האם כבר קבעתם למי תצביעו?

SHRlKE

New member
קןומיזם כבר הרג 100 מיליון אנשים

בוא ניתן לזה עוד צ'אנס האא?

shay or eli

New member
תגיד, אתה עושה צחוק?

א. הקומוניסטים של ישראל זה ממש לא הקומוניסטים של רוסיה/סין, ומה שמאו או סטאלין התכוונו כשהם אמרו "קומוניזם" (דיקטטורה טוטאליטרית) זה ממש לא מה שאנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים "קומוניזם" (דמוקרטיה שבה המשק כולו הוא מגזר ציבורי). ב. השיטה הכלכלית הקפיטליסטית המודרנית ("גלובליזציה") מרעיבה את העולם השלישי ויוצרת בעיה של השמנת יתר בעולם הראשון. עפ"י הערכת האו"ם, 7 מיליון ילדים אפריקנים מורעבים למוות בשנה בגלל משבר החוב של מדינות אפריקה למערב: http://www.bdidut.com/debt/index.html אז בבקשה, הנה התוצאות של הכלכלה "החופשית": מיליוני ילדים הרוגים. ג. התמונה שצירפת לא עולה.

SHRlKE

New member
תשובה

"א. הקומוניסטים של ישראל זה ממש לא הקומוניסטים של רוסיה/סין, ומה שמאו או סטאלין התכוונו כשהם אמרו "קומוניזם" (דיקטטורה טוטאליטרית) זה ממש לא מה שאנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים "קומוניזם" (דמוקרטיה שבה המשק כולו הוא מגזר ציבורי). " אם זה דמוקרטיה אז לי כבן אדם חופשי יהיה מותר להקים עסק פרטי? איך בדיוק תמנעו מה שקרה בכל מדינה קומונסטית?אתה יכול להביא לי דוגמה מתי שהשיטה שלכם כן עבדה. "השיטה הכלכלית הקפיטליסטית המודרנית ("גלובליזציה") מרעיבה את העולם השלישי ויוצרת בעיה של השמנת יתר בעולם הראשון" תסביר רק דבר אחד למה יפן אחרי שעברה הפצצה גרעינית והייתה מדינה נחשלת מכל הבחינות שהתבססה על חקלאות בעיקר עכשיו מעצמה טכנולוגית מובילה. המדינות באפריקה אחריות צריכות לקחת אחריות על המעשים שלהם ולסמוך על עצמם ולא על איזו דוד עשיר שיציל אותם. קפטליזם משתמש באגואיזם האנושי למען החברה וע"י כך נהנים כולם גם עשירים גם עניים בשיטה שלך לא יהיו עשירים רק עניים.

shay or eli

New member
כותרת.

