האם כבר קבעתם למי תצביעו?

הפסקת העידוד לעבודה?

לתת למגזר מסויים אי אלו קצבאות לא משפר את עתידו של אותו מגזר.

yportnoy37

New member
זה נכון...אבל,

זה לא נכון שאי-מתן קצבאות תורם לשוויון הזדמנויות. "מגזר" כתחום זה דבר מאוד כוללני. יש בתוכו אנשים שבאמת ובתמים לא יכולים לעבוד, ולא רק יושבים בבית כי נוח להם להתטבל ולקבל קצבת אבטלה. לכל דבר יש תחום וגבול, וכך גם לעידוד עבודה. אני לא חושב שצריך, לדוגמא, להגדיל את חודשי קצבת האבטלה. לעומת זאת, אני כן חושב שצריך להוריד באופן משמעותי את נטל המס מהאנשים העובדים, כך שיווצר מצב של יתרון למי שעובד על-פני אנשים שלא עובדים (אך הם בעלי כושר עבודה). וזה צריך לבוא לידי ביטוי בכל תחומי החיים - רישיון רכב, קופ"ח, ארנונה - ולא רק מס-הכנסה. שינוי לא דוגלת בעידוד לעבודה. הם בעד שמי שיכול ורוצה מרצונו החופשי לעבוד - שיעבוד. מי שלא רוצה, אבל יכול - לא יקבל שקל נוסף (דבר שהוא כן מוצדק לטעמי). מקווה שעזרתי להבין את הנקודה יוני

כן.

באומרי קבלת השונה התכוונתי לליברליזם המתנגד לגזענות ואפלייה, ואכן, שינוי מתנגדת לכל סוג של אפליה, על רקע דת, מין, גזע, לאום, העדפה מינית או רעיון דבילי אחר שבני אדם הצליחו להביא לעולם. כמו כן, שיוויון הזדמנויות הוא בהחלט ערך ליברלי. יש להבדיל בין שיוויון הזדמנויות, דהיינו שיוויון בתחילת הדרך, אליו שואפים גם הליברטארים הגדולים ביותר, לבין שיוויון בסוף הדרך, שאיפתו של הסוציאליזם על כל זרמיו, בו הליברליזם לא רואה כל הכרח. כל אלו לא סותרים את היותה של שינוי מפלגה קפיטליסטית הדוגלת בהפרטה ובגלובליזציה כפי שכתבת.

shay or eli

New member
שינוי זה קבלת השונה?!

כל הקמפיין שלהם בנוי על זה שאנשים לא אוהבים חרדים. מרצ באו בזמנו בגישה של זכויות אזרח, שינוי פשוט בונים על... לא שנאה, אבל על פחד מהשונה - החרדי.

הייתי רוצה פעם אחת

שמישהו יבסס את דברי הקלס והשטנה האלו. שינוי מבוססת על שנאה לחרדים בדיוק כשם שחד"ש מבוססת על שנאה לבעלי ההון, מרצ על שנאה למתנחלים והמפד"ל על שנאה לערבים. ולמען הסר ספק - אינני חושב שאחת מהמפלגות הללו באמת מבוססת על שנאה, אבל זה תמיד כיף לומר את זה על מפלגה יריבה, לא? אתה מציע הגדרה חדשה ומרעננת למילה "פחד". אדם שהשתמטות המונית מגיוס לצבא של ציבור אחד, בעוד ציבורים אחרים נאלצים להפסיד שלוש שנים מחייהם מפריעה לו פוחד מהשונה. אדם שקורס תחת עול הכפייה הדתית - פחדן גדול. אדם שפרזיטיות מגזרית ומונופול על דיני המשפחה צורמת לו - כמעט גזען. אם כך, גם אני ככל הנראה פוחד מהשונה.

למה להתמם?

ההצלחה האלקטורלית של שינוי התבססה על תעמולת "אנטי חרדים". דיבורים כנגד כפייה דתית זה טוב ויפה, אבל מרבית תומכי שינוי העדיפו את הקו המתלהם של לפיד על הנימוס היחסי של מר"צ למשל.

