האם תינוק שנולד לאם יהודיה הוא

• פותח הנושא alond
  • פורסם בתאריך

n e t a l i

New member
סליחה,

אבל לפי הגדרת היהדות - הוא ערל לכל דבר. וחלים כלפיו המון איסורים- חוץ מ"שלא יכול לבוא בקהל".....

סליחה, אני לא מלתי את בני ואני גאה

בכך. ואם הוא לא יכול לבוא בקהל הפאגאנים אז מצויין.

n e t a l i

New member
אתה גאה בכך? יופי לך,../images/Emo13.gif

מה עם הבן שלך, גם הוא גאה באב כמוך? מה יהיה כאשר הוא יגלה שהוא שונה משאר הבנים?
ושהוא בעצם ע-ר-ל..... ???

אז הוא יגלה גם

שהוא נהנה הרבה יותר בחדר המיטות מאחרים, הוא גם יגלה שהוא הרבה פחות חשוף לזיהומים באיבר המין מאחרים והוא יגלה שהוריו אהבו אותו מספיק ומנעו ממנו את הסכנות שבחיתוך איבר מינו בגיל 8 ימים. אבל את כל זה את יכולה לקרוא בפורום ברית מילה, כאן בתפוז.

n e t a l i

New member
אז זה הלוקשים שמוכרים לכם.....

"נהנה יותר בחדר המיטות".... "או חשוף לזיהומים".... - כמו מה למשל? אולי כמו סרטן הערלה
???

גל נעים

New member
לא לוקשים, אפילו רש"י מציין את זה..

בפרשת דינה (ביתו של יעקב אבינו) שנבעלה לשכם בן חמור, רש"י מפרש כך :"הנבעלת לערל קשה לפרוש". ועוד הרמב"ם בטעמי המצוות כותב שמצוות מילה היא להורדת האון הגברי. אז זה לא קשקוש. כמובן שינסו לטייח את זה אבל זוהי מטרת המילה האמיתית (אפילו לא לשם ברית!, השם ברית ניתן בתקופה מאוחרת הרבה יותר.)

n e t a l i

New member
גל יקר,

כמדומני ש"שכחת" לציין שרש"י מפרש לפני זה כי שכם בן חמור א-נ-ס אותה, וזה לא נעשה מרצונה.

גל נעים

New member
אנס גם אנס אבל מה הקשר בין זה לזה?

הרי בתחילה היה האונס ולאחר מכן כתוב שהיו צריכים לגרור אותה ממנו בגלל הנאתה המינית המרובה. ראי את משנתו של ר' יודן בבראשית רבה מדרש פ"ה אות י' אם אני זוכר טוב.

לא מצאתי כדבריך בפרוש רש"י

עברתי על כל פרשת דינה החל מ"ותצא דינה" - ולא מצאתי שום פרוש רש"י האומר "הנבעלת לערל קשה לפרוש" - אולי תוכל לכוון אותי לפרק ולפסוק המדויק שבו נמצא פרוש רש"י זה ?

"לוקשים" / "מוכרים לכם"

האם התואר פרופ' שאת מחזיקה הוא ברפואה או בביולוגיה? האם קראת מחקרים על זה? האם ראית את המלצות משרדי הבריאות ברחבי העולם? האם את בכלל יודעת מהי העורלה ומה תפקידה באיבר המין הגבר? עושה הרושם שאין לך מושג על מה את מדברת - אולי כדאי שתעלי כמה הודעות מעלה בשרשור זה, תמצאי את רשימת הקישורים שהבאתי ותתחילי לקרוא. וככה על קצת המזלג: הערלה לאיבר במין היא כמו העפעפיים לעיניים - מדובר על "שכבת" מגן. הערלה מייצרת חומרים אנטי-בקטריאליים ואנטי-ויראליים שמגנים על פתח השתן (נוזל המגמסה). הערל עמיד יותר בפני מחלות כגון ההרפס ושאר מחלות המועברות במין. למיטב ידיעתי את מתכוונת לסרטן הפין(הוא לא נקרא סרטן הערלה) וד"ר בן ימי מתייחס לנושא זה וטוען שאין זה כלל נכון - http://www.tau.ac.il/humanities/philos/segel/hanoch1-britmila.html הוא מביא כדוגמא את דנמרק, שם רוב האנשים ערלים ותדירות סרטן הפין נמוכה מזו של ארה"ב שם נימולים אחוזים רבים יותר. וכלל לא נגעתי בנושא הכאבים והסכנות שבמילה. בקיצור, את "מוכרת" לעצמך "לוקשים" כדי לשכנע את עצמך שזה מוצדק...