א. אם זה דמוקרטיה אז לי כבן אדם חופשי יהיה מותר לנסוע ברמזור אדום? גם בדמוקרטיה יש חוקים ומגבלות, ובמשטר כלכלי סוציאליסטי/קומוניסטי יהיו גם מגבלות על עסקים פרטיים (הגבלה, לא מחיקה). השיטה הכלכלית הסוציאליסטית עובדת היום בקובה - לכל אדם יש בית, אוכל, עבודה בשכר הוגן, פנסיה, טיפול רפואי ותרופות חינם וחינוך חינם מהגן עד האוניברסיטה. זה המון, יחסית למדינת עולם שלישי ענייה עם תנאי פתיחה גרועים וחרם כלכלי אמריקאי עליה (זוכר את החרם הערבי על ישראל? משהו בסגנון). הבעיה בקובה היא שהמשטר הוא חד-מפלגתי, שאין מירוץ אמיתי לנשיאות ושאסירים פוליטיים נשלחים לכלא בהיסטריה. אנחנו בתקנון מק"י (המצע של המפלגה) מביעים תמיכה במשטר רב-מפלגתי, בבחירות חופשיות ובזכויות אדם וחופש ביטוי. הדגם שאנחנו רוצים ליישם הוא שילוב של מדינת הרווחה שהייתה בעבר במזרח גרמניה עם הדמוקרטיה והחירויות שהיו במערב גרמניה. ב. יפן נתמכה בצורה דרסטית ע"י ארה"ב אחרי מלחמת העולם ה- 2. לאמריקאים היה אז אינטרס, כי זו הייתה ראשית המלחמה הקרה והם רצו למנוע מרידות של הפרו-סובייטים ביפן. לעומת זאת באפריקה, במזרח אסיה ובדרום אמריקה מדיניות המערב היא הפוכה: הבנקים במערב נתנו בעבר לדיקטטורים מושחתים באפריקה הלוואות, והיום הדיקטטור איננו, אבל העם משלם בריבית דריבית - מה שעולה למדינות העניות האלו ברעב. בכל העולם השלישי אירגוני הגלובליזציה (אירגון הסחר העולמי, קרן המטבע הבינלאומית וכו') כופים על מדינות העולם השלישי ע"י תנאים להלוואות או ע"י סנקציות מדיניות קפיטליסטית קיצונית של חיסול כל שירותי רווחה ומתן חופש מסחר מוחלט לתאגידים רב-לאומיים. קרן המטבע כבר אמרה בעבר שיותר נוח לה לעבוד עם דיקטטורות, כי אז אין מחאה נגד הצעדים הכלכליים האלה. הרעב בעולם השלישי הוא תוצר ישיר של השיטה הכלכלית ששולטת בעולם עכשיו. יש כמה בעלי תאגידים בארה"ב, באירופה וביפן שמתעשרים, וכמה מיליוני אנשים שסובלים. כשמפעל מועבר מאירופה/ישראל/ארה"ב לעולם השלישי, גם העובדים במזרח הרחוק או באפריקה סובלים (לעבוד 16 שעות ביום בסדנת יזע זה לא כיף בכלל, אם תהית), וגם העובדים שמפוטרים במערב סובלים. ג. בקפיטליזם כדי להגיע לפסגה צריך לדרוך על אנשים אחרים. השיטה של הכלכלה הליברלית יוצרת מצב שבו מיעוט של בעלי-הון שולט על המשק. היית מרשה שגנרלים ינהלו את הצבא במקום נבחרי ציבור (שר הביטחון, ראש הממשלה וכו')? לא, כי דיקטטורים עושים דברים רק לטובתם האישית. כך צריך גם לא להרשות לבעלי-הון לשלוט על המשק לטובתם האישית, ולהעביר אותו לשליטת נבחרי ציבור שידאגו למי שבחר אותם. לא כולם יהיו עניים: לכולם יהיו זכויות חברתיות כמו הזכות לדיור, הזכות לחינוך, הזכות לטיפול רפואי וכו'. ד. קומוניזם, כמו שאתה וכל אחד יכול להבין, לא יוגשם בעקבות הבחירות הקרובות. המצע שחד"ש רצה עליו בבחירות האלה הוא הטלת מס אמת על ההון כדי לממן את שירותי הרווחה החינוך והבריאות, להפסיק את תכניות ההפרטה שפוגעות בעובדים ובצרכנים ולפעול לחקיקה חברתית שתשפר את זכויות העובדים. אנחנו מקווים להיות מספיק גדולים בכנסת הבאה כדי להוות לשון מאזניים ולקדם את המטרות האלו. זה כמו שאגודת ישראל רוצה שתהיה פה מדינת הלכה, אבל הם מבינים שהם לא מפלגה מספיק גדולה, אז הם פועלים כשותפים בקואליציות של הימין כדי לקדם חקיקה דתית ולהגדיל את תקציבי הישיבות. לזה אנחנו שואפים: להיות שותפים בקואליציה שמאלית ולעודד חקיקה חברתית.

