אז זה לא היה פלשתינה אלא פלשתינה
שם רומי שניתן על ידי הרומים, הערבים כאן בכלל לא הגדירו את עצמם כפלשתינים אלא רק ערבים עד 48' ורצו בכלל להסתפח לסוריה. אני לא טוען שלערבים כאן איו זכויות כאן!, שוב פעם, לא טוען!, אבל מה, גם לנו, היהודים כיהודים יש זכויות כאן והם עוד מלפני יותר מ3000 שנה, לכן אני יכול לחיות בשלום עם פתרון של 2 מדינות לאום ל2 עמים, לחלק את השטח שמבחינתי הוא שלי ביננו לבינם. אז שוב, השם הוא פלשתינה ולא פלשתין, ופלשתינה זה שם שלא הערבים המציאו אותו אלא אימצו אותו. והזהות הלאומית שלהם התגבשה אחרי שהציונות הגיעה לכאן, הציונות היתה הלאומיות הראשונה במזרח התיכון כי לאומיות כידוע זה רעיון שהתגבש באירופה, נכון שהוא הוא היה קיים בפורמט אחר, שבטים, עמים, אך לאומיות במובן המודרני שלה התגבש באיטליה וגרמניה ובזכותן הן אוחדו. הבחירה של הציונות היא לא "מדינה ליהודים בלבד", ניסוח מעוות, הבחירה של הציונות היא לחזור למולדת של היהדות והעם היהודי, להקים בית לאומי לען היהודי במולדתו ההיסטורית והדתית. אין לי בעיה עם המילה פלשתין או עם מדינת פלשתין העתידית, לצד ישראל, לא במקום ישראל, לצד ישראל ואם אותו צד ינסה ללכת לפי שיטתך ויטען ופעל לזה שגם ישראל זה/תהיה פלשתין, אז תסריט 48' פשוט יחזור על עצמו...אין שום בעיה...