הבדיחה לשבת
והפעם עם איווט

משנה מאד

כי אם אתה רוצה שהכל יתפוצץ - המטרה שלך הפוכה משלי, ובעצם אין הרבה הבדל בינך לבין הלאומנים הערבים שבהחלט רוצים שהכל יתפוצץ. ההבדל היחיד ביניכם הוא לגבי מה אתם חושבים שיקרה לאחר הפיצוץ - אתה חושב שלא יישארו כאן ערבים, והם חושבים שלא יישארו כאן יהודים.
אם אתה מקווה כמוני שהלאומנים משני הצדדים לא יצליחו להביא לפיצוץ (=מלחמת אזרחים עם עשרות אלפי הרוגים במקרה הטוב) ושהבעיות ייפתרו בדרך של פשרה - אז הלאומנים משני הצדדים הם האוייב המשותף.

0006

New member
לדעתי אנשים כמוך הם האוויב שלי

אנשים כמוך שאומרים כאן בפורום שהערבים הם האחים שלהם הם האוייב שלי זה 1 2קודם כל תענה על השאלה שלי ואחרי זה אני אענה על השאלה שלך

תשובה לשאלה שלך...

כל מי שנושא תעודת זהות כחולה, הוא אח שלי ולצידו אני עומד.

0006

New member
נניח ויש עכשיו

נניח ויש עכשיו מלחמה אזרחים בין ערבי ישראלי לבין יהודי ישראלי לצד מי אתה תעמוד?

אני אשב מהצד עד שמישהו יתקוף לי את הבית

באחד כזה אני אלחם, מבלי להתעניין מה הדת שלו. זה במקרה שאכן תפרוץ מלחמה, שכל עוד לא פרצה - אני אעשה את המקסימום כדי שהיא לא תפרוץ ותהרוס לי את המולדת. אולי כדאי שתקרא קצת על לבנון ועל גורלה האומלל, אולי אז תבין שגם לך כדאי לעזוב מהר את מחרחרי המלחמה למיניהם.

0006

New member
חשבתי מה אני אכבר יכול להגיד

לאדם שהוא בעל השקפת עולם כמו שלך אבל חבל שאני אחסם על שטות

אל תגיד, תחשוב.

וכדאי שתקרא קצת על מלחמות אזרחים כדי שתבין שאתה היית עושה בדיוק את אותו הדבר. אם המטרה של אותה מלחמת אזרחים היא להפוך את מדינת ישראל למדינה של יהודים בלבד או של ערבים בלבד, ואני לא מזדהה עם אף אחת מהמטרות - מדוע שאתנדב להילחם? יש לך תשובה?

0006

New member
מזל שיש מעט מאוד יהודים כמוך

מזל שיש מעט מאוד יהודים בעלי השקפת עולם כשלך כמה אלפים בודדים זה המזל שלנו

ואולי אתה זה שטועה ובגדול?

כדאי שתבדוק פעם נוספת את הטענה שלך. תבדוק כמה מאות אלפים ומליונים מתוך הציבור היהודי מוכנים לקבל את הערבים כאזרחים שווי זכויות בישראל, בתנאי שיפסיקו "לתמוך באוייב" ויתחילו "להזדהות עם המדינה". אז בהנחה שרוב הערבים כרגע לא בדיוק "תומכים באוייב", נשאר רק לעודד אותם להתחיל להזדהות עם המדינה, ואז אתה ודומיך, שרוצים לגרום למלחמת אזרחים, תבינו שאתם אלה שבמיעוט.

מוחמד5

New member
ל 0006

לא יודע בן כמה אתה. מה עשית על מנת להוציא את "הערבים" "המוסלמים" ממעגל האויבים שלך ? מה אתה עושה על מנת להפוך אותם לבני בריתך? * לדוגמה : השמאל מדבר על שיוויון הזדמניות .

0006

New member
באמת??? לא נראה לי

המספרים רק הולכים וגדלים עם השנים

שוב, הבעייה היא שרוב הציבור לא יודע את האמת

ברגע שהמדינה תתייחס ברצינות לבעייה הזו ותתחיל לטפל בה, האחוזים יחזרו לגרעין הקשה של הלאומנים שונאי הערבים, אלה שגם כמעט הרגו במכות את החייל הערבי בקרית ים ד' - מעוז הערסים.