SHRlKE

New member
תשובה

"א. אם זה דמוקרטיה אז לי כבן אדם חופשי יהיה מותר לנסוע ברמזור אדום? גם בדמוקרטיה יש חוקים ומגבלות, ובמשטר כלכלי סוציאליסטי/קומוניסטי יהיו גם מגבלות על עסקים פרטיים (הגבלה, לא מחיקה). " אז התשובה היא.אתה אפילו לא מכיר את האידולוגיה שלך בקומוניזם אין מקום לעסק פרטי.ומה אם אותם אנשים שיסרבו האם תשימו אותם בבית כלא?ואם יהיו כאילו הרבה נניח 40% מהעם מה תעשו?תקימו מחנות מעצר?לא עברנו את כבר "קובה" כן בגלל זה קובה לפי דוח האו"מ נמצאת בתחתית הרשימה ברמת החיים וכמובן היא דיקטוטורה.דווקה קומוניזם ודיקוטורה הולכים יופי ביחד.הרי זה אחד מעקרונות שהגה מרקס. קומוניזם זאת שיטה שפועלת נגד טבע האנושי נישו ליישם אותו פעמים רבות וזה אף פעם לא עבד והביא לדיקטוטורה. קפיטליזם יכול להיות שזאת שיטה גרועה אבל ביינטיים אני לא שום אלטרניבה טובה יותר שיכולה להצליח.

shay or eli

New member
נו באמת.

אני מבין שבבית-הספר לימדו אותך ש"בקומוניזם אין מקום לעסק פרטי". זה באמת מקל על החיים של המורות להיסטוריה. אבל זאת פשטנות מטומטמת: זה לא שסוציאליזם מתנגד עקרונית לעסקים פרטיים, זה שהוא מתנגד עקרונית לניצול. לא "ניצול" במובן של הפרת חוקי עבודה, אלא ניצול במובן של הסתמכות על עבודת הזולת. במילים אחרות: משטר סוציאליסטי/קומוניסטי לא יתנגד לכל עסק פרטי, אלא לעסקים פרטיים שמסתמכים על עבודה שכירה. וגם, כוחות הייצור העיקריים ישארו בידי המדינה, כדי ליישם את הזכויות החברתיות של כל האזרחים. יש הרבה דרכים להתמודדות עם הפרת חוק. על קנסות למשל, שמעת? אבל רוב הציבור בישראל הם עובדים, אם נעביר את המפעלים ואת חברות ההיי-טק לבעלות משותפת של ממשלה דמוקרטית והעובדים - אני לא מעריך שיהיו נסיונות להקים מתחרים ע"י העובדים עצמם. אגד לדוגמא היא קואופרטיב, אתה רואה נהגים מתוכה מקימים קווים מתחרים בשוק השחור? לא, כי זה סתם מטופש. לא רק שזה לא יועיל לחברה, זה גם לא יעזור להם אישית. אתה מוזמן להראות לי את דו"ח האו"ם שבו קובה נמצאת בתחתית הרשימה של רמת החיים. לפי מיטב ידיעתי, רמת החיים של הקובנים היא הרבה יותר טובה מזאת של תושבי המדינות שיישמו את המדיניות הניאו-ליברלית שבישראל נתניהו ולפיד מקדמים אותה: תאילנד, הודו, בוליביה וכו'. לקובנים יש חינוך חינם מהגן עד לאוניברסיטה, אין רעב בקובה, אין הומלסים בקובה ומערכת הבריאות הקובנית היא חינמית ומהמתקדמות בעולם. האמת, שלפי ה- CIA Factbook (תריץ עם השם הזה חיפוש בגוגל ותמצא את האתר) תמותת התינוקות בקובה נמוכה מזו שבישראל. קובה אינה דמוקרטית כמו שהייתי רוצה, אבל להציג אותה כרודנות זאת דמגוגיה. ליברלים וטרוצקיסטים שמתנגדים לשלטון קסטרו מתאספים ופועלים ציבורית ללא הפרעה (אני יכול לחפש את הלינקים אם תרצה). לפרלמנט שנבחר ע"י העם ישנה השפעה על עניינים כמו תקציב המדינה והחלטות מדיניות, על אף שהנורמות בכל הנוגע לרשות המבצעת הן לא דמוקרטיות. השופטים בקובה גם הם נבחרי עם. האלמנטים הדיקטטוריים בקובה הם תוצאה של: א) שחיתות והתנשאות בקרב השלטון שעשה את המהפכה. ב) התגוננות מפני נסיונות המעצמה הכי גדולה בעולם לחסל את המשטר (ארה"ב הצהירה בגלוי על רצונה לחסל את המשטר הקובני). תן לי לנחש: לא קראת בחיים שום דבר של מארקס, אבל אתה יודע בדיוק מה הוא אמר? מארקס דיבר על הדמוקרטיה הקפיטליסטית בתור "הדיקטטורה של הבורגנות" ועל הדמוקרטיה הסוציאליסטית בתור "הדיקטטורה של הפרולטריון". הוא ראה בכל משטר, גם דמוקרטי, דיקטטורה של מעמד אחד: כמו שהדמוקרטיה באתונה הייתה דמוקרטיה לבעלי עבדים בלבד. אז במילים אחרות: "דיקטטורה של הפרולטריון" זה אומר דיקטטורה של מעמד אחד על אחר, דמוקרטיה לעובדים בלבד. אגב, הביטוי הזה, בגלל שהוא מבלבל ובעל קונוטציות רעות, הוא לא בשימוש יותר אצל מק"י. הקומוניזם והסוציאליזם לא מנוגדים בשום צורה לטבע האנושי: הטבע האנושי הוא לא אלטרואיזם מוחלט, אבל גם לא אגואיזם מוחלט כמו שהקפיטליזם מנסה לעודד אותנו אליו. זה לא שחור ולבן: הטבע האנושי הוא אפור, ולאפור הזה בדיוק חותר הקומוניזם.