DadleFish

New member
הנימוס היחסי של מרצ, למשל,

גרם לרבים רבים לעבור לשינוי, בדיוק בגלל שמרצ פשוט לא עמדו בהבטחותיהם לבוחר וישבו עם ש"ס בממשלה - מה ששינוי לא עשתה. לעם הישראלי, שלו זכרון ברמה של דג זהב באקווריום, מאוד קל לשכוח את פועלה של שינוי בממשלה האחרונה - רק בגלל שהכפיה הדתית נעצרה וספגה מכה קשה. אז נכון, לא כל ההצהרות של שינוי יצאו אל הפועל, אבל זה לא שונה משום מפלגה אחרת. שינוי אינה מפלגה של 61 מנדטים ואינה פועלת בואקום. היו חברות עם שינוי מפלגות רבות שהתנגדו למצע של שינוי - ולכן שינוי לא הצליחה לעשות הכל. אני אישית מאוד לא אוהב את הסגנון המתלהם של לפיד, ובאופן כללי איני מסמפט אותו כאדם, אבל אני כן חושב שאם הייתה מפלגה אחת שעשתה ככל יכולתה כדי לקיים את מצעה כלשונו ולרגע לא חטאה לבוחריה - זו שינוי.

../images/Emo45.gif

ולמרץ, גם אלמלא ישבה עם ש"ס, בחיים לא הייתי מצביעה... לא שטומי לפיד הוא איזו דוגמאת מופת למשהו, אבל אותם אני פשוט לא יכולה לסבול...

אפשר להיות מנומס לעשות הרבה.

אפשר להתלהם ולצעוק ולא לעשות כלום. את המודעות החברתית לעניין הכפייה הדתית בנתה מר"צ לאורך שנים רבות, עוד מימי שולמית אלוני. היא גם העבירה כמה חוקי יסוד חשובים ביותר, ואיפשרה כירסום איטי אך מתמיד ב"סטטוס-קוו" המקולל. ומה עשתה שינוי? גורנישט מיט גורנישט. איסתרא בלגינא קיש קיש קריא. מר"צ מעולם לא הבטיחו לא לשבת עם ש"ס ולכן לא הפרו אף הבטחה. בכלל, ש"ס משמשת בעבור שינוי מעין סמרטוט אדום באמצעותו מלהיבים את ההמונים. אם היא לא הייתה קיימת היה לפיד צריך להמציא אותה.

yportnoy37

New member
זה די טיפשי...

ללכת אחרי מפלגה רק בגלל השם שלה. הרי המפלגה מורכבת מאנשים, לא סתם ממילים.. בקשר ל"ערכים ליברליים בתחום הכלכלה" - אפשר להתווכח על זה עמדה איתנה מול הטרור זו עמדה שכל מפלגה מיינסטרימית בישראל (אחת משלוש הגדולות) תיקח בכל מקרה. "רק ליכוד" - אני שומע את זה כל הזמן. בינתיים, חצי מהח"כים של הליכוד ערקו, אולי עוד בעתיד. אנשים מיתנו את דעותיהם וכך גם אנחנו צריכים, לא ללכת שובל אחרי הבטחות מרחיקות לכת (של מופז נתניהו ואחרים) אני גם לא חושב שצריך למהר ולהצביע לשרון או פרץ, אבל להחליט באופן גורף "רק ליכוד", זה די דבילי ומנותק. תתחבר למציאות בברכה

Nellie Bly

New member
מתלבטת עדיין

בין מרצ לחד"ש.הפור יפול אחרי שיבחרו חברי המפלגה.

שינוי זו האג'נדה הפוליטית שלי

אבל מה אצביע? תלוי כמה אהיה בטוחה בנצחונה של המפלגה של שרון...

הליכוד איכזב

ממש לא רצינים שםכבר. שינוי התרסקה, ולא ממש עשתה את מה שהיא הבטיחה, אבל בכללי אני תומך ברעיונות שלהם. ברוך מרזל, מה לעשות קיצוני מדי. ליברמן נראה לי מאוד הגיוני.

shay or eli

New member
כן, קבעתי: חד"ש

לאדם עם אידאולוגיה כמו שלי (כן כן, קומוניסט!) אין אופציה אלקטורלית אחרת. אני פעיל בנוער שלהם כבר שנתיים-שלוש, ולמרות שעדיין אין לי זכות הצבעה (הם לא יכלו לחכות חודשיים?!) אני אעזור לחד"ש בבחירות.

למעלה