מצביעה לקדימה בלי לחשוב פעמיים)

gidi2005

New member
בזמן הזה פינה את צהל מלבנון וילדים

יקרים חיים עימנו היום .מה שלא היה אומץ אפילו לשרון שדגל בפינוי .ניסה לסיים את הסיכסוך בינינו לפלסטינאים ולא צלח ולא בגללו .וכל זאת בשנה וחצי

ובשל כך, ובשל דברים נוספים,

אילו ברק היה היום במקום של שרון הייתי מצביעה ל"קדימה" בלי להסס (כאשר עכשיו רוב הסיכויים הם שאצביע לשינוי). כנראה שלא הבנת, אין לי ביקורת על ברק, נהפוכו. מהר מדי שכחו לו את העובדה שסיים את הסיוט שנקרא לבנון. את הרפורמות שניסה להעביר והיה מצליח אלמלא האינתיפאדה, אני בטח לא שכחתי לו, ויש סיכוי לא רע שאף הייתי מצביעה עבודה לו עמד בראשה. העובדה שנכשל בלהחזיק קואליציה מעידה בעיני בעיקר על הג'יפה שבפוליטיקה ועל הטמטום של הציבור, אבל, אין מה לעשות, כאשר רוצים שדבר מה יתבצע אין ברירה אלא לקחת נתונים אלה בחשבון...

gidi2005

New member
הבעייה של ברק שהוא לא פוליטיקאי

הוא לא נחמד ולא מלטף .ואוי כמה שהם אוהבים את הליטופים והחנופה .ובנינו הוא היה די טיפוס חרה וחבל כי אהבתי אותו .

אייל129

New member
אני החלטתי!!!

אני מצביע למרץ כמו בכל הבחירות שהשתתפתי. אין בכלל מה להתלבט בין העבודה לבין מרצ, אדם שנטיותיו הן לשמאל יכול להצביע אך ורק למרצ, מכיוון שמפלגת העבודה זה לא שמאל אמיתי ומפלגת העבודה היא מפלגה מושחתת בדיוק כמו הליכוד וכמו קדימה של שרון...

זה מה שעצוב.

מפלגת השמאל היחידה במדינה, שאינה קומוניסטית, היא מפלגה עם ששה מנדטים. אבוי.

הבעיה האמיתית היא

שאנשים מרגישים מחויבים להצביע לאידיולוגיה כלשהי, ולא למפלגה שתעשה, כל אחד לשיטתו, את הטוב ביותר עבור אזרחי המדינה. אין לי בעיה אם מפלגה תכנה את עצמה "שמאל", "ימן" או "נציונל-סוציאליזם", כל עוד הוא תוביל את ישראל ליציאה מהשטחים, הפרדת הדת מהמדינה, פתיחת השווקים וכיוצא באלו סוגיות מענייני דומא. מכל מקום, גם אם נצא מתוך נקודת ההנחה שמה שחשוב הוא היות המפלגה שמאלית, מה לא שמאלי בעבודה של פרץ-יחימוביץ'?

shay or eli

New member
מה שלא שמאלי בעבודה:

אהוד ברק, אפרים סנה, אבי שקד, פרופ' ברוורמן, דני יתום, בני גאון. ורוחו של בייגה שוחט מרחפת מעל פני התהום.

ואלו הם נציגי המפלגה הפשיסטית?

אגב, האם הסיבה לכך שאבי שקד ובני גאון אינם מוגדרים אצלך כשמאלנים נובעת מהיותם מיליונרים?

shay or eli

New member
אלו נציגי הימין בעבודה

אבי שקד הוא בעלים של קזינו וירטואלי. אדם שכל הפרנסה שלו באה מניצול של מכורים להימורים, אני לא יכול לראות כשמאל חברתי. הוא מקסימום ז'נבאיסט ממוצע, כמו ביילין וכמו מערכת "הארץ": שמאל מדיני, ימין כלכלי. בני גאון כבר הצהיר שהמטרה היא "להכשיר את הפרץ" בקרב הקהילה העסקית. זה בכלל לא סוד שהוא הצלע הימנית בקרב היועצים של פרץ.

SHRlKE

New member
רק ליכוד

המפלגה היחידה בעלת ערכים ליברלים בתחום הכלכלי ועמדה איתנה מול הטרור הפלסטיני שהשמאלנים הביאו לבאן.

נשמע יותר מדי מבטיח בשביל אנשים

כמו נתניהו כץ, גבריאלי, בלומנטל ושאר נקניקיות... הבעיה שלי עם הליכוד היא עם רוב רוב אנשיו -אני פשוט לא אוהב אותם!!! מי שאהבתי הלך עכשיו לקדימה-ציפי לבני, שרון.

מפלגת מוכרי הכיסאות

ארבע המילים הראשונות בהודעתך מרכיבות פסוק שקר, אולי אפילו אוקסימורון. חברי הליכוד אינם בעלי ערכים, מדובר בעסקנים וקבלני קולות שחלקם הגדול נכנסו לכנסת האחרונה אך ורק מפני שהציבור רצה להצביע לעומד בראש מפלגתם (שבדיוק עכשיו עזב אותם). כך נוצר מצב שעל מנת להיות חבר כנסת מטעם הליכוד צריך להיות בעל איי-קיו גבוה משל פנינה רונזבלום בלא יותר מנקודה אחת או שתיים. ערכים ליברלים עבורי אינם רק כלכלה קפיטליסטית, אלא גם קבלת השונה, שיוויון הזדמנויות, חירות הפרט וכיו"ב. בתחומים האלו, מפלגות כגון שינוי או מרצ בהחלט מציעות הרבה יותר "ערכיות".

yportnoy37

New member
שינוי?

קבלת השונה? שיוויון הזדמנויות?!? שינוי היא מפלגה קפיטליסטית בדיוק כמו הליכוד. היא דוגלת בהפרטה, גלובליזציה והפסקת העידוד לעבודה וקיצוץ בקצבאות.

למעלה