נו ומה דעתך על סינגפור?

כאחד שמאוד ממהר לבטל את החירות ותומך במעורבות ממשלית עצבנית ומאידך, מעלה על נס זכויות "חברתיות" כדיור, פנסיה, חינוך, סובסידיה לביגוד, טיפול רפואי לכל איש ואשה וחתול. הייתי אומרת שסינגפור משקפת את האינטרסים שלך באופן ההולם ביותר, בוודאי יותר מקובה, יחד עם היותה אחת המדינות הקפיטליסטיות בעולם.

shay or eli

New member
לבושתי

אני לא כל כך מתמצא בשיטת המשטר הסינגפורי. אבל אני לא מבטל את החירות. להיפך - אני בעד בחירות חופשיות ובעד חופש ביטוי ודעה. ואני בעד שהחופש של העם לבחור את מי ששולט בו יורחב: לא רק שהציבור יבחר את מי שמנהל את החינוך, את מי שמנהל את מדיניות החוץ ואת מי שמנהל את המלחמות - הציבור יבחר גם את מי שינהל את המשק, ולא נשאיר את זה למעבר "בירושה" או "בקנייה". לפי מה שאני יודע על סינגפור, זה משטר שהוא לא רק מאוד מחמיר ודיקטטורי, אלא גם מקיים מדיניות שוק חופשי קיצונית. זה לא משהו שנראה לי "ישקף את האינטרסים שלי".

בלי חרות ומק"י.