0006

New member
המדינה צריה לטפל בבעיית

האיום הקיומי שמורגש כבר עכשיו והוא שהפלסטינים בתוך מדינת ישראל הצעירים לא מפחדים לפתוח באיתיפאדה בתוך שטח ישראל זה מתחיל בידווי האבנים במספר פיגועים שבהם היו מעורבים ערבים ישראלים/פלסטינים והמבפרים רק הולכים וגוברים הדור הצעיר הפלסטיני בניגוד להוריהם שלא פעלו בפעולות אלימות הדור הצעיר לא מחפ לנקוט כך

הניתוח שלך לוקה בחסר...

כי למעשה מעט מאד ערבים אזרחי ישראל היו מעורבים בפעולות עויינות למדינה. מתוך יותר ממליון, רק כמה עשרות השתתפו איכשהו בפעולות טרור. מה שנכון בניתוח שלך הוא שאחוז גדל והולך מהציבור היהודי *חש* שהוא נמצא בסכנה קיומית בגלל הציבור הערבי. אי אפשר להכחיש שהמצב הולך ומידרדר מהבחינה הזו.

respecta1

New member
וואו אתה יותר קיצוני ממוחמד ../images/Emo6.gif

אפילו הוא טוען שהתחיל תהליך התקצנות כי "לערבים נמאס לשבת בשקט"
כמה עשרות? 25 ממש בפיגועי טרור, עוד כמה עשרות ומאות בידוי אבנים.. ובכללי, זה לא ממש משנה כמה פועלים בשטח, זה משנה כמה תומכים בהם, וכשמגיעים 50 אלף איש להפגנה של ראאד סלאח וכל יום יש הפגנה לאומנית אחרת.........

תגיד נדב, אני באמת היתי שמח לשמוע ממך פעם אחת

מה ההגדרה שלך ללאומנות? איפה השקפות עוברות ממה שאתה רואה כלאומיות בריאה ללאומנות? מכתיבה שלך עושה רושם שהתשובה די פשוטה- אם זה אצל היהודים בישראל זה לאומיות. אם זה אצל הערבים בישראל זה לאומנות. האמת שהעמדה שלך משקפת בדיוק את מה ששומעים ברדיו ובטלויזיה אז זה לא מפתיע, ובכל זאת בטח לא תסכים עם איך שתיארתי את זה. אז בוא נשמע איך אתה עצמך מגדיר את הענין.

respecta1

New member
אז הנה תשמע.

0006 למשל לאומני, בדומה למוחמד5 מהצד השני.. ואני יכול להמשיך בדוגמאות, מישהו שהולך בפאנטיות בדרך קיצונית, הוא לאומן, מי שלא מוכן לעשות שמץ של פשרה (ואני לא מדבר לתת לאבו מאזן האימפוטנט או לאולמרט חסר הכוח כרגע.. גם אם בתאוריה, בזמן שיתאים) הוא לאומן.

אבל אתה יודע שפשרה זה עניין יחסי

לטס פייס איט- הרי אף אחד כמעט לא אוהב להודות שהוא לאומן, כל אחד טוען שהוא מוכן לפשרה הגונה, רק שבעיני הצד השני לפעמים הפשרה שלו נחשבת כבדיחה. לדוגמה, אני מניח שאפי איתם חושב שהוא מתון ושהפשרה האישית שלו עם הערבים בישראל היא שהוא מוכן "לא לגרש אותם מהארץ". אם החלום האמיתי שלו זה לראות מדינת ישראל ובה יהודים בלבד- מבחינתו זו פשרה שהוא מוכן לעשות. אם חמאס, שהחלום שלו הוא מדינת הלכה על שטח א"י-פלסטין כולה מדבר על מדינה בקווי 67 ופשרה בזכות השיבה, מבחינתו זו פשרה שהוא מוכן לעשות. כמובן הקשר בין הדרך שבה הם רואים את זה לבין האם הם לאומנים הוא קשר קצת שונה. ההגדרה שלך היא לגמרי יחסית, היא לא מאפשרת לאדם מבחוץ לבוא ולקבוע מי לאומן באמת. איך שאני מגדיר את ההבדל בין הדברים, זה שלאומיות זה ביטוי של רגש השתייכות של אדם מסויים לקבוצה אתנית ולתרבות שלה. לאומנות זה המוכנות לדרוך על זכויותיו הבסיסיות של האחר כדי לרומם את הקבוצה האתנית שלו עצמו, תוך הפיכת הלאומיות שלו לעקרון הפוליטי החשוב ביותר אצלו.

למעלה