האם תינוק שנולד לאם יהודיה הוא

• פותח הנושא alond
  • פורסם בתאריך
שלום מר שדה,

ראשית יש להבהיר: אינני חבר בצוות מנהלי "חופש" - אני אך ורק כותב מאמרים שחלקם מתפרסמים שם - כך שאענה רק בשם עצמי והדברים שאני כתבתי. הדברים בהם אני מזלזל במאמריי הם טיעוניהם של המחזירים-בתשובה, המתיימרים להיות מדעיים, הגיוניים ותקפים ו*להוכיח* את נכונות הדת. אני מסכים איתך שהדת אינה ניתנת להוכחה, ועל כן אני תוקף את אלו אשר, על ידי ניסיון להוכיח אותה, מנסים גם לכפות את השקפת העולם שלהם עליי. מכיוון שהשקפת העולם שלי מתבססת (כך אני מקווה
) על דברים הניתנים להוכחה, על היגיון ועל הסתכלות ספקנית בדברים שעדיין אינם ידועים, אינני יכול לקבל את רעיון שמירת המצוות ללא הוכחה, אך אין לי שום בעיה עם אנשים שבוחרים כן לעשות זאת - כל עוד הם לא מצפים ממני לעשות אותו דבר. מקווה שהצלחתי להבהיר את הדברים,

תשובה לסייברדין

ראשית אני מודה לך על תגובתך העניינית והמכובדת, חשוב שנשמור על כך תמיד. ציינתי לעיל שאין הוכחה מדעית מוחלטת בתחומים כאלה. כל "ההוכחות" שלנו אינם על בסיס מדעי צרוף, אלא טיעון הגיוני המשתלב במסורת שעברה אלינו במשך הדורות.למשל: התורה מודיעה לנו שאם עם ישראל לא ישמור את המצוות, אזי תהיינה לנו מלחמות מרובות, ובסופו של דבר נגלה מהארץ, נסבול גלות קשה, ולבסוף נשוב לארץ. הנבואה הזו התקיימה. זו אינה הוכחה חד משמעית שהתורה נכונה, זה טיעון שדברים הכתובים בתורה מתקיימים. עיקר האמונה היא ריגשית ומסתמכת על המסורת. אני מקווה שהבנת את הדברים. אתה צודק שיש בעייה עם חלק מ"המחזירים" שהם משוכנעים יותר מדאי. כל טוב.

הדברים אינם מדוייקים!

1-הבהרתי לעיל שלא מדובר בהוכחות מדעיות צרופות. 2-ההסתייגויות שהועלו בקישורים דלעיל אינן מדויקות. בתורה נכתב במפורש שגם אם בני ישראל לא יחזרו בתשובה , גם אז ישובו לארץ ישראל ("וכפר אדמתו עמו"),אולם לפני שישובו לארץ יוענשו קשות. עיין הדברים בשירת האזינו. חלק גדול מהדברים הכתובים בנבואות האלה התקיים.יתכן שיש דברים שהתקיימו אך אין לנו תיעוד היסטורי עליהם. גם אם כמה דברים לא התגשמו, זה לא משמעותי כי ברור שהעונשים הכתובים שם הם עונשי מקסימום. חלק מהעם שמר את התורה ולכן אין שום הגיון שנקבל את כל העונשים הכתובים. 3- האם הנבואה "ושממו עליה אויבכם היושבים בה" התקיימה ? כנראה שכן- בארץ היו ביצות ומחלות שמנעו ישוב מאסיווי ע"י לא יהודים.

אז?

אם זה לא הוכחות מדעיות צרופות אז מה זה כן? מערכת ה"ראיות" (להבדיל מ"הוכחות") החרדית אינה שונה ממערכת ה"ראיות" הנוצרית, הראלית, וכדומה. כשאתה טוען שאמנם ה"ראיות" שלך לא מושלמות אך די בהן כדי להוכיח מה שרצית, אין לך יתרון על המסיונרים בני הדתות האחרות. למעשה, אם אתה מתכוון לטעון שאתה מאמין בנבואות, זה בסדר. גם כשבן דת אחרת אומר זאת על הנבואות שלו זה מתקבל. אבל אם אתה מתכוון לומר שאתה יכול להוכיח את זה - עליך לעשות זאת בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים. ראה עוד שתי דוגמאות לנבואות שהופרכו בקישורים המצורפים (צריך לקרוא את כל השרשור כדי להבין עד הסוף).

uuuaaa

New member
גל נעים כמה אתה משלם

למי שבא לפורום שלך ? אולי תתחפף מפה כבר ?

טומיץ

New member
נראה לי...

שכל הפורום צריך לצאת לבין הזמנים...מה אתם אומרים..?

לא הכרח הוא. הפורום יכול היה לדון

בסוגיות הלכתיות נבחרות ובעניני תורה/הלכה. במקום זאת הפך לבמה לפאגאנים/מסיונרים, ואני מצוי כאן לחבוט בכל אחד מהם המהין להרים ראשו, ולשמור שישארו ספונים במחילותיהם. אין כאן בני-תורה, ואיני יודע מה חשבת למצוא כאן...

גל נעים

New member
אין לך טענה פרקטית אז אתה תוקף...

כמובן שוב הוכחת לי את רדידותך התורנית, בשעה שאין לכם [הדתיים הפועלים מתוך חוסר הבנה מוחלט של המציאות] אלמנט פרקטי לתקוף איתו את הטענות הכ"כ קונקרטיות בנושאים הללו אתם תוקפים "מתחת לחגורה"... ובכן UAAAA דע לך שאני אדם יותר מאמין ממך עשרות מונים ואולי אף אלפי מונים... ולשיטתי אתה הוא הכופר המאמין בהבלים ואינך מחובר כלל לתורת משה האלוהית האמיתית. אתה מחובר לחברה שקידשה אידאות פאגאניסטיות בלי קשר כלל לתורת משה ולפנמיותה. חבל על דאבדין.

אך טבעי שאתה אדם מאמין.

גם שאר הכותבים שכותבים באתר כנגד תורת ישראל, הם כפי הנראה מאמינים, אך היות וחלה התנגשות חמורה בפנימיות שלהם בין האמונה לבין ההליכה אחרי תאוות החומר - אין דרך אחרת עבורם להשתיק את הסתירה הפנימית הזאת, כי אם ביציאה נגד כל דבר שבקדושה. זה מסביר היטב את הלהט הפנימי לשלול כל אמת שהצד השני מוכיח להם, שהרי ממה נפשך - לשיטת כל אדם נורמלי לא יכול להיות לעולם שהכל שקר, אם כן עצם האמירה שהכל אצל הצד השני שקרי, מעידה שיש כאן אי הגיון מחשבתי בלתי טבעי לחלוטין - הנובע מהסתירה הפנימית הנ"ל כפי שציינתי.

OK, הנה ההתיחסות שלי, בכל מקרה:

לא די שאינך יכול להראות שההזיה הנוירופסיכואלקטרוכימית לה שעבדת עצמך, קיימת _גם_ מחוץ לספוג שבין שתי אזניך, אלא אף אינך מעז להתיחס להפרכות ברורות של רלבנטיות הדלוגים... 2843922A

למעלה