זה משעשע איך דבר לא השתנה כאן במשך יובל. יש בדמוקרטיה קפיטליסטית יתרון מובנה אחד על כל השיטות האחרות, היא מאפשרת לשיטות האחרות להתקיים תחתיה. כך שאתה יכול להקים חווה קומוניסטית, משק פאודלי, או אפילו מונרכיה אם תמצא נתינים צייתנים (ונדטה??). אני בכל אופן ככתומכת במדינת כל אזרחיה, גם מקווה שחד"ש תתחזק קמעה.

shay or eli

New member
בסוף הם דווקא כן הלכו עם חירות,

ובלי מק"י. להגיד שהקפיטליזם מאפשר לשיטות אחרות להתקיים תחתיו, זה לא נכון לדעתי. אם באמצע מדינה דיקטטורית את מדינה כפר שמתנהל עם נורמות דמוקרטיות, אז את חיה תחת דמוקרטיה? לא, כי המשטרה או הצבא של השלטון המרכזי הדיקטטורי יכולים להגיע כל רגע ולחסל את המסיבה. ככה גם לגבי הקיבוץ (או הקומונות העירוניות, או הקהילות השיתופיות, או ידה ידה ידה...). אפשר לקיים בתוכו קצת נורמות סוציאליסטיות, אבל באופן כללי אי-אפשר לקיים בתוך דבר כזה משק עצמאי, ואו שאתה הופך למנצל (כמו הקיבוצים העשירים שחיים היום על עבודה של תאילנדים) או שאתה הופך למנוצל (כמו הקיבוצים שקרסו והיום לזקנים בהם אין כלום).

the new L

New member
נראה לי שדתות

גרמו להרג של קצת יותר אנשים.... אז בוא ניתן לזה עוד צ'אנס הא?

MelodicTruth

New member
לא קיים גורם מהותי בבסיס

של הקומוניזם או של דת מסויימת, שבגללו נהרגים אנשים. אנשים נהרגים בגלל "שימוש" לא נכון בתורות מסויימות. ניתן לחשוב על מודל קומוניסטי שלא יוביל לתוצאות של סטאלין, בדיוק כמו שניתן לחשוב על מודל של האיסלם שלא יוביל למתקפות טרור.

bluestar 777

New member
אני כימני אעשה את הבלתי יאומן כנראה

ואצביע לפרץ... הוא כמובן יכריז בגאון שצריך להחריב את ההתנחלויות, וצריך להפסיק את מימונם.. בפועל הוא לא יזיז כלום.. כאן אני מציע לכל שמאלן שהתמוגג ממראות הגירוש האכזרי, להצביע אך ורק עבור שרון. הוא היחיד שמסוגל לבצע זאת, יש לו קבלות..

yportnoy37

New member
בתור שמאלני, כנראה שלעמיר פרץ

לא יזיקו קצת פנים חדשות בפוליטיקה הישראלית. נכון, שרון פינה את עזה. אבל הוא מושחת, העוני גבר והחינוך טעון שיפור. מרץ זאת מפלגה של לוזרים נצחיים, שבמקרה ועמיר פרץ ינצח הם ייצטרפו לקואליציה וייתרמו איזה שר עלייה או מדע. על שינוי אין מה לדבר, חזירים קפיטליסטים. לגבי פינוי שטחים, העניין לא הכי מדבר אלי. באם זה שלום או עוד התנתקות, התוצאה תהיה דומה. שליטה על הר הבית לא כזאת מזיזה לי...זה בסה"כ מקום שמתפללים בוא רק ערבים, בעוד שהשליטה הישראלית שם ואלפי השוטרים שצריכים לשמור שם בראמאדאן - רק מנציחים את הכיבוש. אין לי גם מה לחפש באיו"ש - שעשרות הגדודים שיושבים שם ושומרים על יישובים יילכו ויישמרו לנו על גבול הצפון או שייקצרו לחיילים את השירות. לסיכום פרץ

מתלבט בין מרצ לאמת

אני בעיקרון שמאל חברתי ותמיד האמנתי באנשים החברתיים של מרצ. לצערי ביילין הופך את המפלגה שלי למפלגת ז'נבה ולכן אני מעדיף אנשים יותר חברתיים... עם זאת אני עדיין בהתלבטות כי חשוב לי בכל זאת לראות את מרצ בממשלה ואני לא רוצה שפרץ יעדיף את ש"ס חלילה.

למעלה