הקשיבי ואולי תלמדי משהו

על כל מחקר רפואי שתביאי לי בעד המילה אביא לך מחקר נגד המילה. מה שנשאר לך זה טיעונים אמוניים או דמגוגיים כמו "כולם עושים את זה" (גם לא נכון). אז קחי את מנת המשכל האפסית שלך ואת הטיעונים הזולים שלך לפורום מוכרי החמוצים בשוק.

מה יש לו להתבייש באב כמוני ?

בניגוד לילדים שלך שצריכים להתבייש באמא שלהם שמוחה נמצא "בין הזמנים" כל הזמן.

n e t a l i

New member
חה חה חה...../images/Emo6.gif

איזו בדיחה על הבקר.... אז איך אתה מסביר את זה אדון אי גרא ר מא שכככככככככל עמ"י וכן עוד מליוני גויים מבצעים ברית מילה??? מוחם של כווווווולם נמצא ב"בין הזמנים" או של רק אחוז מיעוטי ובודד של אשלאיסטים כמוך.....??? ומה א-ת-ה עושה בפורום הזה עם הדיעות הטפשיות שלך? עוף לפורומים כמוך.....

חה חה חה... ../images/Emo6.gif

איזו בדיחה על הבוקר.... אז איך את מסבירה את זה גברת נטלי שרוווווווווב העולם *לא* נימול??? מוחם של כוווולם נמצא ב"בין הזמנים" או של רק אחוז מיעוטי ובודד של אנשים כמוך.... ??? את כנראה לא הבנת, בשעה שכתבת את זה, שאת היא המיעוט בעולם ולא בנו של איגרא רמא... אז די הרסת לעצמך את הטיעון או יותר נכון טענת בשם איגרא כנגדך! כנראה שהדיעות שלך יותר טיפשיות משל איגרא, בכל אופן ההתנהגות שלך.

n e t a l i

New member
לא דיברתי על רוב העולם....

דיברתי על רוב עמ"י. ולעניין דחיפת האף שלך - איגרא רמא טען שמוחי ב"בין הזמינם"- דהיינו רק אני חושבת שצריך לעשות ברית. על סמך זה שכל היהודים <ועוד המון גויים> מבצעים ברית, הראתי לו שאני לא היחידה שחושבת כך, אלא כל היהודים כמונו.

זו פונקציה של מסורת.

אולם משתמע מניסוחך שבגלל שהרבה אנשים עושים את זה, זה אומר משהו. לא. זה שהרבה אנשים עושים משהו - לא אומר שזה נכון. אולם מחקרים מדעיים, בלתי תלויים זה בזה, בכל רחבי העולם - בחנו את נושא הסרת העורלה והמסקנות דומות למדי ברובם המכריע של המחקרים. מה שעושים היהודים הוא מסורת, מסורות מחרידות יש בעמים רבים מסורות הכוללות חיתוך/הסרה/הרחבה/שינוי/קיעקוע של אברי גוף וזו אחת מהמסורות... ואגב, לא כל היהודים מלים - אחוז הלא מלים מקרב האוכלוסיה היהודית הולך וגדל משנה לשנה. המודעות לסכנות שבכך הולכת וגודלת - פרטים רבים את יכולה לקבל בפורום ברית מילה, פה בתפוז.

כללים לויכוח עם טפשים.

חבל על זמנך להתווכח עם טיפשים. מצרף לינק לכללים לויכוח עם טיפשים. עד כמה טיפש הכותב שאיתו את מתווכחת תוכלי ללמוד בקישורים הבאים: ( השם הקודם של ערכת מגן היה עמלק ) 1. טפשות שאינה יודעת גבול - ובעיות קשות בלוגיקה. 2. מה תגידו על זה ? טיפש או לא טיפש ? 3. בידור מהיר להשגה באתר הדילוגים של עמלק. הלינק כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=13495356

למעלה